Burun tıkanıklığı, sinüzüt

Remziye12

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2024
120
-99
11
Selam kızlar uzun süredir yaşıyorum bu problemi aranızda yaşayan var mı??
Burnum uzun süredir tıkanık nefes alamıyorum hiç bir şekilde yaşadığım ülkede bi iki defa gittim sprey antibiyotik verdi ama işe yaramadı Türkiye’de gözüktüm doktor burnumda et olduğunu kemik eğriliği olduğunu söyledi.. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi .. bende ameliyat olamıyorum iki bebeğim var annemde hiç bir şekilde durmuyorlar.. dursalar bile de annem de o kadar sabır yok.. Az önce bi arkadaşım beni korkuttu yok ilerlerse beyine oksijen gitmez fln.. bende de o kadar çok baş ağrısı oluyor ki ense ağrısı o da öyle söyleyince iyice psikolojim bozuldu.. anlayacağız ameliyat olamayacağıö şuanlık ilerlese beter olmam dimi var öı aranızda benim gibi olann???

Burnumda kemik eğriliği var ve 18 yaşından beri bana ameliyat diyorlar sinüzit bende de var , burnum 7/24 tıkalı ve nefeslerimi zor alıyorum bazen geceleri burun bandı takıyorum , işin özeti sabahları yorgun bitkin uyanıyorsunuz muhtemelen bende öyle , yani kbb uzmanları ile bir görüşün derim

Burnumda kemik eğriliği var ve 18 yaşından beri bana ameliyat diyorlar sinüzit bende de var , burnum 7/24 tıkalı ve nefeslerimi zor alıyorum bazen geceleri burun bandı takıyorum , işin özeti sabahları yorgun bitkin uyanıyorsunuz muhtemelen bende öyle , yani kbb uzmanları ile bir görüşün derim
Bana içten çatlak var dedik ve et dedi sizde de baş ağrısı oluyor mu?

Burnum uzun süredir tıkanık nefes alamıyorum hiç bir şekilde yaşadığım ülkede bi iki defa gittim sprey antibiyotik verdi ama işe yaramadı Türkiye’de gözüktüm doktor burnumda et olduğunu kemik eğriliği olduğunu söyledi.. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi .. bende ameliyat olamıyorum iki bebeğim var annemde hiç bir şekilde durmuyorlar.. dursalar bile de annem de o kadar sabır yok.. Az önce bi arkadaşım beni korkuttu yok ilerlerse beyine oksijen gitmez fln.. bende de o kadar çok baş ağrısı oluyor ki ense ağrısı o da öyle söyleyince iyice psikolojim bozuldu.. anlayacağız ameliyat olamayacağıö şuanlık ilerlese beter olmam dimi var öı aranızda benim gibi olann???
Sağlıklı nefes almamak tabi ki vücuda zarar .Gece uykuları bol horlamalı, gündüz sürekli tıkalı burunla yaşamak hayat kalitesine büyük darbe.Ne baş ağrısı biter ne ense......
Psikolojiniz bozulmasın sonuçta çare var .Şimdi iyi bir planlama iyi bir hastane mümkünse devlet iyi bir uzmanla bu işi halledin .....

Bana içten çatlak var dedik ve et dedi sizde de baş ağrısı oluyor mu?
Çatlak demedi , baş ağrısı ara sıra oluyor özellikle saçımı kurutma makinası ile kurutursam benim çok ağrıyor kişiden kişiye değişir tabi , et nasıl oluyor bilmiyorum hani nefesi fazlaca engelliyor mu ? Mesela geceleri nefessiz kalarak uyanıyor musunuz

Benim sinüzit sandığım alerjiymiş.

Gluten feci halde tetikliyor alerjimi.

Kesip denemeye değer fark olacak mı diye, öneririm.

Çatlak demedi , baş ağrısı ara sıra oluyor özellikle saçımı kurutma makinası ile kurutursam benim çok ağrıyor kişiden kişiye değişir tabi , et nasıl oluyor bilmiyorum hani nefesi fazlaca engelliyor mu ? Mesela geceleri nefessiz kalarak uyanıyor musunuz
Benim şu sıra ensede ağrıyor tabi onunla alakalı mı bilmiyorum , hayır nefessiz kalarak uyanmıyorum evet çok engel ve ağrı da yapıyor

Benim şu sıra ensede ağrıyor tabi onunla alakalı mı bilmiyorum , hayır nefessiz kalarak uyanmıyorum evet çok engel ve ağrı da yapıyor
Ben mesela gün içinde çok yorgun oluyorum çünkü oksijeni doğru alamıyorum ,bana da ameliyat dediler ama henüz olmadım baş ağrısı yapabilir çünkü oksijeni doğru alamıyorsunuz siz de , iyi vir kbb görünün derim belki ameliyatsız çözümü vardır

burnumda ki kemik S şeklinde, burun etlerim şiş , bunun alerji kaynaklı olduğu söylendi
bana bi tane alerji ilacı veriyolar o biraz toparlıyor.
ankara dış kapı hastanesi ve medicak parkta bi profa göründüm
ikisi de evet kemiğin S ama ameliyat olmasan da olur dediler.

burnumda ki kemik S şeklinde, burun etlerim şiş , bunun alerji kaynaklı olduğu söylendi
bana bi tane alerji ilacı veriyolar o biraz toparlıyor.
ankara dış kapı hastanesi ve medicak parkta bi profa göründüm
ikisi de evet kemiğin S ama ameliyat olmasan da olur dediler.
İlacın afı nedir acaba

Ameliyat olsan bı dert olmasan başka dert iki kez olmuş biri olarak hala alerjim oluyor üstüne Burun kuruluğu ve tıkanıklık yine oluyor dönemsel olarak. Buruna neşter girince de çok iyi olmuyor emin olabilirsin

Aynı durumu yaşadım senelerce. Burun kemiğinde eğrilik ve et ve buna bağlı gelişen sinüzit. Ve yine bunlara bağlı gelişen baş ağrısı, yorgunluk, uyku kalitesizliği vs. En önemlisi sinüzite bağlı oluşan geniz akıntısı sonucu sürekli bademciklerim şişiyor, antibiyotik kullanmak zorunda kalıyordum. O dönem araştırdığımda ( ve tedavi sürecinde bizzat bu durumu yaşayan hastalarla da tanıştım) kronik ve devam eden vakalarda bademcik sonrası farenjit, bronşite de sebep olduğunu hatta daha ileri vakalarda kalbe kadar etkilediğini öğrendim ( sırf bu sebeple kalp ameliyatı olmak zorunda kalan bir hastayla bire bir konuştum) .

Sonuç olarak ameliyat oldum. Kemikleri ve eti aldılar, sinüsleri boşalttılar. Ameliyat toplam yarım saat kadar sürmüş. Kendime geldiğimde ağrım vardı baya iğne yaptılar. Sonrasında ciddi bir ağrım olmadı. 10 gün kadar burnumda tampon kaldı. Ama hava geçiren tamponlardandı. Bir gün hastanede yattım. Çılktığımda günlük hayatıma devam ettim. 3 gün sonra kendi isteğimle işime başladım. ( ki zor bir işim var ) . Yani süreç tahminimden daha kolay geçti. 10 gün sonra tamponlar çıkarken ağrım oldu açıkçası. Ama sonra resmen hayat kalitem arttı. Nefes aldığımı hissettim. Rahatladım.

Ameliyatı daha erken olmadığım için pişman oldum. Keşke daha önce ameliyat olup senelerce çekmeseydim diye hala derim.

Yaşadığınız şeyleri fazlasıyla yaşıyorum. Sinüzit hayat kalitemi inanılmaz düşürdü .ama ben ameliyat oldum burun eti ,eğrilik vs .5 yıl oldu olalı .1 yıl rahat ettim biraz sonra yine aynı. Keşke bir çaresi olsa .geniz akıntısı cabası. Sonra ciğerlerime iniyor bir de onla uğraşıyorum. Yıldım yani

Yaşadığınız şeyleri fazlasıyla yaşıyorum. Sinüzit hayat kalitemi inanılmaz düşürdü .ama ben ameliyat oldum burun eti ,eğrilik vs .5 yıl oldu olalı .1 yıl rahat ettim biraz sonra yine aynı. Keşke bir çaresi olsa .geniz akıntısı cabası. Sonra ciğerlerime iniyor bir de onla uğraşıyorum. Yıldım yani
Bende de geniz akıntısı var çok kötğ

Back
X