burun ucu yapılan iğneyle küçülebiliyomuş, bunu bilen varmı

yasmin280

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
70
0
86
İstanbul
arkadaşlar ameliyatımın üzerinden 5 ay geçti, bi kaç gün önce doktorumun asistanıyla konuştum, bana burun ucumdaki şişliklerin inmeye devam edeceğini söyledi, hatta burun 2 yıla kadr az da olsa küçülmeye devam ediyomuş dedi, bana burun ucunuz şayet küçülmezse yapacağımız iğneyle küçülür dedi çok şaşırdım, aranızda böyle bi iğne yapan yada duyan varmı.

ben ödemler geçtikten sonra hala şiş kalırsa ne olcak diye sordum, farketmez iğneden sonra küçülecektir dedi, yani ödem deylse bile geçiyomuş sanırım, çok şaşırdım buna

yasmin280,doğru öyle iğneler var.zaten günlük hayatta çok yakından tanıdığın ilaçlar bunlar;kortizon iğneler çoğunlukla dağılmayan ödemde ve kalın derili burunlarda tercih ediliyo.kortizonların inceltici etkisi olduğu için yüksek atan burunlarda(kemik ve doku kaynaşması beklenen düzeyde olmayan burunlar) ,kalın derili burunlarda ya da yoğun ve gecikmiş ödem yaşayan burunlarda bazı doktorlar kullanıyo.kimisi ise pek tasvip etmiyo...sonuçta bu ,doktorunla senin ortak vereceğiniz bir karar,iyi düşünmek lazım???

yani bu iğne kötü bi sonucada neden olabilirmi, yani midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak gibi bi şey yaşarmıyım, dr ameliyattan sonra beni görmedi, asistanı önerdi, vede ben kalın derilym sorunlarım ondan kaynaklanıyo olabilr haklısınız, çünkü konuştuğum asistan ameliyata burununuzu kapatığımızda çok güzel bi burundu vede kibardı, yüzünüzede çok yakışımıştı diyo, ama ben bakınca çok kaba geliyo, asistanı bana biz ameliyata burnu kapatığımızda şimeden önceki halini görüyoruz dedi, yani sonuç o hali olacakmış diyor.

Acaba doğru mu ameliyat sonunda burnu kapatıp atellemeden önce şişler indikten sonraki halini mi görüyorlar yani şişler inince burnu kapattıkları an gibi oluyor mu? Bir bakıma mantıklı geldi ama bir bakıma da mantıksız gibi geldi, yani bir sürü hatalı burun yapılıyor o zaman doktor burnu kapattığında hatayı görüp tekrar açıp hatayı düzeltmez miydi? Ama az önce mesajını okuyunca eşimle de bu konuyu konuştuk da eşim doğru olabilir çünkü ameliyattan ilk çıktığında atelli olmasına rağmen burnun çok ufacıktı şuanda o kadar ufak değil diyor

benim de burnuma iğne yapıldı yaklaşık 3. ayda falan. iğne yapılınca biraz küçülme oldu ama hala uc kısmında ödem var . tekrar gidicem. doktor geçmezse tekrar iğne yapacağını söylemişti çünkü...

bu iğne herhangi bi kötü sonuca yol açma ihtimali varmı bide sizde kalın derilimydiniz

yasmin280,doktorun sana dediği şeylerin aynısını ben de başka bi doktordan duymuştum.bu konuda haklılar doktorlar ama sıkıntı ,kalın deride ne yazıkki cok farklı ortamlarda hem kbbci hem plastikci hocalarla konuştuğum vakit ortak söylem şu olduki; kalın derili burunların ödemi fazla olur,geç iner,şeklen fındık mındık olmaz,kemiği ne kadar düzeltirsen düzelt kendini çok göstermez ama bu bi avantaja da dönüşebilir çünkü estetik hatalarını kalın deri çok güzel örter:) ben de kalın deriliyim,eskiden çok üzülürdüm neden ceviz burunluyum,neden fındık değil diye :)ama şimdi kendimi şanslı görüyorum,bu avantaj muhabbetine ya da züğürt tesellisi bilemiyorum artık

ödem indirici denilen iğne steroid yani kortizon iğnesi. renk değişikliği, atrofi(doku erimesi) ,kılcal damarlar vb. gibi yan etkileri olabilir diye çoğu doktor yanaşmıyor.zaten bir kere değil ayda bir , bir kaç kere yapılıyor. yabancı forumlarda bu yüzden burnu mahvolmuş insanlar var. kalın derili burunlarda bazen ödem dağılamayarak skar dokusuna dönüşüyor bunun için yapılıyor. ben de kalın deriliyim ve şişliğim uzun sürdü. hatta 2 yılı buldu diyebilirim sabırlı olmanızı öneririm.

kızlaar bu benim 3.amelıyatımdı...7 ay gectı ve halen burnumun sağ ucunda kıkırdak elıme gelıyor.buda burnumu saga kayık gösterıyor..ustelık sol delıkten gırrılen yerde içende şiş var, delıgıde şişden daha kucuk duruyro sağa göre...doktor bana 6.ayın dolduktan sonra şişin inmese yapacam iğne dedı...şubat tatılınde gıdıp vuredurmayı dusunuyomda sımdı sız boyle deyınce korktum...kötu bıse duyan bılen varsa yazsın kızlar lutfen

bunu bilseydim asla yaptırmazdım. iğne yapılan yerde renk açıklığı var. ve orası pütür pütür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…