yasmin280,doğru öyle iğneler var.zaten günlük hayatta çok yakından tanıdığın ilaçlar bunlar;kortizon iğnelerçoğunlukla dağılmayan ödemde ve kalın derili burunlarda tercih ediliyo.kortizonların inceltici etkisi olduğu için yüksek atan burunlarda(kemik ve doku kaynaşması beklenen düzeyde olmayan burunlar) ,kalın derili burunlarda ya da yoğun ve gecikmiş ödem yaşayan burunlarda bazı doktorlar kullanıyo.kimisi ise pek tasvip etmiyo...sonuçta bu ,doktorunla senin ortak vereceğiniz bir karar,iyi düşünmek lazım???
yani bu iğne kötü bi sonucada neden olabilirmi, yani midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak gibi bi şey yaşarmıyım, dr ameliyattan sonra beni görmedi, asistanı önerdi, vede ben kalın derilym sorunlarım ondan kaynaklanıyo olabilr haklısınız, çünkü konuştuğum asistan ameliyata burununuzu kapatığımızda çok güzel bi burundu vede kibardı, yüzünüzede çok yakışımıştı diyo, ama ben bakınca çok kaba geliyo, asistanı bana biz ameliyata burnu kapatığımızda şimeden önceki halini görüyoruz dedi, yani sonuç o hali olacakmış diyor.
benim de burnuma iğne yapıldı yaklaşık 3. ayda falan. iğne yapılınca biraz küçülme oldu ama hala uc kısmında ödem var . tekrar gidicem. doktor geçmezse tekrar iğne yapacağını söylemişti çünkü...
bu iğne herhangi bi kötü sonuca yol açma ihtimali varmı bide sizde kalın derilimydiniz
ödem indirici denilen iğne steroid yani kortizon iğnesi. renk değişikliği, atrofi(doku erimesi) ,kılcal damarlar vb. gibi yan etkileri olabilir diye çoğu doktor yanaşmıyor.zaten bir kere değil ayda bir , bir kaç kere yapılıyor. yabancı forumlarda bu yüzden burnu mahvolmuş insanlar var. kalın derili burunlarda bazen ödem dağılamayarak skar dokusuna dönüşüyor bunun için yapılıyor. ben de kalın deriliyim ve şişliğim uzun sürdü. hatta 2 yılı buldu diyebilirim sabırlı olmanızı öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?