Yöresel Tarif Büryan (resimli)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Joy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler

çok severim bende bu yemeği..bi arara herhafta yapıyodum..
ben arada değişiklik olsun diye domates,havuç küp küp doğrayıp öyle yapıyorum..bi de bezelye ve kırmızı biber koyuyorum..renkli oluyor...

bende arnavutum bayılırım büryana etliside güzel olur tavuklusuda...bayramlar gelir direkt aklıma...vegatayı nasıl bulucam buralarda bilmiyorum olsada yapsam

Son düzenleme:

niye bu kadar iddaa ediyorsunki BÜRYAN değildir diye??? bizim göçmenlerin arnavutların boşnakların meşhur yemeği BÜRYANDIR bu canım benim.96 yaşında babannem bile küçüklüğünde yerlermiş memlekettede yaparlarmış bu yaşına kadarda yapmıştı siz değiştirin yemeğinizin ismini o zaman!!!! BÜRYAN bizim geleneğimizdir!!!! sana bu şekilde cavap lazımmm

biz yogoslav göçmeniyiz baba tarafında bayramlarda genelde yapılırdı şimdi kayınpederim siirtli onlardada büryan var fakat bu fotoğraftaki bizimkilerin yaptığına benziyor, siirtlilerin daha farklı oluyormuş.

Harika görünüyor.kemikli et aldim hemen simdi deneyecegim. esimde cocuklarda bayilacak eminim.

evet arnavut olarak bizdede hep pişen bir yemektir.paylaşanın eline sağlık..bizde ona domates yeşil biber soğan da doğranır pişirilir tadı gerçekten çok güzel kızlar vede çok doyurucuduuuur..

Arkadaslar.denedim.cok nefis oldu gercekten. afiyetle yedik.Ben icine bir sogan kavurdum ve birde domates koydum.Tavsiye ederim.

Ya bu yemeği siirtte yemek lazımmış.Of ya görüntüsü muhteşem ,heryerde de satılmıyorki büryan. İnşallah siirtte yemek kısmet olur bana da.Daha yemeden canım çekti.

yunanistan göçmenidir babannemler. onlarda yaparlardı bu yemeği. adına da büryan derlerdi. fakat bir de soğan eklerlerdi

harika bir göçmen yemeği.siirtte de büryan yapılıyormuş diye biliyorum aynı ismi kullanıyorlar ama o biraz daha farklı bir lezzet.fakat ben bu büryanı daha cok seviyorum

cok guzel gozukuyorrr yapmam lazimmm

buarada et kemiksiz et mi :26:

cok guzel gozukuyorrr yapmam lazimmm

buarada et kemiksiz et mi :26:
evet canım kemiksiz orta büyüklükte olacak resimde gördüğün gibi.
bizim buralarda herkes boşnak olduğundan,
kasaplara sölediğimizde biryan için diye hazırlarlarsende
kemiksiz orta büyüklük diye söylersen hazırlarlar..
şimdiden afiyet olsun

bizim oralarda da çok yapılır diyarbakır mardin civarı

Siirtte, Bitlis'te yada dogu Anadolu'da Güney dogu Anadolu'da da Buryan yapılır ve sabah kahvaltısında yenilir, sabah 10 dan sonra lokantalarda zor bulursunuz ve bu yörelerde yapılan Buryan tandırda piser.etin yağsiz tarafından yapılır.
Ama burada verilen tarif farklı bir tarif, göçmen yemegidir, Arnavutlar Boşnaklar sıkça yapar ve bayramların vazgeçilmez yemegidir

Son düzenleme:

Aynen öyle, ben dedelerden göçmenim, nişanlım ise dededen siirtli. Büryan onlarda da bizde de mevcut ancak onlarki böyle oluyor ;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…