Yöresel Tarif Büryan (resimli)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Joy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler
Cnm bu yemek gÖÇmenlerınde yemeĞıdır
davetlerde vazgeÇılmez bı menÜdÜr
bız buna kapama derız ve kemıklı etlerle yaparız
teŞk paylaŞım ıÇın

AAA ben büryanı şoray da görmüştüm kuyuların içinde pişiriliyordu ama böyle birşey değildi nefis gözüküyordu hatta burda büryan ayzsısını okuyunca bile ağzım sulandı hiç yemedim ama eminim güzel birşeydir

Her bayram bizde de yapılır bu bayram yemeğidir.. Çok güzeldir tadından yenmez cokacimcoook

Bu göçmen yemeğidir yengem kuru soğan kavurarak yapar bunu.
Etleri önceden pişirir soğan kavrulduktan sonra pirincini atar etini koyar ama ocakta pişiriyor yemeği çok güzel olur olsada yense şimdi.cokacimcoook

arkadaşlar siirtinki farklı... karıstırmayın. bu göçmen yemegidir. arkadasların dediği gibi kapamada denir

babamin en sevdigi tatlardan biridir ve haftada bir menüde olandir büryan :)
ellerine saglik canim

sıırt buryanı ıse bu degıl bence bu yemegın ısmı farklı cunku buryan boyle dgıl asıl buryanı sabah cok erken saatte bır kuzu budunu tandıra ındırırler ve o tandırda pıser lokum gıbı et olur sıırte yolu dusenler mutlaka yesın

ayy görünce bi tuhaf oldum bayram sabahıı..ne güzel olur..bilmeyenlere çok tuhaf gelio sabah sabah etmi yenir die..
ne güzel bir gelenktir bu yaa

canım emeğine sağlık ama bu büryan değil faklı bi yemek
bi siirtli olarak bu söyleme hakkım var heralde
bizde büryan yerin altındaki tandırda kuzunun eti hiç susuz 5,6saat yavaş yavaş pişirilir böle lokum gibi olur et

bende büryanı kaburgadan yapıolar die biliordum çünkü yengem bikere yaptırıp getirmişti dışardan büryan demişti kaburga dolması gibi bişi

Çok güzel görünüyor canım çekti valla uzun zamandır yemiyordum.
Ben adını kapama diye biliyordum.Bu yemeği göçmenler çok güzel yapıyor bide yanına kapuska yaparlar offf cokacimcoook

Harika bir yemak,yalnız biz pirinçleri kavururken içine küp doğranmış patates ,salça tuz yerine de vegeta katarız.

biz bunu köyde mevlütlerde falan etli pilav diye yaparız ya.adı demek büryan mıymış

büryan bu değildir yaptığın yemeğin adını bilmem amam KESİNLİKE BÜRYAN DEĞİLDİR yemeğinin ismini değiştir BÜRYAN BİTLİS veSİİRT' TE tandırda yapılan bir yemektir Akşamdan tandıra konur tandırın içinede su konur suyun buharında sabaha kadar pişer BÜRYAN benim yazdığımdır

arkadasım cok iddialı konusmussun ismini değiştir diye. YÜZYILLARIN goçmen yemeginin ismini SEN İSTEDİN diye kım değiştirecek acaba... siirtinde yemegi vardır ve ben bunu daha ınceden yazmıstım. siirtlimisin niye alınıyorsun kı?? biz siirtinde boyle yemegi var diye o yemegin ismini değiştirin dedik mi?? biraz sakin olalım. 2 farkı yemege iki farklı kültür aynı ismi vermiş. bundan doğal ne olabilir ????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…