Yöresel Tarif Büryan (resimli)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Joy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler

yerimseniben

siirtin yemeği değil bu siitrtte 3buçuk yıl kaldık kuzuları tandırda pişiriyorlar sabah yenir öğlen biter çok lezzetlidir deneyin bu göçmrn yemeğidir sanırım beğendim iftarlik olur mu

ben tatarım ama annemde resimdeki gibi yapardı ve fırında pişirirdi ve adınada büryan derdi,

çocukken çok yedim şimdi annem 65ın üstünde... EVET BU YEMEĞİN ADI BÜRYANdır.cokacimcoook

yani etle pilavın ağır ağır ateşte pişmesi olayı üstelik anneannem süper bir yemekçidir.

yani böyle her yerde yemek tarifleri falan yokken rahmetli annanem bize orman kebabı, sana böreği falan gibi şimdilerde adı yeni duyulan yemekleri o zamanlar yapardı. BÜRYANda yapardı yane...sengözlerimebaksanab

kızlar şuan siirtte bulunarak söyluyorum siirtin büryanı bu kesınlıkledegıl belkı göcmenler bu yemege büryan dıyo olabılır ama bende bır göcmen kızı olarak bu yemegı kapama bılıyorum

kızlar şuan siirtte bulunarak söyluyorum siirtin büryanı bu kesınlıkledegıl belkı göcmenler bu yemege büryan dıyo olabılır ama bende bır göcmen kızı olarak bu yemegı kapama bılıyorum

evet canım benim annem bulgaristan babam yugoslavya göçmeni.. annemler kapama babamın tarafı ise büryan der...ben kafama gore takılıyom :1hug:

bunu denemek istiyorum mutlaka eminim çok lezizdir ah bi de kilolar olmasa

güzel görünüyorda bişey soracağım çok sulumu oluyor böyle suyu az olsa daha iyi olmazmı ellerinize sağlık

güzel görünüyorda bişey soracağım çok sulumu oluyor böyle suyu az olsa daha iyi olmazmı ellerinize sağlık

canım aynı pilav gibi suyunu cektırene kadar pişiriyorsun. ilk malzemeyı koydugunda sulu oluyor tabı..

ama büryan göçmen yemeği değil arkadaşlar siirtin yemeğidir yanlışlık olmasın hatta kahvaltıda yenilir genelde siirtte

o büryan farklı oluyor canım bu makedonya göçmenlerşne has birşey siirteki büryan sadece isim benzerliği

Bende bulgaristan göçmeniyim. Ve annem çok yapar büryanı. Ama bizde kırmızı et yiyen yok tavukla yapar annem.Ve süper olur. Yanınada ayran of oofff nede güzel olur. Bende göçmen yemeği diye bilirim büryanı.

dıcegımı demıssın kesınlıkle haklısın canım:):)benımde vazgecılmezım canım babaannemde çok guzel yapar:):):)

arkadaşlar göçmenller bu yemeğe büryan der kabul edersiniz yada etmezsiniz yızyıllardır yenilen büryan yemeğinin adıdır bu siz eğer isim benzerliğini istemiyorsanız değiştirebilrisiniz siirtin büryanaının ismini mesela siirt usulu kuzu deyin

bir göçmen kızı olarak bende söyliyim bari bu yemeğin adı büryandır bazı göçmenler kapamada derler benim annecim tavuklada yapar ama pirincine soğan kavrulur misler gibide olur yemede yanında yatttt mmmm cokacimcoook

siirtte ki yemeğin adıda benim bildiğim kadarıyla ''büryan kebabıdır''

Bende bunu tavukla yaparım,

Tüm tavuk ya da butları haşlıyorum güzelce, fırın tepsisine pirinci koyup üzerine mevsiminde 2-3 tane domatesi rendeliyorum, 1 tatlı kaşığı kuru nane, biraz karabiber, tuz ve sıvı yağ koyup harmanlıyorum. Üzerine kaynar olan tavuk suyunu ve tavuk etlerini koyup 200 derecedeki fırına atıyorum. Misafirlerim çok beğenir yanına güzel bir salata ve ayran harika oluyor. Yalnız ben üzerini çok kızartmıyorum o zaman kıtır kıtır oluyor kuruyor. Çok pratik ve lezzetli kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Veeee bu bir göçmen yemeğidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…