Hanımlar ben islamı bilmeden büyüdüm. İslamı bilmeden de yaşıyordum ancak bu senenin başında dinlediğim bir sohbetle içimde bir merak uyandı ve araştırdım okudum çok mutlu ve huzurlu hissettim. Şöyle ki ben 41 yaşına kadar hep çok rahat büyüdüm. Alkol kullanıyorum, geceleri eğlenmeye çıkıyorum, bikini giyiyiyorum. Bu örnekleri yaşam tarzım hakkında fikriniz oluşsun diye veriyorum. Ben bu yaştan sonra bütün her şeyi bir kenara bırakamam o cesaretim de yok ama namaza başlamak istiyorum. Yaşam tarzım namaz kılmama engel midir? Tabi ki bazı şeylerden vazgeçmem gerekiyor ancak bunlar zaman alıcak. Çevremde soracağım kimsem yok yardımlarınızı bekliyorum. Bide 17 yaşında bir kızım var onun da benim gibi olmasını istemiyorum. Çok mu geç kaldım ona bir şeyler öğretebilmek için? Lütfen yardımcı olun hanımlar benim için çok önemli
Canım bu dünyada bir insanı böylesine güzel bir ibadetten ayrı bırakabilecek güç ve bahane yok asla yok.... Bazı güzellikler Allah nezaman nasip ederse ozaman gerçekleşiyor. Sen giyinişine, alkole şuna buna yani bunlar küçük şeyler bunlara aldırmayacaksın. Sen ilk önce kılmaya başla zaten birçok şeyi zamanla sen yapmak istemezsin ki... O anlattıklarının hepsi bende de var hatta daha fazlası fakat şükürler olsun üç senedir kılıyorum ve devam edeceğim. Beni bu yoldan hiçbir bahane alamaz. Giyinişin, yaşam tarzın hepsi senin kendi tercihin.
Misal, Alkol'ün haram olduğunu bilirsin fakat insanız biz nefsimizle savaşıyoruz ağır basıyor birşekilde, tabi elimizden geleni yapmak da bizim için en doğrusu.
Allaha sarılmanın önünde engel, giyinişi, şusu busu, alkolü falan olamaz. Sen herzaman sarılır af dilersin. O büyüktür. Mesela derler ki, alkol aldığın gün namazın kabul olmaz... şimdi söyler misiniz bana bunu kimin söylemeye hakkı var??? seni allahın yolundan ayrılmanı nasıl söylerler, nasıl önüne engel koyabilirler? bunun kararını kim verebilir? kimin haddine düşmüş bu seni o yoldan almak.
Çocuğuna da doğruları öğretip, seçenekleri gösterip kendi kararlarını kendisinin vermesini sağlayacaksın. Zaten nasip olmamışsa, zorlasan, bağırsan çağırsan ne fayda. Allah herkese nasip etsin.
Şimdi islami yaşam konusundaki fikrim ise şu. Bir insana nasip olur da içinden gelirse, Allah yolunda bunu yapar. bunun zorlaması olamaz. Örtünün diye bize emir gelmiş sonuçta. Buna hazır hissetmek bu yola girmek herkese nasip olamıyor.
Ben mesela yapamayacağımı düşünüyorum, nefsimle mücadele halindeyim. Örtünemem diyorum. Bu hayatta daha neler görürüz bilmiyorum. Fakat mesela namazın bana getirisi çok oldu. Daha salim düşünmek, olayları farklı değerlendirmek, alkolü hayatımdan yok denecek kadar azalttım (içsem de olur içmesem de) insanlara davranışım düşüncem değişti, dertlere bakış açım değişti, yep yeni bir yol çizdim kendime ahiret hayatına doğru... ama doğru ama yanlış... içimden gelen hisler bunlar içimde çağlayanlar...
Sakın vazgeçme bizi yanına çağırıyor bu okadar güzel bir his ki... bizi seviyor inşallah hep sevsin bizden asla vazgeçmesin. Yavrunuzdan da öyle dua edin. O da vakti geldiğinde görecek inşallah.