Bütün istediklerim oldu, elde ettiklerim kolay oldu diyen var mı?

Ben hep en zor durumlarla haddinden fazla mücadele etmek zorunda kaldım.Ancak memnunum bu durumdan çözüm üretmeyi öğretti bana ,pesetmemeyi,denemeyi,kendi yolumu bulmayı herşeyin birden fazla yolu ,çözümü olduğunu öğrendim.Bu yüzden artık korkmuyorum denemekten ,yanılmaktan .zorsa vardır bir kolaylığı diyerek gülümsüyorum :) level atladıkça zorlaşıyor olaylar :)Çok kolay olmuşsa içime sinmiyor emek vermediğim şeyler :)Zoru başarırım imkansız biraz zamanımı alır sözünü de ayrı bir severim :)

Bu sıra çok konu açtığımın farkındayım kısaca şöyle söylim zorlu bir hayatım oldu halada devam ediyor hiçbir istediğim hemen olmadı hep çabalayarak yırtınarak seneler sonra oldu. Sorunlu bir ailem var çocukluğum hiç güzel geçmedi üniversite hayatım aşırı zordu bitince senelerce işsiz kaldım zar zor atandım iyi kalpli bir arkadaşa denk gelemedim nişanlandım aldatıldım neyseki tek güzellik eşimle tanıştım evlendim sağlık desen pert olanlar yetmiyo gibi şimdide diş eti çekilmeleri çıktı hamileyim sandım değilmişim aylardır deniyoruz olmuyo
Benim merak ettiğim hayatta her istediğine hemen kavuşmuş ne istediysem oldu diyen var mı? Ben ne suç işledim diye düşünüp duruyorum dini yönden de elimden geleni yapıyorum hasta halimle oruç bile tutuyorum çok zorlansamda. Gerçekten daha napabilirim? Herşeyi geçtim anne olmakla yanıp tutuşmayım senelerce diyorum ama sanki yine olmayacak deniyoruz olmuyor çok mutsuzum
Masallah diyeyim benim de işlerim genelde rast gider , çalıştıgım yıl atandım istediğim zaman anne oldum 20 yaşındaydım eşimle tanıştım vs vs,ama bu doyum olayı biraz kişiyle alakalı ya ,ben kv ile karşılıklı oturuyorum kızıma o baktı,siz diyebilirsiniz ki kaynananın dibindesin bu mu şans,ya da köyde oturuyorum hava mis derim la en yakın market iki km ötede önceden almamışsan plansız bi şekilde tavuk bile pişiremezsin diyebilirsin,yani ben huzurlu ve mutluyum ama belki benim yaşadığım hayatı sen tercih etmezsin bla bla,aslında işin özü kanaatkarlık,doyum,huzur insanın içindedir, hayatında gerçekleşen değişiklikler bunları sana vermez. O yüzden onun hayatını bunun hayatını boşver kendininkine odaklan sevgili konusahibi

Benim istediğim şeyler hayatımda hep sabrımın son anında gerçekleşiyor kendimi çok sıkıyorum çok sabrediyorum öyle oluyor

Olmadı hep tırmaladım.Sözel ve dil zekam daha baskınken dememe rağmen sayısala yönlendirildim.Çok ama çok çalışmam gerekti.

Üniversitede zorlandım çok okurken.

Ne bileyim bişey isterdim alınabilecek aylar sonra alınırdı.İsteklerimin ötelenmesine alıştım.Heralde yokluğu bilmem için diye düşündüm.

Üniversitede kyk kredisiyle yurt parasını ödedim,az bi bursla geçindim.Bi de nasıl yapıyorsam artırp neredeyse aç gezip harç paramı öderdim 2 dönem de.

Eşimle evlenmek istedim çok aşırı zor oldu.İskelete döndüm.

Evlendik mutluydum genel olarak.Kızımız oldu 7 aylıkken Eşim Zeytindalı harekatına gitti.6.ayında beklemekten bi hal oldum.Daha da gelemiyor.

Ne çok buldum.İşte belki de benim sıkıntım başkasına göre sıkıntı bile değil.hayat çoğumuza çok da kolay değil bence.

Bu sıra çok konu açtığımın farkındayım kısaca şöyle söylim zorlu bir hayatım oldu halada devam ediyor hiçbir istediğim hemen olmadı hep çabalayarak yırtınarak seneler sonra oldu. Sorunlu bir ailem var çocukluğum hiç güzel geçmedi üniversite hayatım aşırı zordu bitince senelerce işsiz kaldım zar zor atandım iyi kalpli bir arkadaşa denk gelemedim nişanlandım aldatıldım neyseki tek güzellik eşimle tanıştım evlendim sağlık desen pert olanlar yetmiyo gibi şimdide diş eti çekilmeleri çıktı hamileyim sandım değilmişim aylardır deniyoruz olmuyo
Benim merak ettiğim hayatta her istediğine hemen kavuşmuş ne istediysem oldu diyen var mı? Ben ne suç işledim diye düşünüp duruyorum dini yönden de elimden geleni yapıyorum hasta halimle oruç bile tutuyorum çok zorlansamda. Gerçekten daha napabilirim? Herşeyi geçtim anne olmakla yanıp tutuşmayım senelerce diyorum ama sanki yine olmayacak deniyoruz olmuyor çok mutsuzum
Bakış açınızı değiştirin. Elde edemediklerinizi değil de elinizdekileri düşünün ve şükredin
Gerçekten hayata olumsuz bakan kişinin işi yolunda gitmiyor ya

Ben hep en zor durumlarla haddinden fazla mücadele etmek zorunda kaldım.Ancak memnunum bu durumdan çözüm üretmeyi öğretti bana ,pesetmemeyi,denemeyi,kendi yolumu bulmayı herşeyin birden fazla yolu ,çözümü olduğunu öğrendim.Bu yüzden artık korkmuyorum denemekten ,yanılmaktan .zorsa vardır bir kolaylığı diyerek gülümsüyorum :) level atladıkça zorlaşıyor olaylar :)Çok kolay olmuşsa içime sinmiyor emek vermediğim şeyler :)Zoru başarırım imkansız biraz zamanımı alır sözünü de ayrı bir severim :)
Tam olarak yaşam şeklim böyledir..
Sevgisiz yapamam ama istemediğim bir şeyi sevmek de uzun zaman almaz ikna edilemez biri olmadigimdan..

Ben varım. Ne istersem kolayca oldu. Öyle mutluyum, öyle her şey yolunda ki. Şanslı doğanlardanım.

Demek isterdim ancak tam tersi. Zor bir hayatım oldu. Ama umut etmekten asla vazgeçmedim. Elbet rahata ereceğim birgün.

Şimdi acındırma gibi algılanmasın ama az önce bir kanaldaki belgeselde gördüm , 6 7 yaşlarında Afrikalı çocuklar köle olarak alınıp evlerde hizmetçi olarak kullanılıyormuş , fuhuş yapmaya zorlananları da varmış.6 yaşında Afrikalı köle bir çocuk evde hizmetçilik yaparken görüntülerini çekmişler , ufacık elleriyle yer siliyor , bulaşık yıkıyordu , bulaşıkları diziyordu.Saçları Afrika örgülü ufacık bir kız çocuğuydu.İnanın izlerken o kadar üzüldüm ki.Hayatımı düşündüm ve yediğim yemekten , yaşadığım mutluluklardan , dert ettiğim şeylerden utandım.Bunları neden anlattım , klişe bi' söz vardır mutlaka duymuşsunuzdur senin dert ettiğin şeyler başkasının hayalidir gibi bir sözdü.Lütfen hayata biraz pozitif bakın.Eşiniz var , işiniz var.Bebeğiniz de olur.Her şeyiniz normalmiş , sadece biraz sabretmeniz gerekiyor demek ki.

Gokten s.. yagsa benim basima a.. duser diye kaba bi tabir var ya hah iste o benim.Aslinda biraz pozitif baksan ulkenin yarisindan sanslisin.Heralde cocuk isi canini cok sıkti.

O tersi di miydi kız gökten a.. yağsa bana s.. düşer o da seke seke g...me girer:olamaz::olamaz:

Çok çabaladığım, elimden gelenin fazlasını yaptığım zamanlar oldu kazanmak başarmak için atanmak dışında her istediğimi kazandım. Atanmayı gece gündüz demeden çalışmama rağmen yapamadım küçük bir bebeğim var onu şa hazırlanıyorum umarım o da olur

Tek kelimeyle özet geçeyim ; Kara bahtım kör talihim ..
Olmuyorsa vardır bi hayır diye çırpınanlardanım :)

Ne i stediysem (es, iş vs..) resmen agzimla kuş tuttum kuşun kanadı niye gümüş değil dediler. Gumusu buldum bi de amuda kalk dediler yani hep paralandim çok uğraştım. Veee yine olmadı..

Sonra eeehh defolun be istemiyorum yettiniz artik dediğim anda tıkır tıkır herşey oldu..

Sonra oglum doğdu kalp anomalisiyle ve benim ne para ne pul ne es ne kariyer umrumda artik o sağlıklı olsun başka bisey istemiyorum. Hiç bisey umrumda değil Hic bisey için cabalamiyorum. Herşeyin hayırlısı diyorum.

Çok daha iyileri senin olsun canım ☺
Hehehe eyvallah :halay:
Şaka bi yana, konu sahibi arkadaşım herkes gibi ben de bazı tecrübeleri zor yollardan öğrendim, epey burnum sürtüldü, hayatın güzellikler verdiği de oldu ağzıma tükürdüğü de. Sağlığımı bozan bir işte çalıştıktan sonra iyisiyle kötüsüyle işimi sevmeyi ve şükretmeyi öğrendim. Dünyanın en safıydım üniversite dönemim toksik insan ilişkilerini başıma sarmakla ve uzun süre onlardan kurtulmaya çalışmakla geçti. Ardından kötü bir evlilik yaptım beş kuruşsuz boşandım, 3 senede 4-5 kere sıfırdan düzen kurmak zorunda kaldım dünya borç ödedim, güvenim kırıldı ama insanları tanımamı sağladı temkinli olmayı öğrendim. Kendime yetmeyi öğrendim, ailemin kıymetini anladım. Bunca yaşanmışlıktan sonra nasip olur da kendim de güzel bir aile kurarsam onun da kıymetini bilirim diye düşünüyorum. Zorluklar insanı yorduğu kadar güçlendiriyor da, biraz da hayat algısıyla ilgili bişey bu. Bazen yorulsan bile -olacak o kadarı da insanlık hali- genel olarak güzel bakmayı öğrenirsen hayat da güzelleşir. Yine de çok zor zamanlarımda bile eş dost çevresinde olsun işte olsun iyi insanlar da nasip etti allah. Ne demiş büyük düşünür gülben ergen, sabır şükür dua :KK53:

Back
X