Bütün istediklerim oldu, elde ettiklerim kolay oldu diyen var mı?

Şimdi acındırma gibi algılanmasın ama az önce bir kanaldaki belgeselde gördüm , 6 7 yaşlarında Afrikalı çocuklar köle olarak alınıp evlerde hizmetçi olarak kullanılıyormuş , fuhuş yapmaya zorlananları da varmış.6 yaşında Afrikalı köle bir çocuk evde hizmetçilik yaparken görüntülerini çekmişler , ufacık elleriyle yer siliyor , bulaşık yıkıyordu , bulaşıkları diziyordu.Saçları Afrika örgülü ufacık bir kız çocuğuydu.İnanın izlerken o kadar üzüldüm ki.Hayatımı düşündüm ve yediğim yemekten , yaşadığım mutluluklardan , dert ettiğim şeylerden utandım.Bunları neden anlattım , klişe bi' söz vardır mutlaka duymuşsunuzdur senin dert ettiğin şeyler başkasının hayalidir gibi bir sözdü.Lütfen hayata biraz pozitif bakın.Eşiniz var , işiniz var.Bebeğiniz de olur.Her şeyiniz normalmiş , sadece biraz sabretmeniz gerekiyor demek ki.
İşte hayata karşı olan algımızın ruh halimizi nasıl etkilediğine güzel bir örnek :KK200:

Ben. Ama hiçbir şey kendiliğinden olmuyor.
Belki de zorluklara tahammülümüz ve bu tahammülün getirdiği azim farklı olduğu için ben "şanslı" siz "bahtsız" ggörünüyorsunuzdur, ne dersiniz?

Hiç kimsenin hayatı muhteşem değildir belki de. Sosyal medyaya bakınca herkes çok mutlu görünüyor mesela ama aslında değiller öyle mutlu falan.
Belki de çok stres yapıyorsundur bazı şeyleri insan fazla stresi gerçekten kaldıramıyor biraz sakinleş düşün
Çabalayarak bişeyler yapmanın, başarmanın tadı, mutluluğu hiçbir şeyde yok inan.
Ne güzel bak iyi bir evlilik yapmışsın oradan yüzün gülmüş isyan etme sabret belki biraz daha zamanı vardır bir şeylerin

Benim her istedigim oldu. Ama hic buyuk isteklerim yoktu, belki bundandir.

Cok sıkılmayacagim bir is istedim. Oldu. Bir kac sene surundum sonra rahatladim. Oyle pek prestijli bisiy gelmesin akliniza. Ama benim icin ok. Her sey yolunda.

Tam hayalimdeki gibi bir esim var. Hayallerimde zengin yakisikli falan bir adam yoktu. Sadece benim gibi deli olmasini istiyordum :) o da oldu

Ufak tefek saglik sorunlarim var ama genel manada sagligim yerinde cok sukur.

Bu kadar iste. Oldu yani.

Ne i stediysem (es, iş vs..) resmen agzimla kuş tuttum kuşun kanadı niye gümüş değil dediler. Gumusu buldum bi de amuda kalk dediler yani hep paralandim çok uğraştım. Veee yine olmadı..

Sonra eeehh defolun be istemiyorum yettiniz artik dediğim anda tıkır tıkır herşey oldu..

Sonra oglum doğdu kalp anomalisiyle ve benim ne para ne pul ne es ne kariyer umrumda artik o sağlıklı olsun başka bisey istemiyorum. Hiç bisey umrumda değil Hic bisey için cabalamiyorum. Herşeyin hayırlısı diyorum.
Allahim evladini tez vakitte sagligina kavustursun

Bu sıra çok konu açtığımın farkındayım kısaca şöyle söylim zorlu bir hayatım oldu halada devam ediyor hiçbir istediğim hemen olmadı hep çabalayarak yırtınarak seneler sonra oldu. Sorunlu bir ailem var çocukluğum hiç güzel geçmedi üniversite hayatım aşırı zordu bitince senelerce işsiz kaldım zar zor atandım iyi kalpli bir arkadaşa denk gelemedim nişanlandım aldatıldım neyseki tek güzellik eşimle tanıştım evlendim sağlık desen pert olanlar yetmiyo gibi şimdide diş eti çekilmeleri çıktı hamileyim sandım değilmişim aylardır deniyoruz olmuyo
Benim merak ettiğim hayatta her istediğine hemen kavuşmuş ne istediysem oldu diyen var mı? Ben ne suç işledim diye düşünüp duruyorum dini yönden de elimden geleni yapıyorum hasta halimle oruç bile tutuyorum çok zorlansamda. Gerçekten daha napabilirim? Herşeyi geçtim anne olmakla yanıp tutuşmayım senelerce diyorum ama sanki yine olmayacak deniyoruz olmuyor çok mutsuzum
Böyle bir dünya yok bence.. şahane gözüken hayatların gerisinde ne yaşanıyor bilemezsiniz..veya su an herşey yolunda bile gitse yarın kimin neyle sinav olacağını bilemeyiz. Kiyas yapmak hem yersiz hem mutsuzluk getirir. Kişinin eline hiçbişey geçmez. Herkesin kendine göre şükür ettiği ve olmasi icin dua ettiği şeyler vardır..

Olmadı hep tırmaladım.Sözel ve dil zekam daha baskınken dememe rağmen sayısala yönlendirildim.Çok ama çok çalışmam gerekti.

Üniversitede zorlandım çok okurken.

Ne bileyim bişey isterdim alınabilecek aylar sonra alınırdı.İsteklerimin ötelenmesine alıştım.Heralde yokluğu bilmem için diye düşündüm.

Üniversitede kyk kredisiyle yurt parasını ödedim,az bi bursla geçindim.Bi de nasıl yapıyorsam artırp neredeyse aç gezip harç paramı öderdim 2 dönem de.

Eşimle evlenmek istedim çok aşırı zor oldu.İskelete döndüm.

Evlendik mutluydum genel olarak.Kızımız oldu 7 aylıkken Eşim Zeytindalı harekatına gitti.6.ayında beklemekten bi hal oldum.Daha da gelemiyor.

Ne çok buldum.İşte belki de benim sıkıntım başkasına göre sıkıntı bile değil.hayat çoğumuza çok da kolay değil bence.
Ahhh zeytindalı yaktı bizi

Kötü seyler bulmak istersen bulursun iyi seyler bulmak istersen de bulursun .Ama gercekten kaderin teptigi mi desem ittigi mi desem cok insan var .
Burda uzun uzun şu iyi bu iyi demek bana cok ayıp geldi.
Dısardan bakipta insanlarin ic dunyasini bilmeden ne mukemmel hayat diyemezsiniz .
Cok zengin birini tanıyorum .Gece 2de eve masor getirtiyor bel agrısından .Hemde en ust tabakaya hizmet eden birini .
Cok paraniz olup masör getirtmeyi mi tercih edersiniz gece rahat uyumayı mı diye düşunmeden edemedim.
Cevabı bende bilmiyorum .
Hersey dört dörtlük olmadıği gibi eksi dörtluk hayatlarda var unutmamak gerek .
Bilemiyorum hayat neye göre insanlara gülüyor .

Biraz da ne istediğimize bağlı.Bebek için bir şey diyemem Allah bilir. Sevdiğim adamla evlendim. Zengin olsun çok yakışıklın olsun şu bu olsun gibi beklentilerim yoktu. Orta halli bi evim olsun dedim oldu. Lüks bir ev isteseydim şu anda o hayal olarak kalırdı. Çok kazandırmasa da düzenli bir işim var. Huzurlu bir iş için çok dua ettim. Çok şükür şükretmeyi bilmek lazım.

Back
X