Bütün kaynanalar kötü mü?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sczn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sczn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
315
8
46
İstanbul
bu forumda bakıyorum da herkes kayınvalidesinden eltisinden görümcesinden dertli. hep onlar mı suçlu hep onlar mı kötü anlamadım. hepimizin evladı var olacak bizde kaynana olacağız acaba onların yerine kendimizi koyuyormuyuz. ben artık kaynanamdan nefret ediyorum görümcem kötü bunları okumuyorum bence artık gelinler çok fena bende gelinim ama bunu savunuyorum. hiç yaşlanmıcaz hiç kaynana olmıcaz sanıyoruz ama bizde o yollardan geçicez ve ne ekersek onu biçecez. bence gelinler artık biraz anlayış....

bence kimse kimseden durup dururken nefret etmez sonuçta dimi kaynanalar kötü davranıyolar ki gelinde sevmiyor
hem bizim türk toplumunda ki kadınlarda oğlunu bi paylaşamama vaar karısından kıskanma var evlendirdikten sonra inatlaşmaya kıskanmaya başlıyor ben doğurdum seni o el kızı diyor ve öyle muamele ediyor ki gelinlerde haklı olarak sevmiyolar kaynanaları şu ana kadar gelin-kaynana birbirini seven hiç görmedim işte ara olan erkeğe oluyor bi tarafta annesi bi tarafta eşi iki arada kalıyor

bence tüm kaynanalar kötü değil kesinlikle
görümcem yok ama kaynanamı da eltimi de çok seviyorum

Birincisi bu bir dert değil bu bir soru ve yanlış yere açmışsınız konuyu Aile Evlilik ve Çocuklar kısmına açsanız daha doğru olurdu
İkincisi elbette her kayınvalide kötü değildir, ancak sizin belirttiğiniz gibi de her gelin fena değildir
Evladının yuvasında huzursuzluğa sebebiyet veren ve bunu gören; üstelik görmedine rağmen tavrından vazgeçmeyen kişi kayınvalide olarak değil insan olarak iyi değildir zaten, hakeza eşini ailesinden uzaklaştırmaya çalışan, incir çekirdeğini doldurmayacak olaylardan fırtına kopartan gelinler de suçsuz değildir elbet...

Yani kısacası görüşünüzdeki genellemeye katılmıyorum, şimdi size hayatı zidan eden, giydiğinize, gezdiğinize, ailenize gittiğinize, çocuğunuzu nasıl büyüttüğünüze karışan sürekli oğlunu doldurup sizinle kavga etmesini sağlayan, acitasyon yapıp evli bir çiftin, kurulmuş bir ailenin bütçesini sarsacak maddi isteklerde bulunan, hakaretler eden, arkdanızdan dedikodu yapan bir kayınvalideyi haklı görüp, ileri de ben de kayınvalide olacağım sabredeyim, hoş göreyim derseniz ona sözüm yok....

çok yakın bir arkadaşımın kaynanası melek gibiydi..yani elbette iyileri de vardır..

ama buraya insanlar sıkıntılarını paylaşmak için yazıyor ve çoğu insanda bence yapılan yorumlarla kendindeki hataları da görüyor..

KK ve bu topicler bunun için oluşturulmuş zaten..

bence tüm kaynanalar kötü değil kesinlikle
görümcem yok ama kaynanamı da eltimi de çok seviyorum

bende seviyorum canım valla, hatta hakkında kötü birşey dersem Allah taş yapar günaha girerim.. Allah razı olsun diyebilirm sadece... valla melek gibi biri gerçekten...

bence sorun erkekte anneye yeri gelince sus dese karısına sırası gelince sus derse bak bakalım sıkıntı olur mu ben eşler kayınvalide yerine kocalara kavga etmeli. kayınvalide gezmeme filan karışıyorsa eşe kavga etmeli kayınvalideye değil. taktik yanlış bence.

bence sorun erkekte anneye yeri gelince sus dese karısına sırası gelince sus derse bak bakalım sıkıntı olur mu ben eşler kayınvalide yerine kocalara kavga etmeli. kayınvalide gezmeme filan karışıyorsa eşe kavga etmeli kayınvalideye değil. taktik yanlış bence.

konuyu buraya açtım çünkü hep burda görüyorum nefret ediyorum vs vs ama bu çare değil bu nefretle evlilik hayatınız kötü gidiyor sinirleriniz yıpranıyor. niye diyorum bu kadar dert ediyorlar. kavga etmek hatta ayrılmak yerine bi çare olmalı bunları konuşalım nefret etmek kimseye fayda sağlamaz bence...

sevgili konu sahibi,

gelip "bir derdim var" topicine giriyosunuz, kaynanasından görümcesinden şikayet edenlere bakıp "eeee bütün kaynanalar kötü mü?" diye hayıflanıyor musunuz?

kaynanası iyi olanlar da var da onlar gelip "bir derdim var" bölümünde topic açmıyor.

bence siz forum kullanmayı bilmiyorsunuz.. ki zaten açtığınız konuyu da yanlış yere açmışsınız. bu da forumu kullanmayı bilmediğinizi gösterir nitelikte..

birde bunun için konu açıcam. sataşıp kavga çıkaranlar diye....size sadece gülüyorum bunu yazmak için vakit harcamaya değmez bence....

Son düzenleme:

Niye başkasının hatası yüzünden eşimle sorun yaşıyayım ki???
Çok saçma...
Onlara şirin görüneyim diye eşimle arama görülmez duvarlar çekeyim öyle mi???
Çok gereksiz....
Birisi ile bir sorunum varsa, tavrımdan ve kişiliğimden ödün veremden, ağzımı bozmadan, kavga etmeden anlatırım derdimi.
Anlamazsa iletişimimi koparırırım olur biter....

şimdi herkesi bilmem ama ben eşimin ailesiyle sorun yaşasam eşim ister istemez bana tavırlı olur. ben haklı bile olsam o bana niye anneme bunu dedin niye şunu dedin der ve aram açılır öyle değil mi. tamam ailesi dışındakiler için dediğiniz doğru ama bence eşinin ailesiyle yaşanan herşey tarafları etkiliyor.

Bence de en büyük hata kaynanaya kızıp eşten çıkarmak. Sakın kızlar

birde bunun için konu açıcam. sataşıp kavga çıkaranlar diye....size sadece gülüyorum bunu yazmak için vakit harcamaya değmez bence....

Sataşan yokki o mesajın içeriğinde size, bir durum belirtilmiş.
Sizse kırıcı ifadelerde bulunuyorsunuz, madem konu açtınız isteyen istediği nitelikteki yorumu yapar.
Yazmaya değer olup olmadığını siz belirleyemezsiniz.

cnm bunca insanın başına gelen şey seninde başına gelse anlardın ozamanda ahh annem canm annem oğlumun annesisin ne yapsan yeridir mi diyecektin. kaynanası tarafından evliliği bitirilen insanlar var biz burda laf olsun diye konuşmuyoruz dertlerimizi anlatıp rahatlıyor çözümler arıyoruz. ayrıca kimse senin melek kaynananı kötülemiyo burda herkes kendi çektiğini yaşadığını anlatıyo. mesela ben yeni doğum yaptım kaynanam sözde bana bakmaya geldi ama ona hizmet etmekten iç dikişlerim iltihap kaptı dinlenemedim 2 ay oldu kanamam durmadı hala ilaç tedavisi görüyorum bunu bile bile hiç kılını kıpırdatmadı sabah on.da kapıma gelirdi kalk diye ayy daha kırkım çıkmamış çocuk gece gazdan uyutmuyo... ne diyelim yani ölüp bitiyoruz seviyoruz mu diyelim uzaktan davulun sesi hoş gelrimiş yaşamayan bilmez bazı şeyler öyle kolay kolayda hazmedilmiyo maalesef

üstüme alındım simdi böyle bir konu actım diye seninki kötü olmayabilir ama benimki kötü eger bende oğlumun evleneceği kızı hiç tanımadan sesini bile duymadan istemezsem oğlumun kıyafetleini hacı hocaya götürüp evlenmesin o kızla buralı değil ana baba da ayrıymış başıboş kalmıstır kimbilir nerelerden çıkıp evlenecek diye büyü yaptırmaya kalkarsam bir genç kızın namusuna laf atarsam oğlumun kendi memleketinde bir eglence bile yapmamasına sebep olursam 1sene ne olursa olsun oğlumun sesini bile duymazsam damatlıkla bir fotoğrafını bile görmezsem oğlumu kız tarafına karsı boynu bükük bırakırsam gelin kınasında kızın eline kınayı sürecek erkek tarafından bir bayan bulunmazsa benim yüzümden geliin kendi memleketinden benim memleketime sessiz sedasız gelirse oğlumun gelin evini oğlum bekar arkadaslarıyla beraber kendi temizlerse bende anayım göümceyim diye ortalıkta dolanırsam ve birkişi de sen iyi kaynanasın sen iyi görümcesin derse veee gelinde damatta bir gün bunları baslarına kakmadıysa güleryüzünü eksik etmediyse bu gelinede bir kişi çok fenasın derse gercekten ayrı çok ayrı bir dünyadayız hatta o kendi basına baska bir gezegendedir fikrimce

Eşimin beynini hiç de yiyemem annen şunu dedi, bunu yaptı diye...
Gider ifade ederim sıkıldığım ve hoşlanmadığım tavır, konu ne ise...
Ancak bunu yaptım diye eşime olanları anlatmayacağım diye bir şey yok...
Şöyle bir olay gelişti ben de rahatsız oldum, bunu da annene-babana-kardeşine (kim ile alakalıysa olay) şu şekilde açıkladım, seni arada bırakmak istemedim bilgin olsun derim....
Ne eşimi ailesine karşı doldurmaya çalışmak için didişirim ne de eşimin alakasız bir olay için doldurulmasına yol açarım...
Kadınlar akıllarıyla dünyayı istediği yöne çevirir, ben de bir gelinim sıkıntılar yaşamıyor muyum elbette, benim bazi tavırlarım da kayınvaldiemin canını sıkıyordur belki ama bunlar kırılıp küsüp iletişim koparacak şeyler olmadı hiç çok şükür....
Eşim de bir günden bir güne bunlar yüzünden dertlenmedi, sıkılmadı.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…