Butun olumsuzluklar bende toplanmis!!

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
30
İzmir
Selam herkese, sizden ricam benden daha fazla deneyimleriniz oldugu icin yol gostermeniz.
Su bir haftadir cok doluyum, normalde mutlu olmak icin bir ton sebep bulan ben tatilimden bile adam gibi tat alamiyorum. Pazar gununden beri ailemle bir ton sıkıntı icindeyim, 10 numara bir ailem var fakat bir kac olumsuzluk beni cok sıkıyor. Beni onceki konularimdan taniyan bilir, vaktimin cogunu evde geciririm, son zamanlarda gozum cok takilmaya basladi yazlik mekanlarda kizlar ne guzel topuklu ayakkabılar giyiyor diye, kendime baktim bir de hic pratigim yok, bende deneyeyim dedim ve gecen gun arkadasimla bulusurken 7 cm civari kalin topuklu ayakkabı giydim, oldukcada kalabalik bir yere gittik, neyse sorun yasamadim ve eve geldim, bana gore herhangi bir sakatlanma yasamadan ( :) ) gecen bir gunu teyzeme anlatayim dedim bana "Ne gerek var?" diye tepki verdi, o an yikildim, yaptigim is bana cok bos ve sacma gorundu, halbuki bir yerlerden baslamak istemistim. Sebebi suymus ortalik karisikken neden yaptin ya birsey olsaydi kosmak icap etseydi kosabilir miydin onlarla, hadi giydin neden kalabalik yere gidiyosun dedi. Ne sacmalik!!! Hic birsey bildigim yok, sayelerinde cahil geldim cahil gidicem. Annem ise hep eyvamlidir, dil okuyorum birakin yurtdisini Istanbul'a bile gidemedim, gecen Fransa'da patlama oldu "Seni nasil gonderecegim oraya?" dedi, benim basarimimi istemiyorlar sanirim, istiyorlar ki hep evde onlarin dizlerinin dibine olayim. Ben altindan miyim, sekerden miyim anlamiyorum ne bu tek evlat ben misim muamelesi? Evet cocugum yok, bilmiyorum fakat cok sıkıldım bundan, evet ikisine de kusum, eziyet cektirdim uzuntumu anlasinlar diye, adim bencile, dengesize, alingana, cikti, yalniz kalmak istiyorum yuzlerini goresim yok su an. Cok gerginim atamiyorum bunu, sıkıntımı diger insanlardan cikartiyorum sacma sapan muhabbetlerle tartisma yaratip hincimi aliyorum. Nasil duzelticem insanlarin fikirlerini umursamamayi? Yarin is hayati var, evlilik hayati var, bu hassaslikla yasarsam en fazla 10 yil yasayabilirim herhalde

Bundan sonra sizin için önemli ya da en azından heyecan verici deneyim gibi olan olayları onlarla paylaşmamanız gerektiğini anlarsınız.
Anlattığınız olaya verilen tepkilere baktığımda maalesef boş insanlara söz hakkı verilince verilen tepkileri vermiş.
Ya da daha kibarcası pimpirikli de denebilir.
Ama ben töbe ederdim bir daha onlarla hiçbir heyecanımı paylaşmamaya.
Gel buraya anlat heyecanını da üzüntünü de,
Aynı dilden anlayan tecrübelerle karşılaşmak seni rahatlatacaktır.

Bana da fazla alınganlık edip büyütmüşsünüz gibi geldi okuyunca. Yani topuklu giymeye heves etmenizi geçtim, sanki akademik bir başarı gibi teyzenize niye anlattınız ki?

Aileniz konusunda anne olmadan önce ben de aileme çok kızardım, ama anne olunca insan gerçekten evhamlı olabiliyormuş. Abartmış olabilirler. Ama burunlarından getirmek(!) yerine oturup güzelce konuşabilirsiniz. Terör Türkiye'de çok daha fazla var, Fransa'yla kıyaslarsak Türkiye'de kaç patlama oldu Kısacık zamanda. Olacağı varsa gelip evinde otururken de buluyor seni.

Bunlardan bahsedebilirsiniz. Birkaç eda anlatmayla yine olmuyorsa, küs davranmayın ama melankolik davranın. Kıyamazlar o zaman

Aslında doğru demişler. Günlük topuklu ayakkabı giymek başarı değildir saçmalıktır ayakları boşuna ağrıtmaktır. Ha iş olur, önemli bir gün olur yada düğün vs o zaman giyilir. Avm de giyiyolar bide gülüyoruz.

Okul için de ailene baskı yap biraz.

Oncelikle mesajlariniz icin cooooook tesekkur ederim, canimsiniz!

Dogru soyluyorsunuz fakat teyze iste ki inanilmaz bir insandir bizleri cok sever fakat sorgulayici davranmasi beni biraz uzuyor diyebilirim. Baska birisi olsa gelip buraya yazayim ama aileden muhakkak degistirmem lazim bu durumu. Kusuz bana "Sana dusuncelerimi soylemeye korkuyorum" diyor, elestiriye acik olmadigimi dusunuyor, soylesin ama guzel bir dille tabii ki! Bunu anlatamiyorum

Boburlenerek anlatmadim aslinda, sadece bu gun bunlari giydim dedigimde cikti bu konu, dedim yorulmadim vs. Melankolik davranamiyorum ben, zaten kucugum diye mesaj attim ama pek oralı olmadi, dogru alınganim nasil anlaticam bunu bilmiyorum zaten telefonda olumlu geri donus alamayinca o arayana kadar umrumda bile olmaz bu konuda babami tanimiyorum vallaha (Bakin iste yine pis gururum, asamiyorum sunu yuzsuz olamiyorum)

Sen benim konularını bi oku. Ananın babanin ayağının altını yalarsın.

Degerlerini biliyorum emin olabilirsin :)

Platfrom giyip gitmedim, onu acik gayet yasima uygun pantolonun altina giydigim bir topukluydu. Ince topuk ya da oyle asiri suslu vs degildi, ogrenmek icin bir adim atmak istedim sadece

Topuklu ayakkabı cahilliği mi alıyormuş? Ben çok cahilim demek ki.

Teyzen haklı, ortalık karışıkken ne olacağı belli değilken sokağa topukluyla çıkılmaz. Annenin üstüne düşmesi kısmını da küserek, ağlayarak aşamazsın. Bu seni yetişkin, olgun biri gibi değil aksine çocuk gibi gösterir. Bir çocuğu da hiç bir anne baba yurt dışına göndermez, kolay kolay bir şeyler yapmasına izin vermez. Ve evet fazlasıyla alıngansın.

Heveslenmis iyikide yapmissin bu kotu birsey degilki...
Arkadaslarin dedigi gibi anlatma sende kalsin boyle seyler.

Insanlar anne baba olunca sapitiyorlar bazen benim annem babam Allahtan oyle deil hayat zor ve sen o zorluklara alismalisin sus bebegi gibi annenin babanin kollarini altinda nereye kadar yavas yavas alistir biseylere bence sehir disinda akraban filan varsa yasitin onlara git mesela yada ne bileyim hergun eve geldigin saaatleri 10 ar dk arttir gibi gibi ... omur boyu anan baban baki deil herseyi ogren bil tuttugunu kopar insanlardan korkma cekinme vs vs ...

Ya rica ederim oyle avmye falan giderken, disarida gezmeye giderken topuklu giymeyin cok komik oluyor cahilligi falan almiyor aksine kötü gorunuyor kusura bakma ama haklilar bos yere alinganlik yapmissin.

Arkadaslar, topuklu ayakkabi dediysekte hemen 15 cmlikler gelmesin akliniza yahu, dolgu topuk gibi kucucuk birsey, gayette kosulur yani. Yeni baslayan genc kizlara kucucuk giydirilir ya o tarz birseydi benimkisi de. Cahilligi bir ayakkabiya baglamiyorum demek istedigim birseyi bilmemek, hic deneyimlememek beni uzuyor, birsey olur evhamiyla ne zamana kadar yasayacagiz ki?

Heveslenmis iyikide yapmissin bu kotu birsey degilki...
Arkadaslarin dedigi gibi anlatma sende kalsin boyle seyler.

Evet iste napalim aile...

Doğru zaman değilmiş. Doğru zamanda deneyimlemek istiyorsan giyersin mesele değil.

Bana her zaman gündüz vakti topuklu ayakkabıyla çarşı pazar gezen kadınlar komik gelmiştir. Topuklu işe giderken, şık bir yemeğe, nikaha, düğüne giderken giyilir bence. Günlük hayatta yeri yoktur. Bu da benim fikrim işte.

Cok haklisiniz, deli gibi guvenirler bana Allaha sukur birseyimi yakalamadilar, saat konusunda sıkıntım yok ama guvenlerini kırmamak icin zamaninda gelirim. Dediklerinizi uygulayacagim

Ya rica ederim oyle avmye falan giderken, disarida gezmeye giderken topuklu giymeyin cok komik oluyor cahilligi falan almiyor aksine kötü gorunuyor kusura bakma ama haklilar bos yere alinganlik yapmissin.

Dugun olur, davet olur babet giyerim, instagramdan gorurum topuklu icimde kalir. Avm'de giyme, sokakta giyme, kucuk kucuk topugunu arttirarak deneyim sahibi olayim diyorum, nerede giyecegim ben bunu? Nerede pratik yapacagim peki? Anlamiyorum sorun bende mi...

Gunluk hayatta giyip, deneyimlemeden, ayaklari alistirmadan sık bir yemege ve dugune giderken nasil giyilir? :) Evet giyilir belki ama kotu yurunur. Sanirim ben cok ince dusunuyorum, uzgunum.

topuklu konusunu bilemiyorum spor ayakkabı ile yaşayan bir yetişkin olarak ama okul konusu sıkıntı.. ömür boyu dizlerinin dibinde oturamazsın, eğitimin için yurt dışına gitmen gerekiyorsa elbette ki gitmelisin.. tek evlat da sen değilsin, tek okula giden de.. önce İstanbul'a giderek yık tabuları sonra da yurt dışına gidersin, aksi halde pratik yapmadığın için hiçbir zaman tam öğrenmiş olmazsın..

Bu konuda cok haklisiniz, bu yil gerceklestirmeyi dusunuyorum artik. Benim yasimdaki arkadaslarim 4e yakin ulke gezdiler (ozendigim icin takip ediyorum) Allahim diyorum daha Istanbul'a gitmedim, hadi orayi birakin yok o var yok bu var diye diye kalabalik yerlere bile bulusmaya gidemiyorum ne Fransasi diyorum bazen kendime.Offf off... Zaten yakin arkadasimla kestim iletisimimi, o Almanya'ya gidiyor bu yil, gozume sokar bir ton seyi vardir oyle huyu, sinir olmayayim diye biraktim yoksa kendimi kiyasliyorum. Mesafe koydum

Pratik yapmak icin evde yapabilirsiniz zira pratik yapmadan disari topuklularla cikildiginda acemi oldugunuz yuruyemediginiz bu sebeple komik bir goruntu olusturdugunuz görülür...

Gunluk hayatta giyip, deneyimlemeden, ayaklari alistirmadan sık bir yemege ve dugune giderken nasil giyilir? :) Evet giyilir belki ama kotu yurunur. Sanirim ben cok ince dusunuyorum, uzgunum.

O çok deneyimle değil yetenekle alakalı bişey. Düğünden düğüne topuklu giyerim ki çoğunda da yine düz bişey uydurmaya çalışırım hiç alternatif yoksa topuklu giyerim. Ama her giydiğimde de çok rahat yürürüm. Püf nokta dizleri bükmemek ve adımlarını hep ayakların aynı hizaya gelecek şekilde atmak.

Pratik yapmak icin evde yapabilirsiniz zira pratik yapmadan disari topuklularla cikildiginda acemi oldugunuz yuruyemediginiz bu sebeple komik bir goruntu olusturdugunuz görülür...

Tesekkur ederim Bilgececim. Evde cok yurudum zamaninda, tas yok toprak yok tabii guzel yurudum, sokaga cıkınca hepsinin bos oldugunu anladigim icin bulusmalarimda sık sık kullanayim demistim. Neyse artik

Tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…