- 23 Ocak 2014
- 427
- 330
- 103
- 33
- Konu Sahibi Vaveylaaaa
-
Siz sanirim konuyu yanliş anlamişsiniz ?Kalabalik derken kac kisi, akrabalar toplanir genelde, ozellikle yazlari, hem de caymis, bence sen kafanda buyutuyorsun, kalabalik geliyorlar diye kizmak yerine onlari da (esin dahil) isin icine katman lazim. Anneler yazin 4 kardes annanemin evinde bir araya gelirdi, coluk cocuk, kalabaligi sen dusun, ama en zevkli gunlerimmis, butun isleri beraber yaparlardi tabi, yemegi temizligi. Senin bi de cay, onceden boyle durunlar icin ikram yap buzluga at, cikarip kullanirsin, bayramlarda ben oyle yaparim bayram yaklasinca borek yaparim. Hic olmadi cayin yanina disardan alcak bir suru sey de var. Kiziniz da kucuk degil, zaten 12ye kadar uyumuyormus. Cocuklar kucukken bu misafir isleri cok yorucu haklisin ama boyle seyler de olmasa hayatin anlami kalmaz, evlerimizin bereketi misafirdir, hele ki akraba. Cocugumla ilgilenemiyorum diye de dusunme, misafirlerin gelmesi cocuk icin tam bi egitim, misafire nasil davranilir, sosyal iliskiler, bunlari cocuk boyle ogrenir. Mesela kizina da diyebilirsin kizim buyuk halalar gelcek ne yapalim kek yapalim mi keki severler gibi. Geldiklerinde de yardim istemekten cekinme. Kizini ver oynasinlar, veya meyveleri yika getir kendileri dilimlesin sen cocugu uyutma bahanesiyle dinlen, veya erkeklerin hizmetiyle esin ilgilensin, bastan anlasin. Misafir zor degil, biz zorlastiriyoruz. Bakma ben de cok stres oluyorum. Benim de iki kucuk cocugum var biri 1 yasinda, buyuk kizim kardesten sonra cok huysuzlasti, neler yapiyor anlatsam sasarsin, bazen ben de amaan bi daha misafir falan almiycam diyorum. Ama misafir gittikten sonra evin o huzur dolu halini seviyorum. Guzel evlerimiz var, bunlarin sukrunu ancak bu sekilde eda edebiliriz.
Siz sanirim konuyu yanliş anlamişsiniz ?
Bayan eve NARGİLE YÜZÜNDEN GELEN VE 18 AYLIK BIR ÇOCUĞA KÖTÜ ÖRNEK TUTUM SERGILEYEN VE HATTA HIRSIZLIK YAPAN BIRISINDEN bahsediyor.
MISAFIR GELMESINDEN DERT yanmıyor.Hizmetten bahsetmiyor.
Ahahah bayildim sistemine :) Bende öyleyim sorun etmemeye calisirim dedigin gibi basa gelen cekilir.Hem geldiklerinde bende onlarla birlikte egleniyorum gülüyorum ediyorum boyle toplanmalar guzel bence:)Yemeğe mi geliyorlar ? Hizmet konusu nasıl ? Giderken toplanıyor mu etraf ?
Bize de minibüsle :) gelirler . 23 kişiyi geçiyor çoğunlukla . Ama bir sistem.kurdum, ellerinde yemekle gelirler, ya da gelince birlikte yapılır.
Mutfak.ve etraf itinayla toplanır ve giderler.
Çok sık olmaya başlayınca kuruldu bu sistem :)
Başa gelen.. :)
Vallahi yok sayarsa saysin. Sen de onları yok say. Hizmet etme sallama kocan çağırıyor kocan hizmet etsin. Sen bebeginle ilgilen.Eşimin kuzenleri, yengeleri, halaları Vs, bayağı kalabalık bir sülale ve hepsi kv'nin oturduğu mahallede oturuyor..
Eşimin Akrabaları diye kötülemek istemiyorum, ama tüm sülale toplanıp bize gelmelerinin nedenini biliyorum.
Eşim bayağı koyu nargile tiryakisidir. Evde de var nargilesi.
Ve bütün bu kuzenler, yengeler dışarı çıkıp nargile içemedikleri için hep eşimin etrafında dolaşırlar.
- X, senin balkona toplanalım.
- X bizden habersiz nargile içersin demek.
- X, yaz geldi artık bize nargile yaparsın gibi...
Ve bize gelmek için beni değil eşimi aradıkları için benim bir tek bana hödük olan kocacım, başka kimseye asla hayır diyemez..
Ve benim 18 aylık kızım var, eşim bana bu konuda yardım eden birisi değil, misafirler zaten keyfine bakıyor.
Ben kızımla mı ilgileneyim, onlara hizmet mi edeyim?
Ne yapacağımı şaşırıyorum..
BU KUZENLERDEN BİRİNİN HIRSIZLIK HUYU VAR VE BEN BİR KERE YATAK ODAMDAN ÇIKTIĞINI GÖRDÜM.
BİR ŞEY EKSİK DEĞİLDİ AMA BİR BAŞKASININ BENİM ÖZELİME GİRMİŞ OLMASI TEDİRGİN OLMAMA YETTİ.
Kulağında telefon güya telefonla görüşüyordu.
Dün akşam bu kalabalik aileyle başka bir evde birlikteydik ( eşimin ısrarıyla gittim tabi.)
Ve eşim ' bir gün toplanın böyle bize gelin ' demez mi?
Öyle sinir oldum ki, ben ses çıkarmadım tabi..
Biraz yüzsüzlük var ama, anlarlar umarım..
Ben eşime yada sırf bu nargile için gelen insanlara nasıl davranmalıyım?
Açık açık söylemek istiyorum ama eşimin kulağına gideceğinden hiç şüphem yok ve beni bilen bilir..
Eşim ailesi yada akrabaları söz konusu olduğunda, beni çok kolay yok sayan biri malesef..
E adam senin arabalarına değer vermiyorsa sen hiç verme.Yemeğe değil çaya gelirler, ama eşim benim akrabalarıma hiç değer vermez, hatta görüşmez. Ama kendi akrabalarına canını verecek derecede fedakardır.
Çayı, çerezi, pastası, meyvesi ' aman bak bir sürü şey ikram ettiler ' desinler diye herşeyi yaparız..
Ve benim kızım zaten huysuz bir çocuk gece 12- 1e kadar otururlar..
Onlar gittiğinde savaştan çıkmış gibi hissediyorum, kızımla ilgilenecek gücü bulamıyorum..
Allahım, insanlari idare etmek zorunda kalmak çok kötü bir şey.
Ben bu insanlara evimde istemiyorum ve bunu belli edecek ne yapabilirim?
yatak odasini kilitleyin arkadaşim..Eşimin kuzenleri, yengeleri, halaları Vs, bayağı kalabalık bir sülale ve hepsi kv'nin oturduğu mahallede oturuyor..
Eşimin Akrabaları diye kötülemek istemiyorum, ama tüm sülale toplanıp bize gelmelerinin nedenini biliyorum.
Ve bütün bu kuzenler, yengeler dışarı çıkıp nargile içemedikleri için hep eşimin etrafında dolaşırlar.
Ve bize gelmek için beni değil eşimi aradıkları için benim bir tek bana hödük olan kocacım, başka kimseye asla hayır diyemez..
Ve benim 18 aylık kızım var, eşim bana bu konuda yardım eden birisi değil, misafirler zaten keyfine bakıyor.
BU KUZENLERDEN BİRİNİN HIRSIZLIK HUYU VAR VE BEN BİR KERE YATAK ODAMDAN ÇIKTIĞINI GÖRDÜM.
BİR ŞEY EKSİK DEĞİLDİ AMA BİR BAŞKASININ BENİM ÖZELİME GİRMİŞ OLMASI TEDİRGİN OLMAMA YETTİ.
Dün akşam bu kalabalik aileyle başka bir evde birlikteydik ( eşimin ısrarıyla gittim tabi.)
Açık açık söylemek istiyorum ama eşimin kulağına gideceğinden hiç şüphem yok ve beni bilen bilir..
Eşim ailesi yada akrabaları söz konusu olduğunda, beni çok kolay yok sayan biri malesef..
Bence de kilitleyin odanızın kapısını
Kirada oturuyoruz ve hiç bir odanın anahtarı yoktu taşındığımızda malesef.
Anahtar olsa ve kapıyı kilitleyebilsem daha rahat edicem belki de.
Ve inanır mısınız o kişiyi yatak odamdan çıktığını gördükten sonra 6 ay odada yatamadım, kızımın odasında yattık.
Tanıdığım bir kişi olmasına rağmen inanılmaz tedirgin oldum, Allah korusun bir hırsız falan girse bu evde kalamam heralde.
Benim eşimin teyzesi böyle yapıyoHaftaya kimde toplanıyoruz dehepsi varken
sen ilk once esinle cozeceksin konuyu . o kabul etmiyecek kendi etse bile seni one surup ya bebekte var diyecek .gercekten boyle dusuncesiz insanlara gicik oluuorumEşimin kuzenleri, yengeleri, halaları Vs, bayağı kalabalık bir sülale ve hepsi kv'nin oturduğu mahallede oturuyor..
Bu superdıHaftaya kimde toplanıyoruz dehepsi varken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?