Bütün Sülale Misafirliğe Gidilir mi yaa?

Apartmanın bahçesi varsa aşağıya bir piknik tüp çaydanlik ve kağıt bardak gönder. Çaylarının kendileri alsın. Zaten nargile için açık hava lazım. Sen de çocuk huysuz ben gelemiyorum. Siz halledersiniz. Arada gelirim belki de geç. Şu kk daki kadınların misafire hizmet etme aşkı Şevki beni öldürüyor. Yeter artık demek istiyorum. Gelen misafir kendi hizmetini kendi görsün. Eve bile alma. Aynı mahalledeseyniz sem Org. Yap. Yengelerden birine deki nargile kapıp gelelim sizin bahçeye. Bu da bir strateji

kilitleyin kapıyı

ayrıca siz biliyorsanız ona daha yakın olan kardeşi annesi vs de bilir

ona da açıkça söyleyin x e sahip olun diye

RAhatsız olduğumu hep dile getiriyorum, dün akşam eve gelince de söyledim. Bundan sonra kızımdan dolayı evde nargile içmiyorum diyeceksin dedim.
Tamam dedi, inşallah sözünde durur.

Alsın nargilesi başkasına gitsin. Madem aile Mahallesi başkasının evinde yapsınlar bu partiyi

Bence de kilitleyin odanızın kapısını

Aynı dertten bende muzdaribim.. Ayol sinemaya bile sürü olarak gidilir mi ya.cahil cahil hareketleri olanlar var her yerde kendilerini belli edenlerden hareketleriyle.. Etraftakilerle göz göze gelmek istmiyorum.. 16 kişi yahu.. Her yere beraber 6 senedir fenalık geldi banada.. Teketek birine gidemiyosun hemen şunu da çağırdın mı dur ben arayayım falanlar.. Ulan ben belki çağırmıyom.. Ama ev sahibine soran kim.. Başta benimki arar zaten gelin toplandık diye..

Kirada oturuyoruz ve hiç bir odanın anahtarı yoktu taşındığımızda malesef.
Anahtar olsa ve kapıyı kilitleyebilsem daha rahat edicem belki de.
Ve inanır mısınız o kişiyi yatak odamdan çıktığını gördükten sonra 6 ay odada yatamadım, kızımın odasında yattık.
Tanıdığım bir kişi olmasına rağmen inanılmaz tedirgin oldum, Allah korusun bir hırsız falan girse bu evde kalamam heralde.

Ay evet herkes herkesin çağırma derdine giriyor illa tam kadro olacaklar..
Ya arkadaş bir de gezmeye ne kadar hazır insanlar bunlar, ani haber verilse bile hiç hayır gelmeyelim dediklerini görmedim ben..
Ben rahatsızlık vericem diye önceden davet edildiğim bir yere bile gitmek istemiyorum.

sende bunu degerlerdir benim ailem kiru kuru bi caya gelsin seninkiler yemege ya hic ya esit de rest cek

sende bunu degerlerdir benim ailem kiru kuru bi caya gelsin seninkiler yemege ya hic ya esit de rest cek
Ya yemeğini çayını geçtim, her gün mutlaka ailem hakkında ileri geri konuşuyor, gidip gelmeni geçtim hiç bir şey istemiyorum bari şunu yapma diyorum, ama bildiğini okuyor.

Ya yemeğini çayını geçtim, her gün mutlaka ailem hakkında ileri geri konuşuyor, gidip gelmeni geçtim hiç bir şey istemiyorum bari şunu yapma diyorum, ama bildiğini okuyor.
esin buyuk yanlislarda cok ayip ediyor senin ailenin arkasindan konussun ama kendi butun sulalesini toplasin size birde sizden guleryuz gostermenizi istesin oldu canim baska..o zaman yemege alma cay yap gec hazirlama alistirmissin.. Allah var benim esim iki tarafin misafirlerine esittir..

Krşke cıtlasaydın o anda Ne işin var odamda ne arıyosun diye. Birşey almasa bile belki çamaşırlarına baktı, belki hem hırsız hem sapık. Eşin de hayret bişey. Bu kocaların hepsi toptan hayret bişey

O seni yoksayıyorsa sende nargileyi yo say yanlışlıkla kırr gitsin hepsinin hayalı suya düşşün.. ben eziecem onlar keyf çatacak pehh

Krşke cıtlasaydın o anda Ne işin var odamda ne arıyosun diye. Birşey almasa bile belki çamaşırlarına baktı, belki hem hırsız hem sapık. Eşin de hayret bişey. Bu kocaların hepsi toptan hayret bişey
Keşke canım çok pişmanım şu an, hiç bir şey demedim diye..
Gerçekten hayret bir şey

O seni yoksayıyorsa sende nargileyi yo say yanlışlıkla kırr gitsin hepsinin hayalı suya düşşün.. ben eziecem onlar keyf çatacak pehh
Bir önceki nargilesini kırdım, hatta kızım oynarken devirdi kırıldı dedim. Öyle deyince bir şey demedi tabi ama yenisini getirdi.

Vaveylaaaa kesinlikle eşine tepkini belli et. mesela sana sormadan çağırdı ya ''şu gün bize gelin'' diye, evde başbaşa kalınca ''neden bana sormadan çağırdın ben burda eşşek başı mıyım yoksa senin karın mıyım? bu evde yalnız yaşamıyorsun ben de varım benim de fikirlerim önemli farkında mısın?'' de. sonra ''bu seferlikte bişey demiyorum bi daha kesinlikle benim fikrimi sormadan misafir çağırmıyorsun hayatım'' de ve cevap vermesini beklemeden çık odadan.

ikincisi, misafirlere de yavaştan istemediğini belli et. en azından rahatsız et onları. şöyle mesela, içerde iki çocuk kavga mı ediyor, git ikisinin de annesine ''canım ya aliyle veli kavga ediyolar gidin bi bakın kızımı korkutuyolar'' de.

ya da ''canım ya senin çocuğun diğer herkesle kavga ediyor gidip bi kulağını çeksen iyi olur'' de.

üçüncüsü, onlar geldikten sonra hazırlamaya başla pasta tabaklarını falan. ha bu arada özene bezene ikramlarda bulunacağım diye kendini parçalama. bırak kuru bi çay yanına da bi iki çeşit hazır pasta yeter. hiç kendini yorma ikram konusunda. kusursuz hizmet yapma. ve kendi ağzınla yardım iste, iş yaptır. ''canım şu tabakları içeri götürür müsün sana zahmet yetişemiyorum tek başıma bunca insana yorgunum zaten'' falan de. kesinlikle laf çarp fırsat buldukça bu misafirlerin bayan olanlarına. suratını as, çok gülme yüzlerine, anlasınlar ya gözlerinden.

dördüncüsü, birinin çayı mı bitti görmezden gel. taa yarım saat sonra kalk ver yenisini. hatta sürekli kızınla ilgilen yanlarında çok kalıpta boş bardak takibi yapma ! doldursun eşin çok istiyorsa.

beşincisi, bu yüzsüzler evlerine gittiklerinde ''oh be sonunda gittiler bıktım artık yorgunluktan öleceğim'' diyerek kendini koltuğa at. tabi eşinin bunu duyması çok önemli, onun yanında yap.

bazen eşine şakayla karışık takıl bu konu açılınca, ''oo tabi gelsinler canımmm hiranurun annesi kim ki ona fikri soruluyor? hiranurun annesi onlara hizmetçilik yapmak zorunda çünkü, eee kocacım saat 12 yi geçince de hala otururlarsa mesai ücretimi isterim ama'' falan de biraz gülerek şaka yollu. eşinin beynine onların bu evde istenmediğini yerleştir.

eviniz kira olabilir ama odalara anahtar yaptırabilirsiniz bunu ilk fırsatta hallet. kilitle her yeri. keşke o yatak odandan çıkan şahısı orda iyi bi azarlasaydın belki bi daha gelemezdi.

bir de bişey sormak istiyorum, eşin senin ailenle neden görüşmüyor? seni ailenden koparıp kendisinin böyle yapması cinnet sebebi. senin görüşmene de karışıyor mu yoksa? sebep ne yani? hiç mi gelmez mesela seninkiler??

Cnm sende onlar gelirse bende kendi aileme giderin de hizmetçi misin sen.benim kızım 14 aylik vallah8 misafir cagirmam gitmen de ne oyle yumruğunu masaya vur.gelenlere esin hizmet etsin hadi bakalım yiyyosa....

Kalabalik derken kac kisi, akrabalar toplanir genelde, ozellikle yazlari, hem de caymis, bence sen kafanda buyutuyorsun, kalabalik geliyorlar diye kizmak yerine onlari da (esin dahil) isin icine katman lazim. Anneler yazin 4 kardes annanemin evinde bir araya gelirdi, coluk cocuk, kalabaligi sen dusun, ama en zevkli gunlerimmis, butun isleri beraber yaparlardi tabi, yemegi temizligi. Senin bi de cay, onceden boyle durunlar icin ikram yap buzluga at, cikarip kullanirsin, bayramlarda ben oyle yaparim bayram yaklasinca borek yaparim. Hic olmadi cayin yanina disardan alcak bir suru sey de var. Kiziniz da kucuk degil, zaten 12ye kadar uyumuyormus. Cocuklar kucukken bu misafir isleri cok yorucu haklisin ama boyle seyler de olmasa hayatin anlami kalmaz, evlerimizin bereketi misafirdir, hele ki akraba. Cocugumla ilgilenemiyorum diye de dusunme, misafirlerin gelmesi cocuk icin tam bi egitim, misafire nasil davranilir, sosyal iliskiler, bunlari cocuk boyle ogrenir. Mesela kizina da diyebilirsin kizim buyuk halalar gelcek ne yapalim kek yapalim mi keki severler gibi. Geldiklerinde de yardim istemekten cekinme. Kizini ver oynasinlar, veya meyveleri yika getir kendileri dilimlesin sen cocugu uyutma bahanesiyle dinlen, veya erkeklerin hizmetiyle esin ilgilensin, bastan anlasin. Misafir zor degil, biz zorlastiriyoruz. Bakma ben de cok stres oluyorum. Benim de iki kucuk cocugum var biri 1 yasinda, buyuk kizim kardesten sonra cok huysuzlasti, neler yapiyor anlatsam sasarsin, bazen ben de amaan bi daha misafir falan almiycam diyorum. Ama misafir gittikten sonra evin o huzur dolu halini seviyorum. Guzel evlerimiz var, bunlarin sukrunu ancak bu sekilde eda edebiliriz.

Yani açgözlülüğün dibine vurmuşlar, benim eşimin kuzenleride gelir yemeklerini yerler hatta çayla yemek için pasta, kurabiye, poğaça, kek yapip gelirler. 3 aylik kizim var benimde bana iş birakmaz bulasiklari makineye atarlar kaldirip yerine koyarlar ve akşam olunca'da çeker giderler. Kizim olduğu içinde bende çok bişey beklemez. Teras'ta çok nadir nargile içerler . Yani ayda 1 diyelim senin eşinde baya abartmiş bu durumu ve sen çocuklu bir bayansin o çocuğun yaninda hiç hoş değil bu tutum . Illaki babasini görüyordur Balkonda içerken. Şimdiden özentilik. Ve ayrica o nargileyi kir gitsin en altina vur birseyle hafif çatlasin... kirip dikkat çekecegine Çatlat en güzeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…