Buyrun...Terapi Grubumuz :))

önemlidir insan tanımak.. böyle böyle kendimizi tanıyoruz aslında.. bi parçamız ayrıldığımız yerde kalıyor, başka bi parçamızı doğuruyoruz.. hayat zaten bi akış, gelişiyoruz, değişiyoruz, dönüşüyoruz... böyle böyle... şunu unutmamak gerek.. biz bu hayata tek başımıza geldik.. ve birine aşık olmak ve ömür boyu aynı aşkla aynı insanla yaşamak biraz efsanevi ve uç bi istek.. fikirler, bakış açıları sürekli değişiyor.. o yüzden ayrılıkları kabullenmek gerekiyor.. evet çok sevdik sevildik ama değiştik ve dönüştük.. bi şekilde başkalaştı fikirlerimiz arzularımız.. bizim değişmemiş olabilir ama sevgilimizinki değişmiş işte.. o artık bizi istemiyor olabilir yolculuğunda.. kabul etmek gerek.. beni nasıl da severdi nereye gitti şimdi dememek gerek.. hani o sözler yeminler dememek gerek... değişimi kabul etmek gerek... evet senelerce aşkla bekleyip , evlenip, çocuklar doğurup ondan sonra bir "eyvallah ben gidiyorum" la karşılaşabiliriz.. senelerimizi verdiğimiz kocamız bile bizi istemeyebilir.. bu ne karaktersizliktir ne de yalancılıktır.. değişimdir.. hayatın akışının bi parçasidir.. o yüzden amacımız bizi hiçbir zaman terk etmeyecek bi sevgili bulmak değil de her türlü terk edilişe razı olabilecek olgunluk, kendi kendimize yetebileceğimizin idraği olmalı diye düşünüyorum... kendimizi yeterince sever ve hayatın getirdiği / getirebileceği her şeye razı olabilecek güçte olursak o zaman gerçekten mutlu oluruz... yoksa aynı filmi tekrar tekrar izlemiş oluruz hepsi bu..

Benimde yaklaşık 8.5 senedir birlikte olduğum birisi vardı :5: yaklaşık 1 sene önce ayrılık ve hayatımda yeni birisi var.
Üstünde 1 sene geçmesine rağmen ,kendimi hiç iyi hissetmiyorum :50: insanlara olan güvenim sarsıldı ,eskisi kadar mutlu olamıyorum .

simdiki erkek arkadasinizla ne zamandir berabersiniz? ve bir oncekini unutmak icin mi iliskiye basladiniz?

simdiki erkek arkadasinizla ne zamandir berabersiniz? ve bir oncekini unutmak icin mi iliskiye basladiniz?

Yok artık :/ o kadar karaktersiz değilim .Bu sorgular gibi tavrızından hiç hoşlanmadım .
Bir önceki ilişkimde aldatılmıştım :5: sen hangi sevgiden bahsediyorsun .Sevginin zerresi yok içimde .
Bana yaptıklarını unutamıyorum ,olay bu .

Son düzenleme:
bunu karamsarlık olarak algılamayın.. sadece anı yaşayın.. şuan seviyorsanız sevin.. terk edilirim kaybederim korkusu olmasın.. hep geleceği kontrol altında tutmak istedik.. hep bize verilen sevgiyi artırmak istedik.. bence hep anı kaçırdık.. ben 4 sene boyunca ilişkimde gelecek kaygısı yaşadım.. nasıl evleneceğiz nasıl yuva kuracağiz e işi yok bu çocuğun.. ben böyle düşündükçe ne o işe girdi ne ben huzura erdim. 4 sene gelecek için düşünsel anlamda inşaat yaptım kendi çapimda elimde patladı.. ya bırak iştee.. otur anı yaşa.. tadını çıkar.. içinde hissettiği aşkın kıymetini bil.. şiirler yaz ona.. şarkılar söyle gözlerine bakarak... bırak gelsin hayat bildiği gibi.. belki gene ayrılacaktık ama ohh be çok da güzel çatır çatır tadını çıkardım aşkın diyecektim.. bundan sonra beklentisiz gümbür gümbür sevmek istiyorum.. onurlu bi aşk.. ama hesapsız kitapsız.. bazen haddimizi aşiyoruz böyle müdahale ederek hayatlarımıza.. bir günde değişiyor herşey.. bir gün önce kollarında olduğum adam 1 gün sonra el oldu... olacağina gene variyor istersen parçala sen kendini.. o halde ne diye parçalayalım.. hayatın tadını çıkarmak dururken.. gamsız tasasız olmak dururken..

önemlidir insan tanımak.. böyle böyle kendimizi tanıyoruz aslında.. bi parçamız ayrıldığımız yerde kalıyor, başka bi parçamızı doğuruyoruz.. hayat zaten bi akış, gelişiyoruz, değişiyoruz, dönüşüyoruz... böyle böyle... şunu unutmamak gerek.. biz bu hayata tek başımıza geldik.. ve birine aşık olmak ve ömür boyu aynı aşkla aynı insanla yaşamak biraz efsanevi ve uç bi istek.. fikirler, bakış açıları sürekli değişiyor.. o yüzden ayrılıkları kabullenmek gerekiyor.. evet çok sevdik sevildik ama değiştik ve dönüştük.. bi şekilde başkalaştı fikirlerimiz arzularımız.. bizim değişmemiş olabilir ama sevgilimizinki değişmiş işte.. o artık bizi istemiyor olabilir yolculuğunda.. kabul etmek gerek.. beni nasıl da severdi nereye gitti şimdi dememek gerek.. hani o sözler yeminler dememek gerek... değişimi kabul etmek gerek... evet senelerce aşkla bekleyip , evlenip, çocuklar doğurup ondan sonra bir "eyvallah ben gidiyorum" la karşılaşabiliriz.. senelerimizi verdiğimiz kocamız bile bizi istemeyebilir.. bu ne karaktersizliktir ne de yalancılıktır.. değişimdir.. hayatın akışının bi parçasidir.. o yüzden amacımız bizi hiçbir zaman terk etmeyecek bi sevgili bulmak değil de her türlü terk edilişe razı olabilecek olgunluk, kendi kendimize yetebileceğimizin idraği olmalı diye düşünüyorum... kendimizi yeterince sever ve hayatın getirdiği / getirebileceği her şeye razı olabilecek güçte olursak o zaman gerçekten mutlu oluruz... yoksa aynı filmi tekrar tekrar izlemiş oluruz hepsi bu..

Can abimizin dediği gibi ;

Ihanetlere, terkedilmelere, bir başına bırakılmalara hazırıklı olmalı...
Yalnızlığa alışmalı insan .

ama bunu yapabilmek çok zor .

o yüzden amacımız bizi hiçbir zaman terk etmeyecek bi sevgili bulmak değil de her türlü terk edilişe razı olabilecek olgunluk, kendi kendimize yetebileceğimizin idraği olmalı diye düşünüyorum...

Amac eger kendin adina birseyler yapmaksa evet o zaman kendi kendine yetebilen bir insan olman onemlidir. Su konuda da katiliyorum, insanlar degisiyor. Hayatin bir doneminde senin icin dogru olan insan diger bir doneminde yetmemeye baslayabiliyor. Ama terk etmek, ayrilmak falan bunlar cok basite indirilmemeli. Bir erkekle bir kadin eger "cift" olmuslarsa o zaman bence birbirleriyle isteklerini konusabilmeleri en onemli seylerden biri. Birbirini ve isteklerini dinlemek, anlayisli olmak ve uzlasabilmek. Kestirip atmak her zaman cok kolaydir, ama devam ettirmek emek ister. Emeginin karsiligini hayat sana verir. Kavga edip, surat asip, inat etmekten ziyade, ne istedigini guzelce anlatabilmek, onun isteklerini dinlemek, saygi duymak ve anlayisli olmak bence bir iliskinin sagligi ve devamliligi icin cok onemli. Bak iyi ki ayrilmisiz eski erkek arkadasimda yoksa ben hala boyle seylerin farkinda olmayan biri olacaktim ((=

Yok artık :/ o kadar karaktersiz değilim .Bu sorgular gibi tavrızından hiç hoşlanmadım .
Bir önceki ilişkimde aldatılmıştım :5: sen hangi sevgiden bahsediyorsun .Sevginin zerresi yok içimde .
Bana yaptıklarını unutamıyorum olay bu .

yoo yanlis anlamissiniz beni. kusura bakmayin

arkadaşlar nasıl ki düşünceler çeşit çeşitse, duygular da çeşit çeşit , renk renktir... hayatımıza giren insanları bile aynı renkte , yoğunlukta sevemeyiz, o yüzden aşkta kıyas olmaz.. bu sözüm sana maritsa.. ihanete uğraman insanlara olan güvenini zedelemesin.. sen sadece ihanet etme potansiyeli yüksek birine denk gelmişsin (benim gibi). Eee başka insanların da başına geliyor.. bizim de gelebilir.. yani ihanet eden insanlar var... biz de karşilaşabiliriz böyle insanlarla.. ve karşılaştık işte.. bunun seni güçlendirmesine izin vermelisin.. iyi yönde değerlendirmelisin bunu.. bak ihanete uğradın ve ihaneti affetmedin öyle değil mi ? işte kendini bi kez tanıdın.. maritsa ihaneti kabullenmiyor.. zaten alışkanlıkları yüzünden ihaneti sineye çekmeyen bi kadın çok güçlüdür bence.. evet gücünü gördün fark ettin.. maritsa bu durumla baş etti mi, evet etti.. maritsa yeniden aşık oldu.. ama bi sorun var maritsa sevgilisini , ihanet eden eski sevgilisiyle kıyaslıyor :/ yapma bunu.. herkes farklı sever.. şimdiki sevgilin severken ihanet etmeyenlerdendir belki de ne dersin.. bence sadece onu yaşa.. ilişkinizin meyvelerini ye.. ona aşıksan eğer bunu hisset.. korkularını uçur pencerenden.. hem korkun nedir ? ihanete uğramayan bir kadının korkusunu anlarım (ben de korkardım eskiden başıma gelirse ne yaparım diye) başıma geldi ve halledebildiğimi, baş edebildiğimi gördüm ya, ne diye korkayım ? anı dolu dolu yaşar, gene güvenir gene severim.. nasıl olsa olası bi ihanet durumunda baş edebilecek potansiyele sahip olduğumun bilincindeyim..

Bana yaptıklarını unutamıyorum ,olay bu .

aldatıldıktan sonra diğerlerine güvenmek zor oluyor biliyorum.. ben aldatılmadım ama ona yakın birşeyler yaşadım, çok canım yandı o yüzden seni anlıyorum..

bu yüzden ayrılacağınızı sanmıyorum. içini ferah tut, üstüne düşme.

ya öyle bir şey ki ufak bişeyi çok büyütüyo sanki hayatımın hatasını yapmışım gibi kendisne karşı
ayrılmasakta ben napacm böyle bilmiyorum çünkü çok yıpranıyorum artık çok üzülüyorum bıktım ufak şeyler yüzünden kavgalardan ayrılıklardan :14::14:

şimdide mesaj atıyo her şeyi bitirdin yaptığınla mutlu ol sen böyle yaptın ya yemn ederim gidecem bende diyor ya deli olmamak elde değil :14::14:

canım üzülme ya :(
sende ona deki zaten en ufak şeyden biten bi ilişkiden ne gibi bi gelecek bekleyebilirdim ki? zırt pırt ayrılan kendisi.. suçu sana atanda kendisi..

kızlar size bişey sorucam şimdi mesela ben dün kafamda bitirdim bizden bişey olmicanı ve onada söyledim şimdi beni tekrar ararsa sizce ona cevap vermeli miyim yoksa kayıtsız mı kalmam lazım? bana son sözü pişman olacaksın oldu çünkü ve ben onu aramadıkça o sinirlenecek biliyorum ve bana mesaj atıcak..

Cevap verme bence Anzer...
Neden pişman olacakmışsın ki
Erkeklerin meşhur lafı
Benim sevgilim söyleyince çok üzülürdüm ya pişman olursam diye tamamen bizi sindirmek için söylenen bir laf :)

şimdide mesaj atıyo her şeyi bitirdin yaptığınla mutlu ol sen böyle yaptın ya yemn ederim gidecem bende diyor ya deli olmamak elde değil :14::14:

Ne kadar benziyor tavırları ayrıldığım insana
Bütün yükü senin üstüne atıp kendi rahatlama peşinde
Böylelerine acıyorum gerçekten

Buraya herkese örnek olmak için yazıyorum...
Acıyı yaşadım dibine kadar , şuan iyileşiyorum ve ilerde musmutlu bir insan olarak karşınıza çıkıcam :24:
Aynı acıları henüz tatmış kişilere üzlüyorum
Çetin bir yoldan geçiceksiniz çünkü
Ama bu yol sizi yıldırmasın , sonu huzur ve mutlulukdan başka bir yere çıkmıyor :51:

Cevap verme bence Anzer...
Neden pişman olacakmışsın ki
Erkeklerin meşhur lafı
Benim sevgilim söyleyince çok üzülürdüm ya pişman olursam diye tamamen bizi sindirmek için söylenen bir laf :)

her ayrılığımızdaki meşhur lafıydı zaten :1: hayır neden pişman olacaksam bulunmaz hint kumaşı sanki.. :63:

bende qeldim kızlar topikinize..bendede dertler aynı..gerçi artık dert olarak görmüyorum.
sevgi dediğin kaç-kovala yaşanmıyo.Yanında olur seven insan,merak eder hala beni
düşünüyormu diye..nerdeeeeeee..Beni düşünmeyeni takmıyorum.Güzel anılar yokmu var..Beni şuan,şimdi ve günlerce merak etmeyen bir insanı saniye merak etmiyorum artık.

bende qeldim kızlar topikinize..bendede dertler aynı..gerçi artık dert olarak görmüyorum.
sevgi dediğin kaç-kovala yaşanmıyo.Yanında olur seven insan,merak eder hala beni
düşünüyormu diye..nerdeeeeeee..Beni düşünmeyeni takmıyorum.Güzel anılar yokmu var..Beni şuan,şimdi ve günlerce merak etmeyen bir insanı saniye merak etmiyorum artık.

Hoşgeldin aramıza :3:
Çok haklısın aşk sevgi bu değil
Ama gerçek sevgi nasıl bişeydir merak etmeye başladım doğrusu :)

Back
X