Büyük bir problem yoksa ama mutsuzsanız gider misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu anda eşimde babasını goruyorum. Sanki onu taklit etmeye calisiyor. 5 senelik evliyiz, cocuktan once boyle degildi. Babasi hep sehir disinda calismis, her gittigi yerde sevgilileri olmus ama dondugunde hanimini hep ona hizmat ederken evde bulmus. Her seyi der yapar ama esimin annesi hep susmus, evde durmus. Benden onu bekliyor gb geldi. Fark ettigim an zaten "Ben anan degilim, onun gb olmami bekleme" dedim net bir sekilde. Aile mevzulari da yipratti biraz. Ama bizim iliskimizde ilk o kendini cekti, ben de o bana nasil davraniyorsa oyle davranmaya basladim.

Ama uzun vadede senin de kendini çekmen bir şeyi çözmeyecek aslında :/
Allahtan sizde aldatma falan yok babasındaki gibi ama ilişki kurma biçimleri ailede şekilleniyor işte...

Yok popüler bir meslek diye belirttim. Kızlarımızın doktorlara zaafı vardır aslında. Ya sohbet edemiyorum, beni anlamıyor. Hayata sabit bir çerçeveden bakıyor ve bundan başka düşünceleri kabul etmiyor vs gibi düşünceleri oldu. Mutsuz hissetti esasen. Biz mutlu olmak için birliktelik kurarız. Eğer o ilişki mutlu etmiyorsa bize yük olur.

Benimkinin de mesleğini beğeniyor herkes ama sadece mesleğini napayım işte adamın...

Sıkılmışsınız işte ortada bi problem yok. Erkekleri eleştiriyoruz ya dengesizler çabuk sıkılıyorlar o kadar emek veriyoruz sonuç hüsran diye ama demek ki cinsiyetle alakası yok yapı meselesi. Şahsen ben ortada hiçbir şey yokken sevdiğim birinden ayrılmam dönemlik bir durumdur düzelir diye düşünürüm

Ben çabalayan taraf olmaktan sıkıldım, kendisinden değil
Emek veriyorum çünkü bir de zamanım kısıtlı bir karar vermem gerekiyor bu ülkede kalacaksam kontrata imza atmam demek bu, kalkıp iki ay sonra bana yürümüyor diyecekse atamam bu imzayı
Çekip giderim

Kaç yıllık evliydiniz ? Bitirmemek için elinizden gelen her şeyi yaptığınızı düşünüyor musunuz?
İlgisizlik çok geniş bi kavramdır mesela benim eşim de nerdeyse hiç iltifat etmez ben çok zorlarsam bişey çıkar ağzından o da güzelim hayatım çiçeğim gibi şeyler tek kelimelik ama düşünceli olduğunu düşünüyorum çünkü sabah ben uyanmiyim diye akşamdan kıyafetlerini başka odaya götürür , göreve giderken arabanın deposunu Fuller bana bildiği şeyleri öğretmeye çalışır benim eşimin ilgi anlayışı da bu ama benim ilgi anlayışım farklı hoş şeyler duymak istiyorum bana sık sık sarilsin istiyorum vs vs
Sevdiğimiz şeylerde çok farklı ama ahlaki değerlerimiz örtüşüyor . Yani sevdigimiz şeyleri akraba arkadaş onlarla yaparız ama ahlak ve ideolojik yapı uymuyorsa aynı evde yaşanmaz. Açıkçası ben sadece tek başına sevgim bitti ayrılalım cümlesini kesinlikle doğru bulmuyorum bunun nedenleri vardır eğer geçerli neden yoksa bu bı süreçtir yani evlilik boyunca herkesin heyecanı sevgisi sürekli artış göstermez bazen azalır bazen artar . Hatta bazen sadece saygıyla devam eder . Elbette bu sadece sizin verebileceginiz bi karar umarım bu süreçte en doğru kararı verirsiniz

Evli değiliz canım biz, sevgilim.
Ama beni çok iyi anlıyorsun sen 3 tür konularıma yorumlarını okuyorum.
Maalesef sevgisi çok dilinde değil benimkinin de yani söyler güzel şeyler ama öyle çok sık değil.
Başka yaptığı şeyler var sevgisini belli etmek için zaten o yüzden bu kadar süredir kaldım.
Ne bileyim gönlümü hoş tutmak için yaptığı şeyler var mesela, yorgun argın da olsa ben istiyorum diye mutlu olayım diye yaptığı şeyler var, yapamasa bile özür diler, hatalarının farkında, sarır sarmalar, öper koklar, gelir kucağıma yatar saçlarını okşatır falan öyle hissediyorum yanındayken ama uzaktayken çok zor işte.
Daha çok iletişim kurmak istiyorum, ondan daha çok adım görmek istiyorum, beni sıkı sıkı sarsın dile getirsin istiyorum

Sevgi/ilgi mi azalıyor yoksa özlemekten mi sıkıldın?
Olabilir yani uzak ilişki yürütmek kolay değil.

Aynı ülkedeyiz aslında resmiyette o da burada yaşıyor ama işi gereği aslında burada yaşamıyor gibi de öyle karışık bir durum
3 gün evindeyse 10 gün değil yani

Mesajı okurken eşiniz sandım ama sevgilinizmiş. Eğer eş olsaydı hemen pes etmeyin sonuna kadar kurtarmaya çalışın derdim
Ama sevgili ise bırakın.. Sizi mutlu edemiyorsa hatta sigara ilettine tekrar döndürecek kadar üzüyorsa boşverin. Hayata bir defa geldik ne demeye bile bile mutsuz olalım ki

Giderim gittim de zaten konuma bakabilirsiniz bana rahat battı yazan bile oldu konumda ama ben buradaki kadınların çoğuna mutlu olmanın gerçekten her şeyden değerli olduğunu anlatamadım boşanmak bir şeyi bitirmek için illa kavga dövüş aldatma gerekmez iki insan mutlu olmak için bir araya gelir bir insanın mutsuzluğu yukarıda saydığım bütün sebeplerden daha kötü inanın

6 aylık evliyiz boşanıyoruz konunuz mu?
Bana da öyle yazdılar son birkaç konudur 1 aydır kafamda bu düşünceler var, derdin yok galiba, rahat mı battı, ne güzel adam falan bu konuda da oldu yazanlar görmüşsünüzdür
Eğer elini taşın altına koymazsa yürümeyecek
Ben çok yoruldum, yıprandım bir şeyleri rayına sokmaya çalışmaktan
O da tamam ya haklısın, değiştirelim bunu gel beraber deyip beni hayatına dahil etmezse tam olarak olmayacak

Mesajı okurken eşiniz sandım ama sevgilinizmiş. Eğer eş olsaydı hemen pes etmeyin sonuna kadar kurtarmaya çalışın derdim
Ama sevgili ise bırakın.. Sizi mutlu edemiyorsa hatta sigara ilettine tekrar döndürecek kadar üzüyorsa boşverin. Hayata bir defa geldik ne demeye bile bile mutsuz olalım ki

Eşim olma ihtimali de vardı ama dündür düşündüm adam eşim olsa bile bir anda sihirli değnekle değişmeyecek ki çok iyi düşünmek lazım
İş o raddeye varmadan ne bir şekilde göstericem beni üzen şeyleri

ne kadar suredir mutsuzum,
cevap ona gore degisir.

bir yildir mutsuzsam ornegin biraz daha cabalayabilirim,

2 yil da belki duruma gore olabilir, ne bileyim buyuk bir degisiklik olmustur hayatta, adapte olmak uzun surmustur, uzucu bir kayip gibi veya tasinma gibi.

ama daha fazladir mutsuzsam, kendime ve karsimdakine sans vermek icin ayrilmayi dusunurum.
zaten bir kez dillenince de o is hizlica olur.

Eşim olma ihtimali de vardı ama dündür düşündüm adam eşim olsa bile bir anda sihirli değnekle değişmeyecek ki çok iyi düşünmek lazım
İş o raddeye varmadan ne bir şekilde göstericem beni üzen şeyleri
Bildiğim en iyi şey sevgiyken mutlu edemeyen erkek evlendikten sonra kat kat mutsuz ettiğidir. Evlilik bu sonuçta bir ömür demek. Malesef ki sadece sevmek/sevilmek evlilik için tek kriter değil eğer öyle olsaydı boşanma oranları %4 e falan düşerdi kanımca
O yüzden sadece seviyorum diye evlenmeyin sakın ciddiyim mutsuz ediyorsa ayrılın, inşallah mutlu olursunuz

ne kadar suredir mutsuzum,
cevap ona gore degisir.

bir yildir mutsuzsam ornegin biraz daha cabalayabilirim,

2 yil da belki duruma gore olabilir, ne bileyim buyuk bir degisiklik olmustur hayatta, adapte olmak uzun surmustur, uzucu bir kayip gibi veya tasinma gibi.

ama daha fazladir mutsuzsam, kendime ve karsimdakine sans vermek icin ayrilmayi dusunurum.
zaten bir kez dillenince de o is hizlica olur.

Birkaç haftadır mutsuzum ama benim zamanım yok
Çünkü yabancı bir ülkedeyim ve 2 ay içerisinde ya iş için kontrat imzalar ya da giderim malum vizeye bağlı burada kalmam
Ama onun için 2 yıllık kontrata imza atarsam 3 ay sonra bu iş yürümezse ben çok pişman olurum
Çünkü burada kalmayı düşünmemin tek sebebi o...

Bildiğim en iyi şey sevgiyken mutlu edemeyen erkek evlendikten sonra kat kat mutsuz ettiğidir. Evlilik bu sonuçta bir ömür demek. Malesef ki sadece sevmek/sevilmek evlilik için tek kriter değil eğer öyle olsaydı boşanma oranları %4 e falan düşerdi kanımca
O yüzden sadece seviyorum diye evlenmeyin sakın ciddiyim mutsuz ediyorsa ayrılın, inşallah mutlu olursunuz

Çok haklısın bu dank edince napıyorum ben dedim
Hayatımı burada kurmak üzereydim, işe girmek üzereydim ama artık emin değilim
Çünkü o kontrat imzalanırsa kaçışım zor buradan
Önce bu hafta bunu netleştireceğim sonra bakacağım
Çok teşekkür ederim...

Birkaç haftadır mutsuzum ama benim zamanım yok
Çünkü yabancı bir ülkedeyim ve 2 ay içerisinde ya iş için kontrat imzalar ya da giderim malum vizeye bağlı burada kalmam
Ama onun için 2 yıllık kontrata imza atarsam 3 ay sonra bu iş yürümezse ben çok pişman olurum
Çünkü burada kalmayı düşünmemin tek sebebi o...

sevgliymissiniz,
ben biraz kendimi dusunerek cevapladim,
15 yildir ayni adamla birlikteyim,
boyle olunca bitirmesi de zor olur tabi.

siz artik gecmisinize donup bakacaksiniz,
savasmaya deger bir seyler bulursaniz, 2-3 hafta cok kisa bir sure derim.

Çok haklısın bu dank edince napıyorum ben dedim
Hayatımı burada kurmak üzereydim, işe girmek üzereydim ama artık emin değilim
Çünkü o kontrat imzalanırsa kaçışım zor buradan
Önce bu hafta bunu netleştireceğim sonra bakacağım
Çok teşekkür ederim...
Bir an önce sevgilinizle konusun ve ona gore adım atın. Istemediginiz bir yerde bir de yalniz kalmak insani depresyona sürükler. Hakkınızda hayırlisı olsun.

6 aylık evliyiz boşanıyoruz konunuz mu?
Bana da öyle yazdılar son birkaç konudur 1 aydır kafamda bu düşünceler var, derdin yok galiba, rahat mı battı, ne güzel adam falan bu konuda da oldu yazanlar görmüşsünüzdür
Eğer elini taşın altına koymazsa yürümeyecek
Ben çok yoruldum, yıprandım bir şeyleri rayına sokmaya çalışmaktan
O da tamam ya haklısın, değiştirelim bunu gel beraber deyip beni hayatına dahil etmezse tam olarak olmayacak
Evet o konu ben de aynı şeyleri hissetim eksik bir şeyler var ve iletişim yok karşındaki bunun farkında değil ama sen emek ediyorsun saçma yani

Evli değiliz canım biz, sevgilim.
Ama beni çok iyi anlıyorsun sen 3 tür konularıma yorumlarını okuyorum.
Maalesef sevgisi çok dilinde değil benimkinin de yani söyler güzel şeyler ama öyle çok sık değil.
Başka yaptığı şeyler var sevgisini belli etmek için zaten o yüzden bu kadar süredir kaldım.
Ne bileyim gönlümü hoş tutmak için yaptığı şeyler var mesela, yorgun argın da olsa ben istiyorum diye mutlu olayım diye yaptığı şeyler var, yapamasa bile özür diler, hatalarının farkında, sarır sarmalar, öper koklar, gelir kucağıma yatar saçlarını okşatır falan öyle hissediyorum yanındayken ama uzaktayken çok zor işte.
Daha çok iletişim kurmak istiyorum, ondan daha çok adım görmek istiyorum, beni sıkı sıkı sarsın dile getirsin istiyorum
Evli değilseniz şöyle soyliyim o zaman biz de evlenmeden önce eşim uzağa gittiğinde o zaman uzaktan uzaktan kendi kendime ona kırılıyorum kendi kendime tripleniyodum sabaha kadar ağladığım oluyodu bu adam galiba beni sevmiyo mu sonra yok yok seviyo ama niye bunu dedi niye şunu yaptı falan diyordum . Yanıma gelince hiç bi trip üzüntü vs kalmıyodu. Evlenmeden önce de sonra da heyecan da aynı seviyede devam etmiyor . Ben kadınlara da erkeklere de sizi içten içe yıpratan degersizlestiren insanların yanında durmayın derim eğer bu tip durumlar yoksa ve sevgi de varsa bilmiyorum ne zamandan beri birliktesiniz çünkü süreç uzadıkça da sorun olabiliyor heyecan aynı düzeyde devam etmediği için ama evlilikte öyle olmuyo evet heyecan yine aynı seviyede devam etmiyor ama başka başka heyecanlar yaşıyorsunuz bir buçuk yıldır evliyim şuan hamileyim bunun heyecanını yaşıyoruz bu sadece bi örnek . Eğer hayatınızdaki insan ahlaklıysa insana değer vermeyi sevmeyi biliyorsa hayata bakış açılarınız uyuyorsa bence birbirinizden vazgeçmeyin . Eğer uzun süredir birlikteyseniz belki de artık evlilik zamanı gelmiştir :) siz ayrılmayı düşünürken bunu söylemem saçma gelebilir ama ben tam olarak neden ayrılmayı düşündüğünüzü anlayamadım bana daha çok birbirinizden değilde suanki halinizden sıkılmışsınız gibi geldi. Şuan eşim yok ikinci ayı yariladik gideli inanın evliyiz ama sürekli flört ediyomuşuz gibi

Aynı durumdayız. Vicdan biraz baskın sende şuan. Yürümeyecek gibi. İyi bi insan olmak da yetmiyor malesef.

Gelen gideni aratır derler. Bu kararın sonunda pişmanda olabılırsınız kanat takıp ucuyoda olabılırsınız yabi fifty fifty. Ama ortada hıcbır problem yokken sıddet aldatma sorumsuzluk yokken boyle bır sebepten cekıp gıdersenız onun baska bırıyle mutlu oldugubu gorursenız ve sız o aradıgınız ılgıyı sevgıyı bulamazsanız ozaman bır bardak soguk su ıcın derım. Bence cozulemeyecek asılamayacak seyler degıl su anlattıklarınız. Bıraz devamlı seyahatlerınden dolayı sız onunla basbasa kalmayı ozlemıssınız. Hemen sarap sıgara dıbe vurmak cok yanlıs geldı bana. Bence esınız donunce alın karsınıza konusun. Baska bıyere tatıle gıdın zaten bu kadar sınır bozuklugu altta baska bır sebep yoksa yalnız kalamamaktan ıs yogunlugundan bırbırıne vakıt ayıramamaktan ozenlı davranmamaktan kaynaklanıyor. Bence uc bes gun basbasa bırseyler yapın ha baktınız yıne aynı seyler ozaman koyarsınız takkeyı ortaya herkes kartlarını acar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X