Büyük dert...

sosyalbilimci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
3.878
1.546
133
kızlar arkadaşımın biri iki ay sonra evleniyor ve şundan dert yanıyor; kızın ailesi çeyiz di evdi eşyaydı evin temizliğiydi tadilattı kınaydı herşeyi ayarlıyor koşturuyor çaba gösteriyor ama erkek tarafı hiçbirşeyde Yok..
Erkeğin ailesi başka şehirdeymiş ama erkek tarafından teyzesi ve Amcası kızın oturduğu şehirdeymiş yanı isteseler yardıma gelebilirmiş ya da kayınvalidesi bir-iki haftalığına gelebilirdi ama gelmiyorlar biz de hiç çağırmıyoruz diyor..çünkü erkek tarafından kimse aramıyormuş bile naptınız salon tuttunuz mu eşya ev hallededildi mi yardım gerekiyor mu hiç sormuyorlarmış bile..kız üzüntüden 48kg ya düşmüş
Sizin nasıl oldu kızlar bu düğün süreci böyle tek başına mıydınız

Bizde öyle olmadı diyince ne değişecek ki canım arkadasiniz haklı en azından yardım etmeseler de bir aramaları lazım dı arkadaşın istenmeyen gelin mi acaba diye düşündüm. Yani haklıda olsanız haksızda pek bir şey değişmeyecek karşı tarafta o yüzden arkadaşın nişanlısıyla halletsin her işini

kızlar arkadaşımın biri iki ay sonra evleniyor ve şundan dert yanıyor; kızın ailesi çeyiz di evdi eşyaydı evin temizliğiydi tadilattı kınaydı herşeyi ayarlıyor koşturuyor çaba gösteriyor ama erkek tarafı hiçbirşeyde Yok..
Erkeğin ailesi başka şehirdeymiş ama erkek tarafından teyzesi ve Amcası kızın oturduğu şehirdeymiş yanı isteseler yardıma gelebilirmiş ya da kayınvalidesi bir-iki haftalığına gelebilirdi ama gelmiyorlar biz de hiç çağırmıyoruz diyor..çünkü erkek tarafından kimse aramıyormuş bile naptınız salon tuttunuz mu eşya ev hallededildi mi yardım gerekiyor mu hiç sormuyorlarmış bile..kız üzüntüden 48kg ya düşmüş

üzülecek bir şey yok. bizde bi laf vardır totosuna güvenmeyen hasan dağına oduna çıkmasın die. kim evleniyorsa kendi başına yapsın anası babasından dahi beklemesin ki kv sülalesinden hiç beklemesin.
evlilik artık ailelerin yapmaması gereken bir şey ki karı koca buna çaba gösterdikçe birbirleri ile yakınlaşmaları artar.

Karı koca ikisi halletsinler.
Kimseden bir şey beklemesinler.

İnsan kendi ailesinde veya yetiştiği kültürde ne görürse onu normal sanıyor, ben çoğu şeye "aaaa nasıl yani" demişimdir evlenip eşimin ailesinde yaşananları görünce.

Bizim ailede de dayanışma normaldir, olması gerekendir. Evlenirken bir baktım davetiyeleri eşim dağıtıyor. Nasıl yani oldum ben. Davetiye evlenenin kardeşleri, teyze, dayı, anne, babası tarafından dağıtılmaz mıydı?

Ama bunları yaş ilerleyip olgunlaşınca ve tecrübeleri yaşayarak edinince kabullenebildim.
Arkadaşınız henüz genç. Ona deyin ki, "bu ülkede farklı kültürler, farklı aile yapıları var. OLABİLİR"

Bir yandan da bu tarz şeyler bence ailelerin kişiye verdiği değeri gösteriyor. O aile kendi oğullarına değer vermiyor bence. Arkadaşınız nişanlısı için üzülsün, acısın ona. Ama kendi üzerine alınmasın. Zaten kendi oğluna değer vermeyen insan el kızına hiç değer vermez.

Bir şey beklemeyi bıraksın. Daha az üzülür.

amcamın oğlunun düğünü için uğraşmazdım açıkçası bi gram yakın değiliz çünkü, belki onlar da değildir.

damat adayı ilgileniyor mu?
açık karşı tarafa durumu şikayet ettiler mi?

ben tek başıma yaptım. asla yanımda kimseyi istemedim..en guzeli de aslında budur. nerde cokluk nerede kakalık. derler.
cok istiorsan telfn acıp gelip deselermiş.
aglamayana meme yok.!!
eminim karşı tarafda bizi bi aramadılar diordur.

Kızlar zaten herşeyi damat adayı yapıyormuş çocuk tek başına almış herşeyi,.tamam belki ailesinin durumu yoktur yapamamıştır ama bi arayıp sormak ta mı yapamıyorlar diyor kız..benim ailem diyor banyo tadilatına kadar babam ilgilendi nişanlısı çalışıyormuş ..yanı benim ailem mecbur mu bukadar diyor..
En azından arayabilirler ya da teyzesi bi uğrar ev temizliğine yardım edebilir ya da bize çay çorba getirebilir diyor ben de hak verdim

Kızlar zaten herşeyi damat adayı yapıyormuş çocuk tek başına almış herşeyi,.tamam belki ailesinin durumu yoktur yapamamıştır ama bi arayıp sormak ta mı yapamıyorlar diyor kız..benim ailem diyor banyo tadilatına kadar babam ilgilendi nişanlısı çalışıyormuş ..yanı benim ailem mecbur mu bukadar diyor..
En azından arayabilirler ya da teyzesi bi uğrar ev temizliğine yardım edebilir ya da bize çay çorba getirebilir diyor ben de hak verdim

Babası kendi kızına verdiği gösteriyor ama
Sorun nedir?

Ailesi mecbur değil elbette, o zaman nişanlısına söyleyecek, tamirci tutacaklar. Babasını karıştırmayacak.

Arkadasinin ailesi karismasin hicbir seye. O ev kurulur emekle, sonra aramayan sormayanlar oglumun evi diye icine kurulur dugunden sonra. Nisanlisi para versin temizlikci tamirci tutsunlar.

Edit:Bir de objektif olmak gerekirse kimsenin kimseye yardim etme mecburiyeti yok kimsenin de yardim etmiyorlar diye kirilmaya hakki yok. Evlenecek cift kendisi halletmeli.

Babası kendi kızına verdiği gösteriyor ama
Sorun nedir?

Ailesi mecbur değil elbette, o zaman nişanlısına söyleyecek, tamirci tutacaklar. Babasını karıştırmayacak.
Yok babası filan ben de tanıyorum iyi insanlar Eminim severek uğraşmıştır kızının eviyle ama kız doğal olarak karşıdan da bekliyor,.annesi filan da öyle söylüyormuş sıkıştırıyomuş neredeler niye bişey lazım mı soran eden Yok gibisinden

bizde de aynen bu sekılde oldu canım
eşimin ailesi evimizi düğünden 3 ay snr gördü:)
ne aradılar ne sordular

eşimin ailesinin durumu yoktu eşiminde birikimi, düğünümüzü kınamı ailem yaptı, nişanda evde oldu aile arası, nikahımız ayrıydı nikah-nikah sonrası aile arası yemek-gelinlik damatlık-balayı masrafını kendimiz karşıladık.... ev desen zaten birlikte yaşıyorduk ekstra bir masraf yapmadık, evlendikten sonra ev aldık o zaman yeni eşya aldık o da sadece salon takımı yemek masası ve bebek odası takımı aldık kızımız olacagı ıcın..
ama eşimin tarafı hep aradı sordu, dugunde takılarını taktılar, herkes anlayıslı olursa sorun cıkmıyor...

eşimin ailesinin durumu yoktu eşiminde birikimi, düğünümüzü kınamı ailem yaptı, nişanda evde oldu aile arası, nikahımız ayrıydı nikah-nikah sonrası aile arası yemek-gelinlik damatlık-balayı masrafını kendimiz karşıladık.... ev desen zaten birlikte yaşıyorduk ekstra bir masraf yapmadık, evlendikten sonra ev aldık o zaman yeni eşya aldık o da sadece salon takımı yemek masası ve bebek odası takımı aldık kızımız olacagı ıcın..
ama eşimin tarafı hep aradı sordu, dugunde takılarını taktılar, herkes anlayıslı olursa sorun cıkmıyor...
En azından seninkiler aramış sormuş canım..benim düğün hazırlığı süreci de öyle olmuştu arayan soran yoktu

Arkadasinin ailesi karismasin hicbir seye. O ev kurulur emekle, sonra aramayan sormayanlar oglumun evi diye icine kurulur dugunden sonra. Nisanlisi para versin temizlikci tamirci tutsunlar.

Edit:Bir de objektif olmak gerekirse kimsenin kimseye yardim etme mecburiyeti yok kimsenin de yardim etmiyorlar diye kirilmaya hakki yok. Evlenecek cift kendisi halletmeli.
Evet çok mantıklı..yardım etmeye mecbur değiller de en azından aramak zorundalar bence..ozaman niye evlendiriyorlar oğullarını dimi canım?
Ama eşyaya eve karışmamaları daha iyi bence en azından şunu beğenmedim bunu al gibisinden konuşmuyorlar

Insanlar konuşa konuşa. ...
Kız arasın niye böyle yapıyorsunuz diye açık açık konuşsun. Duygularını dile getirsin. Ben de kv tarafı olsam ne de olsa karşı taraf her şeyi yapıyor diye rahat davranirdim. Onlar soylemezse nerden bilebilirim değil mi ama
Ha karşı taraftan olumsuz yanıt alırsa o zaman buraya konu aç ve bu sefer ne yapabileceğini söyleyelim..

Insanlar konuşa konuşa. ...
Kız arasın niye böyle yapıyorsunuz diye açık açık konuşsun. Duygularını dile getirsin. Ben de kv tarafı olsam ne de olsa karşı taraf her şeyi yapıyor diye rahat davranirdim. Onlar soylemezse nerden bilebilirim değil mi ama
Ha karşı taraftan olumsuz yanıt alırsa o zaman buraya konu aç ve bu sefer ne yapabileceğini söyleyelim..
Yani açık açık niye aramıyorsunuz diyemez canım da sonuçta daha başında tepki de alabilir ama kız bi kaç kez aramış yaptıklarını üstüne basa basa anlatmış kv kp görümcesine..hani belki utanır da arar sorarlar ya da ilgilenirler diye ama Yok anlamamışlar :(
Anadolu'da hep bu tarz oluyo galiba..annem de diyor ki eskiden erkek tarafı kız tarafının peşinde koşardı şimdi tam tersi kendilerini Naza çekiyorlar diyor..zaten maddi bi beklentileri Yok
Bizim de yoktu ama manevi olarak yanında olamıyorlar hı damat adayına bakarsan hiçbir sorun yok gayet samimiymiş ailesiyle yani o da söylemiyor galiba arayın sorun dünürleri diye

bizde de öyle oldu hatta ailemle kafa kafaya verip istenmeyen gelin miyim diye çok düşündüğümüz oldu:KK14: kültür farklı biz alışmışız anne babanın ilgisine koşuşturmasına, karşı tarafta olmayınca insan eşekten düşmüş gibi oluyor niye? çünkü öyle görmemişiz öyle yetişmemişiz....ben eşimle ailemle hallettim haa 4 4 lükmüydü değil tabi :sopa:
zamanla insan her şeye alışıyor emin ol:işsiz:

Back
X