Büyük hata

berlingoes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
525
145
103
33
Hanımlar merhaba

Bir önceki konumdan bilirsiniz. 7 gün boyunca kayınvalidemlerdeyiz. O yüzden arefe günü ve bugün öğleden sonra benim köyüme gittik günübirlik. Ama eşimle hep tartışma yaşıyoruz bu bayramlarda. O benim köyüme biraz gönülsüz gidiyor. Daha gitmeden diyorum 1 gün atıyorum bizim köyde oluruz diye. Of Pof tamam konuşuruz bilmem ne diyor. Sabah bana hazırlanın dedi. Bende hazırlandım geç oldu çocukla anca çocuk uyudu falan derken. Sonra dediki annem Enes e (benim oğlum) tatlı yapacak az bekle. Bende dedim geç oldu saat kaç oldu 1 saate yakın yolda gidecek. Ben sana demedim mi erkenden hazırlan diye tartışmaya başladık. Baya bağırdık birbirimize. O sıradada görümcem sesiniz duyuluyor sessiz bağrışın dedi içeri girdi bende ona patladım senin yüzünden oluyor dedim . Benle ne ilgisi var diyerek bağırmaya başladı. Sabah acele acele süpürge yapıyordun bana inat gibi dedim. ( elinde bez 3 gündür temizlik yapıyor evde put gibiyiz ) tamam haksızım ama sinir etti o hareketi evde sürekli bi toplanma halindeyiz. Neyse tam çıkıyordu söylendi ben g.. zekalı dedim bi sinir ağzımdan çıktı .. pişmanım . Sonra Ortalık karıştı. Ben arabayı aldım oğlumu bindirdim gidecektim ta evime. Hadi dedim kaynanamların hatrına sus. Geri döndüm. Eve kayınvalidemler geldi.Eşim babamı aradı . Olayın bi kısmını anlattı. Sonra kayınvalidelere anlattı. huzursuzluk çıkardı diye. Neyse ben özür diledim kvdem özrün kabul değil dedi.

Sonra bizim köye geçtik.

Şimdi ben kendimi nasıl Affettrbilirim.
Başıma ağrılar giriyor.
*görümcem baya ağladı sen beni kabul edemedin vs diye. Bende öyle olmasa ben seni her gün yemeğe çağırmam dedim. Görmcemle altlı üstlyz o bekar
Baştan anlaşmıyor eşim hep böyle oluyor her bayram.

görumcen 3 gündur nerede temizlik yapiyor

3 gundur temizlik yapiyosa gorumceniz bi zahmet sizde yardim edinde bitsin, put gibi durmazdiniz o zaman.

Sizi guzelce uyarmis, siz ne alaka gorumcenize patladinizki ? Ustune birde gerizekali dediniz.

Esiniz zaten bir alem, babanizi neden ariyorki cocukmusunuz allah askina.

Bastan assagi haksizsiniz, bu konuda tek hakli gorumce, iyiki agzinizin ustune 1 tane patlatmadi.

Aynı durumda siz olsaydınız acaba ne yapardınız? Yok yere hakarete ugrasaydiniz. Anneniz size bunu yapan insanı affeder miydi? Çok sevilmeniz gerekmez ama,nefret de ettirmemek lazım bence

..

Ben size kendimi nasıl affettirebilrm diye sordum. Eşim Benim ailemin huzurunu bozarsan ben de senin ailenin huzurunu bozarım dedi. Görümceme yardım ettim zaten. Ama sürekli sürekli temizliyor

Ben size kendimi nasıl affettirebilrm diye sordum. Eşim Benim ailemin huzurunu bozarsan ben de senin ailenin huzurunu bozarım dedi. Görümceme yardım ettim zaten. Ama sürekli sürekli temizliyor

Bende genel olarak konuya yorum yaptim.
Uzgunum bunun affi yok, elbette ustunden zaman gectikce araniz duzelebilir lakin kendinizden soguttugunuzla kalirsiniz.

Ozrunuzu dilemissiniz zaten baska ne diyebiliriz ?
1 buket cicek yaptirip gonderin bari ne diyim.

Haksız yere görümcem bana gerizekalııı diye höykürmüştü, ağzını topla terbiyesizleşme edepsiz demiştim. 2 yıl muhattap olmadım, şimdi tek tük görüşüyoruz ama diğer yaptıklarının üstüne bununla tüyünü diktiği için bende bir ölü o. Çok soğudum, ölse bir damla düşmez gözümden.

O yüzden hareketlerimizi kontrol etmeli, söylüyceklerimizi süzgeçten geçirip söylemeliyiz. Benimki haddini hepten aşıp el de kaldırmıştı bana, hele bi dene parçalarım seni demiştim.. gömdüm onu ben..

evde sürekli toplanma halinde olmanıza rağmen hazırlanmanız öğleni bulmuş.
olmasaymışsınız ne olurmuş bilmem.

siz put gibi durun, görümceniz halleder her şeyi.
rezil olmayın diye uyarır, onda da kıza çemkirirsiniz
özür dilemekle bitmiyor.
birazcık ölçülü olsanız ölmezsiniz.

evde kaç kişisiniz, o evin sürekli temizlenmesinden daha doğal hiç bir şey yok, bayram, gelen giden oluyordur.

biz de bayramda babaannemde kahvaltı yapılırdı, ardından annem mutfağı toplar,
ben salonu süpürüp düzeltirdim.
sonra ziyarete gelenler olurdu
kimsenin olmadığı aralarda banyo tuvalet kontrol edilir, gerekirse yine süpürge açılır vs.

şimdi annemin evinde aynı duzen devam eder.
temizlik bugünlerde bitmez ama yapmayan da bilmez, siz de haklısınız.

Esiniz taaa sabahtan hazirlan demis, hazirlanmaniz ogleni bulmus. Ne hazirligi bu bu kadar anlamadim?
Gorumceye olmus olan arada. Bir daha konusmasa sizinle haklidir.
Temizlik olmayan gun mu olur evde ayrica? Hem de bayram gunu, gelen giden, surekli bulasik vs.
Gorumcenizin gonlunu almak istiyorsaniz, ona guzel bir hediye alip butun samimiyetinizle pisman oldugunuzu, konunun onunla alakali olmadigini, kendinize ve esinize sinirlenip ona gereksiz yere cikistiginizi falan soyleyin. Belki barisir.

Eşinize olan hıncınızı başkasından çıkarırsanız ne yazık ki böyle rezil oluyorsunuz. Üstelik eşinizin sizin köye giderken ki hali tavrı onu suçlu yapacakken şimdi siz suçlu olmuşsunuz. Benden size naçizane tavsiye sorununuz kimleyse onunla halledin. Tüm bunlardan ayrı olarak alın görümcenizi başbaşa konuşun. Gönlünü almaya çalışın. Kuru bir özürle geçiştirmeyin.

Benim anlamadığım siz haxırlandıktan sonra kv çocuğa tatlı yapıyor siz beklemek istemeyince eşiniz size önce hazırlansaydın dedi değil mi doğru anladım eğer öyleyse siz sabah hazırlanmış olsaydınız bile tatlı sonradan yapılmış yani yine beklemek zorumda kalacaktınız eşinizin tepkisi çookk saçma sizin tek hatanız görümcenize patlamak olmuş eğer önceden gelen bir soğukluk yoksa aranızda zamanla eskiyr dönersiniz merak etmeyin

Valla adama bak anasıyla altlı üstü yaşatıyor 7 gün anasında duruyor bir gün karısının köyüne gönülsüz gidiyor. Olayın özü bu diğer herşey bu sebepten kaynaklanan gerginlikten. Şu kayı boyları gibi aynı çadırda hep birlikte yaşamaktan milletçe vazgeçemedik. Amerika marsa koloni kuruyor biz birbirimizin üstünde yaşamaktan vazgeçemiyoruz .hz ebubekir bile halifeyken yeni evlenen çiftleri kendi ailelerinden uzak mahallelere yerleştirirmiş sohbetleri tatlı olsun diye. Şu eş kişilerine ezdirmeyin kendinizi ya. Böyle eşinize ezdiriyowunuz ama görümcenize vs gerizekalı diyosunuz. İlişkiler yüz göz olmuş almış başını gitmiş. Bi yzaklaşın birbirinizden. Affetirme kendini. Eşin kardeşiyle konuşacak arayı bulacak. Eşin yüzünden demişsin. O düzeltecek arayı. ( bazen emir kipiyle yazıyorum farkındayım kendimi konu sahibinin yerine koyup kocasını da kendi öküzüm yerine koyup öyle yazıyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…