• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük korkum..

Shanna

Bana yeni düşmanlar lazım , eskileri hayranım oldu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
5.186
3.410
248
Arkadaşlar iğne fobim var ne aşı yaptırmak istiyorum ne kan aldırmak.Hasta olsam sırf bu yüzden doktora gitmiyorum gitsemde önceden anlaşma yapıyorum iğne olmayacağına dair.Bi işe başvurdum dün ve öğrendim ki eğer çağırılırsam önceden bazı evraklar hazırlanıyor ya kanda aldırmam gerekiyomuş.Dünden beri hayatım kabusa döndü beynimde hep bu var napıcağım diye düşünüp duruyorum.Sırf bu yüzden işe çağırsalar asla sevinmem.Kendi kendimede düşünüyorum nereye kadar kaçacaksın ? Yarın öbürgün doğumu var çocuk musun diyorum :14: Aranızda bi şekilde yenen var mı acaba ? Kan aldırmaya mecbur muyum yaa sorun olur mu aldırmasam of :43:

Canım her gireceğin işte özlük dosyası için kan tahlili vermek zorundasın artık.
Korkunun yenmenin tek çaresi psikolojik destek alman.Hem kısa hem kesin yol.

Canım her gireceğin işte özlük dosyası için kan tahlili vermek zorundasın artık.
Korkunun yenmenin tek çaresi psikolojik destek alman.Hem kısa hem kesin yol.

İlçede yaşıyorum burda adam akıllı psikolog yok ki :5: İki günde hayatım cehenneme döndü hayal ettiğimde bile beynim uyuşuyo kesin oralarda rezil olucam yine :50:

İlçede yaşıyorum burda adam akıllı psikolog yok ki :5: İki günde hayatım cehenneme döndü hayal ettiğimde bile beynim uyuşuyo kesin oralarda rezil olucam yine :50:

İyice bir araştır canım öylesine olsa da git.Benimde ilaç fobim var bunun için tek çözümümde psikolojik yardım.
Hem bu son değil dediğin gibi bunun doğumu vs si var.
İşi kaybetme ayılsanda bayılsanda ver o kanı.İleride bu korkun geçince pişman olmazsın en azından canım.

İyice bir araştır canım öylesine olsa da git.Benimde ilaç fobim var bunun için tek çözümümde psikolojik yardım.
Hem bu son değil dediğin gibi bunun doğumu vs si var.
İşi kaybetme ayılsanda bayılsanda ver o kanı.İleride bu korkun geçince pişman olmazsın en azından canım.

Haklısın canım..İlaç fobisi nasıl aynı iğne gibi mi tepkiler ? Bizim burda hastanede var psikolog yarım saat konuşur 2 ilaç yazar sakinleştirici yollar.Bilmiyorum etkisi olur mu :50:

Aslında bir psikologla çalışarak bu sorunu kökten çözmeniz en doğrusu. Ama bulunduğunuz yerde böyle bir imkanınızın olmadığını söylemişsiniz. Sanıyorum şu anda psikologla çalışmak için yeteri kadar zaman da yok. Bir psikiyatriste gitmeyi deneyebilirsiniz. Durumunuzu anlatırsanız size tahlilden önce kullanmanız için anksiyetenizi kontrol altında tutacak ilaç yazabilir. Bu da tahlil sırasında daha rahat olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca yaşayacağınız acının sadece birkaç saniyelik bir şey olduğunu, birkaç saniye sonra her şeyin gene eskisi gibi olacağını düşünmek de size yardımcı olabilir.

bi şekilde korkunu yenmez lazım dediğin gibi bunun doğumu var hastalığı var,illaki kan alıncak iyi iğne yapan hemşirelere denk gelince hiç acımıyo zaten:)
benim de serum korkum var

Haklısın canım..İlaç fobisi nasıl aynı iğne gibi mi tepkiler ? Bizim burda hastanede var psikolog yarım saat konuşur 2 ilaç yazar sakinleştirici yollar.Bilmiyorum etkisi olur mu :50:

Psikolog ilaç yazmaz canım , psikiyatrist yazar.Ben terapi görmeni öneriyorum.İlaçla olacak bir şey değil çünkü fobi durumları.
İlaç içtiğimde bana zararı olur gibi gelir mesela , antibiyotik içemiyorum vs. ben bunun için terapi alacağım.
En kesin çözüm terapiyle olur.

Aslında bir psikologla çalışarak bu sorunu kökten çözmeniz en doğrusu. Ama bulunduğunuz yerde böyle bir imkanınızın olmadığını söylemişsiniz. Sanıyorum şu anda psikologla çalışmak için yeteri kadar zaman da yok. Bir psikiyatriste gitmeyi deneyebilirsiniz. Durumunuzu anlatırsanız size tahlilden önce kullanmanız için anksiyetenizi kontrol altında tutacak ilaç yazabilir. Bu da tahlil sırasında daha rahat olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca yaşayacağınız acının sadece birkaç saniyelik bir şey olduğunu, birkaç saniye sonra her şeyin gene eskisi gibi olacağını düşünmek de size yardımcı olabilir.

Evet aslında en etkili sakinleştirici yazsa belki işe yarar :( Düşünüyorum canımı almayacak ya 1 dk sürmeyecek diye ama sonra gene beynimde aynı şeyler daha önce serum takmaya kalktıklarında hastaneden kaçmıştım doktorlar hemşireler şok geçirmişlerdi :50:

o zaman çok çok dua et normal yoldan hamile kalabilirsin inşallah
çünkü tüp bebek tedavisinde ki iğnelerin haddi hesabı yok
hem göbekten hem koldan hem kalçadan ve günaşırı kontrol tabii ki kan alarak
iğne fobisi deyince ister istemez tedavilerim aklıma geldi ..........

bi şekilde korkunu yenmez lazım dediğin gibi bunun doğumu var hastalığı var,illaki kan alıncak iyi iğne yapan hemşirelere denk gelince hiç acımıyo zaten:)
benim de serum korkum var

Serum bende de var canım yaa aslında sanırım kısacası bende hastane fobisi var.Geçende annem kan aldırdı ben fena oldum sandalyeye zor oturdum o derece :31:

Psikolog ilaç yazmaz canım , psikiyatrist yazar.Ben terapi görmeni öneriyorum.İlaçla olacak bir şey değil çünkü fobi durumları.
İlaç içtiğimde bana zararı olur gibi gelir mesela , antibiyotik içemiyorum vs. ben bunun için terapi alacağım.
En kesin çözüm terapiyle olur.

Doğru canım.Biraz araştırdımda en etkili çözüm üstüne gitmektir diyodu.Mesela önce fotoğraflarına bakmak,sonra incelemek vs vs ama etkili olmaz.Beynimde bu durumu çok büyütüyorum önce bunun çözümlenmesi gerek..

Evet aslında en etkili sakinleştirici yazsa belki işe yarar :( Düşünüyorum canımı almayacak ya 1 dk sürmeyecek diye ama sonra gene beynimde aynı şeyler daha önce serum takmaya kalktıklarında hastaneden kaçmıştım doktorlar hemşireler şok geçirmişlerdi :50:

Geçmişteki olumsuz deneyimler, ailenin tutumu (sizde de böyle bir şey var mıydı bilmiyorum ama bazı aileler çocuklarını iğne ile korkutur) ve etraftan duyulan abartılı yaşanmışlıklar fobiler üzerinde çok etkili olabiliyor. Dediğim gibi ilaç yardımı ile sakinleşmeniz anlık bir çözüm. Bir psikologla çalışmanız en güzeli. Bilişsel davranışçı terapi yöntemiyle fobilerde kısa sürede başarılı sonuç alınıyor. Dolayısıyla psikolojik yardım almanızı da tavsiye ederim.

o zaman çok çok dua et normal yoldan hamile kalabilirsin inşallah
çünkü tüp bebek tedavisinde ki iğnelerin haddi hesabı yok
hem göbekten hem koldan hem kalçadan ve günaşırı kontrol tabii ki kan alarak
iğne fobisi deyince ister istemez tedavilerim aklıma geldi ..........

Aynen bunun için baya dua etmem gerek.Bi yakınım tüp bebek tedavisi görüyodu kendisine göbekten iğne yapıyomuş :96:

Doğru canım.Biraz araştırdımda en etkili çözüm üstüne gitmektir diyodu.Mesela önce fotoğraflarına bakmak,sonra incelemek vs vs ama etkili olmaz.Beynimde bu durumu çok büyütüyorum önce bunun çözümlenmesi gerek..

Evet canım bunun içinde terapi şart çünkü ilerlemiş bir fobi sendeki.
Umarım bulunduğun yerde ya da yakınlarında bir doktor bulabilirsin.
Atlatacağına eminim.

Geçmişteki olumsuz deneyimler, ailenin tutumu (sizde de böyle bir şey var mıydı bilmiyorum ama bazı aileler çocuklarını iğne ile korkutur) ve etraftan duyulan abartılı yaşanmışlıklar fobiler üzerinde çok etkili olabiliyor. Dediğim gibi ilaç yardımı ile sakinleşmeniz anlık bir çözüm. Bir psikologla çalışmanız en güzeli. Bilişsel davranışçı terapi yöntemiyle fobilerde kısa sürede başarılı sonuç alınıyor. Dolayısıyla psikolojik yardım almanızı da tavsiye ederim.

Anneme sormuştum bunu okumuştum bi yerde biz seni iğneyle hiç korkutmadık diyo ama ben küçükken 30 tane iğne yazmıştı doktor hiç unutmam günde 3 kere sabah, öğle,akşam giderdik :( Şuanda terapi için maddi durumum yok ancak yine çalışmaya başladığımda gidebilirim..Şu iğneyi atlatsam zaten iş sürekli olacak bi daha gerekmeyecek :50:

Evet canım bunun içinde terapi şart çünkü ilerlemiş bir fobi sendeki.
Umarım bulunduğun yerde ya da yakınlarında bir doktor bulabilirsin.
Atlatacağına eminim.

Çok sağol tatlım yardımcı olduğun için..İnşallah sende en yakın zamanda kurtulursun bu durumdan..

Anneme sormuştum bunu okumuştum bi yerde biz seni iğneyle hiç korkutmadık diyo ama ben küçükken 30 tane iğne yazmıştı doktor hiç unutmam günde 3 kere sabah, öğle,akşam giderdik :( Şuanda terapi için maddi durumum yok ancak yine çalışmaya başladığımda gidebilirim..Şu iğneyi atlatsam zaten iş sürekli olacak bi daha gerekmeyecek :50:

İşte tam da bu yüzden kalıcı bir çözüm en iyisi dedim. :) Söylediğiniz şey gene kaçmak oluyor. Hayatınızın herhangi bir döneminde doktora gitmeniz gerekebilir ama siz korkunuz yüzünden bunu gene erteleyebilirsiniz. Ama korkunuz ortadan kalkarsa gerektiği zaman tedavinizi ertelemeden olabilirsiniz. Muhtemelen çocukluğunuzdaki olumsuz deneyiminiz yüzünden hala bu korkuyu yaşıyor olmalısınızŞu anda böyle bir imkanınız olmasa da imkanınız olduğunda yardım almanız en doğrusu olacak. Çünkü her an yanınızda ilaç olmayabilir. Üstelik de ilaç almadan bunun üstesinden gelmek varken neden bpşuna ilaç alacaksınız ki? tabii ki karar gene sizin ama bunu bir düşünmenizi tavsiye ederim.

Aynen bunun için baya dua etmem gerek.Bi yakınım tüp bebek tedavisi görüyodu kendisine göbekten iğne yapıyomuş :96:

bende 5 kere tüp bebek denedim ama kısmet değilmiş bebeğim olmadı iğnelerimi bazen kendim yapıyordum
tabi koldan ve göbekten olanları .....kalçadan eşim yapıyordu
4 ay önce genetik testler için kan verdik eşimin ödü kopuyor bir şırınga kan alınacak
''aşkım beni düşünsene'' diyorum tedavilerimde ki o kadar iğneyi düşünsene diyorum
o da sadece Allah yardımcın olsun ne diyeyim diyor :))
Allahım herkesin yardımcısı olsun sizde bir an önce kolaylıkla atlatırsınız inşallah ..:34:

Son düzenleme:
İğne fobisi bende de var. Midemden rahatsızım ama kan falan alırlar diye korkumdan gitmiyorum doktora :18:

En son 4 sene önce gitmiştim. Hastanede ağlayıp baya bir rezil etmiştim kendimi :1:

Back
X