büyük mü konustum kinadim mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
dogru soyluyorsunuz.

Siz kalp kırmamış gülüp kınamamışsınız ki ama tabi çocuğu olmayan birine niye yok neden yok olmuyor mu gibi şeylerin sorulması çok ayıptır olunca zaten söyler çocuk bekleyen kişi ..

Siz kalp kırmamış gülüp kınamamışsınız ki ama tabi çocuğu olmayan birine niye yok neden yok olmuyor mu gibi şeylerin sorulması çok ayıptır olunca zaten söyler çocuk bekleyen kişi ..
kimseye niye yok neden yok diye sormadim ama telefon konusmasinda bebek var mi diye sordugum olmustu. sonra sebepsiz infertilite yasadigini ogrendim. demek ki normal sormam bile kalbini incitmis olabilir dedim sonradan. sagolun cevainiz icin.

olmuyor ama açıkçası bu kadar hassas konu olduğunun farkında değildim bekarım diye sanırım
bundan sonra herkese çok dikkatli yaklaşacağım bu konuda
en azından beni/birilerini aydınlattınız bir de bu yönden bakın bence:) teşekkürler
ancak sebebinin bu olduğunu düşünmüyorum fazla kuruntu yapmayın bence

amin cok sagolun iyi dilekleriniz icin. Rabbim iyi insanlarla karsilastirsin sizin evlatlarinizi da.. pko var miydi ozel bir sey yaptiniz mi hamile kalabilmek icin?
Pko yoktu ama adet duzensızlıgım vardı. Ve cok kanamalı adet oluyordum. Hatta hamıle kaldıgım ayda adet oldugum ıcın hıc hamılelıge yormadıgım ıcın adetten sonra anladım hamıle oldugumu

Fazla derine inmişsiniz. Alakası olduğunu düşünmüyorum.

Hamile olduğunu öğrendiğim bir akrabayı aradım. Bu kişi benim bebek istediğimi biliyordu. İyi dileklerde bulundum. Dedi ki sen nerden biliyorsun kutlamayı, hamile mi kaldın ve kahkahalar. Duymamazlıktan geliyorum, miden bulanıyor mu diyorum. Diyor ki yine, sen nerden bileceksin hamile mi kaldın sanki 3 çocuk doğurmuş gibisin kahkahalar. O kadar bozulmuştu ki psikolojim. Alay ede ede kapattı. Sonra duyduk ki bebek karnında ölmüş ama 6 haftalık falan. Yine suç bizde kaldı, nazarımız değdi oldu. Yani sizin bu kadar acımasız olacağınızı tahmin etmiyorum. Zamanı gelince illaki olur merak etmeyin.

Yakın hissettiğiniz kişilere bebek sormanız doğal. Ama herkese ulu orta yerde sorulması tabiki kalp kırıcı bir durum. Ben çok yakınlarıma sorarım. Benimde olmuyor. Aşılamam da tutmadı. Biri bana sorunca dünyanın en zor sorusu gibi tepki vermiyorum. Düşünmüyorum diyip geçiyorum. Çok yakınımsa da süreci anlatıp derdimi paylaşıyorum.
Bu bebek olmuyor işini bu kadar büyütmeye gerek yok. Nasip meselesi herşeyin bir vakti var. Gereksiz kasmayın kendinizi.
Hayatımda bu konuda tek kırıldığım insan en yakın arkadaşımın yaşadığım sıkıntıyı bilmesine rağmen benden gebeliğini sakladı. Gözüm kalacakmış gibi davrandı. Konuşurken hamile değilim dedi bir hafta sonra olduğunu söyledi ve 3 aylıkmış. Allah hayırlı uğurlu etsin dedim geçtim.

Eğer öyle olsaydı kötü kalpli kişilerin hali nasıl olurdu. Siz çok hassas düşünüyorsunuz, bilerek kimseyi kırmadıysanız başınıza gelmez. Örnek veriyorum eşimin bir akrabası biz yeni evlendiğimizde sürekli çocuk yok mu, niye yapmıyorlar, filankes evlenince korunmak için iğne vurulmuş, sonra çocuğu olmamış vs derdi, sadece bana değil herkese böyleydi, sonra kızı evlendi çocuğu olmuyor çok uğraşıyorlar. Allah ona da, size de ve isteyen herkese evlat nasip etsin. Ayrıca 1 yıl çok erken bu kadar takmayın.

bu basina gelmeden bilinmeyebiliyor. yani herkes ozellikle bizim turk kadinlari yaptik oldu modunda gezdikleri icin..

ne zamanki sorun yasiyorsun o zaman anliyorsun; yaptik oldu olmadigini..

ama sanmamki boyle konusman buyuk konusmak yerine gecsin

Sene bilmem kaç ben genç kızım babamla TV izliyoruz bir doktor konu tüp bebek ve ben Allah bazılarına parayla veriyor bebeği bir gülme geldi babamda güldü seneler sonra parayla yaptırdım o bebeği ve derimki artı niyet olmasa da dikkat li konuşmakta fayda var..

Cevabiniz icin tesekkurler. sadece anne olabilmek konusunda degil. okumak evlenmek atanmak konularinda da dikkat etmeliyiz. hayatta her sey insanlar icin. basimiza her sey gelebilir.

cok uzuldum malesef ki durum bu.. fazla kuruntu yapmamakla beraber dikkat etmek. ince fikirli olmak lazim.

bu basina gelmeden bilinmeyebiliyor. yani herkes ozellikle bizim turk kadinlari yaptik oldu modunda gezdikleri icin..

ne zamanki sorun yasiyorsun o zaman anliyorsun; yaptik oldu olmadigini..

ama sanmamki boyle konusman buyuk konusmak yerine gecsin
Sagolun tesekkurler. dogru dediniz bizim kulturumuz bir baska. kadina zulmeden de kadin. bir sey basarinca kendinden bilen, cocugu olmayanin sucuymus gibi ya da olmak zorundaymis gibi merakli sorularla bezdiren de..

Cevabiniz icin tesekkur ederim. bazisinin zamani var ama bazisi icin bir yil uzun bir sure.. amin Allah isteyen herkese saglikli evlatlar versin. bilerek kirmadim cok sukur ama genclik cahillik bilmeden etmeden tek boyutlu dusunup ileri geri konusmusumdur illaki.

Evet bu da ayri aci bir durum. ya nazarimiz degecek diye korkuyorlar ya uzuluruz ya kiskaniriz diye. halbuki gercek dostluksa mutlu olursun onlar icin.

Aman Allahim okuduklarima inanamadim. Ne kadar sabirli davranmissiniz. ne kadar gaddar insanlar var su hayatta. Allah sana da versin gonlune gore versin demedi lazimken dalga gecmek.. dedi mi acaba ahini aldim kalbini kirdim diye.

Evet bu da ayri aci bir durum. ya nazarimiz degecek diye korkuyorlar ya uzuluruz ya kiskaniriz diye. halbuki gercek dostluksa mutlu olursun onlar icin.
Kesinlikle öle gram da aklıma gelmedi işte onun oldu da benim niye olmuyor öf benim neyim eksik gibi şeyler. Sadece saglıklı ve uzun ömürlü olsun diye geçti. Ama cahilliklerinden mi yoksa hasetlerinden mi saklıyorlar bilemiyorum.
Ne demişler kişi kendinden bilir işi diye...

Bu tam büyük konuşmak değil aslında. Hani "Ay onunda olmuyor galiba, kısır mıdır nedir haa haa haa" gibi bir şey değil sonuçta. Toplum olarak evlilik sonrası hemen bebek görmek istediğimiz için 4-5 senelik evlilere soruyoruz tabi. Yada bilmediğin zaman hamileliği olmuyor galiba diyebilirsin. Herhangi bir art niyet, kınama, küçük görme, aşağılama yok sonuçta düşüncende. O yüzden böyle düşünme. Hem tıp ilerledi, çoğu şeyin çözümü var artık. Sağlıkla alırsın inşallah kucağına bebeğini :)

1 yıl daha erken bir süre sevgili konu sahibi üzmeyin kendinizi

Valla kınamak değil ama kimin hangi huyunu sevmeyip o konuda şaka yaptıysam birebir oğlumda görüyorum Bu konuda dünya markasıyım...

Ama gerçekten bebek konusu çok hassas. Mesela yanımda bile konuşulsa ‘işte şu kadar yıldır evliler ama bebek yok acaba olmuyo mu?’ diye hemen ‘belki istemiyorlar bizi ilgilendirmez herkes çocuk için evlenmiyor’ vs diye konuyu kapatırım. Annelik-babalık konusu çok çok kırıcı olabiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…