- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.958
- 248
- Konu Sahibi yalniz kalpler
-
sagolun. Allh isteyen herkese saglikli evlat versin. bile isteye kalp kiranlari da islah eylesin..Kesinlikle oyle, oda bebeğinin mutluluğunu anlatmaya çalışıyordu ama yinede yakın zamanda bir arkadaşı düşük yapmış daha dikkatli olmasi gerekirdi. Gerci düşüncesi tamamen yanlış yani ben 5 yillik evliyim ama çocuğum yok. Ne yani biz simdi esimle aile olmuyomuyuzve sonuc olarak bende onunla artik görüşmüyorum, düşük yapan arkadaşımda ayni şekilde. Sen sıkma hic canını
aslinda buyuk konusmak derken. mesela akrabam evlendigi gece hamile kaldi. buyuk konusuyosun. ay ne sacma da ne acelesi var da kari koca hayati biraz yasasaydin sonra cocuk yapsaydin da.. sonra yillar geciyor cocuk sahibi olamayinca keske olsaydi da ilk gece olsaydi buyuk konusmusum diyorsun.Büyük konuşmak öyle olmuyor.
Hani mesela birinin bebeği olmuyor diye dalga geçtiniz mi ya da ayıplayıp kınadınız mı?
Bunları yapmadıysanız zaten büyük konuşmuş olmuyorsunuz. Bizde arkadaşlarla konuşuyoruz bazen, kiminin çocuğu olmuyor mesela "erkek tarafı kıza etmediğini bırakmadı çocuğu olmuyor diye" falan diyoruz. Ama bu bizim kınadığımız büyük konuştuğumuz anlamına gelmiyor. Dediğim gibi kınamak için böyle bayağı bayağı dalga geçmek lazım.
Amiiiinsagolun. Allh isteyen herkese saglikli evlat versin. bile isteye kalp kiranlari da islah eylesin..
amin isteyen herkesle beraber bana da nasip etsin. sagolun cevabiniz icin. aslinda bu tip buyuk konusmaktan bahsediyorum.. mesela evlendigi gece hamile kalana diyoruz ki ne acelesi varmis korunmayi mi bilemediler.. vs vs.. sonra senin olmayinca o duruma bile kul oluyorsun yani olsaydi da ilk gece olsaydi. ben mi bilecegim Allah bilir konustugumu yedirdi bana diyorsun.Buyuk konusmamissiniz ki gayet iyi niyetli soylemissiniz. Size buyuk konusmakla ilgili ornek vereyim, evlenen bi dayim vardi ve evlendigi zaman "ceketimi atsam hamile birakirim" gibi igrenc soylemlerde bulunuyordu. Sonra 6 yil boyunca yengem hamile kalamadi. Sonra hamile kaldi bebek dustu 2 sefer derken bi cocuk sahibi olmak icin 8 yil gecti. Iste buyuk konusmak ve neticesi boyle olur, olan yengeme oldu stresi uzuntusu cevre baskisi vs. O yuzden siz gayet iyi niyetlisiniz, rabbim en kisa zamanda nasip etsin size.
o bence Allahin sevdigi kul olmanizla alakali.. hassas olmaniz gerekiyor. kimi insanlar paldir kuldur konusur kalp kirar kinar her isi de tikir tikir gider sasarsin bu buyuk konustugunu gormuyor mu diye.. bence Allah onlarin hesabini oteki tarafa birakiyor kul hakki dha zor..Büyük konuştuğunuz bir durum yok ortada.Nerden bileceksiniz ki çocuğu olmadığını ama büyük konuşma ve sonradan aynısını yasama konusunda üstüme yoktur sanırım ağzımdan çıkan her söz başıma geliyor
amin cok sagolun iyi dilekleriniz icin. Rabbim iyi insanlarla karsilastirsin sizin evlatlarinizi da.. pko var miydi ozel bir sey yaptiniz mi hamile kalabilmek icin?Bizde 5sene evlat hasretiyle yanıp tutuştuk. Hep dua ediyordum allahım bari bir tane ver nolur bizde anne baba olalım dıye. 5yılın sonunda allah bıze bır sıpa gonderdı. Arkasından da ıkı mınık ıkız
Sakın umudunu kaybetme. Benı 5sene boyunca cok uzduler adımı cocugu olmayan gelıne cıkardılar kı 5yıl sebepsız kısırlık yasadık. Bır kere hamıle kaldım onda da 12haftalık dusuk yaptım. Allah dusmanıma vermesın. Sonrası rabbımın mucızesı. Sakın oyle dusunme. Sen bılmeden ıyı nıyetle sordugun seylerı sorguluyorsun. Mıllet bılınclı olarak zedelıyor kalp kırıyor. Ama karsındakı cok kırılıyor ıste. Kım ıster kı anne olmamak
Malesef şu ara bnde aynı şeyleri düşünüyorum yengemin 7 yıl çocugu olmadı o istemiyorum dedikçe ben kızardım bilmezdim ki bu tarz şeyleri şimdi pişmanlığını yaşıyorum acaba bu yüzden mş bnmde başıma geldi bilmeden kalp mi kırdım diyehanimlar merhaba. anne olmak istiyorum ben de yaklasik bir yildir ugrasiyoruz. hamile kalamadikca aklima gecmiste bilerek bilmeyerek agzimdan cikan sozler geliyor. tabiki kimsenin bilerek kalbini kirmadim cocugu olmuyor diye gulmedim kinamadim. ama diyelim bir arkadasim var uzun zaman sonra telefonda konustugumuzda teyze oldum mu diye sormustum. o da hayir demisti 4-5 yillik evliyken. bu sene bebegi oldu. sebepsiz infertilite yasadigini anlatti vs. anladim ki o telefon konusmasinda onun kalbini kirmisim bilmeden. ve ya 6-7 yillik evli cocuklari yok olmuyor herhalde der gecerdik muhabbetin icinde biri hakkinda konusurken.. simdi bebek konusu etrafimda konusultukca soruldukca kendi yaptigim yanlislari da goruyorum. demek oyle sormamak lazimmis. demek boyle soylememek lazimmis gibi.. sanki Allah butun konusmalarimi yuzume carpmadan evlat nasip etmeyecek gibi geliyor her ay regl geldikce. bir de ara ara bir seyler yasandikca gecmise gidiyorum aa ben de falanca kisiye soyle sormustum bak aynisi bana oldu diyorum. kalp kirmaktan hele hele buyuk konusmaktan mumkun mertebe kacarim ama.. size de oluyor mu bu durum?
Bak büyük konuşsaydın başına gelirdi.aslinda buyuk konusmak derken. mesela akrabam evlendigi gece hamile kaldi. buyuk konusuyosun. ay ne sacma da ne acelesi var da kari koca hayati biraz yasasaydin sonra cocuk yapsaydin da.. sonra yillar geciyor cocuk sahibi olamayinca keske olsaydi da ilk gece olsaydi buyuk konusmusum diyorsun.
birisi guzel bir sey soyledi. Allah bunu icine verdiyse muhtemelen boyle bir sebep oldugu icindir ayan olmustur gibi dedi. tovbe etmek lazim belki de tanidigimizsa gonlunu almak helallik istemek lazim belki de. benim gozumun onunde cocugu olmayan birine neden olmuyor diye tutturduklarini bilirim. kadinda istemiyorum dedi halbuki olmuyordu biliyorum. istenmez mi dogur bir tane ne diye istemiyosun vs vs uzerine gitmislerdi. iyi dayanmis kadin aglamadi etmedi ama.. insanimiz boyle ya.. ben yurtdisindayim asla kata soramazsin usteleyemezsin anne kaynana vs bile soramaz.Malesef şu ara bnde aynı şeyleri düşünüyorum yengemin 7 yıl çocugu olmadı o istemiyorum dedikçe ben kızardım bilmezdim ki bu tarz şeyleri şimdi pişmanlığını yaşıyorum acaba bu yüzden mş bnmde başıma geldi bilmeden kalp mi kırdım diye
dogru soyluyorsunuz da bazen buyuk konustugunuzu yasiyorsunuz hamile kalip bazen kalamayip aslinda yanlis dusunuyormusum ilk geceden hamile kalmis olabilseydim diyip yutuyorsunuz ettiginiz lafi.Bak büyük konuşsaydın başına gelirdi.
Sen ilk gece hamile kalan akrabana " ay evlenir evlenmez hamile kaldı, çok erken" falan dediysen seninde evlenir evlenmez hamile kalman gerekirdi.
Allah razi olsun guzel soyleriniz temennileriniz benim icin cok degerli. yurtdisindayim. cok yalnizim cok dostum komsum yok. boyle fikirler temenniler iyi geliyor. surekli olmasin demedim aslinda baslarda istemedik korunduk. sonra da hep Allah dogru zamanda versin diye dua ettim illa olsun ille olmasin demedim hic.. kazara hamile kalsam dasevinirdim bebekleri cok severim cunku.Bir arkadaşım da aynısını yaşıyordu, ilk zamanlar bebek olmasını istemedim, sürekli olmasın dedim, şimdi sebepsiz bir biçimde çocuğum olmuyor diyerek kendini suçluyordu. Bol bol dua et, tövbe et, şimdi onun da dünyalar tatlısı bir oğlu var, inşallah sana da nasip olacak. Moralini yüksek tut, anne olacaksın, psikolojin sağlam olmalı.
Tövbe ettim cnm ama helallik almadım uzun yıllar geçti üstünden arayıp ne desem bilemedim daha gençtim her evlenen hamile kalır sanırdım insan başına gelmeden anlamıyormuş gerçekten Rabbim bi hatamız olduysa affetsin hayırlısı ile sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallahbirisi guzel bir sey soyledi. Allah bunu icine verdiyse muhtemelen boyle bir sebep oldugu icindir ayan olmustur gibi dedi. tovbe etmek lazim belki de tanidigimizsa gonlunu almak helallik istemek lazim belki de. benim gozumun onunde cocugu olmayan birine neden olmuyor diye tutturduklarini bilirim. kadinda istemiyorum dedi halbuki olmuyordu biliyorum. istenmez mi dogur bir tane ne diye istemiyosun vs vs uzerine gitmislerdi. iyi dayanmis kadin aglamadi etmedi ama.. insanimiz boyle ya.. ben yurtdisindayim asla kata soramazsin usteleyemezsin anne kaynana vs bile soramaz.
Allah razi olsun paylastiklariniz tecrubeleriniz benim icin o kadar degerli ki ifade edemem.. yurtdisindayim. cok dostum yok yalnizim.. amin insallah herkesle beraber bana da nasip etsin..Ben hiç bir zaman kimseye ama kimseye çocuğun oldumu, olacak mı, düşünüyormusun, geç kaldın, e hadi vs vs aklınıza gelebilecek bir soru sormadım. İma da bulunmadım, konusunu dahi açmadım.
Aynı şekilde evlilik içinde kimseye ama kimseye soru sormadım ima da bulanmadım.
Aksine çok çok yardımcı oldum.
Bı kaç arkadas arkadaşımında evliliklerine vesile oldum. Bebek konusunda bı arkadaşım soru sormustu evli değildim ama bilgim olduğu için doktora yönlendirdim.
Neden bunlari yazdım içinizi rahat tutun. Kaderin bunlarla çok da ilgisi çok.
Çok acı şeyler yaşadım. Evlendim o kadar tahmin etmediğim mutsuzluklar yaşadım ki hemen ayrıldım.
Yıllar yıllar sonra canım eşimle karşılastık severek sevilerek evlilik yaptık.
Evlat sahibi olabilmek için hem acılar, hem çileler, hem çok büyük riskler, hem çok büyük uğraşlar ameliyatlar tedaviler vs vsler yaşadım.
Bı gün çok ağladım Allah'ım ben kimseyi bu konularda incitmedim dedim. O an aklıma kader geldi....
Allah bana bı erkek bebek nasip eyledi.
Size de nasip eyleyecek. Bu konuyu açacak kadar naifseniz böyle bı kul Allah'ını incitmemiştir diye düşünüyorum.
amin hepimize isteyen herkesle beraber Rabbim insallah.. tovbe etmek onemli zaten kalpler Allahin elinde.. iste olur olmaz dualar ediyoruz. bekarken esim soyle olsun esim boyle olsun.. bakiyoruz ki cahillikten konusmusuz ne dedigimizi bilmeden aslinda istedigimiz sey bu degil.Tövbe ettim cnm ama helallik almadım uzun yıllar geçti üstünden arayıp ne desem bilemedim daha gençtim her evlenen hamile kalır sanırdım insan başına gelmeden anlamıyormuş gerçekten Rabbim bi hatamız olduysa affetsin hayırlısı ile sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
Meseleyi kaçırıyorsun, mesele istememek değil. Sen büyük mü konuştum diye kendini suçluyorsun, o da ben istemedim ondan olmuyor diye kendini suçluyordu. Testleri normal, değerleri normaldi ama çocuk bir türlü olmuyordu. Dediğim gibi, bunu takıntı haline getirme, sadece dua dua dua.Allah razi olsun guzel soyleriniz temennileriniz benim icin cok degerli. yurtdisindayim. cok yalnizim cok dostum komsum yok. boyle fikirler temenniler iyi geliyor. surekli olmasin demedim aslinda baslarda istemedik korunduk. sonra da hep Allah dogru zamanda versin diye dua ettim illa olsun ille olmasin demedim hic.. kazara hamile kalsam dasevinirdim bebekleri cok severim cunku.
cevabiniz icin tesekkurler.. hayat gercekten de boyle. kader boyutu var.. kendi irademiz var. illa istemem diyenler kazara gebe kaliyor. illa su zaman olsun diyene nasip olmuyor. hepsi kader cizgisinde Allahin planlari. aslinda hepsinin de sebepleri olduguna inaniyorum. amin iyi dilekleriniz icin tesekkurler.Dediklerinizle yada yasattiklarinizla alakali mi bilemem. Belkide karsidaki kişiyi kırdiniz ama o bunu size hissettirmedi. Bende yeni evlilere sanki hemen cocuk olmaliymis gibi sorardim bebis var mi diye yok deyince susardim bendw ywni evlenince soranlar oldu yok çalışıyorum yok borcumuz var diyordum ama bozukuyordum da alttan alta.
Belki yaparmisiniz bilmem ama o sonradan çocuğunuz olan arkadaşınızı arayip ben böyle böyle sana sordum o an kiriliacagini düşünmedim simdi ben yasiyorum cok zormus beni affet deyin belki kalbi yumusar size icten dua eder bakarsiniz evladiniz olir. Rabbim saglikli sihhatli en hayirli zamanda evlat sahibi yapsin sizide.
Bu dünya imtihan dünyası bi insanin başına gelene de vah tüh demiyceksin oda onun sınavı rabbimin bildigi vardir onum verdigine vah edersen basina verir. Tecrübe ile sabit.
Bi konu hakkinda yazik cok sey yasadi nasil kaldirdi ki bunu dedim cok gecmeden aynisi yada daha agiri ile sinandim.
İnşâllah cnm aynen öyle cahillikten valla sonucunı düşünmeden boş boş düşünceleramin hepimize isteyen herkesle beraber Rabbim insallah.. tovbe etmek onemli zaten kalpler Allahin elinde.. iste olur olmaz dualar ediyoruz. bekarken esim soyle olsun esim boyle olsun.. bakiyoruz ki cahillikten konusmusuz ne dedigimizi bilmeden aslinda istedigimiz sey bu degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?