Büyük şehirde özel üni mi doğuda devlet mi

Sheldon_Cooper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.192
858
123
27
Hukuk yazıcam ama puanım doğuya tutuyor.Ailem de doğuda sayılır o yüzden batıdaki uzak yerlere yollamak istemiyorlar.
Çankaya üni düşünüyorum hocaları da iyiymiş ama bir yandan özeldeki öğrenci profilini merak ediyorum.
Doğuda yazsam da zaten doğudayım buralar biraz küçük.Büyük şehirde üni kazanmak istiyordum ama tutmadı puanım.
İstanbulu düşünmüyorum kesinlikle,orayı sildim.
Ya Ankara’da özel yazıcam ya da doğuda devlet.Doğuda devlet yazarsam öğrenciliğim aşırı renkli olmayacak ama zenginlerle okumayacağım.
Özel yazarsam da ticarethane gibi bir yerde okumuş olacağım ama büyük şehir imkânı yaşayacağım.
Siz olsanız ne yapardınız ? Seneye tekrar hazırlan gir demeyin bu zaten 2.yılım.

Son düzenleme:
Hukuk yazıcam ama puanım doğuya tutuyor.Ailem de doğuda sayılır o yüzden batıdaki uzak yerlere yollamak istemiyorlar.
Çankaya üni düşünüyorum hocaları da iyiymiş ama bir yandan özeldeki öğrenci profilini merak ediyorum.
Doğuda yazsam da zaten doğudayım buralarda kız olmak zor muhafazakarlık fazla.Büyük şehirde üni kazanmak istiyordum ama tutmadı puanım.
Ya Ankara’da özel yazıcam ya da doğuda devlet.Doğuda devlet yazarsam öğrenciliğimin tadı çıkmayacak ama şımarık zenginlerle okumayacağım.
Özel yazarsam da ticarethane gibi bir yerde okumuş olacağım ama büyük şehir rahatlığı yaşayacağım.
Siz olsanız ne yapardınız ? Seneye tekrar hazırlan gir demeyin bu zaten 2.yılım.
Maddi sıkıntın yoksa ailenden uzakta ozelde oku. Aile ile okumak insana universite okuyormus gibi hissettirmiyor.

Maddi sıkıntın yoksa ailenden uzakta ozelde oku. Aile ile okumak insana universite okuyormus gibi hissettirmiyor.
ailemin yaşadığı şehirde hukuk yok zaten yine kendi şehrimde okumayacağım.
Ama işte buralar muhafazakar ben de pek o tip bir insan değilim.Ankarada puanımın yeteceği özel ünileri araştırdım da çoğu ticarethane.Pelinsular berkecanlar gidiyor galiba.Geleceğimi de yakmak istemiyorum öğrenciliğimi de.
Çok kararsızım.

ailemin yaşadığı şehirde hukuk yok zaten yine kendi şehrimde okumayacağım.
Ama işte buralar muhafazakar ben de pek o tip bir insan değilim.Ankarada puanımın yeteceği özel ünileri araştırdım da çoğu ticarethane.Pelinsular berkecanlar gidiyor galiba.Geleceğimi de yakmak istemiyorum öğrenciliğimi de.
Çok kararsızım.
Benim zamanimda bile köylü insanimiz tarlasini satip gonderiyordu. Ama sen bilirsin. Hangi devlet universitelerini yazmayi dusunuyorsun peki? Ona göre yorum yapayım sehir anlaminda.

Biliyor musunuz Çankaya üniyi sizce iyi mi kötü mü genelde hocaları iyi diye duydum.Hukuk yazıcam bu arada.pelinsulardan berkecanlardan korkuyorum.

O pelinsulardan devlet üniversitelerinde de var.özgüvenini arttırmalisin biraz

Doğuda yazsam da zaten doğudayım buralarda kız olmak zor muhafazakarlık fazla.Büyük şehirde üni kazanmak istiyordum ama tutmadı puanım.
Ya Ankara’da özel yazıcam ya da doğuda devlet.Doğuda devlet yazarsam öğrenciliğimin tadı çıkmayacak ama şımarık zenginlerle okumayacağım.
Özel yazarsam da ticarethane gibi bir yerde okumuş olacağım ama büyük şehir rahatlığı yaşayacağım.
Derslerin cok iyi olursa üniler arası geçiş yapabiliyorsunuz bilgin olsun büyük şehir mantıklı çalışma imkanı falan bide özgür olmak istiyosanz yaxın doguda okula hergün istemeyeerk gideceksnx

Doğu dediğin neresi Dicle mi Erzurum mu

Çankaya nın hocalarını tanırım bayağı da oldu kurulalı ama büyük şehirde hayatımı yaşayayım algısını anlamadım

Hukuk okumak meşakkatlidir sabahlara kadar eller havada kop kop ortamlara akılmaz

Ailenin 5 yıllık okul ücretini verecek artı seni geçindirecek maddi gücü varsa olur

Başkent ve atılım da olur puanın oluyorsa birbirlerine benzer okullar

Özelden özele değişir.
Özelde hocayım. Hiç öğrenciler zengin değil. Burslu genelde. Yani Bilkent Koç gibi bir yer yazmayacaksak şımarıklarla okumayacaksın. Okulu maddi sebeplerle bırakan çok öğrencim var.
Özel yazarsam Çankaya üni yazarım.Başkent düşünüyordum aslında ama orası %50 bursu kaldırmış.

Maddi olanagin iyi olmayacaksa dışarda okumak zor. Yurttan okula okuldan yurta. Üstelik iyi bir yurtta kalmayacaksan da başkalarıyla kalmak zor yaşadığım için öneride bulunuyorum. 2 kişilik oda daha iyi olur mesela. KYK da kaldım bir daha o yıllara dönsem evimde okurum. Yerinde olsam maddi olarak yetersiz ise ailemin yanında okurum mesleğimi elime alır dilediğim şehirde dilediğim gibi yaşardım.

Özel üniversitelere çok zenginler mı geliyor sanıyorsunuz? Karı koca iki memur cocugunu özel üniversiteye yollayabilir. Dişinden tırnağından arttırır ya da biraz biriktirmistir cocuk o yasa gelene kadar falan. Çankaya Üniversitesi de baya uzak. Hukuk fakültesi hangi yerinde acaba iki tane yeri var

Doğu dediğin neresi Dicle mi Erzurum mu

Çankaya nın hocalarını tanırım bayağı da oldu kurulalı ama büyük şehirde hayatımı yaşayayım algısını anlamadım

Hukuk okumak meşakkatlidir sabahlara kadar eller havada kop kop ortamlara akılmaz

Ailenin 5 yıllık okul ücretini verecek artı seni geçindirecek maddi gücü varsa olur

Başkent ve atılım da olur puanın oluyorsa birbirlerine benzer okullar
Yok ben zaten kop kop istemiyorum amacım sadece özgür olmak doğuda kızlar için biraz muhafazakarlık var o yüzden.
Doğu dediğim Malatya İnönü bu arada.Hiç bilmiyorum orayı nasıldır acaba ? Ailem de oraya yakın sayılır ama pek bilmiyorum.

Özel üniversitelere çok zenginler mı geliyor sanıyorsunuz? Karı koca iki memur cocugunu özel üniversiteye yollayabilir. Dişinden tırnağından arttırır ya da biraz biriktirmistir cocuk o yasa gelene kadar falan. Çankaya Üniversitesi de baya uzak. Hukuk fakültesi hangi yerinde acaba iki tane yeri var
Hukuk Balgat kampüsünde yani pek bir kampüs hayatı yok ki bu çok umurumda değil.

Back
X