Büyük şehirde özel üni mi doğuda devlet mi

Yok ben zaten kop kop istemiyorum amacım sadece özgür olmak doğuda kızlar için biraz muhafazakarlık var o yüzden.
Doğu dediğim Malatya İnönü bu arada.Hiç bilmiyorum orayı nasıldır acaba ? Ailem de oraya yakın sayılır ama pek bilmiyorum.

İnönü hukuk hakkında bilgim yok

Kaç yılında hukuk kurulmuş bak netten

Lakin Malatya büyük şehir üniversitesi de köklü bence öğrencisi çok şehirde sıkıntı olmaz

Ben de ablam da özelde okuduk ama maddi gelirimiz ortalamanın üstünde değildi. İstanbul’da ikimizde iyi bi üniversitede %50 bursla okuduk.
Pelinsular berkecanlar heryerde oldukları gibi orda da varlar. Onlarla samimiyet kurmak istemiyorsan kurmazsın sana bağlı bişey bu sonuçta.
Maddi durumu ortalama olanda var, ortalamanın altında olan da.
Gideceğin okulun eğitim kalitesine göre karar ver özel de olsa devlette olsa.

Hukuk Balgat kampüsünde yani pek bir kampüs hayatı yok ki bu çok umurumda değil.
Olsun semti çok güzel oranın. Tam öğrenci semti. Ben de o semtte oturuyorum. Çok güzel öğrencilik yılları geçirirsin. Ben bile özeniyorum bazen oradaki öğrencilere bakıp şimdi öğrenci olmak vardı diye.

İnönü hukuk hakkında bilgim yok

Kaç yılında hukuk kurulmuş bak netten

Lakin Malatya büyük şehir üniversitesi de köklü bence öğrencisi çok şehirde sıkıntı olmaz
2010da kurulmuş.Üniversitenin kendisi köklü ama.
Hocalar çok da deneyimli değilmiş Çankaya hakkında da çok iyi yorumlar yok.
Özellikle Malatya’yı merak ediyorum çok mu muhafazakar acaba ? Kızlar istediği gibi giyinir mi etek askılı falan ? Erzurum mesela bayağı tutucu onu biliyorum o yüzden yazmayacağım.

Hukuk Balgat kampüsünde yani pek bir kampüs hayatı yok ki bu çok umurumda değil.
Kuzenim geçen yıl Ankarada özel bir üniversitenin tıp fakültesine girdi. Memur çocuğu olarak daha ilk yıldan maddi olarak sıfıra ulaştılar. Harcı, yurdu derken bildiğin dibe vurdular. Kız bir yıl okurum geçiş yaparım diye düşünüyordu, ancak üniversite ne olursa olsun geçişi engelleyici her türlü tavrı gösteriyor. Transkript vermiyor geçişe baş vurmasın diye. Sanırım bir nevi ticarethane gözüyle bakıyorlar.

Kuzenim geçen yıl Ankarada özel bir üniversitenin tıp fakültesine girdi. Memur çocuğu olarak daha ilk yıldan maddi olarak sıfıra ulaştılar. Harcı, yurdu derken bildiğin dibe vurdular. Kız bir yıl okurum geçiş yaparım diye düşünüyordu, ancak üniversite ne olursa olsun geçişi engelleyici her türlü tavrı gösteriyor. Transkript vermiyor geçişe baş vurmasın diye. Sanırım bir nevi ticarethane gözüyle bakıyorlar.
Tıp fakültesi zaten diğerlerinden pahalı oluyor.Sonra ne yaptılar bıraktı mı okulu ?

Devlette de hocalara bakmak lazım.

Maddi olarak seni kaygılandırmayacak şekilde hareket et. Hangi şehir olursa olsun üniversite ortamı her zaman üniversite ortamıdır. Tercih edeceğin arkadaşlarına göre ortamını ayarlarsın. Özelde sadece okulun parasını vermekle olmuyor. Elbette yurt, yol, yemek masrafları var ama bunun yanı sıra arkadaş çevresini zengin tercih edersen giderlerin de artar. En basitinden kıyafetin markası, yemek yediğin mekan bile değişecektir.

Devlet, özel, doğu, batı diyerek bakma. Neresi seni geliştirir hukuk mezunu olan ve birbirinden farklı hayat görüşü olan insanlarla birebir diyaloga geç. Onlar sana yol gösterecektir.

Devlette de hocalara bakmak lazım.

Maddi olarak seni kaygılandırmayacak şekilde hareket et. Hangi şehir olursa olsun üniversite ortamı her zaman üniversite ortamıdır. Tercih edeceğin arkadaşlarına göre ortamını ayarlarsın. Özelde sadece okulun parasını vermekle olmuyor. Elbette yurt, yol, yemek masrafları var ama bunun yanı sıra arkadaş çevresini zengin tercih edersen giderlerin de artar. En basitinden kıyafetin markası, yemek yediğin mekan bile değişecektir.

Devlet, özel, doğu, batı diyerek bakma. Neresi seni geliştirir hukuk mezunu olan ve birbirinden farklı hayat görüşü olan insanlarla birebir diyaloga geç. Onlar sana yol gösterecektir.
Etrafımda hiç yok ki öyle insanlar :/ İnternetten hukuk mezunlarıyla görüştüm geneli devlet yazmamı istiyor.Bilkent,Koç,Sabancı (onlar da uluslararası çalışıyormuş) dışında büroların işe alırken özel üniversitelere pek sıcak bakmadığını söylüyorlar.Hatta bazen cvyi okumadan vakıf üni görünce çöpe atıyorlarmış.Çevre vs varsa o ayrı tabii.
Devletler arasında da pek fark yokmuş.Marmara Ankara İstanbul ünileri de buna dahil.Oralar daha köklü ve hocaları daha kaliteli tek fark bu.
İnönü’de okuyan bir öğrenci varmış annem tanıyor,onu arayıp soracak.

2010da kurulmuş.Üniversitenin kendisi köklü ama.
Hocalar çok da deneyimli değilmiş Çankaya hakkında da çok iyi yorumlar yok.
Özellikle Malatya’yı merak ediyorum çok mu muhafazakar acaba ? Kızlar istediği gibi giyinir mi etek askılı falan ? Erzurum mesela bayağı tutucu onu biliyorum o yüzden yazmayacağım.

Okuyacağın üniversite yapacağın meslek alacağın eğitim askılıdan daha önemli

Ankara da okudum askılı giymedim pek giyeni de hatırlamıyorum

neden mi mevsim şartları

Zaten okul açık olduğu süreçlerde Ankara da askılı ile gezilmez çoğu zaman üşürsün

Ben seni anlıyorum gençsin muhafazakar ortamlardan uzaklaşmak istiyorsun kendini giyimin ile ifade etmek istiyorsun

Giyim önemsiz örneğim kot tişört giysen hiçbir üniversite ortamında garipsenmezdin önyargılara muhatap olmaz gerçek seni masaya getirebilirsin

Bence okulları puanları maliyetleri Özellerin burslarının devam şartlarını iyice araştır

Ailenin olduğu şehirde özel dışarıda devletten ucuza gelebilir de başka şehirde özel yüksek maliyet getirebilir

Bir de okulu bitirip bir yıl bedava staj yapıp sonrasında asgari ücret civarı iş bulunca pişmanlık yaşanabilir

Okuyacağın üniversite yapacağın meslek alacağın eğitim askılıdan daha önemli

Ankara da okudum askılı giymedim pek giyeni de hatırlamıyorum

neden mi mevsim şartları

Zaten okul açık olduğu süreçlerde Ankara da askılı ile gezilmez çoğu zaman üşürsün

Ben seni anlıyorum gençsin muhafazakar ortamlardan uzaklaşmak istiyorsun kendini giyimin ile ifade etmek istiyorsun

Giyim önemsiz örneğim kot tişört giysen hiçbir üniversite ortamında garipsenmezdin önyargılara muhatap olmaz gerçek seni masaya getirebilirsin

Bence okulları puanları maliyetleri Özellerin burslarının devam şartlarını iyice araştır

Ailenin olduğu şehirde özel dışarıda devletten ucuza gelebilir de başka şehirde özel yüksek maliyet getirebilir

Bir de okulu bitirip bir yıl bedava staj yapıp sonrasında asgari ücret civarı iş bulunca pişmanlık yaşanabilir
Evet gerçekten özeniyorum büyük şehirde okuyan arkadaşlarıma.Malatya sanırım Erzurum gibi değil daha çok İç Anadolu tarzı bir yer.Büyüklüğü de ortalama.Neyse konuya döneyim.
Ben biraz araştırdım da çok bir fark yok sanırım.Bilkent,Koç,Galatasaray mezunu değilsen her yer aynı sanırım.Ankara hukuktan mezun olsan bile.
Özellerde de İngilizce dersler de veriyorlar ama sanırım çok bir anlamı yok yani kendin de öğrenebilirsin.Hukuk mezunları devlet yaz diyor cvde daha iyi durur diyor.
İnönü’de hocalar çok deneyimli değilmiş Çankaya’nın ise eğitimi iyi değilmiş ticarethaneymiş.Burada genelde özel yazmam öğrencilik yaşamam söylendi başka platformlar devlet yazmamı önerdi.Herkes farklı bir şey söylüyor ben de kararsız kaldım.

Biliyor musunuz Çankaya üniyi sizce iyi mi kötü mü genelde hocaları iyi diye duydum.Hukuk yazıcam bu arada.pelinsulardan berkecanlardan korkuyorum.
Ben İstanbulda özel üniversitede tam burslu okudum. İlk zamanlar korkup senin girdiğin psikolojiye girmiştim. İşte kıyafetlerim vs nedeniyle . Kendimi aşşağı hissedeceğimi düşünüyordum. Ama hiç öyle olmadı. Altında range ile okula gelen de oluyordu ama arkadaşlık hususunda kimsenin kötülüğünü hissetmedim. O pelinsular çok tatlı kızlar aslında ya ☺️
pelinsular en zararsız tipler. Her yerde olduğu gibi gıcık sinsi kıl olanlardan kork. Onlar da özel devlet ayırt etmeksizin her yerde var zaten. Bir arkadaş vardı mesela kız çok zengin bir ailenin elit bir kızıydı ama asla pelinsu değildi. Ama nasıl kıl yarabbim. Görsen üstü başı fakir sanardın aksi çok zengindi ama kıldı. Yani her yerde olabilir bunlardan .

Evet gerçekten özeniyorum büyük şehirde okuyan arkadaşlarıma.Malatya sanırım Erzurum gibi değil daha çok İç Anadolu tarzı bir yer.Büyüklüğü de ortalama.Neyse konuya döneyim.
Ben biraz araştırdım da çok bir fark yok sanırım.Bilkent,Koç,Galatasaray mezunu değilsen her yer aynı sanırım.Ankara hukuktan mezun olsan bile.
Özellerde de İngilizce dersler de veriyorlar ama sanırım çok bir anlamı yok yani kendin de öğrenebilirsin.Hukuk mezunları devlet yaz diyor cvde daha iyi durur diyor.
İnönü’de hocalar çok deneyimli değilmiş Çankaya’nın ise eğitimi iyi değilmiş ticarethaneymiş.Burada genelde özel yazmam öğrencilik yaşamam söylendi başka platformlar devlet yazmamı önerdi.Herkes farklı bir şey söylüyor ben de kararsız kaldım.

İşte bu tarz kararlar tanımadığın insan önerileri ile olmuyor

Bir süre özellerden kimseyi işe almama modası vardı ama bu eğitimi kötü diye değil bırakır gider diye

Zira tecrübe kazanayım kendi ilimi açarım diye başlar zora gelemez evde iki mızıkdar bürosu gıcır gıcır açılırdı

Lakin şimdi ekini sallasan avukata çarpıyor hukuk bitince planın ne yani şimdiki hayalin o bitinceye kadar hayal de değişir de sen şimdikini yaz

Yaşadığın şehirde büro açmaksa mesela kimse nereden mezunsunuz muhabbet dışında önemsemez

Lakin ben Ankara da kalayım büyük büroda çalışayım vs ise amaç o zaman oralarda okumak işe yarar ancak okul
bitince de finansman gerekir

Her okulu eleştirecek bulunur bu olağan hatta gidip bırakan da çok ama burs şartları ile ödeme gücünü iyi tart zira okul bitip tatminsiz olan o kadar çok mezun var ki

Çok geeç alıntılandın bile 🤣 uyarayım dedim. Bir şey olur mu bilemem. 🤗
Neyse zaten tanıdıklara ne olur ne olmaz deşifre olmamak için konuyu sildirteceğim.
Ben de devlet düşünüyorum zaten bu yıl üniler hazırlık yapmış bile muhtemelen online eğitim olacak.Odtü bile kazansam zaten en fazla yarım dönem gidecektim.
Ben de devlet düşünüyorum olmadı seneye tekrar sınava girerim çünkü bu yıl sınav günü bazı aksilikler yaşandı istediğim gibi yapamadım Ankara üni bile kazanabilirdim.Seneye tekrar sınava girer büyük şehirde devleti zorlarım.
Olmazsa da zaten hukuka kapağı atmış olduğum için problem olmaz.
Özelde rahat edemem bursum kesilmesin diye sınava çalışamam.

Dışarıda devlet okursan gene bir özel kadar para vereceksin orada yaşamak için ayrıca öyle aman aman bir prestiji olmayacak. Çankaya Hukuk'un hocaları iyidir, tercih edebilirsin. Yalnız Balgat kampüsü Eskişehir yolundaki kampüse taşınacak diye biliyorum, onu da göz önüne al derim.

Back
X