Büyük şehirde özel üni mi doğuda devlet mi

Özel üniversitede tek dertleri bugün babasının hangi arabasıyla okula gitmek hangi pahalı marka çantayı takmak olan pelinsular berkecanlar canını sıkabilir.gerçi devlet ünide de var bunlardan ama o kadar sinir bozucu olmuyorlar. Devlet üniversitesinde oku, memleketimizin her yeri güzel hiç tereddüt etme derim. Öğrenci hayatı yaşayamayacağım diye de korkma, önemli olan şehir değil yanındaki arkadaşların. Hangi şehir olursa olsun arkadaş ortamın iyiyse her türlü eğlenirsiniz.

Neyse zaten tanıdıklara ne olur ne olmaz deşifre olmamak için konuyu sildirteceğim.
Ben de devlet düşünüyorum zaten bu yıl üniler hazırlık yapmış bile muhtemelen online eğitim olacak.Odtü bile kazansam zaten en fazla yarım dönem gidecektim.
Ben de devlet düşünüyorum olmadı seneye tekrar sınava girerim çünkü bu yıl sınav günü bazı aksilikler yaşandı istediğim gibi yapamadım Ankara üni bile kazanabilirdim.Seneye tekrar sınava girer büyük şehirde devleti zorlarım.
Olmazsa da zaten hukuka kapağı atmış olduğum için problem olmaz.
Özelde rahat edemem bursum kesilmesin diye sınava çalışamam.
Üyelik iptalinde dahi konu ve mesajlarımız silinemiyor. Zaten nick kullanmışsınız.

İşte bu tarz kararlar tanımadığın insan önerileri ile olmuyor

Bir süre özellerden kimseyi işe almama modası vardı ama bu eğitimi kötü diye değil bırakır gider diye

Zira tecrübe kazanayım kendi ilimi açarım diye başlar zora gelemez evde iki mızıkdar bürosu gıcır gıcır açılırdı

Lakin şimdi ekini sallasan avukata çarpıyor hukuk bitince planın ne yani şimdiki hayalin o bitinceye kadar hayal de değişir de sen şimdikini yaz

Yaşadığın şehirde büro açmaksa mesela kimse nereden mezunsunuz muhabbet dışında önemsemez

Lakin ben Ankara da kalayım büyük büroda çalışayım vs ise amaç o zaman oralarda okumak işe yarar ancak okul
bitince de finansman gerekir

Her okulu eleştirecek bulunur bu olağan hatta gidip bırakan da çok ama burs şartları ile ödeme gücünü iyi tart zira okul bitip tatminsiz olan o kadar çok mezun var ki
Şimdi şöyle ki ailem yaşadığı ilden taşınacak.Büyük şehir olacak muhtemelen Ankara olur.Belki bir ihtimal İzmir Bursa falan da olabilir ama galiba Ankara olacak.Ben de orada iş bulmayı düşünüyorum stajı da orada yapmayı düşünüyorum olmadı devlette şansımı denemeyi düşünüyorum kurum avukatlığı gibi.
Hakimlik savcılık düşünmüyorum.

Özel üniversitede tek dertleri bugün babasının hangi arabasıyla okula gitmek hangi pahalı marka çantayı takmak olan pelinsular berkecanlar canını sıkabilir.gerçi devlet ünide de var bunlardan ama o kadar sinir bozucu olmuyorlar. Devlet üniversitesinde oku, memleketimizin her yeri güzel hiç tereddüt etme derim. Öğrenci hayatı yaşayamayacağım diye de korkma, önemli olan şehir değil yanındaki arkadaşların. Hangi şehir olursa olsun arkadaş ortamın iyiyse her türlü eğlenirsiniz.
Bana da biraz öyle geldi zaten çok uç bir hayatım yok büyük şehirde yaşamıyorum yaşasam beklentim farklı olabilirdi.Benim yaşadığım yerde de konserler partiler falan yok.İçki de içmiyorum sigara da,kaldı ki bunlar her yerde içilebiliyor reşit olmak yeter şehir önemli değil.
Malatya’yı araştırıyorum ortalama bir İç Anadolu şehri profili görüyorum imkânlar ortalama üniversite merkezden uzakta şehirde çok fazla bir şey yok ama kampüs ve kütüphane oldukça güzel.

Yok ben zaten kop kop istemiyorum amacım sadece özgür olmak doğuda kızlar için biraz muhafazakarlık var o yüzden.
Doğu dediğim Malatya İnönü bu arada.Hiç bilmiyorum orayı nasıldır acaba ? Ailem de oraya yakın sayılır ama pek bilmiyorum.
M
2010da kurulmuş.Üniversitenin kendisi köklü ama.
Hocalar çok da deneyimli değilmiş Çankaya hakkında da çok iyi yorumlar yok.
Özellikle Malatya’yı merak ediyorum çok mu muhafazakar acaba ? Kızlar istediği gibi giyinir mi etek askılı falan ? Erzurum mesela bayağı tutucu onu biliyorum o yüzden yazmayacağım.
Erzurum kadar değil. Bir Ankara da olamaz.

Özellikle Malatya’yı merak ediyorum çok mu muhafazakar acaba ? Kızlar istediği gibi giyinir mi etek askılı falan ? Erzurum mesela bayağı tutucu onu biliyorum o yüzden yazmayacağım.
Ankara’da da çok öyle etek askılı falan giyme şansınız yok maalesef, kampüs içinde olabilir ama sosyal hayatta zorlar. Etekle askılıyla otobüs dolmuş zor, özel aracınız olacak bellli muhitlerde takılacaksınız ancak öyle 😐

Benim kız kardeşim özelde burslu okuyor. Normalde babamı çok zorladı belki odeyemezdi bile okuduğu bölümü. Okulunda her tipten insan var. Berke Can gibi zenginlerde var, normal insanlarda. Yakın arkadaşları genelde kendi gibi burslu. Kafasına göre üç beş arkadaş buldu, gerisi sıkıntı olmadı.

Bence çok fazla avukat var herkes hukuk okuyor
Ben de öyle düşünmeye başladım hukuk için özel değmez tıp olsa anlarım ama hukuka para verilmez zaten hukuk mezunları bile başka iş alanlarına yöneliyormuş.
Ben de zaten çift ana dal düşünüyorum,aynı zamanda İngilizce ile birlikte çok bilinmeyen bir yabancı dil daha öğrenmeyi düşünüyorum.Hukuktan ekmek yiyemezsem bile başka alandan yerim.Olmadı seneye Marmara hukuk zorlarım.

İmkanın varsa özele git Ankara'da renkli bir öğrenci hayatın olur. Yurt vs pahalı olur ya da okul yemekhanesi devlete göre pahalıdır. Bilkent olsa zengin şımarık çocuklar çok olabilir ama Çankaya'da öyle olacağını sanmıyorum. İki kardeşimde özelde okudu onlarda normal öğrenci işte. Durumlar devlete göre bir tık daha iyiler ama şımarıklık derecesinde değil çevresi. Bi de burslu olanlarda oluyo. Hiçbir sorun yaşamıyor kimse dışlanmak gibi. Hatta okul yemekhanesi kazık diye dışardan yiyor öğrenciler. Devletten çok bir farkları yok merak etme

Çankaya üniversitesinin eğitim kalitesini bilmiyorum fakat yerini beğenmiyorum. Özelde derslerden kalınca bursun kesilmesi vs gibi durumlar oldugunu duymustum. Bence İnönü daha iyi bir seçenek. Yüksek lisansını batıda yapabilirsin daha sonra

Hukuk yazıcam ama puanım doğuya tutuyor.Ailem de doğuda sayılır o yüzden batıdaki uzak yerlere yollamak istemiyorlar.
Çankaya üni düşünüyorum hocaları da iyiymiş ama bir yandan özeldeki öğrenci profilini merak ediyorum.
Doğuda yazsam da zaten doğudayım buralar biraz küçük.Büyük şehirde üni kazanmak istiyordum ama tutmadı puanım.
İstanbulu düşünmüyorum kesinlikle,orayı sildim.
Ya Ankara’da özel yazıcam ya da doğuda devlet.Doğuda devlet yazarsam öğrenciliğim aşırı renkli olmayacak ama zenginlerle okumayacağım.
Özel yazarsam da ticarethane gibi bir yerde okumuş olacağım ama büyük şehir imkânı yaşayacağım.
Siz olsanız ne yapardınız ? Seneye tekrar hazırlan gir demeyin bu zaten 2.yılım.
Ailenin yanindauniverste oku bence tereddut etme cok rahat edeceksin baskalari diger memlekette ac karnini zor doyururken tanimadigi insanlarla gecim kurmaya calisirken odaklanamadigi derslerinden olacak adapte olmasi zor.
Cok ama cok fazla ornek var cevremde.
Bir hocamin sozu vardi hic unutmam, hukuk nerde okursaniz okuyun hic bir sey farketmez yeterki yazin tercihe derdi. Iyi hir yer kazanamadim diye hukuk yazmaktan vazgecmeyin demisti hukuk isteyenlere. Kendisi birebir yasamis, megerse okulun bi onemi yokmu hukuk icin. Mezun olduktan sonraki performansdaymis hersey.
Memleketinde oku rahat edersin, zaten okulda herkes farkli memleketten olucak digerleri alismaya calisirken sen daha iyi hissedeceksin o memletten oldugun icin seninle daha cok iletisim kuracak arkadaslarin

Yok ben zaten kop kop istemiyorum amacım sadece özgür olmak doğuda kızlar için biraz muhafazakarlık var o yüzden.
Doğu dediğim Malatya İnönü bu arada.Hiç bilmiyorum orayı nasıldır acaba ? Ailem de oraya yakın sayılır ama pek bilmiyorum.
Malatyada okuyan çok arkadaşım oldu. Hep güzel bahsederlerdi. Öğrenciliği yaşadık derlerdi.

Etrafımda hiç yok ki öyle insanlar :/ İnternetten hukuk mezunlarıyla görüştüm geneli devlet yazmamı istiyor.Bilkent,Koç,Sabancı (onlar da uluslararası çalışıyormuş) dışında büroların işe alırken özel üniversitelere pek sıcak bakmadığını söylüyorlar.Hatta bazen cvyi okumadan vakıf üni görünce çöpe atıyorlarmış.Çevre vs varsa o ayrı tabii.
Devletler arasında da pek fark yokmuş.Marmara Ankara İstanbul ünileri de buna dahil.Oralar daha köklü ve hocaları daha kaliteli tek fark bu.
İnönü’de okuyan bir öğrenci varmış annem tanıyor,onu arayıp soracak.
Yol gösterici cevaplar almışsın 👍

Hukuk okuyacaksınız devlette okuyun, ilk zamanlar kendi büronuzu kurmayacaksanız devlette okumak işveren avukatlar için tercih sebebidir. Bahsettiğiniz iki üniversite arasından yani en azından devlet derim. Yine aileden uzak olucakmışsınız zaten. Özele o kadar para vermek gereksiz. Belki imkanınız olur, para biriktirir yazları kendinizi geliştirmek ya da rahatlamak için yurt dışı ya da içi tatiller yaparsınız. Özelde okursanız çok da zengin değilseniz ancak geçim derdine düşersiniz. Hukukta zaten çok da kop kop bir yaşantınız olamaz, olsa da okul uzar gider.hayırlı olsun bu arada.

Hem devlet hem özel burslu mezunum aralarında bir fark yok herkes kendine yakın bulduğu ile arkadaş olur takılır bunun özeli devleti olmaz. Bizim sınıfta Torku markasının sahibinin kızı ve ferhiyede çok ünlü bir otelin sahibinin kızı vardı tanıdığım en tatlı en güzel insanlardan biridir onlar. Kişiliksiz insanlar heryerde var buna göre geleceğini şekillendirmen çok saçma. Çankaya köklü bir üniversitedir. Büyük şehir sonuçta kendini geliştirebilirsin

Erzurum o kadar tutucu değil hem oranın üniversitesi dediğin üniverstelerden daha iyi olur baya köklü bir üniversite eğitimide çok iyidir. Ben gayet oralarda askılı giyiyorum çoğu kişi giyiyor kampüs zaten merkezde çoğu öğrenci istediği gibi giyinir

Back
X