Büyük sınava az kaldı ama..

gamzeda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
616
20
318
Ankara
Öncelikle merhaba ,siteye yeni kaydoldum ama çok uzun zamandır takip ediyordum.Derdimi paylaşmak istedim , bu sene ygs-lys sınavlarına hazırlandım dershanede derece sınıfında çok başarılı bi öğrenciydim aslında ama ygs de bi talihsizlik oldu ve 277 puan aldım,herkes benden tıp fakültesi beklerken bu kadar kötü puan almak beni de üzdü sonuçta tüm emeklerim boşuna gitti ama kısmet dedim kendi kendime çünkü her duamda Allah'ım hayırlıysa kazanıyım deöiştim ama annem beni çok yıprattı.Benim yüzümden herkese rezil olduğunu,çevresinde(kendi arkadaşlarının çocukları)benden düşük alan olmadığını hergün yüzüme vuruyor.Şimdi ablalarım,kardeşlerim annem bu lys sınavında'' mecbur yüksek puan alacaksın ''dedi bana.Ya alamazsam,n'olur akıl verin bana..

Elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum.Bol bol soru çöz sınavlara kadar.Evde deneme sınavları yap,nerelerde takıldığına bak,eksiklerini gözden geçir.Şu saatten sonra konu çalışılmaz zaten.Annene de gücenme,aileler çocuklarıyla hep övünmek ister,kendi yapamadıklarını onlarda görmek ister.Malesef bunu yaparken de karşı tarafın ne hissedebileceğini önemsemez,unutur belki de.Unutma sürekli test çöz ve Allah'a dua et,hakkında hayırlısı olsun

Canım benim ya bu ebebeynleri hiç anlamıyorum.
Hayırlısı budur belkide,niçin böyle düşünmezler.
Benim kuzenimde genetik mühendisi olmak istiyordu puanları çok güzeldi ama geçen sene sınavda istediği puanı tutturamadı.
Ve matematik öğretmenliğini kazandı.
Mutlu okadar mutluku iyikide diyor genetik okumamışım ben bu mesleği bu bölümü çok sevdim.
Belki düşük bir puan aldın ama sevecceksin belki gideceğin bölümü.Belki çok başarılı olacaksın.
Niçin bu baskı.
Annenle bunları konuşabildinmi?

Neden o kadar düşük aldın heyecan mı yaptın?
Ama ailene de birazcık hak verelim canım tıplık öğrenciyim diosun haliyle çok büyük bi hayal kırıklığı olmuştur ailende.
Ama sana yüklenmelerini haklı çıkarmaz bu,sadece biraz onların açısından bak derim.
Ben de geçen sene istediğim bölüm olmaz diye tercih yapmadım,annem bişey dememesine rağmen gözlerinden hayal kırıklığını okudum.
Ama annenle konuş,bu sınavın o kadar da önemli olmadığını,önemli olanın lys olduğunu,elinden geleni yapacağını söyle.
İlk girişin mi bu?
Anladığım kadarıyla sayısalsın.
Sen çevreni,yapılan yorumları dinleme,bak 18inde sınav var ona odaklan,annen de olsa önemli olan sensin,senin motivasyonun herşeyden önemli.
Takmamaya çalış.
Daha her şey bitmedi annen bunun farkında değil ama bu böyle.
Sakın motivasyonunu düşürme bak ben de denemelerde 400ün altında almamama rağmen ygs'de 355 aldım,çok üzüldüm dersaneyi bıraktım falan,ama toparladım kendimi noluoruz dedim bi sene daha mı kaybedicem dedim ve çalışmaya tekrar başladım.
Sınava az kaldı sen kendine güven başarabilirsin.
Moral bozmak yok!

tşk ederim,tabiki annemin yerine kendimi koyuyorum yıl boyunca kızım seneye doktor olacak dedi herkese ama hiç hayırlıysa kazansın hayırlı değilse hiç olmasın demedi..ama inanın o kadar canımı yakıyor ki dershanede 11 tanede sayısal sınıf var ben derce sınıfındayım ama 11. sınıfta olanlar benden daha yüksek puan aldı ,birde annem üzerime gelince daha kötü oldum

evet cnm ya konuştum anneme bu sene full bile çeksem doğru düzgün bir yere gidemeyeceğimi anlattım annem de''biliyorum bende bişey yapamayacağını ama moral vermek istedim,bana moral veren bile yoktu ''dedi

evet cnm ya konuştum anneme bu sene full bile çeksem doğru düzgün bir yere gidemeyeceğimi anlattım annem de''biliyorum bende bişey yapamayacağını ama moral vermek istedim,bana moral veren bile yoktu ''dedi

Yaşın kaç bilmiyorum ama birdahaki sene tekrar denersin.
Kimse üstüne gelmesin.Sen sağ ve sağlıklısın gerisinin hiç öenmi yok.
Gerçekten doktorluğu istiyorsanda eminim başarırısın

İlk senen mi?
İlk senesinde tıp kazananın ne kadar az kişi olduğunu bilio musun?
Ayrıca sınav bu,biraz da şans işi,o gün fenalaşsaydın bişey olsaydı yine mi aynı şekilde davrancaktı?
Böyle söyle ona.
O stresi yaşamayan bilemez.

İlk senen mi?
İlk senesinde tıp kazananın ne kadar az kişi olduğunu bilio musun?
Ayrıca sınav bu,biraz da şans işi,o gün fenalaşsaydın bişey olsaydı yine mi aynı şekilde davrancaktı?
Böyle söyle ona.
O stresi yaşamayan bilemez.

canım heyecan değilde sınavda kalbim sıkıştı,sosyali hiç çözmeden çıktım.Evet ilk girişim ama 11.sınıftada dershanede ayrı program hazırlanmıştı dercelik öğrencilere yani 2 senedir ygs çalışıyordum ama olmadı ,kısmet değilmiş.Sen yinede benim kadar düşmemişsin ben 200 puan birden düştüm.inşallah kazanırsın..çok zor bi süreç hemde çokkk

Sayısal değil misin sosyale pek gerek yok ki.
Bak dediğim gibi kötü olmuşsun bunun elinde olmadığını söyle annene sağlığından daha önemli değil sınav

Annene çok kızdım ya,ne desem bilemedim.
Bu kadar ağır bir yük elaleme rezil olacakmış.
Kendi çalışsın girsin o zaman üniversiteye nedir bu evlatlara yapılan zulüm.
Alah yardımcın olsun,bu sene olmaz seneye olur yeter ki moralin psikolojin yerinde olsun.
Tam aradasın şimdi ergenlikle olgunluk arasında evet annene sorumluluğun var ama annenin lanse ettiği gibi değil.
Sen görevlerini yapıyorsan gerisini akışa bırakacaksın.
Bir de ne bileyim tıp fakültesi diye inat ısrar etme kapasiteni aşıyorsa.
Sağlık memuru ol mesela kpss ile 17 puana atandılar son atamada.
Yani tercihlerini gerçek hayata göre uyarla.
Allah yardımcın olsun canım..

Yaşın kaç bilmiyorum ama birdahaki sene tekrar denersin.
Kimse üstüne gelmesin.Sen sağ ve sağlıklısın gerisinin hiç öenmi yok.
Gerçekten doktorluğu istiyorsanda eminim başarırısın

tşk ederim canım ama benim seneye kalacağım garanti ve annemin bana çektireceğide garanti..Keşke annemde sizin gibi düşünse.İnanın puanı gördüğümde tek üzüldüğüm nokta emeklerim ve bana emek veren hocalarımın çabalarının boşa gitmesiydi..Daha sonra hayırlısı deyip takmamaya çalıştım ama olmuyor.. bu arada yaşım 17

canım ya tıp isteyen ben değilimki ben eşit ağırlık bölümünü seçecektim ama annem yüzünden sayısal seçtim ..benim hayallerimde hep öğretmenlik var sayısal bölümde aslında öğretmenlik puanlarıda düşük ama annem yollamazki...

:80:

Çok kızdım annene ya o böyle davrandıkça sen motive olup bi üniversite kazanamazsın ki kendi istemediği şeyi aslında kendi kendisine yapıo şuan.
Anneni değiştiremiceğimize göre sen takmamaya çalışçaksın bu sınavda da elinden geleni yap,olmadı seneye hazırlanırsın 17 yaşındaymışsın bi sene kaybetmende hiçbi sakınca yok bence benim 2.girişim bu,hiç de pişman değilim geçen sene tercih yapmadığıma.

peki geçen seneye göre ygs başarı sıralaman yükseldimi?Veya çevrende düşüren varmı?Bide annem farketse keşke ben farkettirmeye çalıştıkça zararlı çıkıyorum

Son düzenleme:
şimdiden öyle düşünme olumlu düşünmeye çalış sonuçta bu sene olacak diye bir şey yok seneye olur sağlığından daha önemli değil ya...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…