Büyük sınava az kaldı ama..

cnm tibbi sevmiyorsan eger annene bi sekilde anlat.. ben doktorum.. doktorlugu gercekten cok sevmek gerekiyo.. uzun yillarini feda ediyosun bu meslek sevmedende yurumez... sen anneni dinleme uygun bi dille anlat sevdigin bolumu sec.. gelipte annen senin isini ypmicak sen yapicaksin..

drlugu secince cok sey feda ediyosun.. disardan gozuktugu gibi gulluk gulistanlik degil..

annenin icinde uhde kaldiysa tip fakultesi icin kendi girsin sinavlara:) seni niye zorluyoki merakli olmadigin halde:)

cnm yorumun için tşkler..tıp isteyen ben değilim annemben matematik bölümü yada öğretmenliği aslında hayalim.sanada başarılar cnm

ahh cnm aahh kaç kere konuştuğumu bi bilsen.sonrada mesleği sevmeyen bir sürü insan var işini iyi yapamayan çoğu bu yüzdendir eminim..benden 3 yaş büyük ablam var onada yaptı aynı şeyleri şimdi sıra bende ablamada ilk sene yüksek bölümler gelmiyodu 2.sene istanbul fizik tedavi kazandı herkes ne kadar güzel bölümün var derken annem ablama 3.yılı bekle tıp için diye diretmiştinedir bu tıp sevdası çözemedim

Bence o ne derse desin,sen git bi dersaneye kendi kafana göre,istediğin yerleri yaz.
Kazanırsan tıp değil diye okumayacaksın mı diyecek?
Yollamayacak mı yani okula saçmalık.
İlla ki kazandığın bölüme yollayacak seni,o yüzden annem istemiyor diyip tercih yapmamazlık yapma.

benimde aklımdan geçen o cnm anneme gelmiyeceğini bile bile tıp yazdım en sona bi tane matematik yazdım diycem ama tüm tercihlerimde matematik yazcam sonra kadın şokk

Anlattığın kadarıyla annen çok sabit fikirli,matematik de tıp kadar önemli ve zor bir bölüm,bunun farkına varmasını sağla belki sen kan görmeye dayanamıyorsun,belki kadavralardan korkuyorsun bunları hiç düşünmüyor mu yahu.
Sen dediğim gibi yap kazandığında okutmayacak değil.

Tatlım girmeye sadece 1 defa hakkın olan bir sınav değl ki bu...
Bu sene olmazsa seneye olur, annenin byle üstüne gelmesini anlayamadım...

Sabit ki hemde ne sabitt,tüm çocuklarına böyle.ama artık konuşmayı denemiycem ben zararlı çıkarım matematik puanlarına baktım 350 civarı bana okuldanda 70 in üstünde puan gelecek dedğin gibi yapcam

Tatlım girmeye sadece 1 defa hakkın olan bir sınav değl ki bu...
Bu sene olmazsa seneye olur, annenin byle üstüne gelmesini anlayamadım...

evet cnm ya annem beni herkesle kıyaslıyo birazda ondan böyle oldu.mesela amcamın kızının bu sene 3.girişi oda 300 puan aldı tmci.aynı puan türü olmamasına rağmen ikimizi sürekli kıyaslayıp duryo

sana destek yerine köstek oluyorlar ne yazıkki.. sakın sıkma kendini hakkında hayırlısı neyse o olsun elinden geleni yaptığına inanıyosan vicdanın da rahat olsun kimseye kulak asma bu senin hayatın

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açalım.
Bu nedenle konu "Kendi ailesiyle sorun yaşayanlar" başlığına taşındı

tıp eğitimi inanılmaz zor, yapamazsın beceremezsin demiyorum ama istemeden okursan o okul asla bitmez, işknceye dönüşür
ben de marmara tıp fakültesine kayıt yaptırdım zamanında bir heves, neden yazdıysam...
sonra yetenek sınavı sonucları belli oldu ben vınnnn sildirdim kaydımı mimar sinan resime gittim
annene kazansanda istemeden okuyacagını ve mutsuz olucagını söyle bir an önce

Ailelerin böyle baskı yapmasına gerçekten çok kzıyorum.
Hemen hemen aynı yaşta sayılırız.
ben de derece sınıfında olan bir öğrenciyim.
Benim de dershane denemelerim düşük geldiği zaman büyük baskı görüyorum.
Bu biraz da ailenin seni başarılı görmeye alıştığından kaynaklanıyo.Hep en iyisini istiyorlar.
Sonra bizi baskı altında bırakıyorlar
Sen onları takma canım. sınavına konsantre ol.
Kendin için kazanmalısın onlar için değil.
Onların istekleri doğrultusunda okuyacaksan ilerde mutsuz olursun.

kaç defa konuştum cnm annemin içinde doktor olmak uhde olarak kalmış heralde..söylediklerim bi kulağından giriyo,öbüründen çıkıyo,,annemden gizli yapıcam tercihlerimi

evet tatlım ya ,beni mutlu eden tek ders matematik,hatta matematiği ders olarak bile görmüyorum,bunu bide annem anlayabilse matematik okuduğumda ne kadar mutlu olabileceğimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…