cnm yorumun için tşkler..tıp isteyen ben değilim annemolabilir bu tür şeyler canım sıkma canını kolay değilki kimse bilemez o stresi... kitapçıklar verilmeye başladığında boğazım nasıl düğümlendi anlatamam kalbm sıkıştı mı uçtu mu anlamadım bile çok tuhaf oldum yarım saat sınavın başlamasını beklemek zaten ölüm gibi bişeydi kalp atışlarımızı vücudumun her yerinde hissettim sanki her noktamda kalp atıyordu ağlamak istedim ama ağlayamadım çok doldum derin bir nefes aldım başlayın dediler başladım neyseki düzeldim matematikte telaşlandım planladığımdan daha çok vaktm geçmişti ve boşlarım fazlaydı bakmadığım sorular vrdı ama sağlık olsn elimden geldiğince.. benm sınıf arkadaşım sınavın sonlarına doğru baygınlık geçirmiş o kadar öğrenciyle yarışıyoruz kolay bir şey mi yani? 12 senenin ağırlığıyla giriyoruz o sınava... ben özelde burslu hukuk istiyordum ama büyük ihtimal lysden korkmuyorum zaten ygs de kötü gelmedi ama istediğim mükemmelikte de gelmedi istanbul hukuk veya Kadir has Yönetim Bilişim olmazsa girmem hiç bir yere...
gerçekten hayat bu değmez kimsenin beklentilerine göre yaşama ne derler diyerek kendini üzme... tıp kazanmak istiyorsun hedefin bu dimi buna odaklan bu sene olmamış bu hiç olamayacak demek değil dimi o zaman topla kendini sakın salma bu sene yapacağın her birikim seneye mutlaka yanında olacaktır.. deneyiminde olmuş olacak daha çok birikiminde... bunları düşünerek motive ol.. şimdiden başarılar çok öptüm seni.. her şeyde biraz kader var sanırım bazen cok sorgulamamak gerek :)
cnm tibbi sevmiyorsan eger annene bi sekilde anlat.. ben doktorum.. doktorlugu gercekten cok sevmek gerekiyo.. uzun yillarini feda ediyosun bu meslek sevmedende yurumez... sen anneni dinleme uygun bi dille anlat sevdigin bolumu sec.. gelipte annen senin isini ypmicak sen yapicaksin..
drlugu secince cok sey feda ediyosun.. disardan gozuktugu gibi gulluk gulistanlik degil..
annenin icinde uhde kaldiysa tip fakultesi icin kendi girsin sinavlara:) seni niye zorluyoki merakli olmadigin halde:)
Sabit ki hemde ne sabitt,tüm çocuklarına böyle.ama artık konuşmayı denemiycem ben zararlı çıkarım matematik puanlarına baktım 350 civarı bana okuldanda 70 in üstünde puan gelecek dedğin gibi yapcamAnlattığın kadarıyla annen çok sabit fikirli,matematik de tıp kadar önemli ve zor bir bölüm,bunun farkına varmasını sağla belki sen kan görmeye dayanamıyorsun,belki kadavralardan korkuyorsun bunları hiç düşünmüyor mu yahu.
Sen dediğim gibi yap kazandığında okutmayacak değil.
Tatlım girmeye sadece 1 defa hakkın olan bir sınav değl ki bu...
Bu sene olmazsa seneye olur, annenin byle üstüne gelmesini anlayamadım...
canım ya ben tıp istemiyorumkii,sorunda orda zaten..tm ci değilim,pdr puanlarını felan bilmiyorum ama lys'de durumun iyiyse zor değil arkadaşım,çünkü çevremdeki herkese ygs'den sonra çalışmayı bıraktı benim okulda 20 kişilk sınıfta 2-3 kişi çalışıyordu,tm ci bi arkadaşım var onlardada kimse çalışmıyo derdi
kaç defa konuştum cnm annemin içinde doktor olmak uhde olarak kalmış heralde..söylediklerim bi kulağından giriyo,öbüründen çıkıyo,,annemden gizli yapıcam tercihlerimitıp eğitimi inanılmaz zor, yapamazsın beceremezsin demiyorum ama istemeden okursan o okul asla bitmez, işknceye dönüşür
ben de marmara tıp fakültesine kayıt yaptırdım zamanında bir heves, neden yazdıysam...
sonra yetenek sınavı sonucları belli oldu ben vınnnn sildirdim kaydımı mimar sinan resime gittim
annene kazansanda istemeden okuyacagını ve mutsuz olucagını söyle bir an önce
Ailelerin böyle baskı yapmasına gerçekten çok kzıyorum.
Hemen hemen aynı yaşta sayılırız.
ben de derece sınıfında olan bir öğrenciyim.
Benim de dershane denemelerim düşük geldiği zaman büyük baskı görüyorum.
Bu biraz da ailenin seni başarılı görmeye alıştığından kaynaklanıyo.Hep en iyisini istiyorlar.
Sonra bizi baskı altında bırakıyorlar
Sen onları takma canım. sınavına konsantre ol.
Kendin için kazanmalısın onlar için değil.
Onların istekleri doğrultusunda okuyacaksan ilerde mutsuz olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?