peki geçen seneye göre ygs başarı sıralaman yükseldimi?Veya çevrende düşüren varmı?
şimdiden öyle düşünme olumlu düşünmeye çalış sonuçta bu sene olacak diye bir şey yok seneye olur sağlığından daha önemli değil ya...
Canım ben geçen sene de 355 puan almıştım ygs'den,140bin küsurdu sıralamam bu sene de 355 aldım ve sıralamam 80binlerde.
Önemli olan puan değil sıralama bu sınav gerçekten zordu,ama herkese zordu yani senin puanın normal.
Geçen sene ygs'den çok düşük bi puan alan arkadaşım lys'de yükseltip psikoloji kazandı,imkansız değil bu sene de başarabilirsin.
Kızlar Allah hepinizden razı olsun..moralimi düzelttiniz..
Tm'yim ben,psikoloji,pdr,sosyoloji ya da felsefe okucam,psikolojiye puanım yeter mi bilmiorum ama elimden geleni yapıcam lys'de.
Sen ea sınavlarına gircek misin?
25 Hazirandakine yani?
evet ben onada gircem bize lys edebiyatta çalıştırdılar çok kızardım niye çalıştırıyolar diye ama iyiki inatla çalıştırmışlar..en azından tm puanım bile yüksek gelirse belki annem daha az kızar diye düşünüyorum.(biraz trajı komik ama)senin sıralamnada düşük değil elinden geleni yapıyorsan umarım gelir
daha ilk senenmiş canım bu sene olmazsa seneye girer kazanırsın sen yeter ki kendine güven moralini yüksek tut
aileni de anlıyorum her insan çocuğu başarılıysa iyi bir beklenti içine girer onlarda hayal kırıklığı yaşadılar ama yinede senin üstüne gelmemeleri sana destek olmaları gerek diye düşünüyorum
her zaman için allahtan hayırlısını istemeli insan
sana başarılar diliyorum canım
Umarım canım...
Başarılar şimdiden.
evet evet kimse bilemezzzİlk senen mi?
İlk senesinde tıp kazananın ne kadar az kişi olduğunu bilio musun?
Ayrıca sınav bu,biraz da şans işi,o gün fenalaşsaydın bişey olsaydı yine mi aynı şekilde davrancaktı?
Böyle söyle ona.
O stresi yaşamayan bilemez.
bende beklediğimden düşük aldım 318canım heyecan değilde sınavda kalbim sıkıştı,sosyali hiç çözmeden çıktım.Evet ilk girişim ama 11.sınıftada dershanede ayrı program hazırlanmıştı dercelik öğrencilere yani 2 senedir ygs çalışıyordum ama olmadı ,kısmet değilmiş.Sen yinede benim kadar düşmemişsin ben 200 puan birden düştüm.inşallah kazanırsın..çok zor bi süreç hemde çokkk
tşk ederim canım ama benim seneye kalacağım garanti ve annemin bana çektireceğide garanti..Keşke annemde sizin gibi düşünse.İnanın puanı gördüğümde tek üzüldüğüm nokta emeklerim ve bana emek veren hocalarımın çabalarının boşa gitmesiydi..Daha sonra hayırlısı deyip takmamaya çalıştım ama olmuyor.. bu arada yaşım 17
Bende aynı yaştayım canım seninle.Aileler bu konuda çok baskı yapıyorlar.Bende 340 civarı bir puan aldım.Beklediğimin altındaydı elbette.LYS'de elimden geleni yapacağım elbette.Ama onların bekledikleri gibi Hukuk vs. olmayacak.Annenin böyle davranışlar sergilemesi çok üzücü.Hemde sen ağlarkencanım tıp diye şartlandıran ben değilimki annembenim hayallerimde çocukluğumdan beri öğretmenlik var..ama annemle konuşmak o kadar zorki.bende düşük alınca arkadaşlarım gibi anneme sarılıp ağlamak isterdim ama o gün ben ağlarken bana söylediğini aynen yazıyım'''bu kızı gördükçe sinirlerim oynuyo benim yaa'''
öylede,zaten bende bir sene daha aynı stresi yaşamak istemiyorum.Ama şöyle birşey var birde hayatın boyunca istemediğin bir mesleği yapmak var.Bence tıpı sende gerçekten istiyorsan bir sene daha hazırlan istediğin mesleği yap.Annene de aldırma,fazla muhattap olmamaya bak gir odaya dersini çalış.Ben öyle yapıyorum annem değilde babam öyle sürekli laf söylüyor,hakaret ediyor.Bende kulaklığı takıp giriyorum odaya kimseyi duymuyorum.tabiki canım ya hiçbişey bitmiş değil,ama seninkiler ne güzel en azından bu sene göndreceklerini söylemişler,,ben heralde 2.senemdede tıp gelmesin annem 3.seneyi bekle dertabi burnumdanda gelir
işte aile baskısıyla meslek seçmek çok kötücanım ya ben tıp istemiyorumkii,sorunda orda zaten..tm ci değilim,pdr puanlarını felan bilmiyorum ama lys'de durumun iyiyse zor değil arkadaşım,çünkü çevremdeki herkese ygs'den sonra çalışmayı bıraktı benim okulda 20 kişilk sınıfta 2-3 kişi çalışıyordu,tm ci bi arkadaşım var onlardada kimse çalışmıyo derdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?