buyuk sorun amerikaa

altop

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014
1.072
545
333
Ankara
Arkadaslar esim doktora yapmak icin amerika diye tutturmus. Ama ben gitmek istemiyorum.. 4 yil once amerikadaydik . 2 yil kaldik cocuk dogurdum ve geri donduk. Tekrardan gitmek istemiyorum. Sevmiyorum. Burada yasamak cocugumu burada buyutmek istiyorum. Isin icinden cikamiyorummm

başlıktan ötürü gündemle ilgili bi konu sandım. keşif meselesi

gitmek istemediğnizi eşinize baskın bi şekilde söyleyin anlamıyor mu

Anlamiyor. Inanin 1 haftadir hic konusmuyoruz. Ben panik atak hastasiyim. 4 yasinda oglum var. Ne yapicami bilmez haldeyim.

Neden sevmediniz orayı, aslında kulağa güzel geliyor.

Dostum, daha once nereye gittiniz bilmiyorum ama belki bu sefer daha guzel , ya da size daha cok hitap eden bir cevrenin oldugu bir yere gidersiniz.

Ben sizi anliyorum. New York sehri ve California eyaleti disinda Amerika yasamak icin hic de cazip bir yer degil bana gore. Hayat monoton, insanlar cins ......neyse, lakin zaten cocuklarinizla ilgilenecekseniz orda da olsaniz, burda da olsaniz.

Kesin mi bu durum, esiniz kabul belgesi, burs vs aldi mi?

Cok dar dusunuyormusum. Oglum icin bunu yapmaliymisim. Zorluklara gogus gelemiyormusum . Offf birton laf soz . Nereye kadar dayanirim bilmiyorum.

Kesin arkadasim. Ben zaten erteledikce erteliyordum. Cikmazin icine girdim. Cikamiyorum.

O macera dolu amerikaaaa,amerikaaaa 
Bence engel olmayin esinize,adam yapsin doktorasini. Gecici süre zaten

Kulaga belki hos geliyor. Ama oglumu burada okula baslatmak istiyorum. Icim sisiyor dusundukce. Oglum kalabalik ortama alismis. Kuzenlerini 2 gun gormesin cocuk bunalima giriyor. Orada nasil basederim naparim bilmiyorum.

Kesin arkadasim. Ben zaten erteledikce erteliyordum. Cikmazin icine girdim. Cikamiyorum.

Sekerim , durun hemen uzulmeyin. Yani evli cocuklu insanlar icin hayat bence her sehirde ayni = monoton

Bu sefer belki daha guzel bir yere gideceksiniz, macera gozuyle baksaniz ? Ne bileyim, Turk arkadaslariniz olur, belki farkli milletlerden arkadaslariniz olur. Her eyalette Turk var :)

Turkiye'de olmayan degisik aktivitelere gidin. Sanat kursuna gidin, siz de belki doktora olmasa bile bazi grad derslere gidebilirsiniz ?

Bir de boyle bakmayi deneseniz ?

4 yil ben oglum ne yapar oralarda. Suan bile dusununce agliyorum.

Aaaaaaaa, niye oyle diyorsunuz hanimefendi, oglunuz icin uzulmeyin, sevinin. Burdaki egitim sistemi berbat biliyorsunuz, cocugunuzun onune bulunmaz bir firsat gelmis. Ezberci, berbat, cocuklarin bir sey ogrenmedigi rezil bir egitim sistemimiz var biliyorsunuz, oglunuzu cok guzel gunler bekliyor.

Orda krese verin, akranlariyla vakit gecirsin, oynasin.

Ben orada 2 yil kaldim. Turk aileleri cok fazlz vardi. Inanin cocuklari cok mutsuzdu. Uyum ve dil sorunu yasiyorlardi. Ben het seye ragmen egitimimizi seviyorum. Hicbir dile irka degismem.

Bence gitmeyin madem bu kadar büyük bir dert. Türkiye diye ağlayan, kendi kendini depresyona sokan insanlar tanıyorum ben de. Gereksiz eziyet. Yurtdışında yaşamak herkesin yapabileceği bişi değil zaten.

K
Bence gitmeyin madem bu kadar büyük bir dert. Türkiye diye ağlayan, kendi kendini depresyona sokan insanlar tanıyorum ben de. Gereksiz eziyet. Yurtdışında yaşamak herkesin yapabileceği bişi değil zaten.
Kesinlikle cok haklisiniz. Biz 2 sene kaldik. Cok gezdik her yeri gordum diyebilirim. Ama turkiye gibisi yok. Cok aile tanidim disari cikmayan bayanlar evde bunalimda olanlar. Ama gelin gorunki buraya gelince havalarindan gecilmez.

Yani çok şart değilse bncede gitmeyin psikolojiniz daha önmli gurbet zor .çocuk çok üzülür alışması da güç olur bilmyrm bn olsam sizin gibi gitmk istemezdim .

Eğer burada kalma isteğinizi gerçekleştiremeyeceğiniz kesinse, kendinizi hırpalamanız, ağlamanız çok boş.
Kabullenip, iyi yanlarını görmeye çalışın.
Şimdiden bu kadar evhama ne gerek var?

Yok o gider, ben kalırım durumunu oldurabilme söz konusu ise, savaşın sonuna dek.
Ama o zaman da evlilik zedelenir.
Çocuk da babadan ayrı kalır vs.

En mantıklısı bardağın dolu tarafını görüp kendinizi rahatlatmaya çalışmak.

K

Kesinlikle cok haklisiniz. Biz 2 sene kaldik. Cok gezdik her yeri gordum diyebilirim. Ama turkiye gibisi yok. Cok aile tanidim disari cikmayan bayanlar evde bunalimda olanlar. Ama gelin gorunki buraya gelince havalarindan gecilmez.

Siz de haklisiniz, Turkiye bence de her yerden guzel , ozellikle Amerika'dan. Amerika'da yasamak ben de istemezdim acikcasi ne yalan soyleyeyim. Bu dusuncelerdeyseniz zaten gitmemelisiniz.

Ote yandan doktoraya burs bulmus esiniz, bu sansi onun elinden almamalisiniz bence. Gitmek zorundasiniz diye dusunuyorum, gitmeme secenegini kafanizdan silin. O yuzden olumsuz bakmak yerine olumlu taraflarina odaklanin. Ya siz de uyum saglayamayip mutsuz olan tarafta olacaksiniz, ya da hayatin tadini cikaran tarafta, hangi tarafta oldugunuz sizin bakis acinizda bitiyor.

Cocugunuz kucuk, her yere uyum saglar. Onunde aslinda cok guzel bir firsat var, Ingilizceyi anadili gibi ogrenip konusabilir.

Siz de kendinizi eve kapatip depresyonda yasamayin bence, Turk dernekleri var onlarin bulusmalarina gidin, Turk aile mutlaka vardir, onlarla arkadaslik edin, alin esinizi kolunuza takin dogal guzellikleri olan bir yerse oralari gezin, disari cikin....yani burda ne yapacaksaniz orda da pekala yapabilirsiniz. Hayata kusup kendinizi eve kapatmayin derim ben, olumsuz dusuncelerden siyrilin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…