buyuk sorun amerikaa

Bence eşlerin birbirlerini dinlemesi lazım böyle büyük kararlarda, eniştem silikon vadisinde hayalindeki işte çalışma teklifi almıştı, ablam gitmek istemediği için gitmedi mesela.

Sizin durumunuzda 4 yıl boyunca kalıcakmış sadece, en kötü o gitsin, çocuğunuza nerede yaşamak istediğini sorun, burayı tercih ederse, çocuğunuzla birlikte burada kalın. Çocuğun erken yaşlarını, izole bir ortamda depresyonda bir anneyle geçirmektense, kalabalık bir ortamda babasını tatillerde görerek geçirmesi daha mantıklı bence.

Esim cocuga cok duskun. Zaten oglum icin gittigini soyluyor. Ya birlikte gidecegiz yada kalacagiz. Bakalim herseyin hayirlisi artik

benim de böyle bir durumum olduğu için işler ciddiye binince söyledim erkek arkadaşıma, amerikada yaşamayı kabul etmese ayrılırdım. sizin aranızda öncesinde konuşulmadı mı hiç.. bu arada şuan amerikadayım, ve döneyim diye sabırsızlanıyorum. gerçi ben yalnızım, sizin eşiniz ve çocuğunuz var. bilemedim, burada hayat standartları çok daha yüksek, insanlar daha saygılı, görgülü ama aileden uzak işte. sizin tek derdiniz çocuğunuz ise bence onun açısından daha iyi bile olur. erken yaşta ingilizceyi öğrenir, burada arkadaş edinir ve en önemlisi eğitim burada çok daha iyi.

Ben sevemedim amerikayi. Mastir icin gitmistim evliligin ilk yilinda o zaman hersey cok guzeldi. Yedik ictik gezdik. Ama simdi cocuk var. Buyuk bir sorumluluk var. Endiselerim korkularim var.

herseyden once cok uzak ha desen gelemezsin, asla amerikada yasamak istemem. avrupa ulkelerinden birini dusunmez mi esiniz? hem yakin olur istediginizde ailenizi ziyaret edersiniz.

Haklısın aslında. ben de hayatım boyunca burada yaşarım diyordum; normalde de öyle vatan, millet,sakarya aşığı bir insan değilim ama şuan ailemi, istanbulu, hatta pazara gitmeyi bile çok özledim.. çocuğum olduktan sonra fikrim değişir mi bilmiyorum ama herhalde 4 yıl bu sıkıntıyı çekecek kadar idealist biriyim hala. eşinizle konuşun, karar verdiğinizde ikiniz de birbirinizi çok zor tercihlerde bırakmadan halletmeye çalışın. zor bir durum, hayırlısı olsun hakkınızda.

Ben gerçekten anlamıyorum insanları bazen. Evlilik sorumluluktur, çiftler kafalarına göre karar alamaz. Madem doktora yapacaktı, hayatın gidişatını buna göre ayarlayacaktınız. E şimdi ortada bir çocuk, gitmek istemeyen eş. 4 yıl hiç az değil, birlikte gidilmezse o evlilikten eser kalmaz daha. Dil problemim var diyorsunuz, e siz de master için gitmişsiniz daha önce. Bunu çoktan halletmeniz gerekirdi. Yine de geç değil. Orada da çevre edinirsiniz. Çocuğunuzu kreşe vs verirsiniz. Yapacak şey çok. Hemen vatan millet sakarya olayına girmeyin, herkesin sağlığı yerinde olsun yeter, dip dibe olmaya gerek yok. Mümkünse oradaki Türklere bulaşmayın, sizi ileriye götürmez. Adaptasyonu zorlaştırır. Bence en büyük iyiliği çocuğunuza yapacaksınız. Ağlamak lüzumsuz. Özgüvensiz kadınlar gibi kendinizi eve kapatmazsanız bir şey olmaz. O tip kadınlardan Almanya'da çok var, 25 yıl Almanya'da kalıp Almanca bilmeyen, şurdan şuraya gidemeyen vs. Bence sevinin, nice genç var burs bulamayıp yurtdışına gidemeyen.

Son düzenleme:

Selam.
Ben de esimin pesinden Fransa'ya geldim evlenince. Sirf bu yuzden evlilik kararimdan bile vazgececektim. Ustelik geri donusu olmayan bir sekilde geldim. Ama simdi en ufak pismanligim bile yok, burada doktoraya basladim dilini ogrendim, hamile kaldim, sanki hayat standardim Turkiye'dekindn daha yuksek gibi geliyor, bazi maddi sorunlar yasasak bile, ve tabii insallah dogacak cocugumun da daha yuksek olacak.
Zorluklari saysan bitmez, ama olumlu taraflarini gor. Yillar sonra esinin hayal kirikliklari olursa kendini sorumlu tutma.

Hic kolay bi karar degil biliyorum, hele ki turkiye'de aileni birakip taa dunyanin obur ucuna gitmek. Ama esin ve oglun hep yaninda olacak. Belki ogluna da bambaska kapilar acilacak, doktorasi bittikten sonra esinin turkiye'ye donebilirsiniz de.

Sen calisiyor musun?
Esinle enine boyuna artisiyla eksisiyle tartismadan konusabildiniz mi? İkiniz de kendinizi iyi ifade edebildiginizden emin olun.

İnsalla hakkinizda hayirli karari verirsiniz, sevgiler

Ben sevemedim amerikayi. Mastir icin gitmistim evliligin ilk yilinda o zaman hersey cok guzeldi. Yedik ictik gezdik. Ama simdi cocuk var. Buyuk bir sorumluluk var. Endiselerim korkularim var.

Hepimiz çocuğunuz için orada eğitim almasının daha iyi olacağını biliyoruz değil mi? Tartışmıyoruz yani şu an bunu?

Ben sizi gayet iyi anliyorum.
Umarim orta yolu bulursunuz...
Umarim gitmek zorunda kalmassiniz..
Yinede Hayirlisi neyse o olsun aileniz icin.

Ben sizi cok iyi anliyorum. Biz evlenip geldik ABD ye, yapayalniz bir hayat. Sadece birkac gorustugumuz ayni arkadaslar var o kadar. Simdiki aklim olsa hayatta gelmezdim, gidecegimiz gunu de iple cekiyorum. Ben burada cocuk yetistirmeyi istemezdim. Ilkokul doneminin sonuna kadar iyi belki ama sonrasi icin ahlaki, dini, kulturel acidan cok zor. ABD de hayat standartlari yuksek, insanlar saygili, kafaniz cok rahat vs vs belki ama ulkemin, insanlarin, samimiyetin yerini tutmuyor hic. Siz zaten gormussunuz ve istemiyorsunuz. Bence esinizi aglaya zirlaya da olsa ikna edin. 4 yil gelip gecici bir sure gibi dursa da gurbette oyle olmuyor iste, hele de boyle yalnizken gunler ay, aylar yil gibi geciyor.

eşiniz akademik birseyler yapmayı dusunuyorsa amerikada olmayı sart kosan veya oncelik tanıyan universiteler var...
demem o ki sadece beraber gidip gitmemeyi degil tum alternatifleri ve getirileri goturulerini dusunun.

yerinizde olsam giderdim, sizin kadar aileden uzak kalmak ve gurbetligi dert etmezdim cunku,
turkiyenin bir ucundan baska bir ucuna da hergun gidilmiyor, esinizin tayini cıksa istifa et demeyip yılda 1-2kez ailenizin yanına giderdiniz sanırım.

Seni çok iyi anlıyorum canım biz suamda amerikadayız ve bende senin gibi sevmiyorum buraları 2 yıl oldu geleli ama olmuyo işte bence sen eşini ikna etmeye bak Türkiye'de çok ıyı unıversıteler var doktora yapabilecegi aklını çel mutlaka ama gelirsende beklerim California'da yım :)

Seni çok iyi anlıyorum canım biz suamda amerikadayız ve bende senin gibi sevmiyorum buraları 2 yıl oldu geleli ama olmuyo işte bence sen eşini ikna etmeye bak Türkiye'de çok ıyı unıversıteler var doktora yapabilecegi aklını çel mutlaka ama gelirsende beklerim California'da yım :)

Amerika iyidir, gidebiliyorsaniz gidin kendinize de cocugunuza da birseyler katin diyecektim ki, yazdiklarinizdan orda yasamayi kaldiracak gibi durmuyorsunuz. Evde 4 duvar arasinda aglayip, oralarda herkesten izole yasayacak gibi duruyorsunuz. Amerika'da zaman gecirmek size birsey katmaz o zaman. Hic gitmeyin daha iyi. Esinizi ikna edin o zaman. Evet yurtdisinda yasamak herkesin harci degildir. Esinizin de madem boyle hayati etkileyen fikirleri vardi, evlenmeden once yapsaydi. Artik kafasina gore aileyi kaldirip Amerikalara goturemez. Tr'de yapsin doktorasini.

Benim esim de doktora yapiyor bilmem benbburda mutluyum geleceginiz icin iyi olabilir bence iyi düşünün

ülkemi çok seviyorum ama burda şartlar belli ...aynı ülkede gurbette olan bir sürü insan var..çocuğunuz okullu olunca illaki okuldan arkadaşınız olur. hiçmi olmadı alırsınız çocuğunuzu çarşı park gezersiniz. yapıcak birşeyler mutlaka bulursunuz. geleceğinizi düşünün.

Siz de ingilizcenizi gelistirin oraya gitmisken. 4 yil cok uzun zaman degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…