Büyüklerimden fikir almaya ihtiyacım var nolur bi bakın....

18 yaşında kaçarak evlenmişsiniz. Üstüne üstlük hemen çocuk yapmışsınız. Ekonomik özgürlüğünüz de yok.
Sizin bir başkasına cahil deme lüksünüz yok. En büyük cahiliği siz yapmışsınız. Aileniz baskıcı olabilir. Ama kaçarak/evlenerek cözüm bulmamalıydınız.

Yaptığınız hatalı evlilik yüzünden daha çok derdiniz olacak. Buna piskolojik olarak hazırmısınız ?

Yine de umarım hersey istediginiz gibi olur. Yolunuz açık olsun...

Olan olmus artik cnm. Onemli olan bundan sonrasi. Esine destek olmaya calis. Suan hamile calisamiyor olabilirsin ama evde birseyler yapip satip para kazanabilirsin.(nikah sekeri, taki vs )

Kv ye gelince de ya lafi agzina tikayacaksin ya da hee hee deyip gececeksin cnm. Allah yardimcin olsun.

Bebek plansız oldu işte abla isterseniz terbiyesiz utanmaz deyin ama dalga geçenler de görsün biz bi kondom almaya bile para ayıramıyoduk
Kimsenin durumuyla asla dalga geçmem ne haddime ama keşke tedbirli olaydınız. Neyse Allah bahşetmiş madem, hayırlı sağlıklı bir evlat olur inşallah.

Bebek plansız oldu işte abla isterseniz terbiyesiz utanmaz deyin ama dalga geçenler de görsün biz bi kondom almaya bile para ayıramıyoduk

o zaman sevismeyecektin kardesim
çok mu güzel oldu şimdi
noktam hayatına bir de cocuk dahil ettin
ülke zaten zor durumda olan çocuk kaynıyor
bir de hala ben başkasının verdiğini giydirmem derdindesiniz
başka şansınız var mı milletten destek almak dışında

Sence konudaki cahil kayınvaliden mi?

Dayanacaksın.
Eşinin başının etini ne kadar yersen ye, ayrı ev mümkün değil bu şartlarda.

Ah ah...
Bu kadar zorluğa değer mi...

Bebek bakmak kondomdan daha mı ucuz be güzel kızım
Olan olmuş artık, diğer üyeler zaten anlatmış yaptığın hatayı
Bundan sonra sabretmekten başka çaren yok
Çocuğun biraz palazlandığı zaman çalışmanın yoluna bakacaksın
Ailenle barıştınmı, görüşüyor musunuz şimdi ?

Kondom pahali, bebek ucuz mu? Aldirmayi dusundunuz mu? Bi de esin ne zaman bitircek okulunu 23 olmus artik savsaklamasin da bitirip bi ise girsin. Geri cekilmeyi becerememis belli ki.

Kondomun aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz dağıtıldığını da bilmeyecek kadar alimdiniz herhalde, kaynanaya cahil demeyin bari ... Komik oluyor çünkü.

ama şunuda söyleyeyim baba evinden daha rahatım burda ama burda da böyle sorunlarım var sende çok çok sağol yinede
işte yorum yapmak istemiyorum tam çünkü ne yaşadın ne ettin bilmiyorum herkesin çektiği kendine dert sonuçta yasamayan bilmez artık geçmiş gitmiş ah vah etsek de anlamı yok bakalım ne öneriler gelecek

bari aile hekiminize gidin ve ücretsiz doğum kontrolden yararlanmak istediğinizi belirtin de 2. çocuk olmasın

Bir de kaynanan komsularin verdigi kendi cocuklarinin giyilmis kiyafetlerini verecek diye kiziyorsun. Kondom alamayan biri bebegin kiyafetini nasil alacak? (Ki aile sagligi merkezlerinde ucretsiz veriyorlar. Bunu bilmeyen biri kaynanasina cahil diyor) Kadin cahil degil mantikli biri. En basiti orta halli bir pisik kremi 20 tl. ve haftada bir bitiyor. Ayda eder 80 tl. Yani en basit hesap ya... Bezini yagini bilmemnesini saymayacagim bile. O komsularin verecegi bir coraba muhtac olacak durumdasin hic kizma kadina.

Ayrica isler kaynanan acisindan daha kotu. Kendileri zar zor geciniyor cocuk okutuyorken haydaaa bir bogaz arti bir bebek masrafi daha. Burada asil magdur esinin ailesi bence. Emrivakiyle masrafinizi yikmissiniz insanlara.

Ben senin yada.kaynananin cehaletinden burada dert yanacak degilim. Olan olmus sen derdine derman birsey ariyorsun. Ben olsam ne yapardım diye dusunuyorum: bence esine part time yada full time nasil uygunsa ona bi yandan okuyup çalışmasını iste cunku sen hamilesin suanda bu mumkun degil doğumdan sonra da 1 yasina gelene kadar yapamazsın çocuğun masrafları malesef ama malesef kaynananlar karsilayacak ve siz esinin kazancını biriktirin bi evin pesinatini ve icine alinacak esyalarin parasını bankaya yatirin bi hesaba sakin evde tutmayın sonra esin askere gitmemisse gidip gelsin o peşinati ode esyalarini dose esin ise girince kalaninida kira oder gibi odersin ev sizin olur. Baska care yok buna cnm .ha çocuğun 1 yasina gelince de kaynanandan kiskanma cocugu ver baksın hala eve çıkamamışsanız gir ise sende birikim yap. Ama dedigim gibi bu islerden gelen aylık paralarin alınmasına izin verilmeyecek oldug gibi bankaya yoksa malesef evlilign de riskte psikolojikmen de kotu etkilenirsiniz ailecek. Ev ev ustunde olmuyor

Şimdi burda da neden yaptın, düşünemedin mi diye yükleniyolar ama aile en büyük sorumlusu, kaçmaların tek sebebi aile baskısı değil mi, sen istemez miydin seni güzel güzel okutup seninle ilgilenen bilinçli bi aile olmasını ne diyim yazık olmuş dua et akıllıca davran, lise mezunuysan şu önümüzdeki KPSS ye hazırlan evde, 2 sene geçerli onun puanı bi sürü memur atıldı, bi şans bi memurluğa girersin belki. Kendini geliştirmeye bak..

Sen de az cahil değilsin hani.. 17 yaşında kaçıp evlenirsen ne bekliyordun ki? Ev ev üstüne olmaz demişler, gördüğün gibi de olmuyor. Ama daha okulunu bitirmemis çocuktan ayrı ev de bekleyemezsin ki..

Eşin işe girip calismana karismiyorsa çalış destek ol. Kayinpederden izin istemek bana biraz saçma geldi, eşinle birlikte vermen gereken bi karar bu.

Onun dışında da eşin okulu bitirip mesleğini eline alıp rahata çıkana kadar bu duruma sabretmek zorundasın. Iyi geçinmeye çalış şimdilik yapabilecegin fazla şey yok. Zamanı gelince ayrı eve de çıkarsınız ama 2.çocuğu yapayım deme sakın.

Esinizde para yok siz hamilesiniz yani doğan bebeğin masraflarını kim görecek begenmediginiz ve cahil dediginiz kayinvalideniz mi?
Yok eşim artık iş bulmaya çalışacak şu sezonluk iş bittiği zaman ve bu kazandığı parayla beşik bez vs. Bişeyler alacak kaynanamlar eşimden bekliyo zaten kendileri ne düşünüyo bilmiyorum

Yasinda 18, karninda bebek,issiz koca,kv ile ayni evde sonucun nasil olmasini bekliyordunki?

Ablam benim Allah razı olsun senden sen anladın beni herkes kötü yorum yaptı kaçtım ki bi sebebi var üniversite açıktanda olsa düşünüyorum illaki ben bu arada kaynanamı kötülemiş gibi oldum ama iyi anlaşıyoruz sadece bu kadar dediklerim öyle değişik birsürü huyu var evde yalnız bunaldığım için sizinle paylaşmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…