Tamamen yargısız infaz yaptın yani şu anda bizim durumumuz şimdi iyi allaha şükür eşim işsizdi önceden onu demeye çalışıyorum kaynanam fazla para gitmesin diye öyle diyo herkese giydiririm diyo bak giydirir demiyo benim çocuğumu sahipleniyor daha buna benzer birsürü şey var dedim size ama hangi birini yazayım bilmiyorumBir de kaynanan komsularin verdigi kendi cocuklarinin giyilmis kiyafetlerini verecek diye kiziyorsun. Kondom alamayan biri bebegin kiyafetini nasil alacak? (Ki aile sagligi merkezlerinde ucretsiz veriyorlar. Bunu bilmeyen biri kaynanasina cahil diyor) Kadin cahil degil mantikli biri. En basiti orta halli bir pisik kremi 20 tl. ve haftada bir bitiyor. Ayda eder 80 tl. Yani en basit hesap ya... Bezini yagini bilmemnesini saymayacagim bile. O komsularin verecegi bir coraba muhtac olacak durumdasin hic kizma kadina.
Ayrica isler kaynanan acisindan daha kotu. Kendileri zar zor geciniyor cocuk okutuyorken haydaaa bir bogaz arti bir bebek masrafi daha. Burada asil magdur esinin ailesi bence. Emrivakiyle masrafinizi yikmissiniz insanlara.
Kiz buraya fikir almaya gelmis yasi kucuk cok yuklenmemismisiniz acaba? Birde emrivakiyle gelmek ne ya istemese almazlardi onlarda da var suc kimse kimseyle zorla evlenmiyor kiz evliligi kurtuluş gormus evlenmiş peki çocuğu okuyan aile ne diye almis? Suan bunlari konuşmak degil amac bdv de dertler paylaşılıyor sanıyordum eleştirildigini degil ahlaksizlikta yapmams kiz kotu bsi yapsa neyseBir de kaynanan komsularin verdigi kendi cocuklarinin giyilmis kiyafetlerini verecek diye kiziyorsun. Kondom alamayan biri bebegin kiyafetini nasil alacak? (Ki aile sagligi merkezlerinde ucretsiz veriyorlar. Bunu bilmeyen biri kaynanasina cahil diyor) Kadin cahil degil mantikli biri. En basiti orta halli bir pisik kremi 20 tl. ve haftada bir bitiyor. Ayda eder 80 tl. Yani en basit hesap ya... Bezini yagini bilmemnesini saymayacagim bile. O komsularin verecegi bir coraba muhtac olacak durumdasin hic kizma kadina.
Ayrica isler kaynanan acisindan daha kotu. Kendileri zar zor geciniyor cocuk okutuyorken haydaaa bir bogaz arti bir bebek masrafi daha. Burada asil magdur esinin ailesi bence. Emrivakiyle masrafinizi yikmissiniz insanlara.
Ablam benim Allah razı olsun senden sen anladın beni herkes kötü yorum yaptı kaçtım ki bi sebebi var üniversite açıktanda olsa düşünüyorum illaki ben bu arada kaynanamı kötülemiş gibi oldum ama iyi anlaşıyoruz sadece bu kadar dediklerim öyle değişik birsürü huyu var evde yalnız bunaldığım için sizinle paylaşmak istedim
Yok abla ben eşimle anlaştık konuştum ben çalışcam diye sonra eşim babasına İmren çalışmak istiyor iş bulabiliriz ona göre gibi haber verme anlamında anlattı babasına hayır izin vermiyorum dedi karıştı işimize bide bize çok bağlandılar sürekli onlarla yaşıcaz gibisinden bu da kötü işte eşimden ev al demiyodum ben zaten bi kiraya çıksak düzgün bir iş bulsa dedim ama eşyamız olmayınca olmuyor işte kaldıSen de az cahil değilsin hani.. 17 yaşında kaçıp evlenirsen ne bekliyordun ki? Ev ev üstüne olmaz demişler, gördüğün gibi de olmuyor. Ama daha okulunu bitirmemis çocuktan ayrı ev de bekleyemezsin ki..
Eşin işe girip calismana karismiyorsa çalış destek ol. Kayinpederden izin istemek bana biraz saçma geldi, eşinle birlikte vermen gereken bi karar bu.
Onun dışında da eşin okulu bitirip mesleğini eline alıp rahata çıkana kadar bu duruma sabretmek zorundasın. Iyi geçinmeye çalış şimdilik yapabilecegin fazla şey yok. Zamanı gelince ayrı eve de çıkarsınız ama 2.çocuğu yapayım deme sakın.
Yağmurdan kacarken doluya tutulmussun sen yazdigimi okudunmu canim belki dedgmi yaparsan rahatlarsin birazTamamen yargısız infaz yaptın yani şu anda bizim durumumuz şimdi iyi allaha şükür eşim işsizdi önceden onu demeye çalışıyorum kaynanam fazla para gitmesin diye öyle diyo herkese giydiririm diyo bak giydirir demiyo benim çocuğumu sahipleniyor daha buna benzer birsürü şey var dedim size ama hangi birini yazayım bilmiyorum
Abla teşekkür ederim arkamda durduğun için kimse beni anlamıyor işte böyle olsun daha çok ağlattılar beni en azından biri fikir verir diye dertleşmek için geldim buraya olan olduKiz buraya fikir almaya gelmis yasi kucuk cok yuklenmemismisiniz acaba? Birde emrivakiyle gelmek ne ya istemese almazlardi onlarda da var suc kimse kimseyle zorla evlenmiyor kiz evliligi kurtuluş gormus evlenmiş peki çocuğu okuyan aile ne diye almis? Suan bunlari konuşmak degil amac bdv de dertler paylaşılıyor sanıyordum eleştirildigini degil ahlaksizlikta yapmams kiz kotu bsi yapsa neyse
Yok abla ben eşimle anlaştık konuştum ben çalışcam diye sonra eşim babasına İmren çalışmak istiyor iş bulabiliriz ona göre gibi haber verme anlamında anlattı babasına hayır izin vermiyorum dedi karıştı işimize bide bize çok bağlandılar sürekli onlarla yaşıcaz gibisinden bu da kötü işte eşimden ev al demiyodum ben zaten bi kiraya çıksak düzgün bir iş bulsa dedim ama eşyamız olmayınca olmuyor işte kaldı
Ablacım çok sağol seni de dinlicem yorumlara da elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum ama çok karıştı kusura bakmayınTabiki bunalırsın senin gibi kayınvalideyle kalan herkes bunalır canım tanımadığın yakın olmadığın insanlar, ne umutlarla evlendin bi ihtimal dedin ama yağmurdan kaçarken dolu olmuş gibi oldu, kaynananı çok sorun etme peki annecim tamam annecim he annecim de geç yüzüne gül arkasından söylersin istediğini çok onlu ortamlara gitme birlikte gitme hamilesin bahanende var, artık bebek biraz büyüsün ikinizde çalışır evinize çıkarsınız ama evde kalma tahsilini muhakkak tamamla. İkinci bebeğede nolur dikkat et nasıl olsa olmaz diyip korunmadan yapma...Geçer bugünler çok yıpratma kendini bebeğini düşün canım
Doğru söylüyorsun sorumlusu ailesi ama insan biraz aklını kullanmaz mı yağmurdan kaçarken doluya tutulmak bu.
Canım bence sen bu iş konusunu esinle tekrar konus. Esin de babasına ben güvenilir bir yerde iş bulacağım son kararim bu desin. Sonuçta evlenip çocuk bile yapmışsınız bunu mu yapamayacaksınız, kararlı olduğunuzu ve izin istemediğinizi gösterin. Maaşına da hiç dokunma bankada biriksin. Toparlaninca da kiralik bir eve çıkarsınız.
Vallahi yukardaki tavsiyeme uyarsan birikim.yapip esinle daha sonra bi evin peşinatini öder ev esyalarini fln ayarlarsan daha sonra.kirada.oturur gibi ödersiniz askerden gelince calisir zaten bu cocuk issiz duracak degil yaAbla teşekkür ederim arkamda durduğun için kimse beni anlamıyor işte böyle olsun daha çok ağlattılar beni en azından biri fikir verir diye dertleşmek için geldim buraya olan oldu
Ben geçen sene kaçarak evlendim 18yaşındayım şuan ve 6aylıkta hamileyim ama biz eşimin ailesiyle birlikte kalıyoruz kaynanam çok cahil hiç bir şey bilmiyor ve çok düzensiz yemek yapmayı bile bilmiyor kafasına göre aklına ne gelirse yemek onu yapıyor bana da yemek yaptırmıyor anlayacağınız kaynanamla birçok daha sorunum var benim beni kendi gibi sanıyor cahil ve bişey bilmeyen herkesin içinde bişey bilmiyo dedi bi kere aşağıladı çok boş konuşan biri ve ağzı hiç durmuyor benim kendi annemle babam bile bıktı yani boşboş konuşmasından ve ben artık çok bunaldım kendimi öldüresim geliyor bazen birden ağlamaya başlıyorum eşim öğrenci işsiz sürekli ev istiyorum artık diyorum eşime o da dayanıcaz diyo eşimde bıkmış kaç senedir annesinden zaten ben napıcam bebekte geliyor masraf olacak ve kaynanam sen bilmiyorsun bana ver ben bakarım diyecek bebeğe çok eminim misafir gelince bizde bebek için bi kaç eşya var giydirir mi İmren bilmem diyolar kaynanamda ben giydiririm canım neden giydirmeyeyim diye konuşuyo daha buna benzer çok şey var ben deliricem nolur yardım edin
Cahillikten kastım başka benim ablalarım şu cahilliğe takılanlar size örnek verecektim ama aklıma gelmiyor şuanda kafam çok karıştı dalgınKondomun aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz dağıtıldığını da bilmeyecek kadar alimdiniz herhalde, kaynanaya cahil demeyin bari ... Komik oluyor çünkü.
Kiz buraya fikir almaya gelmis yasi kucuk cok yuklenmemismisiniz acaba? Birde emrivakiyle gelmek ne ya istemese almazlardi onlarda da var suc kimse kimseyle zorla evlenmiyor kiz evliligi kurtuluş gormus evlenmiş peki çocuğu okuyan aile ne diye almis? Suan bunlari konuşmak degil amac bdv de dertler paylaşılıyor sanıyordum eleştirildigini degil ahlaksizlikta yapmams kiz kotu bsi yapsa neyse
Ayyyy olan olmus artik yaaa kizi dovseydiniz bide olan olmuuuus artik buna cozum bulmak lazim elestirmek degil. Şuan hamile bi insanin psikolojisini daha cok.alt ust ediyorsunuz yazik ya kiz kurtulus gormus evliligi o kızın degil ailesinin sucu malesef kiz çocukları oyle itilip.kakilmayla okuldan almalarla olmuyor ergenlikte malesef kizlar erkeklere ilgi duyuyor erkeklerde onlara eger bi hata yapmamissa okuldan almak ne demek. Bu msjiniz simdi çözüm oldumu sizce kizaAferin iyi halt etmissin 18 yasinda kacip evlenip birde marifetmis gibi hamile kalip gelmis burda kv denden dert yaniyorsun. hayatini mahvetmissin kactigin adamda adam olsa oda cocuk yasinda hala okula giden ogrenci biz sana ne diyelim kendi kendini bitirmissinz. Suandan cidden tek sorunun kv denin bos konusuyor olmasimi ? Kendi gelecegini mahvetmissin, ne kendine ne cocuguna bakacak gucun yetenegin becerin yok. Okuma yok meslek yok, koca diye kactigin cocuk kendi karnini doyuracak yasta bile degil hala ogrenci diyorsun cidden sac bas yolduracak bir durumdasin yani. O dogacak cocuguda bu hayata mahkum edeceksiniz kendi hayati gelecegini gozden cikardigin gibi icinde bulundugun duruma o gunahsiz cocuguda pesinden surukluyorsun.
Allah akil fikir versin.
Polemik yapmiyorum msjlara baksaniza herkes nasil yükleniyor o kiz buraya cozum aramaya gelmis zaten hayatı yeterince mahfolmus yorumları okuyunca daha cok uzuluyorum belki hayati mahfolacak bi insanin bizim msjlarimizdan sonra. Cunku ben buraya yazdigimda genelde cok kotu durumda oluyorum cozum ariyorum yada dertlesiyorum kimse bu kadar yuklenilmeyi hak etmiyor kusura bakmayin sizi kotu hissettirmissem ama boyle durumKonuya yorum yapin, bana degil. Ne dusundugum ve yazdigim sizi ilgilendirmez. Polemik yapmaya calismayin...
Konu da eleştiri değil yalnız ablacım yanlışta yapmış olsam burdaki hepinizin kötü yorumlarını okudum ben utanmıyorum siz utanın hamileyim dedim üstelik daha çok üstüme geldiniz yardım istedim fikir istedim sizden Allah görüyorKonuya yorum yapin, bana degil. Ne dusundugum ve yazdigim sizi ilgilendirmez. Polemik yapmaya calismayin...
Sağol ablamHanimlar fazla yuklenmeyin kiz zaten hamileEvet hepiniz haklisiniz yanlis yapmis ama olan olmus artik. Onemli olan bundan sonrasi artik. Tecrubeli hanimlardan fikir almaya gelmis. O kadar yukleniyorsunuz C contecnte hala kendini ifade etmeye calisiyor kibarca.
Bundan sonrasi icin yol gostermeye calissa tecrubeli hanimlar daha iyi olmaz mi ?
Ayyyy olan olmus artik yaaa kizi dovseydiniz bide olan olmuuuus artik buna cozum bulmak lazim elestirmek degil. Şuan hamile bi insanin psikolojisini daha cok.alt ust ediyorsunuz yazik ya kiz kurtulus gormus evliligi o kızın degil ailesinin sucu malesef kiz çocukları oyle itilip.kakilmayla okuldan almalarla olmuyor ergenlikte malesef kizlar erkeklere ilgi duyuyor erkeklerde onlara eger bi hata yapmamissa okuldan almak ne demek. Bu msjiniz simdi çözüm oldumu sizce kiza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?