- 15 Temmuz 2016
- 8.431
- 14.114
- 248
- Konu Sahibi Gizemmkomut
-
Kaynana da değil bi de yav, onun kaynanası. Büyük kaynanatör.Kaynanayla babanneyle oturacağıma ömür boyunca tek başıma yaşarım.
Ortak karar alınması gerek . Nişanlın tek başına karar veremez ! Senin içinden ne yapmak geliyorHayırlı Ramazanlar herkese. 21 yaşında nişanlı bir kızım,nişanlım memur başka bir şehirde sağlık personeli olarak çalışıyor ve yanında babannesi kalıyor beraber kalıyorlar.Babannesi 70 yaşinda konuştuğumuz kadariyla çok huysuz bir kadin,nişanlim çok mülayim lafini ikiletmez,ne istese yapar,ona ragmen sürekli ona bağırıp cagiriyor evin içinde,evlenicez diye tamirat filan yapmaya çalışıyor sen ne anlarsin bırak başima pislik çikarticaksın,evimi kirletme diye hiç rahat bırakmıyor nişanlimin annesi bile oğluna sen bununla nasıl uğraşıyorsun diye sitem ediyormuş, ben bundan daha evlenmeden rahatsiz olmaya başladim sürekli bu anlaşamamazlıkları beni çok geriyor çünkü sinirli bir insanım ağzimdan bir şey kaçar diye korkuyorum.Neyse gel gelelim biz daha nişanlanmadan annesiyle görüşmüştüm bana evlendikten sonra benim yanıma gelir sizde kalmaz daha dedi en fazla gelir kalır 1 ay dedi. Gelsin tabi dedim başımın üstünde yeri var ama şuan işler değişti nişanlımdan başka kimsede rahat edemiyomuş,kalamazmış,çok alışmış evine,evde sobalı yani tek odada oturuluyor bilirsiniz ve ben tv izlemeyi hiç sevmem ki onun yanında 24 saat tv açık olucak.Bunlara nasıl katlanirim bilmiyorum nişanlim babannesine çok düşkün iki üzülse üstüne titriyor,babannesiyle tartışma yaşasam aramiz bozulur nişanlimda benimle konuşmaz diye düşünüyorum ne yapıcağimi bilemedim, 3 tane gelini varken torununun yaninda kalması,bir de yeni gelinin bana yanlış geliyor
Gelinlerinde rahat edemiyomuş ama ben nolucam.Nişanlima bir kere istemiyorum annenlere gitsin ilk evlendiğimizde dedim , kizdi bana konuşmadi benimle bir kaç gün sana noluyor diye ben kimseye git diyemem dedi bir şey diyemedim de daha .Siz olsanız ne yapardınız.Canım çok sıkkın ailemde bu şekilde razı değil bana yol gösterin hata mı yapıyorum?
Aynı şey senin içinde geçerli. Demekki babannesini için senin üzülmene aldırmıyor. Bir şekilde hallederiz demek durum aynen devam edecek demek.Böyle olmamin sebebi şu;sen beni babannem için bırakıcak kadar sevmedin mi diyor ve haklı da seviyorum.Hallederiz bir şekilde diyor ve arada kalıyorum,iyi düşünmeye çalışıyorum ama benden büyük,görmüş geçirmiş insanların dedikleri de önemli benim için.Bu konuyu onunla oturup,kesin bir şekilde halletmediğimiz sürece evlenmeyi düşünmüyorum,gerekirse ailelere açtırıcam bir araya geldiklerinde çözümlenmesi için ki benim istegimi herkes bilsin.Babannesini çok seviyor ve benimle ilgilendi şimdiye kadar kimseye ben git diyemem diyor,babannemi alın yanımdan da diyemem diyor babasına ayıp olurmuş,son çare benim yapıcaklarim kalıyor anlıyacağınız.
Nişanlimi çok seviyorum çok da iyi anlaşiyoruz 3 senedir beraberiz,konu öyle yerlere geldi ki çok zor benim için ama evlenip yuvamda mutlu olamadiktan sonra bir değeri yok.
O seni sevmiyor umrunda bile değilsin.
Aynı şey senin içinde geçerli. Demekki babannesini için senin üzülmene aldırmıyor. Bir şekilde hallederiz demek durum aynen devam edecek demek.
Sen ilerde anneme de bakmazsın demiş yani babaanne bitecek kv başlayacak.
Hiç kendi evinin hanımı olamayacaksın. Her işine karışılacak. Yattığın kalktığın saat, geldiğin gittiğin yer vs. hepsine. Hiç baş başa vakit geçiremeyeceksin. Bırakıp ne bir yemeğe ne de tatile gidebileceksin. Çocuğun olsa bakımına, terbiyesine sen karar veremeyeceksin. Kendine sor böyle bir hayat istiyor musun?
Nişanlın böyle yaparak hayatınızı ilgilendiren büyük kararlarda senin fikrini bile almayacağını belli ediyor. Sana saygısı yok.
Yine de evlenmeye kararlıysan aileni devreye sokmanı öneririm. Babanın ya da annenin bu durumda devreye girip bu şekilde evlenmenize müsade etmeyeceklerini söylemesi lazım.
Sizleri konu sahibinin yeni konusuna alalım.
Burdan başka soracak kimsem yok görüşlerinize çok ihtiyacım var..
Merhaba hanımlar çok büyük bir çıkmaza girdim ve ne yapmam gerektiğini artık hiç bilmiyorum çok üzgünüm ve buradan başka soracak kimsem yok. 1 seneden fazladır nişanlıyım nişanlım şuan askerde 4 ay var gelmesine. Askere gittiği sürede görumcemle sorunlar yaşadım,abim o kızın yanına gidiyor...www.kadinlarkulubu.com
Kaynanan olsa tamamda . Olmaz bu iş. Aşkından ölmüyorsan vazgeç derim. İşin sonunda sen kötü olcaksin çünkü.Hayırlı Ramazanlar herkese. 21 yaşında nişanlı bir kızım,nişanlım memur başka bir şehirde sağlık personeli olarak çalışıyor ve yanında babannesi kalıyor beraber kalıyorlar.Babannesi 70 yaşinda konuştuğumuz kadariyla çok huysuz bir kadin,nişanlim çok mülayim lafini ikiletmez,ne istese yapar,ona ragmen sürekli ona bağırıp cagiriyor evin içinde,evlenicez diye tamirat filan yapmaya çalışıyor sen ne anlarsin bırak başima pislik çikarticaksın,evimi kirletme diye hiç rahat bırakmıyor nişanlimin annesi bile oğluna sen bununla nasıl uğraşıyorsun diye sitem ediyormuş, ben bundan daha evlenmeden rahatsiz olmaya başladim sürekli bu anlaşamamazlıkları beni çok geriyor çünkü sinirli bir insanım ağzimdan bir şey kaçar diye korkuyorum.Neyse gel gelelim biz daha nişanlanmadan annesiyle görüşmüştüm bana evlendikten sonra benim yanıma gelir sizde kalmaz daha dedi en fazla gelir kalır 1 ay dedi. Gelsin tabi dedim başımın üstünde yeri var ama şuan işler değişti nişanlımdan başka kimsede rahat edemiyomuş,kalamazmış,çok alışmış evine,evde sobalı yani tek odada oturuluyor bilirsiniz ve ben tv izlemeyi hiç sevmem ki onun yanında 24 saat tv açık olucak.Bunlara nasıl katlanirim bilmiyorum nişanlim babannesine çok düşkün iki üzülse üstüne titriyor,babannesiyle tartışma yaşasam aramiz bozulur nişanlimda benimle konuşmaz diye düşünüyorum ne yapıcağimi bilemedim, 3 tane gelini varken torununun yaninda kalması,bir de yeni gelinin bana yanlış geliyor
Gelinlerinde rahat edemiyomuş ama ben nolucam.Nişanlima bir kere istemiyorum annenlere gitsin ilk evlendiğimizde dedim , kizdi bana konuşmadi benimle bir kaç gün sana noluyor diye ben kimseye git diyemem dedi bir şey diyemedim de daha .Siz olsanız ne yapardınız.Canım çok sıkkın ailemde bu şekilde razı değil bana yol gösterin hata mı yapıyorum?
kayinvalidenin degisik versiyonu iste bu da,
ne farki var,
gelip 1 ay kalmasi bile hos degil, hadi yasindan oturu ona bir sey denemez, sonucta yol yoruyordur falan diyelim.
boyle nisanliya gule gule demek icap eder,
cok da kendinizi aciklamaya calismaniza gerek yok,
yok ben sesten rahatsiz olurum falan filan diyerek,
zira bunu aciklamaya gerek olmamasi lazim, nisanlinizin kendisinin sizinle yanliz bir yuva kurmayi talep ediyor olmasi lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?