Ben de bir doktor daha görsün derdim. Geçmiş olsunMerhaba 3 yaş kızıma hafif otizim tanısı aldık.
Kısa süreli göz teması kurması ve adına bi iki kez söyleyince bakması doktorumuz otizim dedi gelişim testi çok güzel ince motor ve kaba motor gelişimi yaşıtlarıyla uyumlu
Doktor zekasinda bı sorun olmadığını özel eğitimle silebilir belki dedi.
İçimde bı şey var çok kötüyüm ağlasam rahatliyacagim ama aglayamiyorum buz gibiyim eşim bı doktor daha görsün diyor ben hemen başlamak istiyorum eğitime zaman kaybetmek istemiyorum çok kötüyüm kizlar sabahtan beri inanılmaz basım ağrıyor
Merhaba 3 yaş kızıma hafif otizim tanısı aldık.
Kısa süreli göz teması kurması ve adına bi iki kez söyleyince bakması doktorumuz otizim dedi gelişim testi çok güzel ince motor ve kaba motor gelişimi yaşıtlarıyla uyumlu
İçimde bı şey var çok kötüyüm ağlasam rahatliyacagim ama aglayamiyorum buz gibiyim eşim bı doktor daha görsün diyor ben hemen başlamak istiyorum eğitime zaman kaybetmek istemiyorum çok kötüyüm kizlar sabahtan beri inanılmaz basım ağrıyor
Bilmiyorum kafam karıştı silik dedi gonderdiBilemiyorum direkt otizm tanısı koyulacak birşey değil ikinci kez seslenince cevap vermesi falan. Diğer testler de iyiymiş. Tabi doktordan daha iyi bilemem ama bence başka bir doktora daha götürün.
Bilmiyorum kafam karıştı silik dedi gonderdiBilemiyorum direkt otizm tanısı koyulacak birşey değil ikinci kez seslenince cevap vermesi falan. Diğer testler de iyiymiş. Tabi doktordan daha iyi bilemem ama bence başka bir doktora daha götürün.
Ya anliyo söylediğimi komut aliyo bide çok fazla TV ye maruz kaldı hatta dedim doktora her TV izlemeyen çocuk mu var gibilerinden şeyler soylediDün özel eğitim öğretmeni bir arkadaş bu durumdan yakınıyordu. Yanlış teşhis nedeniyle gelen çocuk sayısının çok fazla olduğunu söylüyordu.
Ben olsam bir doktorun daha fikrini alırım.
Neye silik dedi?Bilmiyorum kafam karıştı silik dedi gonderdi
Silik otzim dedi zekada sorun yok dediNeye silik dedi?
Bu otizm tanısı için testler vs yapılmıyormu
Öyle 2 dk bakmayla tanı konuyormu
Öyle yapacağım galibaBaşka bir doktora götürün bencede
Doktor değil pedagog ve özel eğitim ogretmeni gormeli onlar çok daha fazla vaka görüyor ve daha net teşhis koyuyor mutlaka gidinMerhaba 3 yaş kızıma hafif otizim tanısı aldık.
Silik otzim dedi zekada sorun yok dedi
Çocuk gelişimciyim, doktor elbette daha iyi bilecektir ancak farklı doktorlar farklı tanılar koyabiliyor bu konuda. Mutlaka gösterin bir iki doktora daha… ayrıca kendim bizzat birden fazla şahit oldum, evdeki tv yi kaldırıyorsunuz, çocuk en az 3 ay sıfır ekrana maruz kalmalı. Siz de telefon kullanımını evdekini günde bir saati aşmayacak şekilde ayarlıyorsunuz. Evde yoğun sohbet muhabbet ortamı olmalı, sürekli çocukla oyun oynanmalı. Otizm tanısı konmuş 3 aile televizyonu telefonları evden kaldırarak sorunu çözdü. Ayrıca otizm bir hastalık bile değil, bir farklılık. Kaldı ki zeka geriliği falan da yokmuş. Kendinizi hiç üzmeyin, çok öğrencimiz oldu böyle hafif otizm belirtili. Hiç birimde bir şey kalmadı ilkokulda ancak dediklerimi uygulamaya özen gösterinMerhaba 3 yaş kızıma hafif otizim tanısı aldık.
Doktor çok kısa bir süre görüyor çocuk tam performansını göstermeyebilir. Başka bir doktora ve psikiyatristin özel eğitim görmesi iyi olacaktır. Yaşı çok küçük teknolojiye fazla maruz kalmakta otizm belirtilerine sebebiyet verebiliyor. Bir özel eğitim öğretmeni olarak söyleyebilirim ki eğer atipik otizm ise çok çabuk bir şekilde toparlayabilir. Her ihtimale karşı teknoloji ile ilişkisini en aza indirin gözlemleyinMerhaba 3 yaş kızıma hafif otizim tanısı aldık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?