Buz gibiyim

esim okulda agir otizmlilerle ilgileniyor arada bende goruyorum coxuklari bence okadar kolay konulacak bi tani degil sirf goztemasi ile olurmu hic。 bencede baska bi cocuk dru yada pedagog

Az önce başka konuya da yazdım. Ekran maruziyeti yüzünden otizm benzeri belirtiler gösteren çok çocuk var. Ekranı hayatinizdan çıkarın. Bu sebeptense zaten altı yedi ay içinde farkı görürsünüz. Elbette beklemek olmaz başka doktora da götürün. Rapor çıkarmadan özel eğitim merkezlerinde ders de aldirabilirsiniz emin olana dek, ücretli tabii.

Otizm ne kadar geniş yelpazeli bir sey. Ağır olanlar belli ediyor zaten. Ama çok hafif yani dikkat etmediğin sürece anlaşılmayacak olanlar da otizm oluyor. Silik otizm ilk kez duyuyorum. Kesinlikle başka doktora da görünün. Öyle birkaç dakika bakmayla bu otizm demisse belki bambaska büyük bir sorun var ortada

Ya anliyo söylediğimi komut aliyo bide çok fazla TV ye maruz kaldı hatta dedim doktora her TV izlemeyen çocuk mu var gibilerinden şeyler soyledi
Çok fazla Tv’ye maruz bırakmadan düşünmeliydiniz aslında.
Ekran,telefon,bilgisayar vs her çocuğu etkiler sonuçta.
Çocuğa gündüz bakanı uyarmak lazım televizyon sadece yarım saat açılacak diye.
Bence bir doktora daha götürün.

Ben küçük çocuk ve bebeklerin TV karşısina oturtulup/terkedilmiş çocuk gibi hayat sürmesine çok üzülüyorum.

Bu çocukların kapasitesinin çok çok altında birer birey oluyorlar. Konuşmayı geç öğreniyor, arkadaş edinmede zorlanıyor. Asosyal oluyorlar. Yani bazen drlar bile ayırt edemeyecek derecede hasar veriyor.

Bir çocuk ülkenin geleceği demektir . Herkes evinde ülkesi için faydalı insan yetiştirse;, ne bu kadar taciz, te tecavüz, ne adlı suçlar olurdu. aslında anneler olarak toplumu yetiştiriyoruz ve bu konu hepimiz için hayati önem taşıyor geleceğimiz çocuklarımız, toplumumuz....

Yani ben biraz öfkeliyim bu konuda daha fazla yazmak istemiyorum.

Ya anliyo söylediğimi komut aliyo bide çok fazla TV ye maruz kaldı hatta dedim doktora her TV izlemeyen çocuk mu var gibilerinden şeyler soyledi
Aaaaah kubela ah, küçücük çocuğu neden TV'ye maruz bırakıyorsun ki? Belki de bu doktorun konuştukları sizin evden tvyi komple kaldirmaniza vesile olacak hayırlı bir şeydir.
Ben de başka doktora gitmenizden yanayım..yakın arkadaşımın çocuğu da TV tablet telefon bağımlısı, üç yaşlarında konuşamıyordu, seslen seslen canı isterse bakar. Onlar da bir doktora gittiler, doktor seslenmis, bazı direktifler vermiş falan. Çocuk da zaten gergin ortam,bilmediği adam. Hiç tepki vermemis. O doktor da benzer şeyler söylemişti, arkadaşım epey korkmuştu. Hatta televizyonu hayatından çıkarmayi falan düşündü o dönem. Sonra başka doktora daha gittiler, o gün de heralde çocuğun eşref saatiymis,her denileni yapmış. Doktor da 'sorun yok' demiş, sonra zaten cocuk konuşmaya da başladı. bir problemi olmadığı ortaya çıkınca yine tablet TV telefon son gaz devam ediyor
Siz de başka başka doktorlara daha gidin, mümkünse çocuğu strese sokmayın, bekleme salonunda falan neşeli olmasını sağlayın. Doktora güzel tepkiler versin:) ama sonuç ne çıkarsa çıksın telefonun televizyonun düşmanınız olduğunu unutmayin

Şuanda yaşadığınız üzüntüyü çok iyi anlıyorum ve size sarılıyorum (3 yıl önce aynı şeyleri yaşadım benim oğlumada silik otizm dedi dok.lar) 12 doktor gezdim oğlumla 2 yaşındaydı aynı anlattığınız gibiydi.Halende alanında iyi bir prof.la kontrollere devam ediyoruz.
Üzüntü ve kabul etme dönemini lütfen kısa tutmaya ve toparlanıp kolları sıvamaya başlayın. Ben size iyi bir çocuk psikiyatrı bulmanızı tavsiye ediyorum çünki zaman çokkkk önemli vakit kaybetmeyin.
İlk olarak lütfen 3T yi ( tv-tablet-telefon) hemen kapatın biz 2 buçuk sene hiç tv izlemedik hayatımızdan bi şey kaybetmedik. Şuanda sınırlı dok. İzin verdiği kadar açabiliyoruz.
Sizi şüpheye düşüren neydi?
Hangi dok.a gittiniz?

Kısacık bir görüşmeyle nasıl anlaşılıyor ki? Mesela benim çocuğum daha doktorun kapısından girmeden ağlamaya başlıyor çıkana kadar ağlıyor. Hiç bir şekilde iletişim kurmak istemiyor.Demek ki benimkini görseler ağır otizm derler Allah korusun. Lütfen bir kaç doktora daha danışın ve bundan sonra daha fazla ilgilenmeye çalışın

Var benim kizim.Tv tablet telefon izlemiyor.İzletmiyorum.3 yasi doldurdu .Bakin 0-2 yas arasi cok onemli ekran gormemesi gerekiyor.Eger bi bosluk varsa ekran onu tetikliyor.18 aylikti kziim tv onunden gecse kafasini cevirtirdim.Abartiyorsun derdi esim bile .2 yas sonrasinda sure onemli ama izlese bile tetiklenme azalir demisti bize drumuz.Sizi uzmek icin soylemiyorum ama 2 yas alti cocuk ne izler tvde?

Başka bir doktora gitmek bence şu an daha makul. Diğer becerilerinin açık olması 2.de olsa dahi konut alıyor olması vs...
Silik otizim dediği şey belki de otizme benzeyen uyaranlarla alakalı sorundur. Psikolog Cihan Çelik var. Bu konuda bence dinleyebileceğiniz birisi.

Dr handan kılıç takip edin ekranın zararlarinj otizmle ayni belirtiler verdigini anlatiyor sureklu ve lutfen tlf kesin tv ye farki 1 ayda göreceksiniz

niye çocugunuzu tv ye bu kadar maruz bıraktınız 3 yaş ve öncesi asla tv önerilmiyor

Bir doktor daha gorsün. Basit seviye ama belli ozel eğitim ile asarsınız bence

Ben anlamadım pedagog görmeden test yapılmadan nasıl teşhis koyuyor? O kadar basit mi bu işler? Mutlaka bir başka doktor görsün bence arkadaşım.

Dr handan kılıç takip edin ekranın zararlarinj otizmle ayni belirtiler verdigini anlatiyor sureklu ve lutfen tlf kesin tv ye farki 1 ayda göreceksiniz
ben de onu takip ediyorum çok iyi bir doktor biz de otizm yok ama yeme bozuklugu olmaya başlamıştı tv yi kestim 3 aydır düzeldi çok şükür

Var benim kizim.Tv tablet telefon izlemiyor.İzletmiyorum.3 yasi doldurdu .
Benim yeğenim 5 yaşını doldurdu hala izlemiyor,ekran süresi günde 15 + 15 iki bölüm annesinin önceden izlediği çizgi film.
Çevremde bakıyorum, özenli çocuk yetiştirmeye calisan kimse çocuğunu televizyona maruz bırakmiyor ,paketli gıdaya - çocuğa yalan soylenmemesine vs dikkat ediyor,bagirmiyor. Ama kim öylesine,kendini işini eşini maddi durumunu sorgulamadan, herkes doğuruyor diye çocuk dogurmus, daha emzirirken çocuğu TV bağımlısı yapıyorlar,biraz büyüyünce ödül olarak gofret çikolata veriyorlar, sinirlenince bağırıp iyi olunca sariliyorlar.

Panik yapmayin hafif otizim atipik otizim diye geciyor bazi otizim belirtileri olabiliyor cocuklarda tvye maruz kaldiklari icin siz iyi bir cocuk psikeatristine goturun o sizi yonlendirir 3 yas erken teshis 4 yasa kadar tamamen duzeliyorlar evde tvyi sifira indirin ozel egitime baslayin derlerse baslayin izin verdikleri zaman krese gonderin. Dediklerini harfiyen uygularsaniz bir yilda belkide tamamen cozersiniz. Ayni yollardan gectik ozel egitimi birakmak uzereyiz oglum birbucuk yilda tamamen duzeldi cok sukur korkulacak bisey yok yani

Bak cidden sabir sinavi.Ben bu yil isi biraktim,cok hastalaniyo 3 kere bronsit gecirdi gecen kis.Bu yil goze alamadim seneye gitsin krese dedim.Cami acip yangin varrrr diye bagirasim var hdjdjdjdo kadar sıkıliyorum evcilikk oynamaktanAma bi sekilde gun de 8 saat oyun oynayip,etkinlik yapiyorz.Buyuk konusmayayim 2.bir cocuga asla tahammulum yok.O yuzden 2.dusunmuyorum.Cok cocuk yapip eline ekran verip buyuteceklerse yapmasinlar.

Benim konuda bahsettiğim arkadaşım 'asla acmiyorum' dediği zaman bile TV açardı,evde ses olsun diye:) bir gün hep beraber gezmeye çıktık, çocuk da heyecanlı,bizimle iletişim kuruyor. Yemekler geldi. Çocuk gayet yemeğini yemeye başlayacaktı ,bizimle sosyalleşmeye çalışıyor falan. Annesi açtı YouTube'dan Kukuli,koydu çocuğun önüne. Dedim 'neden teleofn açıyorsun ki,çocuğun keyfi yerinde,yerdi yemeğini' . 'sen benim çocuğumu bilmiyorsun,bir şey izlemeden yiyemez' dedi,bozuldu
Bir de çocuğuna TV izleten herkes nedense herkesin izlettiğini, paketli gıda veren herkes herkesin verdiğini iddia ediyor. Ben şahsen özene bezene bakılan çocukları da gördüğüm için çok üzülüyorum bu şekilde davranan arkadaşların cocuklarina. Bir de TV izleyen çocukta dikkat eksikliği oluyor çünkü o kadar çabuk değişen uyaranlara sahip bir şey ki, ona alışmış bir çocuğun onbeş dakika sabirla masalı dinlemeye çalışmasını beklemek bile mucize. Çocuğun her reklamdan etkilenip devamlı bir şeyler istemesi, hiç bilmediği ürünlerin yoksunluğunu çekmesi , aile izlerken maruz kaldığı iğrenç dizilerde şiddet,silah,tecavüz,birbirini yanlış anlayıp sadece trip atan aşıklar falan, bunların bilinç altına işlenmesi....
Bir anne nasıl çocuğuna televizyon açar benim aklım almiyor. Ben 91liyim,benim zamanımda bile annem bize televizyon yasağı koyardı, Rosalinda , dadı, asmalı Konak falan bilmeden büyüdüm. Hele ki bu devirde herkes basbas TV zararlı derken okumuş etmiş annelerin bu cahilliği beni öldürecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…