- 31 Mart 2022
- 2.044
- 1.637
- 63
Merhaba 3 yaş kızıma hafif otizim tanısı aldık.
Kısa süreli göz teması kurması ve adına bi iki kez söyleyince bakması doktorumuz otizim dedi gelişim testi çok güzel ince motor ve kaba motor gelişimi yaşıtlarıyla uyumlu
Doktor zekasinda bı sorun olmadığını özel eğitimle silebilir belki dedi.
İçimde bı şey var çok kötüyüm ağlasam rahatliyacagim ama aglayamiyorum buz gibiyim eşim bı doktor daha görsün diyor ben hemen başlamak istiyorum eğitime zaman kaybetmek istemiyorum çok kötüyüm kizlar sabahtan beri inanılmaz basım ağrıyor
Benim konuda bahsettiğim arkadaşım 'asla acmiyorum' dediği zaman bile TV açardı,evde ses olsun diye:) bir gün hep beraber gezmeye çıktık, çocuk da heyecanlı,bizimle iletişim kuruyor. Yemekler geldi. Çocuk gayet yemeğini yemeye başlayacaktı ,bizimle sosyalleşmeye çalışıyor falan. Annesi açtı YouTube'dan Kukuli,koydu çocuğun önüne. Dedim 'neden teleofn açıyorsun ki,çocuğun keyfi yerinde,yerdi yemeğini' . 'sen benim çocuğumu bilmiyorsun,bir şey izlemeden yiyemez' dedi,bozuldu
Bir de çocuğuna TV izleten herkes nedense herkesin izlettiğini, paketli gıda veren herkes herkesin verdiğini iddia ediyor. Ben şahsen özene bezene bakılan çocukları da gördüğüm için çok üzülüyorum bu şekilde davranan arkadaşların cocuklarina. Bir de TV izleyen çocukta dikkat eksikliği oluyor çünkü o kadar çabuk değişen uyaranlara sahip bir şey ki, ona alışmış bir çocuğun onbeş dakika sabirla masalı dinlemeye çalışmasını beklemek bile mucize. Çocuğun her reklamdan etkilenip devamlı bir şeyler istemesi, hiç bilmediği ürünlerin yoksunluğunu çekmesi , aile izlerken maruz kaldığı iğrenç dizilerde şiddet,silah,tecavüz,birbirini yanlış anlayıp sadece trip atan aşıklar falan, bunların bilinç altına işlenmesi....
Bir anne nasıl çocuğuna televizyon açar benim aklım almiyor. Ben 91liyim,benim zamanımda bile annem bize televizyon yasağı koyardı, Rosalinda , dadı, asmalı Konak falan bilmeden büyüdüm. Hele ki bu devirde herkes basbas TV zararlı derken okumuş etmiş annelerin bu cahilliği beni öldürecek
Sabah sabah maruz kaldgim goruntu su.Slimedan marul salatiBenim konuda bahsettiğim arkadaşım 'asla acmiyorum' dediği zaman bile TV açardı,evde ses olsun diye:) bir gün hep beraber gezmeye çıktık, çocuk da heyecanlı,bizimle iletişim kuruyor. Yemekler geldi. Çocuk gayet yemeğini yemeye başlayacaktı ,bizimle sosyalleşmeye çalışıyor falan. Annesi açtı YouTube'dan Kukuli,koydu çocuğun önüne. Dedim 'neden teleofn açıyorsun ki,çocuğun keyfi yerinde,yerdi yemeğini' . 'sen benim çocuğumu bilmiyorsun,bir şey izlemeden yiyemez' dedi,bozuldu
Bir de çocuğuna TV izleten herkes nedense herkesin izlettiğini, paketli gıda veren herkes herkesin verdiğini iddia ediyor. Ben şahsen özene bezene bakılan çocukları da gördüğüm için çok üzülüyorum bu şekilde davranan arkadaşların cocuklarina. Bir de TV izleyen çocukta dikkat eksikliği oluyor çünkü o kadar çabuk değişen uyaranlara sahip bir şey ki, ona alışmış bir çocuğun onbeş dakika sabirla masalı dinlemeye çalışmasını beklemek bile mucize. Çocuğun her reklamdan etkilenip devamlı bir şeyler istemesi, hiç bilmediği ürünlerin yoksunluğunu çekmesi , aile izlerken maruz kaldığı iğrenç dizilerde şiddet,silah,tecavüz,birbirini yanlış anlayıp sadece trip atan aşıklar falan, bunların bilinç altına işlenmesi....
Bir anne nasıl çocuğuna televizyon açar benim aklım almiyor. Ben 91liyim,benim zamanımda bile annem bize televizyon yasağı koyardı, Rosalinda , dadı, asmalı Konak falan bilmeden büyüdüm. Hele ki bu devirde herkes basbas TV zararlı derken okumuş etmiş annelerin bu cahilliği beni öldürecek
Öncelikle geçmiş olsun umarım böyle bir şey yoktur. Bence bir doktor daha görmeli lütfen göz ardı etmeyin. Tabiki eğitime başlamak çok kıymetli ama otizm de olmayabilir. Doktorlar bas bas bağırıyor TV tablet vs maruziyeti otizme neden oluyor diye o doktor gerçekten şaşırtıcı konuşmuş. Evet izlemeyen çocuk var ben 1 yıldır çocuğuma TV izletmedim hala daha da izlemiyor, kendim de izlemedim mama sandalyesini TV ye ters döndürüp öyle haber izliyoruz.Ya anliyo söylediğimi komut aliyo bide çok fazla TV ye maruz kaldı hatta dedim doktora her TV izlemeyen çocuk mu var gibilerinden şeyler soyledi
Sizin tanı neydi ve belirtilerinin ne idi lütfen bana dönüş yapar mısınızPanik yapmayin hafif otizim atipik otizim diye geciyor bazi otizim belirtileri olabiliyor cocuklarda tvye maruz kaldiklari icin siz iyi bir cocuk psikeatristine goturun o sizi yonlendirir 3 yas erken teshis 4 yasa kadar tamamen duzeliyorlar evde tvyi sifira indirin ozel egitime baslayin derlerse baslayin izin verdikleri zaman krese gonderin. Dediklerini harfiyen uygularsaniz bir yilda belkide tamamen cozersiniz. Ayni yollardan gectik ozel egitimi birakmak uzereyiz oglum birbucuk yilda tamamen duzeldi cok sukur korkulacak bisey yok yani
Şu anda ne durumdasinizŞuanda yaşadığınız üzüntüyü çok iyi anlıyorum ve size sarılıyorum (3 yıl önce aynı şeyleri yaşadım benim oğlumada silik otizm dedi dok.lar) 12 doktor gezdim oğlumla 2 yaşındaydı aynı anlattığınız gibiydi.Halende alanında iyi bir prof.la kontrollere devam ediyoruz.
Üzüntü ve kabul etme dönemini lütfen kısa tutmaya ve toparlanıp kolları sıvamaya başlayın. Ben size iyi bir çocuk psikiyatrı bulmanızı tavsiye ediyorum çünki zaman çokkkk önemli vakit kaybetmeyin.
İlk olarak lütfen 3T yi ( tv-tablet-telefon) hemen kapatın biz 2 buçuk sene hiç tv izlemedik hayatımızdan bi şey kaybetmedik. Şuanda sınırlı dok. İzin verdiği kadar açabiliyoruz.
Sizi şüpheye düşüren neydi?
Hangi dok.a gittiniz?
Merhaba 3 yaş kızıma hafif otizim tanısı aldık.
Kısa süreli göz teması kurması ve adına bi iki kez söyleyince bakması doktorumuz otizim dedi gelişim testi çok güzel ince motor ve kaba motor gelişimi yaşıtlarıyla uyumlu
Doktor zekasinda bı sorun olmadığını özel eğitimle silebilir belki dedi.
İçimde bı şey var çok kötüyüm ağlasam rahatliyacagim ama aglayamiyorum buz gibiyim eşim bı doktor daha görsün diyor ben hemen başlamak istiyorum eğitime zaman kaybetmek istemiyorum çok kötüyüm kizlar sabahtan beri inanılmaz basım ağrıyor
Merhaba ben özel eğitim öğretmeniyim. En önce şunları kontrol etmelisiniz oyun oynarken sıra alma davranışı var mı bir şey anlatırken size uzun süreli göz teması kuruyor mu adını ikinci kere de olsa üçüncü kere de olsa dönüp bakıyoru mu? Belirgin olarak yapılmasından hoşlanmadığın şeyler var mı sarılmak öpmek temas kurmak gibi? Ya da tekrar eden davranışları var mı? Doktor gerçekten alanında uzman birisi mi size bu tanılama yaparken ne kadar süre ayırdı?Şu anda ne durumdasiniz
Şükürler olsun ki çok çok iyi durumda.Şu anda ne durumdasiniz
Otizim belirtileri vardi iste tani koydurmadik gerek gormedik rapor falan almadik oyun terapisi ve ozel egitim aldirdik sonra krese baslattik tam 3 yasinda basladi bu surec simdi 4 yasinda ve tamamen duzeldi ekranla alakasi yok kendide istemiyor sosyal iletisimi guzel tammen yasitlariyla ayni normal bir cocuk allaha sukur. Bzde iletisim zayifti iste adini seslenince hemen bakmiyodu komut almiyodu yada cok zor aliyodu bide oyuncaklarida islevine gore kullanmiyodu arabalari surmuyoduda diziyodu gibiSizin tanı neydi ve belirtilerinin ne idi lütfen bana dönüş yapar mısınız
Piskiyatriye götürdüm ben kısa göz teması kurma ve bazı tekrarlayan davranışları vardı ve konuşmuyordu tekrarlayan davranışları bizim ki de çok uzun süreli değil ve yapma deyince birakiyor dikkatini başka yöne cekebiliyorum hemenŞükürler olsun ki çok çok iyi durumda.
Kreşe gidiyor çok güzel uyum sağladı.
Arkadaşlarını çok seviyor oynuyor ve tüm faaliyetlere katılıyor ama bu büyük bir çaba sonucu gerçekleşti 2 sene boyunca tv tablet sıfırdı bizde tel.lerimizi o uyuduktan sonra kullandık. Hep oynadık hep konuştuk hep faaliyet yaptık (çocuk gelişimi mezunuyum)hep gezdirdim ilk 1 yıl haftada 5 gün eve özel eğitim hocası geldi. Şöyle söylim sabah uyanıp gece o uyuyana kadar nefes almadan onla ilgilendik. Lütfen üzülme döneminizi kısa tutup kolları sıvayın savaşın.
Siz çocuğunuzu hangi dok.a götürdünüz? Nelerden şüphelenip silik otizm dedi bunları cevaplamamışsınız?
Mesela benim oğlumda parmak ucu yürüme ve kanat çırpma vardı ama çok seyrek ve 3 saniye kadar yapıyordu özel eğitime başladıktan 6 Ay kadar sonra silinip gitti.3 yaşından sonra konuşma başladı.
Bizim ki komut aliyo adını seslenince bazen hemen bakiyo bazen de 2/3 seslenmeye ama iletişimi zayıf dedi doktorOtizim belirtileri vardi iste tani koydurmadik gerek gormedik rapor falan almadik oyun terapisi ve ozel egitim aldirdik sonra krese baslattik tam 3 yasinda basladi bu surec simdi 4 yasinda ve tamamen duzeldi ekranla alakasi yok kendide istemiyor sosyal iletisimi guzel tammen yasitlariyla ayni normal bir cocuk allaha sukur. Bzde iletisim zayifti iste adini seslenince hemen bakmiyodu komut almiyodu yada cok zor aliyodu bide oyuncaklarida islevine gore kullanmiyodu arabalari surmuyoduda diziyodu gibi
Ama zekada bı sorun yok dedi doktor renkleri 3 günde öğrendi meselaŞükürler olsun ki çok çok iyi durumda.
Arkadaşlarını çok seviyor oynuyor ve tüm faaliyetlere katılıyor ama bu büyük bir çaba sonucu gerçekleşti 2 sene boyunca tv tablet sıfırdı bizde tel.lerimizi o uyuduktan sonra kullandık. Hep oynadık hep konuştuk hep faaliyet yaptık (çocuk gelişimi mezunuyum)hep gezdirdim ilk 1 yıl haftada 5 gün eve özel eğitim hocası geldi. Şöyle söylim sabah uyanıp gece o uyuyana kadar nefes almadan onla ilgilendik. Lütfen üzülme döneminizi kısa tutup kolları sıvayın savaşın.
Siz çocuğunuzu hangi dok.a götürdünüz? Nelerden şüphelenip silik otizm dedi bunları cevaplamamışsınız?
Mesela benim oğlumda parmak ucu yürüme ve kanat çırpma vardı ama çok seyrek ve 3 saniye kadar yapıyordu özel eğitime başladıktan 6 Ay kadar sonra silinip gitti.3 yaşından sonra konuşma başladı.
Parmak ucunda yürüme otizm belirtisi mi? Benim kardeşim 5 sene öyle yürüdü ilkokula başlayınca bıraktı zor bıraktırdık yani ama onun dışında bir şey yoktu hiç başka bir şeyden şüphelenmedik kemik gelişimi kötü etkileniyor diye sürekli durdurmaya çalıştıkŞükürler olsun ki çok çok iyi durumda.
Silik geçici otizim dedi bizeÖncelikle sakin olun. Bir doktora daha gösterin.
Otizm icin belirli doktorlar var teshis koyabilen en azindan almanyada öyle. Emin olunurs tedavi görürsünüz. Otizm bazen 2dakikada belli olsada detayli incelenmesi gerekiyor
evt benim oglumdada o var. Ve 3senedir terapi görüyoruz gayet iyiz. 1 2 seneye terapiyi birakcaz insallah böyle devam edersek. Ama siz sakin ve güclü olmalisinizSilik geçici otizim dedi bize
Sizin belirtiler ne idi ne durumda başladınız şu an ne durumdasiniz.evt benim oglumdada o var. Ve 3senedir terapi görüyoruz gayet iyiz. 1 2 seneye terapiyi birakcaz insallah böyle devam edersek. Ama siz sakin ve güclü olmalisiniz
Birde bu silik otzimin diğer otizimden farkı ne zeka geriliği oluyor muevt benim oglumdada o var. Ve 3senedir terapi görüyoruz gayet iyiz. 1 2 seneye terapiyi birakcaz insallah böyle devam edersek. Ama siz sakin ve güclü olmalisiniz
Sizin belirtiler ne idi ne durumda başladınız şu an ne durumdasiniz.
Bizede cok hafif otizm dendi sanirim sizinkide o. Benim oglumda oyle denmesinin sebebi bazi yerlerde "normal " ( hic sevmiyorum su kelimeyi) bir cocuk gibiydi bazi yerlerde gerideydi. Mesela konusmasi cok gerideydi suanda gayet duzeldi. Hic cümle kurmazdi sadece kelimeyi söylerdi mesela anne su istiyorum demezdi. Su derdi. Bunun gibi seyler. Suanda ilk okula gidiyor sinif birincisi matematik zaten hic sorun degil. Hep yanliz oynayan bir cocuktu ama suanda 3 tane kankasi var. Haftasonu bile gidip geliyorlar. Yani Eger sizdeki otizmse sabir ve terapi den baska ìlaci yok.Birde bu silik otzimin diğer otizimden farkı ne zeka geriliği oluyor mu
Kaç yaşında basladiniz eğitimeBizede cok hafif otizm dendi sanirim sizinkide o. Benim oglumda oyle denmesinin sebebi bazi yerlerde "normal " ( hic sevmiyorum su kelimeyi) bir cocuk gibiydi bazi yerlerde gerideydi. Mesela konusmasi cok gerideydi suanda gayet duzeldi. Hic cümle kurmazdi sadece kelimeyi söylerdi mesela anne su istiyorum demezdi. Su derdi. Bunun gibi seyler. Suanda ilk okula gidiyor sinif birincisi matematik zaten hic sorun degil. Hep yanliz oynayan bir cocuktu ama suanda 3 tane kankasi var. Haftasonu bile gidip geliyorlar. Yani Eger sizdeki otizmse sabir ve terapi den baska ìlaci yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?