Buzdolabimda sebzeler hemen cürüyor

yldzzx

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2016
244
307
23
Arkadaslar uzun zamandir beni bunaltan bir durum var. Aldigim sebze meyveler buzdolabinda hemen bozuluyor hatta bir haftada kufleniyor. Sebzelik kisminda sakliyorum. Bu normal mi cok mu bekletmis oluyorum 1 haftada anlamadim. Dolapta sorun olabilir mi? Siz nasil sakliyorsunuz?

sebzeleri poşeti ile mi koyuyorsun yoksa poşetinden çıkarıp mi

Yok bende aynen poşetinde yıkamadan koyuyorum çok uzun süre gidiyor çürüme pek olmuyor

Ben poşetsiz sebzeliğe koymaya başladım. Bende poşetle saklardım ama nedense boşaltmaya başladım. Ama sebzeliğin içine soğuk havanın girmesi lazım. Yeşil yapraklı marol, yeşil sogan,maydonoz gibi sebzeleri kese kağıdında saklarsan daha uzun süre dayanır.

Arkadaslar uzun zamandir beni bunaltan bir durum var. Aldigim sebze meyveler buzdolabinda hemen bozuluyor hatta bir haftada kufleniyor. Sebzelik kisminda sakliyorum. Bu normal mi cok mu bekletmis oluyorum 1 haftada anlamadim. Dolapta sorun olabilir mi? Siz nasil sakliyorsunuz?

Sebze ve meyveleri posetsiz yerlestirin..

Poşetin içine hava girmiyorsa buzdolabında bile çürüyor sebze. Kv özellikle semiz otu, kıvırcık, pazı gibi yapraklı koparılmış sebzeleri gazete kağıdına sarıp dolaba atıyor, ben de denedim daha uzun süre taze kalıyor. Hatta kv sebze cekmecesinin dibine de gazete sermiş, sanırım fazla nemini alıyor.

Evet o sekilde aldigim seyler de genelde daha taze kaliyordu mutlaka deneyecegim tesekkur ederim :)

cam kaplara koyuyorum altına ve ustune peçete koyuyorum uzun süre kalıyor

Back
X