buzdolabında bekleyen yemekler

• Konu Sahibi Konu Sahibi sue1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sue1

Rabbim sana emanetiz
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
954
149
123
Tekirdağ
kızlar çalışıyorum ve her gün iş çıkışında haldır huldur mutfağa girip yemek yapmaya çalışmaktan çok yoruldum. bu işi bir düzene sokmak istiyorum. hafta sonu hazırlayıp buzdolabında bekletebileceğim yemekler neler? ve çalışan bayanlar siz bu işi nasıl hallediyorsunuz acaba???

zeytinyağlı ve kurubaklagiller olabilir sanırım, ama onlarda yine en fazla 2 gün bekler

her yemek 2 gün bekler dolapta sonra tadı kaçar..
yarının yemeğini bu akşamdan yaparsan yetiştirememe gibi sorun olmaz..

eve gelip sadece ısıtmak kalır..
işten döndüğünde makarna, pilav, salata yaparsın yemeği düşünmezsin

Ertesi günün yemeğini bigün önceden yapman senin için en iyisi olucaktır. Çalışan yengem var öyle yapıyor çokta memnun. Banada demişti bak çalışırsan böyle yap rahat edersin. Mesela köfte-patates yapıcak diyelim ertesi gün köfteyi yoğurup şekillendirip dolaba koyuyomuş. Aynı şekilde patateside istersen bigün önceden hazırlayıp koyabilirsin. İşten geldiğimdede hemen çıkartıp pişiriyorum diyor. Pilav yapılcaksa ayran yapılcaksa yaparım o kadar demişti. Hiçte sıkıntı çekmez yemek konusunda. Kaç senedirde çalışıyo düzenini oturtturmuş artık alıştırmış kendini. Yemeklerini bigün önceden yemek yedikten sonra yap canım. Ertesi gün işten geldiğinde sadece pilav-makarna çorba salata vs. ne yapılcaksa onları yaparsın yemeğin hazır olur sıkıntı çekmezsin. Yemekten sonrada çok yorgunsan biraz dinlenirsin sonra kalkıp ertesi günün yemeğini koyarsın yatana kdar pişmiş olur zaten böylelikle yemeğin hazırda olmuş olur rahat edersin canım.

bende çalışıyorum yemeklerimi hep bigün önceden yaparım pilav ve makarna salata işten geldğimde yapıyorum sorun olmuyo

canım bende çalışıyorum,öğretmenim..ama okulum yarım gün benim..şu an çok sorun olmuyor ama geçen yıla kadar hep tam günüdüm hatta eşimden sonra gelirdim eve..o zamanda sorun olmuyordu.(o zamanda çocuk yoktu:)
bende bir akşam evvelden yapıyordum o zamanlar.şimdi öğlen geldiğim için öğleden sonra yapıyorum.ama geçen yıla kadar hep bir gün evvelden yaptım ..akşamdan pişirirdim sabaha kadar soğurdu,sabahta dolaba atar okula giderdim.
ve hayatı kolaylaştırmak için bi çok şeyi dondurucuma atarım.hatta misafir içinde mutlaka 2-3 çeşidim olur dolabımda .ğişmemiş börek,kurabiye,sarma gibi şeyler...
yemeklik olarakta ıslatıp süzdüğün bakliyatları atabilirsin dolaba işten gelince 1 saatte pişer hemen.yanınada pilav cacık al sana yemek ..
yada akşamdan biber doldur at dolaba ertesi gün pişir...
yazdan hafta sonları biraz uğraşıp menemen,barbunya,bezelye gibi şeyler at.eve gelince kavur soğanı salçayı ekle sıcak suyunu olsun yarım saatte..
yine 1 kilo kadar kıyma alıp istediğin kadarını yemeklik olarak yaırıp kalanını köfte yap at dondurucuya işten gelince pişir,yanına salata ile..
ben sabah köfteleri dondurucudan buzdolabına indiriyordum yavaş çözülsün sulanmasın diye..sabah kahvaltımı edince patatesleride soyup doğrayıp suya bırakıyordum akşam işten gelince onları fırına ben üstümü soyunmaya giderdim.elimi yüzümü yıkayıp masa hazırlayana kadar hazır olurdu..
akşam yemekten sonra oturana kadar onları hızlıca yap at ocağa onlar pişerken otur istirahat et yada diğer işlerini gör.(ütü vs..)
sen yatana kadar soğursa atarsın dolaba soğumassa sabah işe gitmeden koyarsın olur biter...
kolay gelsin ,çalışan kadın zor,çalıp birde anne olmak dahada zor..şimdiden oturt sistemini cnm...bizde eşimde oğlumda hep uğraştırmalı yemek yerler.tüm günüm mutfakta geçiyor neredeyse...öğlene ayrı akşama ayrı...

mercimek çorbası kuru fasulye nohut yemeği bunların hepsi ilk pişirdiğin gün yediğini ye kalanını küçük bir tencereyle buzluğa at.mesela yemeğin yok diyelim sabah işe giderken buzluktan kuru fasulyeyi çıkar siz gelene kadar çözülsün gelincede ısıt ye.hiçbişey olmuyor bu üçü ben denedim.

hatta sıcak yemk istiyosan (Zeytin yağlılar gibi) akşamadan tam değil yarım pişir gerisini iş çıkısında eve geldiğinde pişirirsin hem zamandan tasarruf hem de tap taze yemek yemiş olursunuz....:))) annem özelikle dolma sarmayı öle yapardı

Ve buzlukta en ıyı saklanabılen yıyecekler çorbalardır aklınızda olsun mecımek yayla turu corbalarınızı buyuk duduklude pısırıp ıster kap ıcınde ıster buzdolabı poşetınde buzluga atın cıkarıp ısıtın okadar.
Karnıyarık hazırlayıp buzluguna atabılırsın,
bıber ve yaprak dolmalarıda hazırlanıp bekleyebılıyor,
suluköftelerını yuvarla unlu tepsıde buzluguna at donunca poşetle.çıkardıgında sadece patates ve havuç ekler suya salarsın.

Çalışmıyorum ama 2 çocuklu ır ev hanımı olarak acıl durumlar yada canımın yemek yapmak ıstemedıgı zamanlar ıcın bu şekılde bekletıyorum aklıma geldıkce yazarım daha.

cnmm ben calısmıyuorum ama mesela bklagıllerımı ıslatıp haslayıp posetlerde buzluga
atıyorum sonra pişirmek ıstedııgm zaman tenerede soganını domatesını yapıp hopp atıyorum baklagıllerıde
yada pişmiş dolmaları buzluga kaldırıyorum yemek ıstedıgımde cıkarıp cozulunce mıkrodalga yada fırında cevırıp koyuyorum
sofraya en mantıklısı buzluk cunku dolapta hemen gıdıo yemekler corbalarımı yaptıgımda fazla olanları posetlere bolup atıyorum
dondurucuya sabahtan dolaba koyup cozdurup aksamda soframa koyuyorum kaynatıp

bı arkadasım hafta sonu 6 7 cesıt yapar 1 hafta yerdı
hıcte bısı olmuyo eger dolabın ıyı sogutuyorsa...
-18 de bnm dolabım sanırım valla kac gun bıraksam bozulmuyo -16 dayken 2 3 gunde eksıyorlardı

Son düzenleyen: Moderatör:
bir çok yemeği buzlukta saklayabilirsin bende ev hanımıyım ama acil durumlar için yemek koyarım buzluğa buzluğumda mutlaka dolma sarma köfte kurabiye börek gibi yiyeceklerim bulunur benim dolaptakilerle zaten 1 sene biri aç kalmadan yaşar çünkü ben yemeği yaparım yediklerini yerler yemediklerini buzluğa atarım ertesi gün yemek istemezler çünkü ben de bir misafirliğe gittiğimde eve gelip canım yemek yapmak istemez ya da acil bir işim olduğunda çıkartırım tavsiye ederim taze taze atarsanda taze taze çıkıyor buzluktan

EGer derin dondurucunuz varsa kofte yapip koyabilirsiniz isten geldiginizde cikarirsiniz kizartirsiniz patatesle yapabilirsiniz bide patlicani kizartip buzlugada koyabilirsiniz karniyarik icin cok pratik olur hatta ben karniyarik yapip icini doldurup derin dondurucuya koymustum cok yapmistim ve gercekten pratik oluyo...

Köfte yapıp kızartıp derin dondurucuya atabilirsiniz bu köftelerle tencerede fırında soslu patatesli yemeğinizi pişirerek kısa zamanda hazırlarsınız.Isıtılacak kaplarla yemekleri dondurucuya atarsanız ocağa koyup ısıtarak kullanıma hazır hale gelir.ÇOrba,sulu yemekleri bazen bu şekilde yaparım uzun yola çıkacaksam geldiğimde hazır yemek olur buzlukta ısıtıp yeriz.

Çalışan biri olarak daha işten gelir gelmez giriyorum mutfağa bazen 2 günlük yemek yaparım bazende pratik şeyler hazırlarım. Uğraşlı yemekleri hafta sonuna bırakırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…