canım bende çalışıyorum,öğretmenim..ama okulum yarım gün benim..şu an çok sorun olmuyor ama geçen yıla kadar hep tam günüdüm hatta eşimden sonra gelirdim eve..o zamanda sorun olmuyordu.(o zamanda çocuk yoktu:)
bende bir akşam evvelden yapıyordum o zamanlar.şimdi öğlen geldiğim için öğleden sonra yapıyorum.ama geçen yıla kadar hep bir gün evvelden yaptım ..akşamdan pişirirdim sabaha kadar soğurdu,sabahta dolaba atar okula giderdim.
ve hayatı kolaylaştırmak için bi çok şeyi dondurucuma atarım.hatta misafir içinde mutlaka 2-3 çeşidim olur dolabımda .ğişmemiş börek,kurabiye,sarma gibi şeyler...
yemeklik olarakta ıslatıp süzdüğün bakliyatları atabilirsin dolaba işten gelince 1 saatte pişer hemen.yanınada pilav cacık al sana yemek ..
yada akşamdan biber doldur at dolaba ertesi gün pişir...
yazdan hafta sonları biraz uğraşıp menemen,barbunya,bezelye gibi şeyler at.eve gelince kavur soğanı salçayı ekle sıcak suyunu olsun yarım saatte..
yine 1 kilo kadar kıyma alıp istediğin kadarını yemeklik olarak yaırıp kalanını köfte yap at dondurucuya işten gelince pişir,yanına salata ile..
ben sabah köfteleri dondurucudan buzdolabına indiriyordum yavaş çözülsün sulanmasın diye..sabah kahvaltımı edince patatesleride soyup doğrayıp suya bırakıyordum akşam işten gelince onları fırına ben üstümü soyunmaya giderdim.elimi yüzümü yıkayıp masa hazırlayana kadar hazır olurdu..
akşam yemekten sonra oturana kadar onları hızlıca yap at ocağa onlar pişerken otur istirahat et yada diğer işlerini gör.(ütü vs..)
sen yatana kadar soğursa atarsın dolaba soğumassa sabah işe gitmeden koyarsın olur biter...
kolay gelsin ,çalışan kadın zor,çalıp birde anne olmak dahada zor..şimdiden oturt sistemini cnm...bizde eşimde oğlumda hep uğraştırmalı yemek yerler.tüm günüm mutfakta geçiyor neredeyse...öğlene ayrı akşama ayrı...