inşallah..Orda neler yaşandığını yetkililer dahil kimse bilmiyor.
Eğer durum böyle ise ve bu kadar vahimse korkarım sadece cizredekiler değil ülkedeki tüm çocuklara bu yaşananları anlatmak zor olacak. Umarım ve umarım bu haber yalandır.
İşte bu cümleyle tüm inandırıcılığını kaybetti malesef benim için bu mektup.Hükümetin tamamen kendi lehine yaptığı açıklamalardan bir farkı yok bu mektubunda,sadece Pkk yı savunmak için yazılmış.Cizre yi polis ve asker bırakıp gitsin,pkk da Suriyeden rahatça silah ve destek alabilsin,biraz daha palazlansın.Bunun için duygu sömürüsü yapılıp halka iyi görünmeye çalışıyorlar.Bu ülkede cizre deki pkk nın yapılanmasını bilmeyen yoktur yıllardır,ilçede sadece masum halk yaşıyor gibi gösteriyorlar.Daha 2-3 saat önce polise bombalı saldırı düzenlenmiş.1 i ağır,5 polis yaralanmış.İlçenin heryerinde çatışmalar,hendekler varken bunu polis kendi kendine yapmıyor.“Burada cephane yok, sivil insanlar öldürülüyor. Halk kendini korumaya çalışıyor. Gençler barikat kurmuş kendilerini korumak için. Evinin önünde oynayan çocuklar öldürülüyor” dedi.
Yalnız ben polisler kürtlere öfkeli gibi bir ifade kullanmadım. Ayrıca halk kürt kökenli herkese karşı öfkeli falan değil. İclerinden bahsettiğiniz gibi çıkanlar mutlaka vardır fakat bunu halk diyerek genelleştiremezsiniz.
hdp daha öncede vardı ve kürt halkının oyları zaten erdoğanındı.neden demirtaşı kendine rakip çıkarmak için gel meclise desin. bu kadar olayları planlayan adam(sizin deyiminizle)aklı bunamı kesmedii..ilginç gelmiyormu size özerklilik isteyeceksin ve erdoğan bunu zaten istiyor peki ne oluyorda size bunu sağlayan adamla ters düşmek istiyorsun..ne oluyorda toton kalkıp seni başkan yaptırmayacağız diyorsun yada nerden emir aldında çözüm süreci diyen özerklilik olsun diyen adama ters düşmeye başladın bana bunlarıda açıkla.Surecleri eklemek neyi ifade ediyor anlamadim. Yazdiklarimin neresi mantiksiz soruyorum size?
Cözüm süreci güzel gidiyordu aslinda. Bu'da o zamanin stratejisiydi. Unutma akp'nin posterleri vardi "artik analar aglamaz, herkes konusur, akp yapar" diye. Cözüm süreci ile 1 tas ike iki kus olurdu. Hem olaylar olmadigi icin genel toplumdan/akplilerden oy alacaklardi, hem kartlarini iyi oynarlarsa dogudan oy topluyacaklardi.
Sadece hesapta olmayan hdp'nin bu kadar büyümesiydi, hatta akp'nin dogu oyu almasiydi. Bunun üstüne eger hdp erdogani baskan yapsaydi, yine Erdogan icin sorun olmazdi. Hatta demirtas ile el ele fotolari olup "kürt kardeslerim" derdi.
Ama iste hdp erdogani baskan yapmadi, hatta iktidarligini elinden aldi. Bunu Erdogan tabiki onaylayamazdi. Ne olursa olsun, baskan olacak o. Gerekirse is savas ciksin umrunda degil, yeterki baskan olsun.
çünkü çözüm süreci vardı sizler herhalde o çözüm sürecinde yapılanları cidden basit sanıyorsunuzzz..ve 3 sene neredeyse silahlar durmuştu..Anladım ama şahsen ben buna katılmıyorum.Yani neden insanlar işlerine yarar bir şekilde kullanmasınlar ki bunu zaman zaman ? Sözüm sadece Akp'ye değil bu arada.Diğerleri de olabilir.
Ayrıca 30 yıldır hep aktif ama hep bu kadar cani değillerdi.En azından geçtiğimiz bir kaç sene olaylar durulmuştu ne iş ki son 3 aydır her yer bomba,kurşun.İnsanları daha doğrusu siyaseti çok masum görmeyin yine lafım tek bir partiye değil.
Bir çoğu o koltuk için sizi bizi öldürür tarihte bunun örneği sayısız.
İçlerinde olan o kişiler halktan değil mi ?
hdp daha öncede vardı ve kürt halkının oyları zaten erdoğanındı.neden demirtaşı kendine rakip çıkarmak için gel meclise desin. bu kadar olayları planlayan adam(sizin deyiminizle)aklı bunamı kesmedii..ilginç gelmiyormu size özerklilik isteyeceksin ve erdoğan bunu zaten istiyor peki ne oluyorda size bunu sağlayan adamla ters düşmek istiyorsun..ne oluyorda toton kalkıp seni başkan yaptırmayacağız diyorsun yada nerden emir aldında çözüm süreci diyen özerklilik olsun diyen adama ters düşmeye başladın bana bunlarıda açıkla.
veee kasımdaki sonuçlarda göreceğiz bu iddialarıIste daha önce hic bir kürt parti rakip olmadi, olamadi. Ya kapatildilar, ya baraji gecemediler. Birak kürt partileri, Türk partileri bile rakip degildi artik Erdogan'a.
Hdp üstelik sadece kürtlerden degil, türklerden, akp karsitlardan da aldi. Hatta bundan dolayi baraji gecip akp'ye rakip olabildiler. Secim kampanya ve vaadleri zaten Erdogan'a karsiydi. Secimden öncede Erdogan'i baskan yapmayacaklarini belirtmislerdi. Secim sonrasini yine onu baskan yapmak, secmenlerine ihanet olurdu ve bu siyasi intihar olurdu.
Evet, Erdogan hdp'nin baraji gecmesini ummuyordu. Yukardaki yazdigim nedenlerden ötürü. Eger simdi hicbirsey yapmasaydi hdp ikinci secimde yine baraji gececekti. Sonucta birinci ve ikinci secimin arasinda ne fark var degil mi?
Tek plan hdp'ye camur atmak olurdu. Hdp kampanyasinda bariscil davraniyordu. Demirtas bircok insana sempatik gelmeye basladi. Atacagi camur agir olmaliydi. Hdp'yi vatan haini, genc yavrularin sorumlusu olarak göstermek ideal camur iste.
Cizreli öğretmenden mektup: İnsanlığımdan utanıyorum
Sekiz gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev yapan bir öğretmen, yaşadıklarını kaleme döktü. Öğretmen ruh halini, “İnsanlığımdan utanıyorum” diye özetledi.
Bianet’in haberine göre, ‘Yasakta bir öğretmen’ imzasıyla mektup kaleme alan ilkokul öğretmeni, 4 Eylül’den beri süren sokağa çıkma yasağının aniden yapılan anonslarla başladığını, yasağın ihtiyaçları karşılamak için dahi esnetilmediğini belirtti.
İsminin açıklanmasını istemeyen öğretmen, gazetelere ve diğer medya organlarına ulaşmaya çalıştığını, Cizre’de yaşananların medyada görülmediğini söyledi.
‘Cephane yok, siviller öldürülüyor’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve valiliğin gerçekleri söylemediğini ifade eden öğretmen, “Burada cephane yok, sivil insanlar öldürülüyor. Halk kendini korumaya çalışıyor. Gençler barikat kurmuş kendilerini korumak için. Evinin önünde oynayan çocuklar öldürülüyor” dedi.
Mektupta özetle şu ifadeler yer aldı:
“Cizre’ de altı yıldır görev yapan bir öğretmen olarak, insanlığımdan utanıyorum. 4 Eylül saat 20:00’dan itibaren yürürlüğe konan ve ‘güya benim can güvenliğim için’ sokağa çıkma yasağı yedinci gününde.
İnsanlığımdan utanıyorum. 21’inci yüzyılda devlet halkın yaşadığı yerlere toplarla saldırıyor.
İnsanlığımdan utanıyorum. Dünya 4.5G’yi kullanıyorken burada telefonlar kesik.
İnsanlığımdan utanıyorum. Yaralılar hastaneye götürülemiyor.
İnsanlığımdan utanıyorum. Cenazeler buzdolaplarında bekletiliyor.
İnsanlığımdan utanıyorum. Tüm Türkiye buna sağır, kör, dilsiz ve daha utanmam gereken onlarca sebep varken büyük bir patlama sonra, elektrikler kesiliyor. Acaba hangi öğrencim ya da ailesi öldü veya yaralandı.
‘Akrabasını polisin öldürdüğü çocuğa polisi nasıl sevdirebilirim’
Sokakta öğrencilerim soruyor; ‘Öğretmenim şu öldü ya da şunların evine bomba düştü biliyor musunuz’ diye. Ağlıyorum gözyaşlarımı içime akıtarak. Soruyorlar bizim suçumuz ne, biz ne yaptık ki’ diye.”
“Devlet yarın bana, bize diğer öğretmenlere diyecek ki;‘Çocuklara vatan, millet, bayrak, polis sevgisi kazandırın’.Arkadaşı, akrabası, abisi, kardeşi öldürülen birine öldürdüğünü düşündüğü birini sevdirebilir miyim? Sevdirebilir misiniz?”
“Yazacak daha çok acı var. Karanlıktayım, karanlıktayız. Kimse var mı diye seslenmeyin. 140 bin insan var, insanlık adına yardım edin…”
buda bir haber. doğrumu oralara gidip araştırmadım.
veee kasımdaki sonuçlarda göreceğiz bu iddiaları
hdp daha öncede vardı ve kürt halkının oyları zaten erdoğanındı.neden demirtaşı kendine rakip çıkarmak için gel meclise desin. bu kadar olayları planlayan adam(sizin deyiminizle)aklı bunamı kesmedii..ilginç gelmiyormu size özerklilik isteyeceksin ve erdoğan bunu zaten istiyor peki ne oluyorda size bunu sağlayan adamla ters düşmek istiyorsun..ne oluyorda toton kalkıp seni başkan yaptırmayacağız diyorsun yada nerden emir aldında çözüm süreci diyen özerklilik olsun diyen adama ters düşmeye başladın bana bunlarıda açıkla.
Daha dün hdp ve demirtas'a karsi ilimli insanlar bile vatan haini diye bagiriyor, hdp binanin yikilmasini onaylayan var. Bu sitede bile örnekleri var. Bu gidis ile artik hdp baraji gececegini sanmiyorum.
Daha dün hdp ve demirtas'a karsi ilimli insanlar bile vatan haini diye bagiriyor, hdp binanin yikilmasini onaylayan var. Bu sitede bile örnekleri var. Bu gidis ile artik hdp baraji gececegini sanmiyorum.
Tek plan hdp'ye camur atmak olurdu. Hdp kampanyasinda bariscil davraniyordu. Demirtas bircok insana sempatik gelmeye basladi. Atacagi camur agir olmaliydi. Hdp'yi vatan haini, genc yavrularin ölümün sorumlusu olarak göstermek ideal camur iste.
peki teröristlikten ılımlı insana geçişi nasıl oldu,birde ona bakmak lazım
şöyle oldu..
Yazida dikkat ceken yerler var. Sokaga cikmak yasaksa cocuklar nasil sokakta oynarken vuruldu? Ayrica bu nasil bi halk ki kendini bombalarla roket atarlarla savunuyo?
Suan hiçbişey belli degil fakat gonul hic bir masumun burnunun dahi kanamamasini istiyo
Iste daha önce hic bir kürt parti rakip olmadi, olamadi. Ya kapatildilar, ya baraji gecemediler. Birak kürt partileri, Türk partileri bile rakip degildi artik Erdogan'a.
Hdp üstelik sadece kürtlerden degil, türklerden, akp karsitlardan da aldi. Hatta bundan dolayi baraji gecip akp'ye rakip olabildiler. Secim kampanya ve vaadleri zaten Erdogan'a karsiydi. Secimden öncede Erdogan'i baskan yapmayacaklarini belirtmislerdi. Secim sonrasini yine onu baskan yapmak, secmenlerine ihanet olurdu ve bu siyasi intihar olurdu.
Evet, Erdogan hdp'nin baraji gecmesini ummuyordu. Yukardaki yazdigim nedenlerden ötürü. Eger simdi hicbirsey yapmasaydi hdp ikinci secimde yine baraji gececekti. Sonucta birinci ve ikinci secimin arasinda ne fark var degil mi?
Tek plan hdp'ye camur atmak olurdu. Hdp kampanyasinda bariscil davraniyordu. Demirtas bircok insana sempatik gelmeye basladi. Atacagi camur agir olmaliydi. Hdp'yi vatan haini, genc yavrularin ölümün sorumlusu olarak göstermek ideal camur iste.
Evet belki HDP'ye camur atıyorlar ama HDP'de görüldüğü gibi barışçıl, sempatik bir oluşum değil malesef kararsız_23
Bu laf bana mi? Bu sitede ciddi fikir ayriliklari var fakat hic kimse masum yavrularin ölmesini istemiyor umarim, ben dahil!
Ben diyorum ki bu terörü yapan pkk degil, akp ve daha dogrusu Erdogan. Ölen gencecik askerlerede üzülürüm, gezi'de gözünü kaybeden, ölenlerede üzülürüm. Bunun adi vicdandir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?