devletin kontrolsüz olduğunu düşünmüyorum, aksine bize böyle düşündürüyorlar bence. tabi orda değilim bilmeden ahkam kesemem, ama asker polis bi cizreyle başedebilcek kudrette eminim
P pelinyaman28
tehditlere boyun eğecek tabii. çoluğu çocuğu var.karısı var.Malesef hdp nin masum kürtlere bi faydasının olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca sözüm tehtitlere boyun eyenlere.
Bunda aslında önemli ayrıntılar var oky. Hdp istedigini aldı hemde kendi tahmininden bile fazlasını . Peki pkk niye bundan memnun olmadıda çözüm sürecini bozdu terör eylemlerineşimdide masum kürtler suçlandı. hdpye verdiler haklarının savunulması ve şu olayları yaşamamak için.
siyasi olarak temsil edilmek için.
ama kimin çıkarına ters geldiyse artık hedef hdp oldu. pkk kanlı terör dönemine döndü
valla hep diyorum. pkknın bunu yapmasının amacını anlayamıyorum. kimseyi dinlemiyor. bir makale paylaştım demin. konusunuda açtım. adam doğu şeylere değilmiş.Bunda aslında önemli ayrıntılar var oky. Hdp istedigini aldı hemde kendi tahmininden bile fazlasını . Peki pkk niye bundan memnun olmadıda çözüm sürecini bozdu terör eylemlerine
döndü ? Pkk çözüm istemiyormu aceba sorusu geliyor aklaki ( arkadaşlar yine dış güçlermi demesin pkk nın dışdaki destekçileri pek çok ) bunların barışı ülkenin ferahını istemedikleri kesin .
Ya degilse tüm partiler mecliste yeralsın kendine oy verenlerin arkasında dursun .
Fakat iş bu kadar basit görünmüyor .
Aslında açık ,pkk çözüm sürecini napsın . Onun derdi kürdistanı kurmak Türkiye içinde bir bariş işine gelmezki ..valla hep diyorum. pkknın bunu yapmasının amacını anlayamıyorum. kimseyi dinlemiyor. bir makale paylaştım demin. konusunuda açtım. adam doğu şeylere değilmiş.
. sanki onları bir başka güç yönetiyor. öcalanda değil artık. amaç ne bilemiyorum. ama arkada devasa bir güç var. çıkarı neyse artık. pkk iplerini ona bıraktı. amaç ,özerklikmi ,ülkeyi parçalamakmı. bilemiyorum.
devletin kontrolsüz olduğunu düşünmüyorum, aksine bize böyle düşündürüyorlar bence. tabi orda değilim bilmeden ahkam kesemem, ama asker polis bi cizreyle başedebilcek kudrette eminim
P pelinyaman28
sanırım seviciler daha tehlikeli.Kesinlikle kontrolsüz ilerlemiyor askerler. PKK sivil halki kalkan olarak kullandığı için operasyon yavaş ilerliyor zaten. İşin içinde siviller olmasa şimdiye çoktan bitmişti işleri.
Ayrıca sokağa çıkma yasagindan dilayi ambulansin gelmediği de yalan. Teröristler ambupansin yaralilari almasina izin vermiyorlarmis. Gelen ambulanslara ateş aciyorlarmis.
Bu örgüt güya hakkını savunduklari halkina bile düşman. Bugün 22 yaşındaki diyarbakirli bir çorbaci bunların kursunlariyla öldü.
14 yaşındaki çocuğun eline bomba verip gonderen bir örgüt. Ve o bomba o çocuğun elinde patladi. Çocuğu hastaneye yetistiren de kendilerini öldürdüğünü iddia ettikleri Türk polisi oldu.
Inanmaya hazır olan inansin bu yalanlara.
Ayrıca kac tane aşiret PKK'ya karşı birleşti ve Türk bayrağının önünde onlarla savasacaklarina yemin ettiler. Benim umudum gittikçe artıyor. Kürt halkı gerçeğin farkına varıyor yavaş yavaş.
Darısı batıdaki terörist servicilerin başına.
Evinde başından vurulan askerlerimizin colugu çocuğu yok mu peki? Onların ne suçu var.tehditlere boyun eğecek tabii. çoluğu çocuğu var.karısı var.
yada kendi kaadın
yada karısı tehdit altında. çocuğuda öyle.
buradan sallamak kolay. boyun eğmesin demek.
gecenin bir yarısı silahlarla evi pkk tarafından basılıp çocuğunun karısı nın,öldürülmesini görmek öyle herkesin harcı değil
empati yapabilsek te. keşke yapabilsek
sanırım seviciler daha tehlikeli.
bide biz istiyoruz ki asker yaptığı her operasyonu bize söylesin, cizreden canlı yayın yapsın. öldürdüğü teröristle selfie çekip paylaşsın oldu canım. bu işler bu kadar kolaydı. herkes inanmak istediğine inanıyor kabul, ama orda bi devlet var ya acizmi yani bu devlet? iktidara laf söylerken TC devletini yerlebirediyoruz farkında değiliz.
ne alaka. onlarada üzülüyoruz. masum olan herkese üzülüyoruz.Evinde başından vurulan askerlerimizin colugu çocuğu yok mu peki? Onların ne suçu var.
bide tsk verilerine değil, pkk ajanslarına inanıldı. hayır 70 şehit olsa ne olur 16 olsa ne olur ne değişir? can hepsiİktidar nefretinin geldiği nokta bu maalesef.
Dağlıca olayindan sonra tsk neden sayi vermiyor diye yaygara koparmislardi mesela. Dağlıca olayiyla ilgilenen güvenlik uzmani aciklamis geçen gün operasyon bitmeden sayı vermek PKK'nın ordaki asker sayısını ogrenmesine neden olacağı için operasyon bitip sehitlerin hepsinin kimlik kontrolünü bizzat yapmadan sayi verilmezmis. Bilip bilmeden konuşmamak lazım yani, özellikle sanalda. Çünkü savaş sadece silahla yonetilmiyor. Psikolojik savaş da önemli. Buna göre hareket etmek lazım
valla hep diyorum. pkknın bunu yapmasının amacını anlayamıyorum. kimseyi dinlemiyor. bir makale paylaştım demin. konusunuda açtım. adam doğu şeylere değilmiş.
. sanki onları bir başka güç yönetiyor. öcalanda değil artık. amaç ne bilemiyorum. ama arkada devasa bir güç var. çıkarı neyse artık. pkk iplerini ona bıraktı. amaç ,özerklikmi ,ülkeyi parçalamakmı. bilemiyorum.
Ooo çok karışmış, insanlar birbirini yanlış anlamış falan. Duruma yabancı olanlar için anlatmaya çalışayım.
Geçen günlerde Cizre'de bir kız çocuğu vurulmuş ancak sokağa çıkma yasağından dolayı ambulans gelememiş ve çocuk ölmüş. Çocuğun ailesi yine sokağa çıkma yasağından ötürü kızı gömememiş ve buzlukta saklamış çürümesin diye. Bunun haberi ve fotoğrafları vardı, bunlar @Sephoraa 'nın paylaştığı fotoğraflar.
Sabah gazetesi buzluğa konan başka bir çocuğun fotoğrafını alıp "Çocuk vuruldu deyip buzlukta saklandığı iddia ediliyor ancak bakın bu fotoğraf Gazze'ye ait" diyerek sanki haber yalanmış gibi bir algı yaratıyor. Yani Sabah'ın verdiği fotoğrafın zaten haberle alakası yok.
Tabii sosyal medyada bilgi o kadar hızlı yayılıyor ki Sabah'ın verdiği fotoğrafları haberin orijinal fotoğraflarıymış gibi kullanan insanlar da var. Ama olay bu yani.
Azlında açık ,pkk çözüm sürecini napsın . Onun derdi kürdistanı kurmak Türkiye içinde bir bariş işine gelmezki ..
Diger pkk'ya destek veren o devasa güçlerde bunları çok güzel kullanıp Türkiyeyi herdaim karışık tutmak istiyorlar . Ayakları üstünde duran bir Türkiye işlerine gelmez çünki ..
Sanırım konumun özeti bu
mesaj yanlış anlaşılıyor, pkk halkı zorluyor, askere karşı pkknın yanında ol diye.
aynını düşünüyorum. mantıklı değil. aklını çalıştırınca herşeyi görüyorsun. sis perdesi dağılıyor.Cünkü pkk bunlari yapmiyor oky. Hic bir örgüt, terör örgütü bile bu kadar mantiksiz bir ise kalkismaz.
Sonucta saldirip neye yariyor bu? Türkiyeyi isgal mi edecekler? Yook, o zaman ne oluyor? Pkk bu olaydan nemalanamiyorsa, kim nemalaniyor? Akp.
Bu olaylar iste akp ve daha dogrusu erdogan'in istekleri üzerine yapiliyor. Yani akil var mantik var. Daha cok degil, 2,3 ay önce bu olaylar olmuyordu. Erdogan dogu'ya bile gidiyordu oy icin. Sonra secim oldu ve ard arda suruc ve daglica katliamlari. Bu katliamlar üstelik hic arastirilmadi, esrarengiz durumlar var. Millet 30 40 ölüm var diyor. Davutoglu olay gecesinde sehit oglu ile mac bakmasi bile bana göre tesadüf degil. Reklam kampanyalari o gün bile basladi.
Hdp diyelim pkk'ya bagli, eh madem secilmisler, sistemi icten degistirmek daha mantikli ve kolay degil mi? Niye pkk bunu tehlikeye atmak istesin? Niye erdogan'in isine gelen seyler yapmak istesin? Bu olaylar pkk tarafindan yapilmis olsaydi ve Hdp, pkk üzerine cok söz sahibi olsaydi, sirf kendi parti menfaatlarindan dolayi bile bu olaylar olurmuydu hic?
Daha 2,3 ay önce bircok kisi hdp'ye ilimli bakiyordu. Hdp oylarini sadece kürtlerden almadi sonucta. Simdi binalarina saldiriliyor ve vatan haini olarak lanse edip, gencecik insanlarin ölümünden sorumlu tutuluyor. Niye hdp oy kayibi yasamak istesin?
Ben halen diyorum, bu olaylar erdogan'in insiyatifinde oluyor. Halk'in bilmedigi cook karanlik isler yürütülüyor.
Ben de uzuluyorum onun için diyorum herkes elini taşın altına koymalı sadece askerimiz,devletimiz değil.ne alaka. onlarada üzülüyoruz. masum olan herkese üzülüyoruz.
Doğrusunu açıkladım yanlış anlaşılmış
O değil de Türk askerini bilmeden zan altında bıraktığıma üzüldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?