buzluğa patatesli şeyleri nasıl koyuyosunuz??????

seray3008

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
106
18
298
kızlar yardımınıza ihtiyacım var. buzluğa patatesli börekler poğaçalar koyduğunuzu söylüyosunuz. ben bi kaç kere denedim patatesli börek falan çıkarınca uzuyo gibi oluyo sakız misali. nerede yanlış yapıyorum ben?????

Portakal agacinda cok guzel bir buzdolabi boregi tarifi var. Buzlukta uzun sure duruyor. Cikarinca pisirdigin icin da taptaze mis gibi boreklerin oluyor.

Buzdolabı Böreği:

Malzemeler:

4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş
Ayrıca:

3 yufka
Üzerine:

1 parça tereyağı
arzuya göre kaşar peynir rendesi
pul biber
Hazırlanması:

Harç malzemelerini karıştırın. Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz) Fırına koymadan 15 dakika önce buzluğa alın.
Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin.)

canım tarif için teşekkürler. ben bi kere normal börek yapıp pişirdim kalanını buzluğa atmıştım. ama çıkarıp ısıtınca olmadı canım yaa . bi püf noktası var sanırım ama bilenler paylaşırsa sevinirim.

ben mikrodalgada çözdürüp ısıtıyorum, sıkıntı olması hiç.

Evet bikaç kez bende buzluğa kaldırdım bizaman sonra çıkarttım mikrodalga fırında biraz ısıttım buzu çözülsün diye sonra hamuruda eridi gitti yenmiycek hale geldi ogün bugündür buzluğa kaldırmam normal dolapta tutarım hemen pişirip yeriz tabi bekletmem fazla peynirli sigara böreklerinide öyle yaparım kaldırmıyorum buzluğa artık sadece su böreğini kızartırım şeffaf jelatine sarıp buzluğa kaldırırm misafirim geldiğinde tavada ısıtırım servis yaparım :)

Patatesli böreği hiç dondurucuya atmadım fakat iç harcı kaldığında çok atıp sonradan kullanmışımdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…