Doğum yapıcaksın ve tarif istiyosun. Bence misafirlerin tarif öğrenip yapıp getirmeliler.
Yani tuhaf geldi bana açıkçası. Ben doğum yapan birine gitsem evde bişey yapıp giderim artı bir ikram da beklemem. Hamile oldugumda da hazırlık yapmam. Dost kötü günde belli olur.Sana katiliyorum arkadaşım. Yeni dogum yaptım on günlük bebegim var. Ilk dogumumda cok stres olmustum bu ikramliklar yuzunden (daha dogrusu ac gelen ve ac geldigini soylemekten cekinmeyen bazi akrabalar ve bildigin kisir gunu sofrası bekleyen bazi kimseler yuzunden). Bunda koyverdim gitti,gelen nereye geldigini bilip gelsin valla. Yaninda bir seyler getirmiyorsa da en azindan beklentiye girmesin,saatlerce oturmasin. Daha pek gelenim olmadi ama olursa bir sey yapamayacak gibiysem esime aldiracak 1 kilo su boregi 1 kilo kurabiye yanina da cay oldu bitti gitti:):)
Doğum yapıcaksın ve tarif istiyosun. Bence misafirlerin tarif öğrenip yapıp getirmeliler.
Yani tuhaf geldi bana açıkçası. Ben doğum yapan birine gitsem evde bişey yapıp giderim artı bir ikram da beklemem. Hamile oldugumda da hazırlık yapmam. Dost kötü günde belli olur.
Yumurta konulmadıysa çiğken atılır...Poğaça ve bazı kurabiyeler taze gibi oluyor eğer o nahoş buzluk tadı gelmezse ,çok az da ısıtılırsa daha taze olur.Doğum tarihimizi görünce yanlış görüyorum sandım 1gun kalmış gorunuyor.boşverin misafiri düşünmeyi gerekirse hazır bir şeyler alırsınız.Bu arada un kurabiyesi atılır mı buzluğa arkadaşlar?
Toplu ağırlaKeşke,ama insanlar bu konuda çok anlayışsızlar. Saatlerce bekliyorlar sofra kurulsun diye ablamdan biliyorum. Sağolsun bazıları da haberli geliyor ama bebekle haberli gelinse de uğraşacağımı düşünemiyorum. Ondan lazim olucak bu tarifler bana.
Hanımlar her türlü dediginiz tarifler patateslileri de kaplıyor mu ? Bozulma falan yapıyor mu?
Poğaça için. İnternete bir tarif var. Sodalı bayatlamayan poğaça(hamurun içinde yumurta yok) bunu peynirli vs gibi farklı cesitlerle yapıp fırına atabilirsiniz. Acil durumlarda. Kısık ayarda fırında buzunu çözebilir yada uzun zaman varsa dışarı da bırakın cozulunce taze gibi oluyor. Hamuru yaparken dikkat edeceğiniz şey öyle kulak memesi kıvamı değil. Elle zor şekil verilecek yumuşaklık ta olmalı m birde inanılmaz kabarıyor ona dikkat edin yerleştirir ken.Belki konuyu doğru yere açmadım ama çok kişi görüp benimle paylaşsın diye buraya yazdım. Bir süre durursa burada çok çok iyi olur.
Hanımlar doğum yapicam az bir zaman kaldı. Misafirlerim için tarifler istiyorum. Pişmiş olarak kurabiye,pasta,börek,poğaça,salata tarzı.
İnternetten araştırdım çoğunluğu çiğ olarak yapılıp konulmuş. Ben hemen buzluktan çıkarıp ısıtarak tüketmek istiyorum. Esim ve bende bu tur tarifleri sıcak yemeklerden daha çok severiz yanina bir çorbayla bile kendimize kolayca yapayım buzluktan çıkarırken.
Sitede de baktım ama genelde yazdan buzluğa atılan tariflerin içeriği var benim istediğim misafirlik ikramlar. Denenmiş tariflerinizi lütfen paylaşırmısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?