Buzluk Tarifleri

Ozel olarak buzluk tarifi yapmiyorum ama yaptigim butun kurabiye kek vs cesitlerini pismis halde buzluga atiyorum cikarip cozulunce yeni yapilmis tazeliginde oluyorlar. Sadece kofte, sarma, icli kofte ve mantiyi cigden koyuyorum. Bi de her zaman haslanmis kuru fasulye koyuyorum 10 dk da hazir yemek oluyor.

ben kek ve kurabiyeleri pişmiş atıyorum.börekleride pişmiş atıyorum mikrodalga olduğu için fırından az önce çıkmış gibi tüketiyoruz.hatta ev yapımı nuggetlerimide pişmiş atıyorumki işten gelince hemen ısıstıp yiyebiliyoruz.

Doğum yapıcaksın ve tarif istiyosun. Bence misafirlerin tarif öğrenip yapıp getirmeliler.

Sana katiliyorum arkadaşım. Yeni dogum yaptım on günlük bebegim var. Ilk dogumumda cok stres olmustum bu ikramliklar yuzunden (daha dogrusu ac gelen ve ac geldigini soylemekten cekinmeyen bazi akrabalar ve bildigin kisir gunu sofrası bekleyen bazi kimseler yuzunden). Bunda koyverdim gitti,gelen nereye geldigini bilip gelsin valla. Yaninda bir seyler getirmiyorsa da en azindan beklentiye girmesin,saatlerce oturmasin. Daha pek gelenim olmadi ama olursa bir sey yapamayacak gibiysem esime aldiracak 1 kilo su boregi 1 kilo kurabiye yanina da cay oldu bitti gitti:):)

Yani tuhaf geldi bana açıkçası. Ben doğum yapan birine gitsem evde bişey yapıp giderim artı bir ikram da beklemem. Hamile oldugumda da hazırlık yapmam. Dost kötü günde belli olur.

Doğum yapıcaksın ve tarif istiyosun. Bence misafirlerin tarif öğrenip yapıp getirmeliler.

Keşke,ama insanlar bu konuda çok anlayışsızlar. Saatlerce bekliyorlar sofra kurulsun diye ablamdan biliyorum. Sağolsun bazıları da haberli geliyor ama bebekle haberli gelinse de uğraşacağımı düşünemiyorum. Ondan lazim olucak bu tarifler bana.

Hanımlar her türlü dediginiz tarifler patateslileri de kaplıyor mu ? Bozulma falan yapıyor mu?

Poğaça ve bazı kurabiyeler taze gibi oluyor eğer o nahoş buzluk tadı gelmezse ,çok az da ısıtılırsa daha taze olur.Doğum tarihimizi görünce yanlış görüyorum sandım 1gun kalmış gorunuyor.boşverin misafiri düşünmeyi gerekirse hazır bir şeyler alırsınız.Bu arada un kurabiyesi atılır mı buzluğa arkadaşlar?

Cok ihtiyacin olursa 3 kilo kiyma al kofte yap az pisir ama, birkac posete bolerek koy, cikarir ikram edersin, yanina corba ve pilavla guzel olur, pisirmeden koyma ki birbirine yapismasin

Yani tuhaf geldi bana açıkçası. Ben doğum yapan birine gitsem evde bişey yapıp giderim artı bir ikram da beklemem. Hamile oldugumda da hazırlık yapmam. Dost kötü günde belli olur.

Keske herkes senin gibi dusunse. yakinlar pek sorun olmuyor ama dıdının dıdısı denebilecek uzakliktaki insanlar da bebek gormeye gelebiliyorlar. Haliyle resmen bekliyorlar onlerine birseyler konsun.Yapamiyorlarsa bile bi kurabiye,hazir bi pasta almak zor bir sey degil. Sacma sacma alt ust bebek takimlari yada borcam getireceklerine boyle yenecek seyler getirseler daha makbule gecer yeni bebekli aile icin. Herkesin yaninda yemegini ikramini yapan annesi yada kayinvalidesi olmuyor maalesef.

Yumurta konulmadıysa çiğken atılır...

ben nedense kendileri yiyecek gibi düşünmüştüm şimdi okudum misafirler içinmiş :)
misafirler çay içsin gitsin yahu siz yiyin yaptığınız keki böreği, süt olsun
bana gelenler eli boş gelmiyordu, tahmin ediyorlardı herhalde boş göndereceğimi

Toplu ağırla
Mevlüt okutunca çağıracam de
Sonra herkesi çağır pilav, tavuk, tatlı, hazır ayranlardan
Köpük tabak kullan, aç bi çöp poşeti topla at
Bulaşıkta çıkmıyo

Bir tepsi su böreği, bir de doğumdan önce pide yaptırın.
Atın buzluğa, misafir gelince fırında çözdürüp verirsiniz.
Bu kadar düşünmeyin geleni gideni, normal zaman olsa neyse de zaten bu durum sizin değil, hem gelenlerin hem de yanınızda olacakların halletmesi gereken şeyler.
Son anlarınızın tadını çıkarın bence.

Poğaça için. İnternete bir tarif var. Sodalı bayatlamayan poğaça(hamurun içinde yumurta yok) bunu peynirli vs gibi farklı cesitlerle yapıp fırına atabilirsiniz. Acil durumlarda. Kısık ayarda fırında buzunu çözebilir yada uzun zaman varsa dışarı da bırakın cozulunce taze gibi oluyor. Hamuru yaparken dikkat edeceğiniz şey öyle kulak memesi kıvamı değil. Elle zor şekil verilecek yumuşaklık ta olmalı m birde inanılmaz kabarıyor ona dikkat edin yerleştirir ken.

Aslına bakarsanız tüm hamur işleri için geçerli bu durum. Annem pogaca kol böreği yada başka börekleri sürekli yapıp buzluga atar. Misafir gelince de kısık ateşte teflon tavadaısıtır.

Kurabiye un kurabiyesi haricinde hepsi dondurucuya giriyor.

Ben eşime pastaneden börek ve kurabiye aldırıcam. Bir de meyve suyu alsın, çay demlenir olur biter. Hamile hamile ya da lohusa halimle farketmez kimseye hizmet edicek halim yok. Uzun oturmaya gelen olursa da kovalicaz zaten. Yeni doğmuş bebeğin yanında dışarıdan mikrop getirmiş biri çok durmaz nazar falan da değer.

Herkes pek hamarat
Ben buzluğa bişey atmadığımı fark ettim
Eşim hamur işi sevmez, ben olanı hüpletirdim. Şimdi tansiyon sebebiyle tuzlu hamurlu yasak evde
Biz annem ve ablamla fasulye filan kavurup buzluğa atıyoruz, sonra kolay oluyo yemek yaparken

Ben teyzemlerin annemlerin ne bileyim kayınvalidemin falan verdiği börek çörek ve kekleri buzluğa atıyorum, yada eve sipariş verdiğimiz pideleri falan da artarsa direkt atıyorum. Hatta bir tembel olarak köfte, mücver falan yaptığımda da çok yapıp pişirip atıveriyorum buzluğa.
Yiyeceğimiz zaman tavada kısık ateşte ısıtıyorum gayet lezzetli oluyor. Hızlı pişirdiğimde içi çiğ kalınca, tost makinesinde de içi buzlu çıkınca böreklerin bu yöntemi buldum.
Sadece sigara böreği falan gibi yağda kızaran börekleri çiğden atıyorum ben.
Bence siz de fırında pişen böreklerden annenize falan yaptırın direkt atın buzluğa, pide ve su böreği de hazır alıp atabilirsiniz yine aynı şekilde kolaylık arıyorsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…