Buzluk Tarifleri

darkmore teşekkürler.. Yiyebileceklerimi anlattığın gibi yapacağım. Balığıda çok severim valla marine edip koysam onuda esim fırında halleder.

Bir de benim internetten bulup yaptigim bir tarif vardi onu da ekleyeyim, ben pismis halde buzluga koymustum bundan cok da guzel olmustu
Sodalı Hamur Kızartması Tarifi'nin Malzemeleri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı soda (maden suyu)
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Damak tadına göre tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (yarım kg. Kadar kullandım)
Kızartmak için

• Sıvı yağ
İç malzemesi

• Lor peyniri
Sodalı Hamur Kızartması Tarifi'nin Yapılışı
Hamur malzemelerinin hepsini yoğurma kabına alalım. Elimizle iyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve ununu yavaş yavaş koyarak ele yapışmayan güzel bir hamur yapalım. Nemli bir bezle üzerini örtüp yarım saat kadar dinlendirelim. İstediğimiz şekillerde yapıp içine peynirini koyup kapatalım. Bol kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Peynir koymadan sade olarak da yapabiliriz. Kolaylıklar diliyorum.

darkmore teşekkürler.. Yiyebileceklerimi anlattığın gibi yapacağım. Balığıda çok severim valla marine edip koysam onuda esim fırında halleder.
Aynen canim, rica ederim ne demek
Cok buyuk kolaylik oluyor bunlar, hem sutunun kalitesi artar hem de sana fayda saglar, bebis sendeki herseyi alacagi icin kendine de iyi bakman lazim
Baligi pisirirken icine defne yapragi ve limon koyarsan daha guzel oluyor, ben firinda bugulama seviyorum mesela

Doğumdan önce sarma sarıp buzluğa atabilirsin doğumdan sonra su böreği sipariş et sıcak sıcak gelsin

Sarma yapamam heralde.. O konuda kendime hic güvenmiyorum açıkçası. Tuzunu tutturamam falan.
Ama börek yapmak buzluktan çıkarmak hem maddi acıdan da bana çok iyi olur.. Bundan dolayı hala tarif bekliyorum.

darkmore harikasın canım ya!

Ya yaprak sarmayı pişirsekte, sarıp çiğden koysakta derin dondurucuya, çıkartıp pişirdiğimizde ya da çözdürdüğümüzde içinde ki pirinçler kırık pirinç gibi oluyor, tadı bozuluyor. Neden böyle oluyor anlamadık. Sizinde başınıza geldi mi, bir fikriniz var mı?

Atılıyor.

olmuyor hiç, ben sarmadan önce pirinçleri baya bir tuzlu suda bekletiyorum tuzlu su sertleştiriyor kırılmıyor. baya bir sarıp buzluğa atıyorum canımız istedikçe çıkarıp pişiriyorum.

Canım kolay börek tarifi yazayım sana. İster pişirip ister çiğ atabilirsin buzluğa. 1 kilo yufka al. Üst üste ser hepsini. 10 parçaya böl. Böreğin daha büyük olsun istersen parça sayısını azaltırsın. Bi kapta yoğurt yumurta zeytinyağı ve 1 pk kabartma tozunu çırp. Saracağın yufkanın üstüne bolca sür. Böreğin içine istediğin malzemeyi koyabilirsin. Kıymalı yapacaksan kıymayı soğan ve zeytinyağıyla kavur tuz ve pulbiber ekle. Peynir de olur sen ne istersen .. Yufkayı sigara böreği gibi sar ama tabi o kadar ince olmuyor 2 parmak kalınlığında oluyor. Hepsini sarınca kalan yoğurtlu malzemeden sür üstlerine. Eğer kalmadıysa sadece yoğurt da sürebilirsin hem yumuşak oluyor hem güzel kızarıyor. Fırını 200 derecede ısıt böreği at bi 15 dk pişsin sonra fırının derecesini epey düşür 150 dereceye mesela. Düşük ısıda altı üstü kızarana kadar pişsin.
Sağlıkla al yavrunu kucağına. Kimsenin ne düşüneceği önemli değil sen ve bebeğin iyi olun yeter

Mantarı pişmiş olarak derin dondurucuya kaldırın diye uyarıyordu bir dr.
Hmm duymadim hic bir fikrim yok canim
Ben buzdolabi posetlerine 150ser gramlik paketler hazirliyorum, ayni sekilde kusbasi pismis dana eti de hazirliyorum, buzlukta yazdan konulmus yesil biberlerim de var bunlarla cok kisa surede et sote falan yapabiliyorum

Valla ben sarma yapabilecek kadar becerikli degilim onun yerine yazin balkonda yetistirdigim dolma biberleri oyup buzluga koyuyorum, dolma yapacaksam hazir oluyor veya sotenin icine kiyarak koyabiliyorum o kadar

Ben de butun yufkayi ikiye katlayip ortadan boluyorum, D seklindeki yarim yufkanin duz kismina harc olarak ne hazirladiysam onu koyuyorum sonra rulo seklinde kiviriyorum, aluminyum folyodan tabaklarim var onlara daire seklinde dizip buzluga koyuyorum cigden
Sonra lazim olunca uzerine yogurt surup pisiriyorum
Her boregimin icinde sut ve zeytinyagi veya yogurt ve zeytinyagi mutlaka koyuyorum
Patatesli borek yapacaksam patatesi cigden rendeleyerek harc hazirliyorum cok guzel oluyor

Bende yeni dogum yaptim dogumdan once 6 poset cig kofte 6 poset mercimek koftesi 10 poset yaprak sarma 2 poset lahana sarma 6 poset pogaca 5 posette sigara boregi sardim kemal pasa tatlisi yapip serbetlemeden koydum kek attim zaten yazdanda koz biber ve patlican vardi sigara boreginin bazilarini kalin sariyorum daha sonra yumurta ve kendi yaptigim galeta unu ile kizartiyorum daha guzel oluyor ha bide havuc toplari ve irmikli lokumlar yaptm suan kapi calsa cesit cesit var ama hamileyken cok yorulmustum simdi iyi oluyor ama yorma kendini bosver

BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ

Acil zamanlar için dondurucuda pişirmek için hazır bulunan tarifleri seviyoruz. Buzluk böreği de uzun zamandır soruluyordu. Nihayet resimleyip paylaşma fırsatı buldum. Ben yumurta sarısına kadar sürüp dondurmayı tercih ediyorum. Böylece direkt buzluktan çıkarıp fırına atabiliyorsunuz. Dışarıda çalışan hanımlar için de büyük kolaylık oluyor.

6 yufkadan elde ettiğim börekleri 2 poşete yerleştirdim. Bu kadar börek 4 kişilik bir aileye 2 öğün olabilir.

Malzemeler

• 6 adet yufka
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • 1 şişe maden sodası 200 ml
İç malzemesi

• Peynir ve maydanoz
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Buzluk

Buzluk Böreği Nasıl Yapılır?

• Zeytinyağı ve maden sodasını iyice karıştırıp sos hazırlayın.
  • Yufkanın birini serip 4-5 yemek kaşığı kadar sosdan dökün. Fırçayla her tarafına yayın.
  • 2. yufkayı da üzerine serip yeniden sos döküp yayın.
  • Önce artı (+) şeklinde yufkayı kesin.Sonra çarpı (x) şeklinde kesip 8 adet üçgen elde edin.
  • Her üçgenin geniş kısmına iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar koyup sarın. Yani iki yufka üstüste konulup, 2 kat birden sarılacak.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. 6 yufkadan 24 adet börek elde edeceksiniz.
  • Sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kaba batırıp çıkarın ve geniş bir süzgece koyun.
  • Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş veya yağlanmış tepsiye börekleri hafif aralıklı olarak dizin.
  • Üzerine yağ ve yumurta sarısı karışımından sürüp tepsiyle beraber buzluğa atın.
  • En az 3-4 saat bekletip böreklerin donmasını sağlayın. Donan börekleri buzdolabı poşetlerine yerleştirin ve yeniden dondurucuya yerleştirin.
  • Börekleri pişirmek istediğiniz zaman direkt yağlanmış tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet şifa olsun !
  • Alıntı: cahidejibek

Valla ben sarma yapabilecek kadar becerikli degilim onun yerine yazin balkonda yetistirdigim dolma biberleri oyup buzluga koyuyorum, dolma yapacaksam hazir oluyor veya sotenin icine kiyarak koyabiliyorum o kadar

Sarmasını sararım da kendime tuzu,tadı konusunda güvenim yok.

Patates bozulmaz mi acaba ya? Haşlayıp koysam?
Mercimek köftesi dayanıyor mu buzlukta? İlk kez duydum dayanıyorsa bol bol yaparım.
Birde cig köfteyi nasıl yapıyorsun? Patates ile mi?

Tarif için çok çok teşekkürler

Sana tavsiyem. Butun Kurabiyeleri pişmiş sekilde koyabilirsin ama borekleri cig sekilde koyup ikram edecegiz zaman pisirmen lazim cunku tadi bozulabiliyor...özellikle patatesli boreklerini pisirmeden koy.... kek de koyabilirsin hic bir sey olmuyo... haslanmis nohut fasulye koy... buzlugun kokusu sinmesin diye de buzdolabi poseti yerine saklama kaplarina yerlestir kabin her tarafinida streç film ile sar... bebisini saglikla al kucagina...

Ohh mis gibi bir suru börek tarifi aldım. Çok teşekkürler.

Merhaba her türlü kurabiye deniliyorsa hani puding tozuyla krem şanstı tozuyla yapılanlar da atılabilir mi buzluğa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…