Aynen canim, rica ederim ne demekdarkmore teşekkürler.. Yiyebileceklerimi anlattığın gibi yapacağım. Balığıda çok severim valla marine edip koysam onuda esim fırında halleder.
Ya yaprak sarmayı pişirsekte, sarıp çiğden koysakta derin dondurucuya, çıkartıp pişirdiğimizde ya da çözdürdüğümüzde içinde ki pirinçler kırık pirinç gibi oluyor, tadı bozuluyor. Neden böyle oluyor anlamadık. Sizinde başınıza geldi mi, bir fikriniz var mı?Ozel olarak buzluk tarifi yapmiyorum ama yaptigim butun kurabiye kek vs cesitlerini pismis halde buzluga atiyorum cikarip cozulunce yeni yapilmis tazeliginde oluyorlar. Sadece kofte, sarma, icli kofte ve mantiyi cigden koyuyorum. Bi de her zaman haslanmis kuru fasulye koyuyorum 10 dk da hazir yemek oluyor.
Atılıyor.Poğaça ve bazı kurabiyeler taze gibi oluyor eğer o nahoş buzluk tadı gelmezse ,çok az da ısıtılırsa daha taze olur.Doğum tarihimizi görünce yanlış görüyorum sandım 1gun kalmış gorunuyor.boşverin misafiri düşünmeyi gerekirse hazır bir şeyler alırsınız.Bu arada un kurabiyesi atılır mı buzluğa arkadaşlar?
Bir de taziye ziyaretlerini altın gününe çevirip bir ara kahkahalar atanlar yok mu...?Bizde hasta ziyareti kısa olur ya
Millet geliyo altın günü gibi gitmiyo
Görgüsüzlük bence
Ya yaprak sarmayı pişirsekte, sarıp çiğden koysakta derin dondurucuya, çıkartıp pişirdiğimizde ya da çözdürdüğümüzde içinde ki pirinçler kırık pirinç gibi oluyor, tadı bozuluyor. Neden böyle oluyor anlamadık. Sizinde başınıza geldi mi, bir fikriniz var mı?
Mantarı pişmiş olarak derin dondurucuya kaldırın diye uyarıyordu bir dr.Mantarlari ince ince dograyip da buzluga atabilirsin, patatesli olan herseyi pismis koyman lazim yoksa karariyor
Canım kolay börek tarifi yazayım sana. İster pişirip ister çiğ atabilirsin buzluğa. 1 kilo yufka al. Üst üste ser hepsini. 10 parçaya böl. Böreğin daha büyük olsun istersen parça sayısını azaltırsın. Bi kapta yoğurt yumurta zeytinyağı ve 1 pk kabartma tozunu çırp. Saracağın yufkanın üstüne bolca sür. Böreğin içine istediğin malzemeyi koyabilirsin. Kıymalı yapacaksan kıymayı soğan ve zeytinyağıyla kavur tuz ve pulbiber ekle. Peynir de olur sen ne istersen .. Yufkayı sigara böreği gibi sar ama tabi o kadar ince olmuyor 2 parmak kalınlığında oluyor. Hepsini sarınca kalan yoğurtlu malzemeden sür üstlerine. Eğer kalmadıysa sadece yoğurt da sürebilirsin hem yumuşak oluyor hem güzel kızarıyor. Fırını 200 derecede ısıt böreği at bi 15 dk pişsin sonra fırının derecesini epey düşür 150 dereceye mesela. Düşük ısıda altı üstü kızarana kadar pişsin.Sarma yapamam heralde.. O konuda kendime hic güvenmiyorum açıkçası. Tuzunu tutturamam falan.
Ama börek yapmak buzluktan çıkarmak hem maddi acıdan da bana çok iyi olur.. Bundan dolayı hala tarif bekliyorum.
darkmore harikasın canım ya!
Hmm duymadim hic bir fikrim yok canimMantarı pişmiş olarak derin dondurucuya kaldırın diye uyarıyordu bir dr.
Sarma yapamam heralde.. O konuda kendime hic güvenmiyorum açıkçası. Tuzunu tutturamam falan.
Ama börek yapmak buzluktan çıkarmak hem maddi acıdan da bana çok iyi olur.. Bundan dolayı hala tarif bekliyorum.
darkmore harikasın canım ya!
Valla ben sarma yapabilecek kadar becerikli degilimonun yerine yazin balkonda yetistirdigim dolma biberleri oyup buzluga koyuyorum, dolma yapacaksam hazir oluyor veya sotenin icine kiyarak koyabiliyorum o kadar
Ben de butun yufkayi ikiye katlayip ortadan boluyorum, D seklindeki yarim yufkanin duz kismina harc olarak ne hazirladiysam onu koyuyorum sonra rulo seklinde kiviriyorum, aluminyum folyodan tabaklarim var onlara daire seklinde dizip buzluga koyuyorum cigden
Sonra lazim olunca uzerine yogurt surup pisiriyorum
Her boregimin icinde sut ve zeytinyagi veya yogurt ve zeytinyagi mutlaka koyuyorum
Patatesli borek yapacaksam patatesi cigden rendeleyerek harc hazirliyorum cok guzel oluyor
Mercimek köftesi dayanıyor mu buzlukta? İlk kez duydum dayanıyorsa bol bol yaparım.Bende yeni dogum yaptim dogumdan once 6 poset cig kofte 6 poset mercimek koftesi 10 poset yaprak sarma 2 poset lahana sarma 6 poset pogaca 5 posette sigara boregi sardim kemal pasa tatlisi yapip serbetlemeden koydum kek attim zaten yazdanda koz biber ve patlican vardi sigara boreginin bazilarini kalin sariyorum daha sonra yumurta ve kendi yaptigim galeta unu ile kizartiyorum daha guzel oluyor ha bide havuc toplari ve irmikli lokumlar yaptm suan kapi calsa cesit cesit var ama hamileyken cok yorulmustum simdi iyi oluyor ama yorma kendini bosver
BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ
Acil zamanlar için dondurucuda pişirmek için hazır bulunan tarifleri seviyoruz. Buzluk böreği de uzun zamandır soruluyordu. Nihayet resimleyip paylaşma fırsatı buldum. Ben yumurta sarısına kadar sürüp dondurmayı tercih ediyorum. Böylece direkt buzluktan çıkarıp fırına atabiliyorsunuz. Dışarıda çalışan hanımlar için de büyük kolaylık oluyor.
6 yufkadan elde ettiğim börekleri 2 poşete yerleştirdim. Bu kadar börek 4 kişilik bir aileye 2 öğün olabilir.
Malzemeler
İç malzemesi
- 6 adet yufka
- 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
- 1 şişe maden sodası 200 ml
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Peynir ve maydanoz
Buzluk
Buzluk Böreği Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı ve maden sodasını iyice karıştırıp sos hazırlayın.
- Yufkanın birini serip 4-5 yemek kaşığı kadar sosdan dökün. Fırçayla her tarafına yayın.
- 2. yufkayı da üzerine serip yeniden sos döküp yayın.
- Önce artı (+) şeklinde yufkayı kesin.Sonra çarpı (x) şeklinde kesip 8 adet üçgen elde edin.
- Her üçgenin geniş kısmına iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar koyup sarın. Yani iki yufka üstüste konulup, 2 kat birden sarılacak.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. 6 yufkadan 24 adet börek elde edeceksiniz.
- Sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kaba batırıp çıkarın ve geniş bir süzgece koyun.
- Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş veya yağlanmış tepsiye börekleri hafif aralıklı olarak dizin.
- Üzerine yağ ve yumurta sarısı karışımından sürüp tepsiyle beraber buzluğa atın.
- En az 3-4 saat bekletip böreklerin donmasını sağlayın. Donan börekleri buzdolabı poşetlerine yerleştirin ve yeniden dondurucuya yerleştirin.
- Börekleri pişirmek istediğiniz zaman direkt yağlanmış tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet şifa olsun !
- Alıntı: cahidejibek
Canım kolay börek tarifi yazayım sana. İster pişirip ister çiğ atabilirsin buzluğa. 1 kilo yufka al. Üst üste ser hepsini. 10 parçaya böl. Böreğin daha büyük olsun istersen parça sayısını azaltırsın. Bi kapta yoğurt yumurta zeytinyağı ve 1 pk kabartma tozunu çırp. Saracağın yufkanın üstüne bolca sür. Böreğin içine istediğin malzemeyi koyabilirsin. Kıymalı yapacaksan kıymayı soğan ve zeytinyağıyla kavur tuz ve pulbiber ekle. Peynir de olur sen ne istersen .. Yufkayı sigara böreği gibi sar ama tabi o kadar ince olmuyor 2 parmak kalınlığında oluyor. Hepsini sarınca kalan yoğurtlu malzemeden sür üstlerine. Eğer kalmadıysa sadece yoğurt da sürebilirsin hem yumuşak oluyor hem güzel kızarıyor. Fırını 200 derecede ısıt böreği at bi 15 dk pişsin sonra fırının derecesini epey düşür 150 dereceye mesela. Düşük ısıda altı üstü kızarana kadar pişsin.
Sağlıkla al yavrunu kucağına. Kimsenin ne düşüneceği önemli değil sen ve bebeğin iyi olun yeter
Merhaba her türlü kurabiye deniliyorsa hani puding tozuyla krem şanstı tozuyla yapılanlar da atılabilir mi buzluğa?Sana tavsiyem. Butun Kurabiyeleri pişmiş sekilde koyabilirsin ama borekleri cig sekilde koyup ikram edecegiz zaman pisirmen lazim cunku tadi bozulabiliyor...özellikle patatesli boreklerini pisirmeden koy.... kek de koyabilirsin hic bir sey olmuyo... haslanmis nohut fasulye koy... buzlugun kokusu sinmesin diye de buzdolabi poseti yerine saklama kaplarina yerlestir kabin her tarafinida streç film ile sar... bebisini saglikla al kucagina...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?