Niye bu insanlar,başkasının evine sebep ne olursa olsun her gittiklerinde davetli misafir olarak ağırlanmayı bekler ki,Ti Allam ya.Keşke,ama insanlar bu konuda çok anlayışsızlar. Saatlerce bekliyorlar sofra kurulsun diye ablamdan biliyorum. Sağolsun bazıları da haberli geliyor ama bebekle haberli gelinse de uğraşacağımı düşünemiyorum. Ondan lazim olucak bu tarifler bana.
Hanımlar her türlü dediginiz tarifler patateslileri de kaplıyor mu ? Bozulma falan yapıyor mu?
Sokaktan gelip bir de o pis elleriyle cocugu kucaklayanlar var ya girtlaklayacaksin hepsiniBizde hasta ziyareti kısa olur ya
Millet geliyo altın günü gibi gitmiyo
Görgüsüzlük bence
Ayyy konuyu gorunce zaten kendi lohusaligim geldi aklima, bu misafir yuzunden ne cektik arkadas yaaa zikkim yiyesiceler
Amaç zaten postu sermek bi yerlere benceSokaktan gelip bir de o pis elleriyle cocugu kucaklayanlar var ya girtlaklayacaksin hepsini
Ay sorma canim ya, valla benim yorumlarimi rastgele okuyan biri der ki bu kari manyak ,lohusalikla kafayi bozmusAmaç zaten postu sermek bi yerlere bence
Çocuğu seven düşünen öyle yapmaz ve kalabalık yapmaz
Lohusa depresyonu tekrarlayan cinsten bişey mi, seninki tekrarlayacak gibi duruyo böyle konularda
Aslında senden aşağı kalır yanım yokAy sorma canim ya, valla benim yorumlarimi rastgele okuyan biri der ki bu kari manyak ,lohusalikla kafayi bozmushemen hemen her misafir kelimesi gecen konuda bu yorumlari yapiyorum
Esime de soyledim hepsini, artik ne bayram ne seyran evde oturmam mumkunse bursada bile olmak istemiyorum
Sirf bu yuzden ikinci cocuk fikrinden sogudum, ulan hayatimiz bitti misafirdir lohusaliktir vsdir derkenAslında senden aşağı kalır yanım yok
Çünkü en zor zamanlarını iyice kabusa dönüştüren düşüncesiz insanlar çok maalesef
Bi de kadınlar yani aynı yollardan geçmişler, pes
Bende diyorum komple hafızam giderse belki ikinciyi düşünürümSirf bu yuzden ikinci cocuk fikrinden sogudum, ulan hayatimiz bitti misafirdir lohusaliktir vsdir derken
Ne meraklisiniz arkadasim misafir agirlamaya
Bosver gelen az otursun gitsin hazir seyler alir kocan getirir ne ugrasacasin
Sana da lohusayken kek borek zaten olmaz, sulu yemekler corba komposto falan yemelisin
Toplu ağırla
Mevlüt okutunca çağıracam de
Sonra herkesi çağır pilav, tavuk, tatlı, hazır ayranlardan
Köpük tabak kullan, aç bi çöp poşeti topla at
Bulaşıkta çıkmıyo
Poğaça için. İnternete bir tarif var. Sodalı bayatlamayan poğaça(hamurun içinde yumurta yok) bunu peynirli vs gibi farklı cesitlerle yapıp fırına atabilirsiniz. Acil durumlarda. Kısık ayarda fırında buzunu çözebilir yada uzun zaman varsa dışarı da bırakın cozulunce taze gibi oluyor. Hamuru yaparken dikkat edeceğiniz şey öyle kulak memesi kıvamı değil. Elle zor şekil verilecek yumuşaklık ta olmalı m birde inanılmaz kabarıyor ona dikkat edin yerleştirir ken.
Aslına bakarsanız tüm hamur işleri için geçerli bu durum. Annem pogaca kol böreği yada başka börekleri sürekli yapıp buzluga atar. Misafir gelince de kısık ateşte teflon tavadaısıtır.
Kurabiye un kurabiyesi haricinde hepsi dondurucuya giriyor.
Benim bildigim dogum yapıldığında ikram yapılır.hatıra hazırlanır vs vs tabi lobusa lohusa bunları sen dusunme.annen kayınvalidem vs hazırlas ık n varsa
Kurabiyeler kitirligini koruyormuben kek ve kurabiyeleri pişmiş atıyorum.börekleride pişmiş atıyorum mikrodalga olduğu için fırından az önce çıkmış gibi tüketiyoruz.hatta ev yapımı nuggetlerimide pişmiş atıyorumki işten gelince hemen ısıstıp yiyebiliyoruz.
Esin sana yardimci olur canim ne kaynanaya ihtiyac var ne anneye, sadece esinin psikolojik destegi lazim, bir de hazir yiyecekleri alip gelsin yeterli, misafire hazir kek corek borek koyabilirsinValla yapan olacaksa ne olursa yerim ben. Ama yapan olmadık dan sonra? Mecbur buzlukta ne var ise onu tuketicem. Hem misafir hemde kendim için istiyorum tarifleri
Bak ben bunu yapıyorum
Biri doğum yaptığında bekliyorum ki mevlut okutsun arıyorum hatta hayırlı olsun mevlut ne zaman diye.. Anlasin ki o zaman gelcem. Ama benim akrabalarım böyle değil. Tanıyorum hepsini biliyorum.
Tava böreklerini yapıp buzluğa atabilir miyim peki? Her türlü börek olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?