2,5 yıllık evliyim 6 aydır korunmuyoruz ve hamile kalamadım. Her şey nasip, nasipten öte yol yok...
benim söylemek istediğim şey şu: bir arkadaşım var aynı zamanda evlendik. o da benim gibi çocuk sahibi olmak istiyor; ama eşi, doktora yaptığı için şu sırala olmasını istemiyordu. 6 aydır bebek kavgası vardı evde...arkadaşım her gün beni arayıp eşinin çocuk istemediğinden, bunun onu ne kadar üzdüğünden, bu evliliğe inanamadığından vb. dertlerini anlattı ve ben elimden geldiği kadar yardımcı olmaya onu rahatlatmaya çalıştım. sonunda eşi nasılsa hemen olmuyo diye geçen ay korunmamış ve arkadaşım hamile kalmış. 2 gün önce beni aradı havadan sudan konuştuk lafı eveleyip geveledi ve "seni üzmemek için söylemeyecektim ama ben hamileyim, hani sen benden önce başladın ya üzülme diye öğrenince arayamadım seni" falan gibi şeyler geveledi. O ana kadar onun için sevinmiştim, ama bana o sözleri söyleyince moralim çok bozuldu. ben niye o hamile kaldı diye üzüleyim...Allah herkese nasip etsin...bi de arkasından" canım hayırlısı her şeyden önce" demez mi... ben de biliyorum önce hayırlıyım istemeyi ama daha dün hamile kalıncaya kadar ille de çocuk istiyorum diye zır zır tepinip de hamile kalınca başkalarına böyle akıl verilmesi ve soğukkanlılık telkin edilmesi zoruma gidiyor...
valla rahatladım. hamile olan bütün bacılar, Allah evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, benim gibi bekleyenlere de tez vakitte HAYIRLISIYLA nasip etsin. Ama hamile kalmayı istediğiniz, dua ettiğiniz ve bunun için gözyaşı döktüğüüz anları hatırlayıp bebek isteyen arkadaşlarınızla konuşurken biraz özenli olun...
canım yaa belki kötü niyeti yoktur,hassassın şimdi bence,sen istiyosun benim oldu gibi olmasın die öyle demiştir hadi üzme kendini.arkadaşını da böyle yargılama açıkça sor bu nedemek kırıldım die,ona göre tavır takınırsın.Rabbim senin ve hepimisin gönlüne göre versin..
Ama cok alindim, gerci belli etmedim, sadece hayirlisi olsun dedim o lafina. Madem o kadar sizlanmasini biliyor karsimda illaki benden gelecek sözleride yemesi lazim ben onunda kötülügünü istemem. Sadece cok abartiyor buda ister istemez beni üzüyor, cünkü benim durumumu görerek sükretmesi lazim. Ne bileyim ya, sanki kendini acindirmaya calisiyor, ben söyleyim ben böyleyim falan filan. Bide ben baslasam kendimi anlatmaya sayfalara sigmaz. Bu kadar acitasyon neden anlamiyorum. En iyisi arkadasimla bir süre görüsmemek kendimi huzursuz hissediyorum.
bencede bi süre görüşmeyin hatta kesin...
sizi kimsenin laflada olsa incitmeye hakkı yok kapılar kapanınca dört duvar arasında yaşanan hisleri sizden başkası bilmez ve anlamaz seni o kadar çok iyi anlıyorum ki...unutma Allah sevdiği ile uğraşırmış sende iyi birisinki Allah yanında muhakkak mükafatını göreceksin...İnşallah tüm dilekleriniz gönlünüzden geçtiği gibi olur.:enbuyukkk::enbuyukkk:
Insanoglu böyle iste, kendi basina gelmedigi icin kimseyi anlamazlar. Basina gelincede sanirlarki dünya baslarina yikildi, cekilmez hale gelirler. Savasmayi beceremeyen, pasiv insanlar olusmuslar, evde oturup ancak kendi derdine aglamayi becere bilmisler, diger insanlarin ne cektikleri umrunda degil saniyorlarki onlardaki dert daha büyük. Bu kisiler gercek imtihandan gecmeyen allahin aciz kullari, ne sükretmeyi bilirler nede hayirlisi olsun demeyi. Ye, ic, basin agrisin sonra lakir lakir sikayet et ay aman aman diye. Ne kadar iradesizler, gercekten bende cik kiziyorum bu insanlara. Allahim bizleri onlarin lafindan kurtarsin. Burdaki arkadaslar bizler o kadar güclüyüzkü bunun bile farkinda degiliz, ancak etraftaki insanlara bakinca anliya biliyoruz, onlar bize aciyarak bakmamalilar biz asil onlara acimaliyiz. Allah kimseyi kendini bilmezlerle es etmesin. Rabbim bizi sabrimizla siniyor ve biz hala yikilmadik ayaktayiz cünkü bizi seven ve düsünen bi rabbimiz var.
Aceba, belki de hamilelik böyle zor işte çok istenecek birşey değil mi demek istedi diye düşünmeye çalışıyorum ama tabi ki siz arkadaşınızın ne demek istediğini daha iyi bilirsiniz.. Allahım bir an önce dualarınızı kabul eder de size dünya tatlısı bir melek gönderir inşallah. Hep iyi düşünmeye çalışın..mutlaka etkisi olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?