Haklisiniz ben zaten onu daha iyi tanimak icin ailemle tanistirdim cunku gorusemiyordum defalarca soyledim sizi tanistirdim diye anliyorum siz istemiyorsunuz ama ben de tanimak istiyorum dedim daha yakindan ama onlar hayir hayir hayir baska bisey demediler ardindan olaylar. Bizim hemen 1 2 ay icinde evlenmek gibi bir niyetimiz yoktu o yaza dogru istiyordu ama ben zaten tanimadan dogru durust birjni boyle bir adim atmazdim. Gelin gorun ki ailem buna bilenizin vermiyor cok tutucular kesinlikle kendilerinin istedigi olsun istiyorlar ben napicam artik bilmiyorumherseyi oluruna birakicam diyorum ama yine kiziyorum onlara kendime... su olaylardan bir sey ogrendiysem kendimden daha degerli birinin olmadigidir bu dunyaya gercekten yanliz geliyoruz yalnizda gidiyoruz Allah yanimda olsun yeter artik kendimden taviz vermeyecegim haketmiyormus hic kimse
Evet ne demek istediginizi anliyorum sizde beni anlayin diye zaten tum bunlari soyledim. Aileme boyun egecek yasi gectim onlarda bunun farkinda bu yuzden daha da bir fazla baskida care arar oldular ben onlarada uzuluyorum cunku yaptiklari hic hos degil ve beni onlara hos olmayan cumleler kurdurtmaya itiyorlarAileniz tutucu ve kendi istedikleri olsun istiyorlarsa böyle bir durumda elbette ailenizin her dediğine OK demeyin, dediğim gibi bu sizin hayatınız siz bu hayatta söz sahibisiniz. Benim aileyi dinleyin dediğim durumlar bencil olmayan aileler için geçerli yani çocuğuna kendi dediğini dayatmayan, bir sıkıntı gördüğünde belirten. Umarım ailenize boyun eğmeden, istediğiniz, gönlünüzün olduğu biriyle evlenirsiniz ama sırf ailemin istediği biri olmasın diye önünüze ilk çıkan kişiye de evleneceğiniz adam gözüyle bakmayın. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın sonra.
olur mu canim önemli değil inşallah Rabbim hayırlı bir yol çizsin bize Neyin şer neyin hayır oldugunu bilemiyoruz.Ailelelerimiz bizden daha cok mutlulugumuzu isaterler görüş farkli olabilir ama onlar en iyisini bilirler canim ben ne kadar çabalasamda kalbime yenik düşsemde ailemin hakli oldugunu biliyorum mantığımı da kullanabiliyorum ama ben ikisinide beraberinde yürütmek istedim.4 bucuk ay kisa bir sure belki ama gorusemiyorduk evden cok fazla cikmama izin vermiyorlar oda bana 2 saat uzak bir yerde yasiyor ayrica ailemden bugune kadar bisey saklamadim saklamayida dogru bulmuyorum ben zaten oyle yaptim ona inandim cok zor da olsa güvendiğim anda ailemle tanistirdim ama zaten onunla tanistiktan sonra ister arap sacina döndü. 25 yasindayim evet ama aileme gore benim tum arkadaslarim evli cocuklu bende oyle olmaliymisim evlenmem icin hergun samimi soyluyorum hergun piskolojik baski yapiyolar beni oyuna getirip birileriyle tanistirmaya calisiyolar ben bunlardan bıktım. Tamam belki bu cocuk beni haketmiyordu ki beni o kucuk sebepten dolayi ayrilma nedenine ragmen ne aradi ne sordu ne yazdi ama ben yine karisik dusunceler icerisindeyim belki bu cocuk hakkinda haklilar ben emin degilim ama diger konular hakkinda kesinlikle degillerbeni nekadar yiprattiklarini gormuyorlar sanirim kendimi bir altin kafeste hissediyorum
@Minik peri kusura bakma senin konunuda benim dertlerimle doldurdum
Al benden de okadar cok kisa bile olsa dengrde tutmak istedim ama olmayan seyler bile ortaya cikti bilmiyorumOlur mu canım
olur mu canim önemli değil inşallah Rabbim hayırlı bir yol çizsin bize Neyin şer neyin hayır oldugunu bilemiyoruz.Ailelelerimiz bizden daha cok mutlulugumuzu isaterler görüş farkli olabilir ama onlar en iyisini bilirler canim ben ne kadar çabalasamda kalbime yenik düşsemde ailemin hakli oldugunu biliyorum mantığımı da kullanabiliyorum ama ben ikisinide beraberinde yürütmek istedim.
Amin inşallahAl benden de okadar cok kisa bile olsa dengrde tutmak istedim ama olmayan seyler bile ortaya cikti bilmiyorumsadece tum bunlar biran once bitsin istiyorum hakkimizda hayirlisi
Yaşın genç dediğime bakma 24 yaşındaym 2 kızım vr 5 buçk yıllıkta evliyim:) 5 hafyada eşimi tanıyıp evlendim sürede çok önemli değil aslında ama işte bu adam demek önemli hiç pişman olmdım inş sizde konu sahibide böyle bi evlilik yaşar:)4 bucuk ay kisa bir sure belki ama gorusemiyorduk evden cok fazla cikmama izin vermiyorlar oda bana 2 saat uzak bir yerde yasiyor ayrica ailemden bugune kadar bisey saklamadim saklamayida dogru bulmuyorum ben zaten oyle yaptim ona inandim cok zor da olsa güvendiğim anda ailemle tanistirdim ama zaten onunla tanistiktan sonra ister arap sacina döndü. 25 yasindayim evet ama aileme gore benim tum arkadaslarim evli cocuklu bende oyle olmaliymisim evlenmem icin hergun samimi soyluyorum hergun piskolojik baski yapiyolar beni oyuna getirip birileriyle tanistirmaya calisiyolar ben bunlardan bıktım. Tamam belki bu cocuk beni haketmiyordu ki beni o kucuk sebepten dolayi ayrilma nedenine ragmen ne aradi ne sordu ne yazdi ama ben yine karisik dusunceler icerisindeyim belki bu cocuk hakkinda haklilar ben emin degilim ama diger konular hakkinda kesinlikle degillerbeni nekadar yiprattiklarini gormuyorlar sanirim kendimi bir altin kafeste hissediyorum
@Minik peri kusura bakma senin konunuda benim dertlerimle doldurdum
Dunya adaletsiz ve sanirim hicbir zaman da adaletli olmayacak keske herkez biraz taviz verebilse birbirine mutlu olmak icin mutlu olmalari icin insanlarinYarın öbürgün bu çocuk gelse elle tutumayacak bir haberle yine ailemi ikna etmek benimle bir yol çizmeye heves etse ne diyecegimi bilemiyorum ki.Olmuyor zorladık daha ne kadar zorlayacaz??
Onlara yerden göğe kadar hak veriyor inanıyorum ama diğer taraftada sevdiğin insan bir insan seviyorsa birçok sebebi var vazgecmek zor oluyor ya vazgecersem birdaha böyle bir insan karşıma çıkmazsa korkusu var.Aileler iyisini ister iyi bir evlilik iyi bir hayat ama onlar damat adayını bilemez çünkü büyük ihtimalle görücü usulu olacak evet diyecegim biri olacak o hayatı ben yaşayacam aşk olur mu olmazmı bilmiyorum.Aileler basit nedenlerle istememezlik yapmıyor genelde ailem olmaz diyorsa ben aşkımdan vazgeçerdim ki geçtim de onların gördüğü bişey vardır
Cevabinizi okurken gülümsedim gercekten masallah omur boyu boyle hatta daha da fazla mutlu olun insallah. Iyi dilekleriniz icinde tesekkur ederim insallah birileri bize tum bu nefretleri kinleri uzuntu dolu gunleri unutturur. Ailem canim derdim hep hala oyle ama cok doluyum unutamiyorum hernekadar sineye ceksemde tum olanlari...Ya
Yaşın genç dediğime bakma 24 yaşındaym 2 kızım vr 5 buçk yıllıkta evliyim:) 5 hafyada eşimi tanıyıp evlendim sürede çok önemli değil aslında ama işte bu adam demek önemli hiç pişman olmdım inş sizde konu sahibide böyle bi evlilik yaşar:)
Amin güzel dilekleriniz icin cok teşekkür ederim.Ya
Yaşın genç dediğime bakma 24 yaşındaym 2 kızım vr 5 buçk yıllıkta evliyim:) 5 hafyada eşimi tanıyıp evlendim sürede çok önemli değil aslında ama işte bu adam demek önemli hiç pişman olmdım inş sizde konu sahibide böyle bi evlilik yaşar:)
Malesef bende buna bir anlam veremedim sizlere danışmak istedim.Ben yolları ayırıyoruz umut yok dedikçe ısrarla dönecem benim umudum var dedi.Ne düşündüğünü anlayamadımŞimdi sorun şu: sizin aileniz kültürel sebeblerden dolayı istemiyor, o da bekle bir çare ile döneceğim diyor. Kültürünü ve aldığı eğitimi/değerlerini artık her neyse değiştiremeyeceğine göre burda ki "bekle çözüm geliyor" biraz yersiz olmuş sanki.
Haklısınız bende hem Matıken hem kalben doğru olanı yapma çabasındayım ilerde aşkıda ailemide seçersem keşkelerim olur mu olmaz mı diye çok düşünüyorum.Evet gelgitler çok oldu bunda en cok üzülen ikimiz oluyoruz ve bunun bir daha tekrarlanmasindan korkuyorum.Zamana bırakmak istiyorum.Ama olurda dönerse ve yine olmasza çok zor olacak çok..Bence acele etmeyin, şuan duygu yoğunluğuyla herşey bir anda olsun istiyorsunuz. Şimdi o çabalamaktan vazgeçse acınız dinecek mi? Bir konunuzda "Benim kendi çevremden ve ilimden onlarında onayladığı biriyle görücü usulü istiyorlar." demişsiniz, sizce bu ayrılmanız ve ailenize hak vermeniz için geçerli bir sebep mi? O sizin aileniz fakat hayatınızı onlar yaşamayacak, o insanla aynı evi onlar paylaşmayacak. Aileniz hayatınıza bu denli karışıyorsa muhtemelen evlenince de pişman olsanız dahi ayrılamayacaksınız bence vazgeçme kararınızı tekrar düşünün. Nasıl olmadığında varsa bir hayır, bir türlü bitmeyişinde de vardır bir hayır.
Ben şu pozisyonda kızı üzülmesin diye ince eleyip sık dokuyan bir aile değil, kendilerine eleman seçen bir aile görüyorum. Sizi düşünüyor olsalardı siz nasıl onları düşünüp böyle ikileme düşüyorsanız onlarda sizin üzüntünüzü görüp bir acaba der fırsat verirlerdi.
Evet önce ki ilk aşkımdı çocukluk 14 yaşında tanıdım 18 19 yaşına kadar sürdü ailem olmaz dedi bende ters anımda ayrıldım 3 5 ay içinde eşimle tanıştm annem eşimi çok beğenirdi iyi eş ve baba olur dedi bi riskti belki ama gerçektende öyle oldu birazda şans:)Amin güzel dilekleriniz icin cok teşekkür ederim.
Peki siz vazgectim dediniz daha sonra ailenizin uygun bulduguyla mı evlendiniz??
Haklısınız hayatımızda tek sığınağımız varlığımız bizim için koşulsuz şartsiz yanimizda duran onlar.Aile, aileler önemlidir. Öyle diyorlarsa vardır muhakkak bir bildikleri, çocukları yetiştiren aileleridir. Yani çocuklar ailelerinin birer yansımasıdır, şimdi bazı gerçekleri göremiyor olabilirsin. Bu tarz şeyler zamanla ve ikilinin birbirine karşı kaybedecekleri bir şey olmadığında ortaya çıkar. Bu durumları yaratan şeylerden biri zaman, ikinci en önemlisi evliliktir. Evlendikten sonra pişman olursan geri dönülmez, dönülse de çok yıpranacağın ve hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir yola girersin.
Ailene böyle düşünmelerinin sebebini sor, söylediklerini değerlendir ve kendine dürüstçe bir cevap ver bu konuda... Gerçekten öyle mi değil mi diye... Malesef genç yaşlarda, özellikle bayanların bir çoğu ne yaptıklarının farkında hareket etmiyorlar. Genç yaştan kastım 25 ve altıdır.
Haklısınız hayatımızda tek sığınağımız varlığımız bizim için koşulsuz şartsiz yanimizda duran onlar.
Konuştum nedeni gurbetlik çekmem ve onlardan uzaklaşmam ve yabancı insanlar oldugu icin cevreden olmadigi icin güvensizlik duymaları bana beni incitirlerse sorunlar yaşarsam çevremde elimi uzatacağim bir tanidigim bile olmayacagini ,maddi sorun yüzünden gelip gitme sıkıntısı, ters ve yabancı bir şehir olduğu icin onlarında gelememesi ve en önemlisi aşk diye kurduğum yuvadan ailemin söyledigi durumlardan keske ailemi dinleseydim pişmanlığından korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?