Caddeye bakan ev alinir mi?

B
Yatırım için al,kiraya vermek için beklemezsin daha sen ilanı balkona asarken kapini çalan olur ..ama içinde oturmak pek keyifli değil ..ne tozu bitiyor ne cami ne balkonun kirlenmesi.Gurultu sadece gunduz olmuyor ,restoranlara -eglence mekanlarına yakın bir noktaysa geceleri taşkınlık yapanlar ..kocaman boş yolu paylaşamayan kavga edenler !! Çevrede sabahın 8 inde kebapcilarin odun ateşinin,soganinin kokusu ..binada işyeri çoksa giren çıkan bitmez..asansörü çöp eve çevirirler ..say say bitmez yani
Binada işyeri yok ama çevrede her şey var. Yatırım.icin de kendi evim yokken kirada otururken yatırımlık ev bilemedim. Ben kendime ait bisey olsun istiyorum kirada eve çerçeve bile aşamıyorsun doğru duzgun

Vallahi bu biraz sizin kişiliğinize kalmış annemin evi çok ıssız bir mahalledeydo çok kötü hissederdim kendimi evlendim şimdiki evim anayol üzerinde daha çok hoşuma gidiyor evet sesli ama usanmiuorsun balkona çıkıp kahve içiyorum gelen geçeni izliyorum havam degisiyor

evim cadde uzerinde ancak biz arka cepheye baktigimiz icin sokak sesleri gelmiyor. on cephede oturan bir komsuma kahve icmeye gittim bir keresinde, oturdugumuz cadde ana cadde olmamasina ragmen dukkanlara mal getirip goturen kamyonlarin sesinden filan acayip rahatsiz oldum oturdugum yarim saatte bile. evet caddeyi izlemek guzel gelen gecen vs, ancak yine de bence ozgurlugu kisitliyor.

klima kullaniyoruz biz mesela, gurultu sorunumuz olmamasina ragmen hava almak istedigimiz icin cam kapi sciyoruz. yani tum yazi klimayla gecirme fikri bana cazip gelmiuyor

evim cadde uzerinde ancak biz arka cepheye baktigimiz icin sokak sesleri gelmiyor. on cephede oturan bir komsuma kahve icmeye gittim bir keresinde, oturdugumuz cadde ana cadde olmamasina ragmen dukkanlara mal getirip goturen kamyonlarin sesinden filan acayip rahatsiz oldum oturdugum yarim saatte bile. evet caddeyi izlemek guzel gelen gecen vs, ancak yine de bence ozgurlugu kisitliyor.

klima kullaniyoruz biz mesela, gurultu sorunumuz olmamasina ragmen hava almak istedigimiz icin cam kapi sciyoruz. yani tum yazi klimayla gecirme fikri bana cazip gelmiuyor
Evet izmirde ama klimasız durmak zor. Yoksa temiz havanın keyfi hiçbi yerde yok. Ama akşamları klima çalışmaz cam kapı açmak istenir tabi

Vallahi bu biraz sizin kişiliğinize kalmış annemin evi çok ıssız bir mahalledeydo çok kötü hissederdim kendimi evlendim şimdiki evim anayol üzerinde daha çok hoşuma gidiyor evet sesli ama usanmiuorsun balkona çıkıp kahve içiyorum gelen geçeni izliyorum havam degisiyor
Anayol dediginiz otobanda cok rahatsız etmez ama minibüs otobüs ve bilumum taşıt geçiyorsa skintili olabilir

Ses bitmez sabah 6 akşam 12 yazin tabi kışın daha erken ses kesilir ama araba sesleri değil tabi tozu kiri cabası hasta olsanız gündüz dinlenmek isteseniz imkansıza yakın başka evlere bakın bence ben evimde sessizlik isterim açıkçası

Meraklı biriysen olur :) bizimde vardı cadde üstü sürekli balkondan arabalari izlerdim bı ses gelse koşardım kavga oldumi kendimi balkondan atacak gibi olurdum :) sanırım kaostan besleniyorum :) ama uyurken en arka odada yatardim seste gelmezdi

Kiracıyım. Evin kafelerin olduğu büyük bir ana caddenin arka sokağında idi. Evi geçen yaz tuttuk sonrasında birer ikişer kafe açılmaya başlandı. Şimdi misafir gelse arabanın geçeceği yer yok sokakta, gelen giden gençlerin garip konuşmaları hareketleri o arabayla attıkları driftleri saymıyorum bile.
Atama durumumuz olmasa evden çok memnun olmamıza rağmen taşınırdık sanırım. Ses gürültü ışık farketmeksizin uyuyan biri olarak yeri geliyor sese kalkıyorum.

Ama ben sakinlik severim.
Anneannem var mesela yıllarca çarşıda oturmuş sakin semtlere taşınması için tüm çocukları öneride bulundu ama ısrarla ben başka yere taşınma balkona çıkınca herkesi görmem lazım dedi. Öyle gece gündüz farketmez meraklı olunca herşeyi inceler kuaförden çıkan kadınlara, kafede düzenli oturan kızla oğlanın ilişki gibi her şeye hakimdir :D

Kiracıyım. Evin kafelerin olduğu büyük bir ana caddenin arka sokağında idi. Evi geçen yaz tuttuk sonrasında birer ikişer kafe açılmaya başlandı. Şimdi misafir gelse arabanın geçeceği yer yok sokakta, gelen giden gençlerin garip konuşmaları hareketleri o arabayla attıkları driftleri saymıyorum bile.
Atama durumumuz olmasa evden çok memnun olmamıza rağmen taşınırdık sanırım. Ses gürültü ışık farketmeksizin uyuyan biri olarak yeri geliyor sese kalkıyorum.

Ama ben sakinlik severim.
Anneannem var mesela yıllarca çarşıda oturmuş sakin semtlere taşınması için tüm çocukları öneride bulundu ama ısrarla ben başka yere taşınma balkona çıkınca herkesi görmem lazım dedi. Öyle gece gündüz farketmez meraklı olunca herşeyi inceler kuaförden çıkan kadınlara, kafede düzenli oturan kızla oğlanın ilişki gibi her şeye hakimdir :D
Çalıştığımız icin aksam evde olacağız ama haftasonlari da insan dinlenmek istiyor

Çalıştığımız icin aksam evde olacağız ama haftasonlari da insan dinlenmek istiyor

Akşam da insan dinlenmek istiyor. İnanın ilk zaman çalışıyordum bir de tam yazın sonu evlendik sabahlara kadar gürültü. Haftasonu zaten 10da Bi başlıyorlar sonrası çok fena. Korana sebebiyle sakindi ortam şimdi yine başladılar. 10da kapansa da herkes hala bu sokakta geçen gece ikide çıktık her köşe başında birileri bir şeyler konuşuyorlar motor sesleri.. Rahatsız edici.

Akşam da insan dinlenmek istiyor. İnanın ilk zaman çalışıyordum bir de tam yazın sonu evlendik sabahlara kadar gürültü. Haftasonu zaten 10da Bi başlıyorlar sonrası çok fena. Korana sebebiyle sakindi ortam şimdi yine başladılar. 10da kapansa da herkes hala bu sokakta geçen gece ikide çıktık her köşe başında birileri bir şeyler konuşuyorlar motor sesleri.. Rahatsız edici.
Haklisiniz ya ses önemli dinlenmek önemli korona biraz dinlendirmostir sizi hicyoktan

Hanımlar cok dert değil tabiki ama fikir almaya ihtiyacım var. Nasipse ev alacağız ev caddeye bakıyor otoyol falan değil minibüsler,arabalar vızır vızır.kalabalik bi cadde marketler,bankalar,restorantlar falan var. Ev istedigim gibi içine sindi fakat bu beni korkutuyor. Seste uyuyamam rahatsız olurum bi tık sesine bile. Balkonuna cam yaptırsam ses gider mi ne önerirsiniz, klima yaptırsam camları kapatsam falan bilemedim.
Alirim ahhhh ahh. Eski evimi öyleydi. Yasam vardı. Özledim şimdi

Cok asiri islekse butun perdeler halilar koltuklar hatta serilen giysiler bile arabanin isi olabilir balkonun hep pis olacaktir temiz gorunse dahi yere terlikle bastigin an anlayacaksin yer sileceksin simsiyah su cikabilir
Yani havasi pis bi yerde ne kadar saglikli olunabilir bilemem

Işte bunu merak ediyordum evi alınca kesinlikle cam balkon ve klima yaptıracağım. Sesi keser mi. Cam balkona bide film kaplatmak istiyorum içerisi de gözükmesin oyle bir şey oluyorsa eeğer. Cam balkonun ozelligi var mi sesi kesen kalın cam vs gibi
Cam balkona güvenme bence. Sonuçta açmak zorundasın. Havalandırmak için evi. Sigara içen de varsa hiç kapanmaz.
benim ev cadde üstü tam. cam balkon da var. Ama ön tarafta o zaten mutfakta. Sesle ilgisi yok.Yatak odaları cadde üstünde kalmadığı için yoldan ses gelmiyor. Komşu gürültüsü var sadece🙃

Cadde üstünde oturuyorum on yıldır. Motosiklet sesinden de, tozdan da bıktım. Ama bunlar beni rahatsız etmez diyosan bilmem. Bi de çocuğun var mı bilmiyorum. Dışarıya çıkıp oynama şansı yok. Çocukların sahipsizce saatlerce sokakta oynamasını uygun bulmuyorum ama hiç olmayınca da olmuyor.

Kendi ailem şehrin en işlek denilebilecek bir caddesinde oturuyor bekarken bende orada oturuyordum evlendim aşırı sessiz bir yere taşındım o sessizlik beni rahatsız etti şehrin o karmaşasına alışmışım şimdi benim oturduğum yerde canlandı rahat ettim ama sese alışık degilseniz alışana kadar biraz zor olur ama onada alisiliyor . Dejavantaji yazın cam asla açık oturamazsin bütün gürültü içerde klima bu yüzden şart birde tozu hiç bitmez camları tülleri çok sık temizlemen gerekiyor benim evimde bir kova suyla bütün evi temizlesem annemin tek odasını temizledigim kadar kirli bi su olmuyor araç için park yeri bulmakta zor bunlari düşünerek karar verebilirsiniz

Back
X