Calisamayisim...

Mükemmeliyetçi biri misiniz?
Ben bu aralar genel anlamda erteleme hastalığına çözüm bulmaya çalışıyorum ve araştırıyorum bu konuyu.
Mükemmeliyetçi insanlar, genellikle alışık olmadığı ya da başarısız olma ihtimali olan bir işi yapması gerektiğinde erteleme davranışı sergilemeye başlıyormuş. Sizin yapmanız gereken şey dururken farklı noktalarda vakit harcamanız bana erteleme davranışını hatırlattı. Belki bu konunun üzerine giderseniz çözüm bulabilirsiniz diye belirtmek istedim.

Bir de belki denemişsinizdir, pomodoro tekniği diye birşey okumuştum. Sınav dönemlerinde ya da çalışmakta zorluk çekenlerin faydalandığı bir yöntem. 25 dakika çalışma 5 dakika mola şeklinde. Belki sizin modunuzu yükseltir bu çalışma stili.

Başarılar dilerim size.

Bence gozunuzun onu e hepsini birden getirdiginiz icin olabilir. Calismanizi parcalara bolun. Bu hafta suraya kadar oln kismini calisacagim arastiracagim deyin. Gerisi icin ksygilanmayin. Bir sekilde biter.

Bence yanlış tercih içindesiniz. Kimi insanlar yüksek lisans, doktora için can atar bunun için çaba gösterir.
Ben üniversiteden mezun olduğumda hocam sağolsun bu yönde bana teklifi olmuştu. Ama ben makale incele, tez yaz bunları yapabilecek biri değilim. Gerçekten çok sıkıcı buluyorum. Ama yapabileni takdir ediyorum.
Demek ki sizde sıkıcı bulanlardansınız. İnsanın istemediği bir şeyi yapması çok çok zor.
Kendinize başka yön çizseniz?

Yuksek lisanstan atilma suremin son doneminde tezimi yazdim.cok zor surecti.illa o yumurtanin kapiya sıkısmasi lazim:) ders doneminde isten izin alarak farkli sehire gittim.bu emeklerim bosa gitmemeliydi.calisiyorum yuksegin bana maddi anlamda bana hic bir getirisi yok,akademi de dusunmuyorum.ama basladigim icin bitirmek zorunda hissettim kendime gurur meselesi yaptim.birisi sordugunda bitti mi diye hayir biraktim demek istemedim hic.nihayetinde mezun oldum.

mukemmelliyetcilik gobek adim Evet, ben de epeydir terapi, meditasyon, vs cozmeye calisiyorum. Kolay degil. Bir suru mantram var bilgisayarimin her yerine yapistirilmis: Hafife al; oldugu kadar; ver kurtul.... vs. Pomodoro basimda biri beklerse isime yariyor, ama bir sure sonra yapmiyorum. Su anda 3 arkadasla pomodoro savasi yapiyoruz. Her gun icin pomodoro hedefimiz var. Hedefin altinda kalan digerlerine gun basina $1 veriyor. Faydasi oldu mu? Iiiih.

Sikici bulmuyorum ya, kaygi ve mukemmelliyetcilikle ilgili bir durumlar var. Yoksa oturup bir konuyu derinlemesine ogrenmekten daha cok sevdigim bir sey yok. Ogrencilerle ic ice olmayi da seviyorum.

Evet, insan bu kadar yatirim yapinca beceremedim demek istemiyor. Yani gercekten istemedigimi dusunsem, bana faydasi olmadigini, ilginc bulmadigimi dusunsem birakirim. Benim durumum baska. Kendimle ilgili cozmem gereken bi mesele var, bu isi yapmama da o mesele engel oluyor gibi. O yuzden de bitirmem lazim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…