Çalışamıyorum

Vedavakti

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Mart 2021
8
5
1
Öncelikle herkese merhaba ,
Kendimi çok yorgun ve çaresiz hissediyorum ailem benim için her şeyi yaptı son senemi şehrimin en iyi kolejlerinden birinde okudum mezun olduktan sonra köklü bir dershaneye yazıldım hafıza sistemimde var ayrıca ailem her şeyi yapıyorlar ama ben hep erteliyorum. Masa başına oturamıyorum.Ve bu beni o kadar yıpratıyor ki...Günlerim hep çöp oluyor.Hayallerim çok büyük onlara ulaşamamaktançok korkuyorum.O yüzden o günlük erteliyorum.

Annem kardeşimle benim eğitimim içıin çalışmaya başladı. Hayallerim çok büyük belki rahat bir ortamım olduğu için erteliyorum. burda devlet sınavlarında da çalışıp derece yapan ablalarıma özellikle sormak istiyorum gücü ve motşvasyonu nerden sağlıyorsunuz.

Birde burdaçok vakit harcıyorum nerdeyse her konunun her sayfasını okumuşumdur bundan nasıl kurtulurum sizce? Lütfen düşüncelerinizi yazın çok çok iyi geceler.

Yaşım 19 lütfen küçük bir kardeşnize konuşur gibi yazarsanız sevinirim

Son düzenleme:
Şuan herşey sana altın tepside sunulmuş. Bu olanaklara sahip olmayan nice genç var. Kendine gel. İleride keşke dememek için. Hele ailen bu denli fedakarlık yaparken. Senin elinden gelenin en iyisini yapman lazım. Zaman hızla akıp geçiyor. Ve emin ol boşa geçen hiçbir zaman geri gelmiyor. O yüzden lütfen biran önce kendini topla. Motivasyonun geleceğin olsun. Yolun açık olsun.

Sınav ne zaman ki? Mart ayındayız sen daha başlamadıysan bu seneyi unutman gerekebilir.

Ben hep program yaparım kendime ders çalışmak için. Mesela her gün iki konu bitirecem ya da şu kadar soru çözecem gibi. Çizelgeye de dökerim bunu, bitirdikçe işaretlerim. Bir gün canım ders çalışmak istemezse ya da başka program yapar çalışamazsam ertesi gün iki günlük çalışırım, iki konu yerine dört konu bitiririm. Böylece sıkılmam, bunalmam.

Teşekkür ederim mesajınız için öncelikle.Ben de çizelge yapıyorum üçüncü gün o çizelge yok oluyor.Tabiki başladım ağustosda dershaneyle uyumlu tempoda ilerliyorum ama istediğim süre kadar çalışamıyorum.Sisteminizi not aldım farklılık getirebilir .

Hayallerini hedeflerin haline getirememissin demek ki.
Gercekten isteseydin hayal olmaktan cikarir , o hedeflere ulasmak icin ne gerekiyorsa yapardin.
Burdaki konulari sayfa sayfa okuman senin icin bos ve gereksiz. Zamanini bos seylerle oldurecegine derslerine calismalisin.
Once otur ve gercekten dusun. Calismazsan ne olur? Kazanamazsan seni neler bekliyor? Bir de bunların hayalini kur bakalım. Hangisi daha zor , kazanamazsan yasayacaklarin mi yoksa oturup ders calismak mi?

Ayrica dershanede rehberlik servisi yok mu? Motivasyon sorununla ilgili gorusebilirsin.

Ayrica dershanede rehberlik servisi yok mu? Motivasyon sorununla ilgili gorusebilirsin.
Var ama hem herkese verilen programı veriyor ve benim eksikliklerimle örtüşmüyor hemde hocamız pek bam telimize dokunan konuşmalar çok yapmıyor yani son konuşmamızda öyleydi

Motivasyon sorunu basarisizlikta cok onemli bir paya sahip. Bence bir psikologtan bu konuda destek alabilirsin. Eger dersleri anlamak konusunda sikintin yoksa ve tek problem odaklanamamak ise bunu cozmen seni basariya ulaştırır .

Belki senin de kaderinde ilerde keşke demek vardır. O yüzden motivasyon kazanamıyorsundur.

Sadece şunu söyleyebilirim. Hayat gerçekten çok zor. Yaşadıkça da zorlaşıyor. Şu an seni ders çalışmaktan uzaklaştıran, yenik düştüğün her sebep koca sahildeki minik bir kum tanesi koca hayatında.

Ay yok olmasın kimseye yaşatmasın içime oturdu söylediğiniz tuhaf oldum teskkur ederim .

Şimdi oturdum ozetlerimi açtım keske dememek icin yumruk gibi vurdu karnima

Bu psikolojiyle zaten çalışamazsın. Kendini mecbur hissetme. Ders çalışırken öğrenmek için çalış sınavlar için değil. Rahat davran kendini sıkma sürekli kendine mecburum çalışmam lazım vs gibi şeyler söyleme, düşünme. Ders başına oturduğun zaman amacın sadece öğrenmek olsun.

Lütfen derslerıne odaklan .

Kişisel atalet bu. Psikolojik rahatsızlık. Kendi kendine tedavi edebileni görmedim. Herkes hayatının bir döneminde yaşar. Çok geç kalmadan bir uzmandan yardım almanı tavsiye ederim.

Buyuk harflerle , keske denemek icin , yaz bir yere as.
Ben 34 yasindayim diyorum . Ayni senin gibi motive olamiyordum . Oysa dersleri cok kolay anlıyordum.

Öncelikle sen küçük değilsin, çalıştığım şantiyede 18 yaşına daha yeni girmiş çocuk duvar örüyor, kazma vuruyor.Gayet çalışma yaşamına girebilecek bir yaştasın. Ya okursun ya çalışıtsın ya da erkek eline muhtaç kalırsın. Heee sanmaki ailem bir ömür yanımda olur destek olur. I ıh, öyle bir şey olmayacak. Ya ayaklanıp kalkıp gideceksin ya da oldupun yerde fırsatları kaçıracaksın.

Merhaba öncelikle bu zor senende kolaylıklar dilerim. Benim kardeşim de bu sene sınava hazırlanıyor. Geçen seneler de o da çalışmayı pek sevmezdi hatta öğretmenleri dikkat dağınıklığı olduğunu söylemişti ve psikoloğa götürmüştük. Düzenli şekilde de gitti ama pek faydasını görmedik. Bu seneye geldiğimizde kendine gerçekçi bir hedef belirledi şu üniversitenin şu bölümü diye ve bunu odasının her yerine yazdı. Şimdi o hedefi için durmadan çalışıyor. Sen de kendine böyle bir hedef belirlesen. Bir de youtubeda mesela benimle çalışın videoları var ben de başka bir sınava hazırlanırken izlerdim. Videodaki kişi oturup 1 saat ders çalışıyor yalnız çalışmaktan sıkılan kişiler için yapılmış özellikle. Bu şekilde motive olup o video kadar masada oturuyorsun en azından. İnşallah her şey gönlünce olur.

Var ama hem herkese verilen programı veriyor ve benim eksikliklerimle örtüşmüyor hemde hocamız pek bam telimize dokunan konuşmalar çok yapmıyor yani son konuşmamızda öyleydi

kimsenin sana motivasyon konuşması yapmasını bekleme. Dışarıdan yapılan ateşleme çok geçici olur.
Eksik konularını çıkar, kendine çizelge yap elindeki kitapları yaz. Çözdüklerini bitirdiklerini işaretle. Soru hedefi belirle. Konu bitirme tarihi belirle. Çözeceğin denemeleri seç.
Motivasyonun kazanmak olmalı zaten. Hayatını bu masa başında kk okuyarak geçirmemek için motive olmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…