çalışamıyorum !!! :((

ikrapoyraz

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
50
0
6
35
Ankara
bi sürü işe girip çıktım en fazla 1 hafta dayanabildim dışardan okuyorum ve çalışmak istiyorum ama düzen tutturamadım bugün yine işten çıktım napıcam bilmiyorum nereye kadar böyle:2:

Bir yerde sebahat edip armudun çöpü , üzümün çekirdeğini mana etmeyip çalışmaya devam ediceksin napıcaksın başka

ben hep diyorum ülkede işsizlik yok iş beğenmeme var. aynısını geçen bir kuruluş dedi
bir yerden başlaman lazım maalesef. para kazanmak kolay değil.

2 haftayı atlatınca gerisi geliyo zaten...
yeni biyere başlamak kolay dğil mutlaka ama biraz sabırlı olmak lazım...
herkes biyerden başlıyo,herkes senin geçtiğin aşamalardan geçiyo diye düşün...

para kazanmak kolay değil zor buna alısınca evde oturmak emin ol daha zor baslarda biraz zor gelir ama alışılıyor severek yapabilicegin işlere bak bence ve en az bi ay dene sonra evde duramazsın alısınca

İlgi duyduğun ve rahat edeceğin bir iş arayışına gir..

Ve bunlar için alabileceğin kurslar ve sertifikalar varsa önce bir ön bilgi olarak bunların eğitimini görüp , daha sonra yorulmayacağın rahat edebileceğin bir iş arayabilirsin..

iş hayatında bu kadar yıllık tecrübem varsa kurs sertifika vs bunlar sadece CV süsler...
asolan tek şey tecrübedir. ama bir gün kimsenin tecrübesi yoktu.
yani bir yerden başlamak lazım öyle ya da böyle.

İş hayatı maalesef çok acımasız.
İş yerinde kalıcı olmak istiyorsan dişini sıkman lazım.
Getir götür işlerini bile sana yaptırırlar ne yapacaksın ses etmeyeceksin.
Benim eski iş yerimde çaycı ablamız olduğu halde patronum toplantılara çay servisini sen yap derdi.
Kadıncağız biraz yaşlıydı üstü başıda çok şık değildi.
Ne yapalım patron dedi diye işi gücü bırakır toplantı günleri ağır müşterilere çay servisi yapardım.

Herkes calisamaz. Buna cok inanirim.
Bir haftada cikmak da bunu gosteriyor aslinda. Yarin birgun okulu bitirince "mizacima ters calismak, genel kultur olsun diye okudum" demeyesin sen de, burda gecenlerde bir konu acilmisti, birisi oyle demisti de.

Niye cikiyorsun isten, bu da onemli. Bir haksizlik mi var, biri mi rahatsiz ediyor, yoksa evden cikip ise gitmek mi zor geliyor... Bunlarin cevabi da onemli.

Eger btn sorunlu insanlar seni bulmadysa ve
calisamamanin sebebi dayanamiyorum yoruluyorm falansa cok yazik.. Ben ogrenciyken orgun egitimdeydim okul varken part time calisirdm tatillerde markette, ajansta calistim devamli.. Ve inan bana basarili bi ogrenci oldgm icin bursum da vardi, ailem de destekti tabiki yani hic ihtiyacm yoktu. Aldigm para kuafore telefon faturasina falan gidiyodu.Yani solemek istedgm; bu kendinle alakali bisey eger yoruluyorm, insanlarla basedemiyorm diyosan cok yazk gercekten.

Bi kere isten ayrilacagini soylemek calismaktan cok daha zor bence. İsi biraktgini solicek kadar cesaretni toplayabiliyosan bu konuda sikinti yok. Kendi kendine calismaktan baska caren olmadgini isi birakmak gibi bi secenek olmadgini tekrarla. İlk gunler zor olur iki haftayi atlat tamam zaten.O basit isler nasi tecrubeler kazandiriyo anlatamam sana. Smdi pas dersen sonrasi nasi olucak? Bi yerlerden baslamak zorundasin

Bir yerde sebahat edip armudun çöpü , üzümün çekirdeğini mana etmeyip çalışmaya devam ediceksin napıcaksın başka

aslında öyle yapıyorum çok tecrübem yok ama ilk işimde çok ezildim tezgahtar olarak girdim ama tuvalete kadar temizlettiler yine aynı şeyin olmasından korkuyorum

ben hep diyorum ülkede işsizlik yok iş beğenmeme var. aynısını geçen bir kuruluş dedi
bir yerden başlaman lazım maalesef. para kazanmak kolay değil.
iş beğenmeme diye bişey kesinlikle söz konusu değil. çıkarcı patronlar çok 3 işe girdim 3nede tezgahtar olarak girdim çay yap raf temizle paspas at yerleri süpür gelen müşteriye bak tuvaleti temizle azarlan. hepsi böyle sanırım ben iyi bi yere denk gelemedim

2 haftayı atlatınca gerisi geliyo zaten...
yeni biyere başlamak kolay dğil mutlaka ama biraz sabırlı olmak lazım...
herkes biyerden başlıyo,herkes senin geçtiğin aşamalardan geçiyo diye düşün...

bundan sonra iş secerken daha dikkatli olmaya karar verdim kesinlikle böyle düşünücm teşekkürler:)

iş hayatında bu kadar yıllık tecrübem varsa kurs sertifika vs bunlar sadece CV süsler...
asolan tek şey tecrübedir. ama bir gün kimsenin tecrübesi yoktu.
yani bir yerden başlamak lazım öyle ya da böyle.

evet bende hangi sektörlerden uzak durmam gerektiğini öğrendim artık daha dikkatli olucam

işlerin bana göre olmadığını anladım. aileme yük olmamak ve harclığımı çıkartmak için çalışıyorum o yüzden 500 tl veren yerlere yöneliyorum. örneğin tezgahtarlık. 3 yere girdim hep aynı şey başıma geldi. sabah 9 akşam 9 500tl maaş. resmen ezildim tuvalet temizliğine kadar yaptırdılar. işe hangi amaçla girdiğimi unuttum o nedenle dayanamıyorum. ama şimdi girdiğim iş çok rahat :)

bende öğrenciyim harclığımı çıkarmak için çalışıyorum çok şükür sağlığım yerinde erken kalkmak ve yorulmak beni yıldıracak şeyler değil. sabah 9 akşam 9 500tl maaş 2 katlı dükkan her sabah süpür + paspas müşteriye bak çay koy rafları sil tuvalet temizle bunlar beni yıldırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…