çalışamıyorum !!! :((

yok dalga geçiyorum. tabiki var olmasa buraya bu konuyu acmam. sadece girdiğim işlerin bana göre olmadığını anladım

Birsürü işe girip çıktım, burdan da 1 hafta önce ayrıldım diyorsunuz.
Henüz bir vasfınız yok, tecrübeniz yok.
Nasıl bir iş bekliyorsunuz.
Gerçekten çalışmak isteseniz şu şartlarla dayanır çalışırdınız gibi geldi bana.

Ne demek o öyle yok dalga geçiyorum ayrıca??

Canım benim iş hayatı dediğimiz şey tam da bu zaten..
Adam dükkanına eleman almış,maaş veriyor,tabii ki o elemandan birçok şey yapmasını bekleyecektir..
Maaş verdiği elemanı varken rafları silmesi,yerleri süpürmesi paspas yapması için ayrı birini tutmasını mı bekliyordun?
Belli bir mesleğin ve geçerli bir diploman yoksa iş hayatında bunlarla karşılaşmak çok normal..
Kaldı ki kapı gibi diploması olan insanlar bile iş hayatında ne ağız kokularına katlanıyor..

mesaj tekrarı

Son düzenleme:
Çalışmak zordur..
Bir sürü gereksiz insan tanırsın..
Yol yordam bilmeyen insanlarla iş yapmak zorunda kalırsın..
İşte asıl nokta her şeye rağmen işi bırakmamak..
İşten çıkmayacaksın arkadaşım.. Ne olursa olsun..
Amirin sana bağırsa da çağırsa da çıkmayacaksın..
Çıkman için tek sebep, namusuna göz dikilmesi olur..
Bana "sen zimmetine para geçirmişsin" deseler bile çıkmam işimden..
Sen kendinden emin olduktan sonra hiç bir şeyden korkma..
Hem sen işine eğlence olarak mı bakıyorsun, ekmek parası olarak mı?
Gerçek anlamında ekmek parası gözüyle baksan asla bırakmazsın..
Belli ki tecrüben yok ama böyle sürekli işten ayrılarak hiçbir şey öğrenemezsin..
Biraz mücadele öğreneceksin....

Hayat çalışırken öğreniliyor bana göre...

tabiki maaş veriyor ama tezgahtarlık yapmam için veriyor. ayrıca tek çalışan ben olmadığım için eziliyorum yaşımdan dolayı. diğerlerinin seyretmesi zoruma gidiyo mesela sen bırak o yapsın denmemeli sabah herkes çayını yudumlarken ben paspas yapıyorum ayrıca asgari ücret bile değil sigortamda yok. tabiki tecrübemde olmadığı için katlanamıyorum. sıkıntının ne olduğunuda çözdüm bundan sonra kendime göre işler bakıcam

bunları aklıma getirerek çalışıcam teşekkür ederim:)

İş hayatının bazı yazılı olmayan kuralları vardır.
Canım işe en son giren eleman her zaman en angarya işleri yüklenen elemandır.
Sen işi öğren diye o işleri sana veriyorlar,sen birazcık tecrübe kazanınca,işe yeni giren eleman bu işeri üstlenecek,o sırada çay içen de sen olacaksın..
Bunlara çok takılma yıpranan sen olursun..

eşitliğe çok önem verdiğim için tabi öyle oluyo sanırım. tavsiyelerin için teşekkür ederim:)

Öncelikle eğer okumamışsanız ve biz vasfınız yoksa sizi her işe koşarlar. Kendinizi geliştirmek için yollar denediniz mi mesela evde oturmak yerine, bilgisayar kurslarına gidip programlar öğrenmek, sekreterlik kurslarına gitmek, bazı bilgisayar programlar ıvar bazı şirketler kullanır onları kullanmayı öğrenmek yani vasıflı bir hale gelmek eğer bilgisayar bilmiyorsanız sadece tezgahtar olarak girdiyseniz maalesef çay da isterler temizlikte. Ben liseyi bitirdim üniversite sınavına hazırlanıyordum liseyi 2. olarak bitirmeme rağmen konfeksiyonda ortacı olarak çalıştım. Daha sonra açıköğretime yazıldım çünkü paraya ihtiyacımız vardı. Annemin çalıştığı işyerinde ön muhasebe de çalıştım ama bilgisayar yeni öğreniyordum vasfım yoktu hem muhasebenin her işinin yaptım, hem çay götürüp getirdim elemanlara, hem patronunun odasını da sildim süpürdüm her yere baktım of demeden. Herşeyi yaptım. Evet ezildim evet çok laf söyleyen oldu ama piştim böylece hem de süper bilgisayar öğrendim hem de çalışma koşullarını gördüm bilendim kuvvetlendim. Sonra kurslara gittim dört program sertifikam var. Evlendim açıköğretimi bitirdim üniversitede çalışıyorum ve bilgisayarımın başında sadece kendi işimi yapıyorum. Bunlar zamanla oldu. Kendimi ezdirmemeyi dik durmayı ne yapıp yapmayacağımı kurallarımı belirlemeye başladım çünkü güvenim var kendime artık tecrübesiz değilim. Her yerde iş bulabileceğimi biliyorum. Bence siz çalışmaya alışamadınız erken kalkmak, emir almak, uzun saatler çalışmak yoruyor sizi ancak tecrübe edinmek için bazı şeylere katlanmak zorundasınız bu herzaman böyledir. Şimdinin zenginleri şirket sahipleri babalarından kalmadıysa bir anda mı öyle oldu sanıyorsunuz ne işlerde çalışmışlar hamallık yapanında ayakkabı boyayanına kadar. Sabretmeden yükselmek olmuyor maalesef.

tabiki böyle örnekleri görmek bana iyi geliyor halen okuyo görünüyorum 92 puanla bilgisayar kursunu bitirdim ama işime yaramadı malesef. biraz hırslanmamda yarar var galiba teşekkür ederim

E ne bekliyosun ki? Bende marketi sildim, süpürdüm, 17-18 yaşında kızların egolarına cevap verdim. Bunlar seni pişiricek zaten bunda yılıcak bişey yok. En olmadı okudugun okulun ogrencı işlerine git, kampüs içi çalışma imkanı diye bişey var, okulun içinde yapabılcegn işler var. Ama şunu kesinlikle araştır; Genel Sağlık Sigortası diye bi lanet çıkardılar, part time çalışınca dışardan prim ödemek zorundasın bunu iyice araştır sonradan borçlu cıkarsın devlete.

tatlım konunu okudum
bence sana emir almak tezgahtar oalrak girdiğin işte başka şeyler yapmak zorluyo fakat işveren olarka düşün tuvalti temizletmek için rafların tozunu almak için paspas yapmak için ayrı elemanlar tutamazın
bi işe yeni girdiysen tüm angaryaları yaparsın

ben kamuda çalışıorum ndiceksin ki hizmetliniz var.... bundan bi önce çalıştığım hastane yada şimdiki kururumumdada odamı kendim temizledim yapmadılar üstelik bunları yapmak benim vazifem diil bilgisayarımın masamın tozunu kendim alırım dolaplarımın içlerinin tozunu kendim alırım
çay getiren yok zaten saadece yaparlar aslında getirmeleri gerekir ama çay aldığımda bile tezgahı temizlerim.....
işe nerde olursa olsun en son girdiysen şayet bazı şeyler üstüne kalır bu iş hayatının genel kuralıdır

mesela ben eş durumu tayiniyle şimdiki çalıştığım kuruma geldim
devlet memuruyum amaaaaaaaaaa birimimdeki tüm fotokopileri ben çektim tüm imza işlerine ben koştum bunlar çalıştığım kurumda ayak işi olarak tabir edilir
depodan malzeme getirdim yerleştirdim bunları yaparken diğer işleride öğrendim:)))))
benden sonra birime 2 yeni kişi geldi şimdi onlar yapıyolar:)önemli olan pes etmememk sonsuza kadar tuvalet temizlemezsin

bugün tuvalet temizlersin yarın çay yaparsın öbürgün tezgahta durursun sonra kasaya geçersin:)
işte zaman içinde seni izler insalar işte sabırlımısın güvenilirmisin tuttuğunu koparırmısın

bugün tuvaleti güzel temilemeyen yarın para üstünü eksik verir , bugün bi çayı bile demleyemeyeni nasıl kasaya oturtsunlar mağazayı emanet etsinler?

bunlar her işe girenin başından geçen şeyler sabırlı ol
ve yaptığın işi dünyanın en en en önemli işi olarak belirle o şekilde yap:)

bi sürü işe girip çıktım en fazla 1 hafta dayanabildim dışardan okuyorum ve çalışmak istiyorum ama düzen tutturamadım bugün yine işten çıktım napıcam bilmiyorum nereye kadar böyle:2:

çalışamama sebebin ne?ortamı,çevredeki iş arkadaşlarını veya işi mi sevmiyorsun?

tamam teşekkür ederim

tamam teşekkür ederim bundan sonra daha sabırlı olucam :)

iş arkadaşlarımla sıkıntı yaşıyorum söylediğim gibi ben tezgahtar olarak olarak girip paspas yaparken onlar çaylarını yudumluyor bende buna gelemiyorum

hayat çok adaletsiz ikra..buna alış demeyeceğim elbette,herkesin büyüklerin anne babaların arkadaşların yaptığı o klasik dırdırı yapmayacağım.kimse haketmediğini düşündüğü bir hayata alışmak zorunda değil.işe de...bu tarz yerlerde çalışmasan,bu tarz işlere girmesen?durumun nedir öğrenci misin yoksa sadece iş hayatın mı var?

Bu yıl iş hayatımda 18 yılımı tamamladım; şu an çalıştığım yerde de 12 yılım bitti ; maalesef ki adalet beklersen asla çalışamazsın.

Etrafındaki insanların ne yaptığına hiç bakma, sen sana verilen işle meşgul ol unutma ki yaptığın her iş bir sonra ki adım için basamaktır.

O bunu yapmıyor ben neden yapıyorum düşüncesi ile baktığın zaman hiç bir yerde tutunamazsın, beş üniversite de bitirsen, ilk öğretim mezunu da olsan çalışma hayatında bazı şeyler hep aynıdır. Her iş yeri kendi içinde bir oluşumdur, hepsinin kendine has özellikleri vardır. Ve sen her yerde başladığın basamak neyi gerektiriyorsa onu yapmalısın.

Her şey tecrübedir ve tecrübe çok güzel bir şeydir, her şeyi bilmeli, her basamağı geçmelisin ki okulunu bitirip, diplomanı eline aldığında gerçekten iş bilen olasın. Başkalarını boşver, kimin ne yaptığı hiç önemli değil, isterse bütün gün çay içip keyif yapsınlar, ilgilenme, sen görmezsin ama iş verenin ezip geçtiği hak bir gün mutlaka yerini bulur

öğrenciyim aynı zamanda çalışmaya çalışıyorum :) yapabileceğimi bildiğim işler var oralara asla alınamam diye düşünüyorum. hani çok büyük yerler yada masa başı rahat işler değil yine yorulurum ama sonuçta anladığım iş olur onada ben denk gelmedim :s

eğer öğrenciysen böyle tezgahtarlık,garsonluk,anketörlük gibi meslekler dışında pek bir alternatif olmuyor zaten.en azından bildiğim kadarıyla böyle.öğrenci halinle seni üst bir göreve getirmezler tabi. öyleyse sen de bunlar arasından iyi şıkları değerlendir.mesela işte markette çalışmayı değil de başka bir yerde garsonluk yapmayı tercih et.aslında bunların dışında da seçeneğin var.bazı arkadaşlarım özel ders veriyor mesela.öyle işlere baksan?öğrenci için en süper iş bence...eğer dil biliyorsan çeviri bürolarında da çalışabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…