Süt sağıp bırakın. Eve gelince yine emzirin.
Akrabam 3 aylık çocuğunu bırakıp işe başlamıştı. Sizinki hem bababa hem de küçük değil o kadar. Şanslısınız.
Emzirmeye devam etsem ben yokken meme diye aglamasindan korkuyoruz bilemedim ne yapacağımı
Anladım, Teşekkürlerİlk birkaç gün zorlanır. Çalışma saatiniz brlliyse o saatlerde mama verin şimdiden kolaylık olur.
13 aylık olduğu için kesmeyi düşünüyorum karar veremiyorumİse baslamak icin memeden kesilmez cocuk, ilk bikac gun zorlanir belki ama sonra alisir, babasi bakacak sonucta, ne kadar zor olabilir ki, cooook sanslisiniz
13 aylık olduğu için kesmeyi düşünüyorum karar veremiyorum
Sanirim çok haklısınız tavsiyelerinize uyucamCocuklar icin memeden kesme, tuvalet egitimi gibi donemler cok kritik donemlerdir, tasinma, tatil, yeni is gibi donemlerle cakismamasi onerilir. Simdi hem memeden kesip hem de ardindan ise baslarsaniz cocuk icin zor olur, eve geldiginizdeki emme dakikalari bile onun icin cok ozel olacak, o yuzden ise baslama donemine denk getirmeyin derim
Çok tesekkurler öyle yapmaya karar verdim haklısınızMemeden kesmeyin. Süt sagip bırakın gelince emzirin. Sütten kesmek için erken bir de evde olmayacaksınız çocuk travma yaşamasın. Bir iki gün arar ama akşam emmeye adapte olur. Ne şanslısınız ki babası bakacak bu çok güzel bir şey. Meme diye tutturursa bir şeyle oyalayıp biberonu verir sorun olmaz.
Evet doğru söylüyorsunuz ilk annelik olduğu için tecrubesizimNiye memeden kesiyosunuz olur mu öyle şey hem de pat diye çocuğun psikolojisini mi bozacaksınız.Zaten işe başlarken sağıp koyarsınız hem o az emmeye alışır hem de zaten süt azalır birkaç aya da belki biter.Çocuk zaten sizi göremeyeceği için strese girecek siz bi de sütten kesme stresi yaratmışsınız bu ikisi çok fazla gelir ona, yapmayın.
Aslında bende sizin düşündüğünüz gibi birden keserim diye düşündüm ama ayni anda ise başlayacağım için dediginiz gibi ağır gelirMemeden kesmeyip azaltsan,o sürede de sagip biberonda veya bardakta içmeye alıştırsan? Kademe kademe gitmek lazimmis.Hem ay olark küçük hem ise baslycksin,bir de memeden kesme derim yazık gunah. Hoş,yapılması gerekeni bilip kendimde uygulayamiyorum.2 yaşına girdi benimki,hala meme delisi.Nasil azaltacağım sonra da sütten keseceğim bilmiyorum
Ne yazikki doğru söylüyorsunuz mddi boyuta gelince çalışan anne oluyor. Halbuki ki evde olan kadınlar daha çok çalışıyorMemeden kesmenize gerek yok. Bir de çalışan anne kavramının doğru kullanıldığını düşünmüyorum ben. Kadınlar yakın zamana kadar evde, tarlada ya da ofiste mutlaka çalıştılar. Günümüzde vasıfsız ya da evine maddi katkısı bulunmayan hanımlar çoğaldıkça kadının çalışması farklı şekilde algılanmaya başlandı.
İşte eşimle benim korktuğumuz konu meme diye ağlar mi acaba ilk anne babalık olunca ne yapacağımızı bilemedikBen kızım dokuz aylıkken işe başladım. Zaten kahvaltı, öğlen sebze çorbası şeklinde yeme düzeni vardı. Öğlen uykusu, uykudan kalkınca yine beslenmesi...Ben de gelince emziriyordum bitti gitti. Meme diye ağlayamaz merak etmeyin. Anne diye ağlar belki. Zamanla onu da unutur
Ben yaptım. Yapamayacağım olmayacak diye korkmuştum ama oldu. Hem de benimki emerek uyuyan bir çocuktu. Önce emmeden uykuya yatırmaya alistirdik. Sonra günde iki sonra da bir kez. Derken kestik. Emmek istediğinde oyalayıp oyun oynattım. Emmek yok şimdi dedim tutturunca. Bir iki ağlayıp oyuna devam etti. Bol bol dışarı çıkardım parka götürdüm. AlıştıMemeden kesmeyip azaltsan,o sürede de sagip biberonda veya bardakta içmeye alıştırsan? Kademe kademe gitmek lazimmis.Hem ay olark küçük hem ise baslycksin,bir de memeden kesme derim yazık gunah. Hoş,yapılması gerekeni bilip kendimde uygulayamiyorum.2 yaşına girdi benimki,hala meme delisi.Nasil azaltacağım sonra da sütten keseceğim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?