İlk başladığım hafta ağrımıştı doluluktan sonra omlarda alıştı mesai saatlerine :)Süt sagmayinca goguslerinizde ağrı oldu mu
Evet haklısınız ben bunu düşünemedim ama içim rahat etmediği icin fikir almak istedimCocugu hem memeden kesip hemde ise mi baslayacaksini?
Lutfen biraz cocuk gelisimiyle ilgili kitaplar okuyun , guncel yayinlari takip edin
Ikisini bir arada yaparsanız, cocugunuza en buyuk zarari verirsiniz
İlk günler şişti gogus pedi kullandım ama şimdi iyi şükür vücut alışıyor , akşam eve gittiğimde baya dolu oluyor.Peki is yerinde göğüsleriniz şişmiyormu emmesi disinda sutunuzu sagdiniz mi benim is yerinde sagabilecegim yer yok
Bence kesmeyin o sütü hayatı boyunca bi daha bulamayacak süt sağıp bırakın biberonla içsin akşam gelincede emzirin alışır bu duruma zamanla benim içim acıdı bıraktırmayın nolur.13 aylık olduğu için kesmeyi düşünüyorum karar veremiyorum
baba evde olmasa başlamayın 3 yaşına kadarbejleyin derdim ama baba bakacaksa şanslısınız baslayabilrsinzMerhabalar
Uzun seneler çalışan bir kadındım. Bebeğime hamile kalınca işten ayrılmak zorunda kaldım şimdi bebeğim 13 aylık oldu. Eski is yerinden yeniden işe çağrıldım. Eşimle birlikte yeniden işe başlamama karar verdik. Bebegimize babası bakacak devlet kurumunda olduğu için 2 günde ve akşam 8 de mesaisi başlıyor. Gündüzleri eşim bakacak. Buraya kadar iyi ama bebeğim meme emiyor bugün ilk defa memeden kesmeye karar verdim o da bende çok mutsuz meme deyip ağlıyor. 10 gün süre var ise başlamamam için. Çalışan anneler nasıl başa çıktınız bu ayrılık sürecinde ve memeden kesme konusunda? 1 senedir evde çok sıkıldım hep ise dönmek istedim ama içim çok buruk her an ağlamaklı oluyorum. Lütfen fikirlerinizi paylasirmisiniz daha çok mu küçük ise gitmek için ? Bu arada maddi durumumuz çok kötü değil. Ama çocugumunn geleceği için çalışmak istiyorum.
Bizim korkumuz ben yokken meme diye ağlar mi bunu bilemiyoruz
Memeden kesmemeye karar verdimOğlum 18 aylık. 1 aydır çalışıyorum, hala emziriyorum. :) hatta şu anda emiyor. Küçük bir şehirde olduğum için öğle arasında eve gelip emziriyorum, uyutuyorum. Sabah da kalkar kalkmaz emer, akşam gelince emer, gece yatmadan emer vs. Yanındaysam ne zaman isterse emer özetle. Çalışmam engel değil yani. Sizin de olmasın. Memeler onlar için çok önemli. :) o ne zaman hazır olursa o zaman bırakmalı, daha çok küçük.
Evet dediğiniz gibi yapacağım bende yanında olduğum sürece emzirmeye devambence duzeniniz cok iyi,
keske benim de oyle imkanim olabilseydi.
benim genel olarak sutum pek fazla olmadigi icin,
ben 18 aylik olana kadar bir ogun yetecek kadar sut sagdim ogluma,
sabah emzirdim, oglen biberonla sutunu verdiler, aksam gelince emzirdim, gece yatarken ve gece uykusunda bir kez olarak sekilde toplam 5 ogun anne sutu aldi.
18 ayliktan sonra sagmayi biraktim, 4 ogune dustu, sonra gece emzirmelerini biraktim, 2 ye dustu, 22 aylikken de tamamen sutten kestim.
ama sutum dedigim gibi bir yasindan sonra baya azalmisti zaten.
Siz duruma gore 2 yasa kadar sagmaya devam edebilirsiniz, sonra da sut sagmayi birakip evde emzirmeye devam edersiniz.
cok erken aylar olmadigi icin sut azalmasi, sisme vs yasamazsiniz.
cocuklar da sadece anneye sut diye agliyorlar zaten, babayla aralarinda farkli bir iliski turu olusacaktir.
sut sagma makinesi ile sagip, buzdolabında birakiyor herkesMerhabalar
Uzun seneler çalışan bir kadındım. Bebeğime hamile kalınca işten ayrılmak zorunda kaldım şimdi bebeğim 13 aylık oldu. Eski is yerinden yeniden işe çağrıldım. Eşimle birlikte yeniden işe başlamama karar verdik. Bebegimize babası bakacak devlet kurumunda olduğu için 2 günde ve akşam 8 de mesaisi başlıyor. Gündüzleri eşim bakacak. Buraya kadar iyi ama bebeğim meme emiyor bugün ilk defa memeden kesmeye karar verdim o da bende çok mutsuz meme deyip ağlıyor. 10 gün süre var ise başlamamam için. Çalışan anneler nasıl başa çıktınız bu ayrılık sürecinde ve memeden kesme konusunda? 1 senedir evde çok sıkıldım hep ise dönmek istedim ama içim çok buruk her an ağlamaklı oluyorum. Lütfen fikirlerinizi paylasirmisiniz daha çok mu küçük ise gitmek için ? Bu arada maddi durumumuz çok kötü değil. Ama çocugumunn geleceği için çalışmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?